|
|
| נשלח ב-13/8/2009 01:57 |
|
| |
בס"ד
אמרי בינה
אשרינו מה טוב חלקינו שאנו יהודים. ומה יפה ירושתינו שאנו חסידים.
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 02:03 |
|
| |
אך לא "נעים גורלינו" כי אנו בעצכח עם כל האפיקורסים....
תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 13/08/2009 2:04:33
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 03:11 |
|
| |
אין שום מקור לכך שבעל התניא לא ישן בסוכה.
נישטאיך, בתור מיסנגד, איך יש לך זכות כניסה לפורומים חבדיים סגורים. גמני רוצה. שלח לי המלצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 09:05 |
|
| |
כמה נקודות, 1. אכן כדברי "אמרי" אין טעם להעלות גרה עוד ועוד בנושא, הדברים נאמרו בע"ה בדיון אחר יתברר הענין יותר, אדרבה לעיסה מוגזמת עלולה לקלקל את המהלך כולו. 2. מעבר לענין ההלכתי גרידא אותו סיכם יפה ופשוט סנשו (ד"ש לדון קישוט אגב) ענין המשיחסטים בחב"ד הוא אכן הענין היותר בעייתי שקיים כיום ויצא מן החסידות ל"ע, גם אם לא הייתי ממהר להרחיק לכת כירוחם, עד לע"ז. (כי אני מאמין שעדין אפשר וצריך להשתדל לתקן ולקרבם בעבותות של אהבה , תפילה ותורה) 3. חייב למחות על דברי ההבל שטענו כאילו מי שמתנגד לפסיקת הלכה ולהנהגת הציבור בדרכים בעייתיות (אני מעדן את לשוני בכוונה למרות שאפשר ואפשר להגדיר את זה בלשון חריפה יותר, כדי להרגיע מחלוקת , אעפ"י שאני מניח ש"אמרי" ינצל את העדינות שלי לתקוף שוב שלא כדין...) אין לו נגיעה בעינינים רוחניים. 4. כאמור מבחינתי הדיון הזה נועד לפתוח נושא טעון ומורכב שעם ישראל נושא בחובו לפחות 200 ויותר שנים, למען האמת לא חשבתי שהטונים יעלו כ"כ גבוה (קיויתי שלמדנו משהו מההסטוריה כנראה שטעיתי :-( ),למרות שהיה לי ברור שהנושא לא יפתר ברגע אחד. ואדרבה אני קורה לחסידים ולשאר המשתתפים כאן להשתדל לנהוג באיפוק, ולתת מעט אמון זה בזה, באשר אני מאמין שלאף אחד (או לפחות כמעט לאף אחד) אין כאן כוונה רעה כנגד חבירו, רק שהוא סבור שהוא טועה, לעתים טעות חמורה מרה וקשה. ואדרבה מבירור וליבון כנה של הדברים יתברר אם המערער ומהרהר צודק ואכן יש כאן טעות או בעיה שמצריכה בירור, או שאדרבה המערער הוא זה שטעה ולא הבין נכון את הדברים ו/או את נקודת המוצא שלהם. " אחתום דברי בברכת "האמת והשלום אהבו. ידידכם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 10:53 |
|
| |
סוטה דף כ.
הוא היה אומר: חסיד שוטה ורשע ערום, ואשה פרושה, ומכות פרושין - הרי אלו מבלי עולם.
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 11:07 |
|
| |
ירוחם, מה שנשאר הוא לברר מי החסיד השוטה כאן, מי הרשע הערום, איפה הנשים הפרושות? ולמי מגיע מכות פרושין ? :-) וקצת יותר ברצינות הייתי ממליץ ללמוד היטב מאותה סוגיא את 7 הפרושין שחז"ל מבקרים בסוףאותו פרק. (יתכן שאני לא לגמרי מדייק במיקום הסוגיא )
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 11:19 |
|
| |
אור_עליון
<מדוע גדול כמוך בתורה והלכה השמיט את סעיף י"א משולחנו הטהור>
לא הזכרתי סעיף זה, מפני שכל מי שחצי מח בקדקדו מבין, שלאחרי שהאדמוה"ז הביא את הגדרת המצטער בסעיף ו, נגמר הסיפור, ואין לסעיף י"א כל קשר לענינו.
אם הגדרת המצטער כוללת גם את המצטער ממקיפים דבינה אז מה עם המשך סעיף ו:
" ... במה דברים אמורים שנולד לו הצער במקרה אחר שעשה שם הסוכה אבל אם עשה סוכה במקום שידוע לו שיצטער אח"כ בה כגון שעשה במקום שהרוח מצויה ושולטת שם ואפילו עשה במקום שלא יהיה לו צער באכילה אלא שיהיה לו צער בשינה כגון שעשה ברחוב שאי אפשר לו לישן שם בנחת מחמת מורא הגנבים והליסטים הרי סוכה זו פסולה ואינו יוצא בה אפילו באכילה אף על פי שאין לו צער כלל בה לפי שכל סוכה שאינו יכול לאכול ולשתות ולטייל ולישן בה בנחת בלא שום צער אינה נקראת דירה כלל לפי שאינו דומה לביתו שיכול לעשות שם כל צרכו בנחת".
מה דינה של סוכה שהאדם יודע שהוא לא יוכל לישון בה מחמת המורא ממקיפים דבינה?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 13/08/2009 11:19:44
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 11:25 |
|
| |
נישטאיך, דומני שלפחות אליבא דהרמ"א אין תשובה אמיתית לציטוט שהבאת כעת. (הגם שמבחינתי כאמור הענין המרכזי אינו ניצחון כזה או אחר לצד כלשהוא במחלוקת אלא נצחון של כל הצדדים ע"י בירור התורה על אמיתת כוונתה ורצון הבורא שנתנה וממילא גם השבת הציבור הדתי-חרדי אל דרך המלך ובע"ה גם יותר מכך)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 11:25 |
|
| |
לירוחם
עם כל הכבוד - לעיתים אתה מצטט מקורות ללא פירוש מקובל והתוצאה היא שהמקור שאתה מצטט מקבל פירוש מסולף שאינו מבטא כלל את עמדת הכותב.
בציטוט שהבאת באשכול זה הרי הפרוש המקובל לחסיד שוטה הוא " מפרש כגמרא כגון דטבעה אשה בנהר ואמר לאו אורח ארעא לאסתכולי באתתא ולאצולה."
חסיד שלא ישן בסוכה מפני שמקיים מצוות רבו אינו נכנס להגדרה של חסיד שוטה.
תוקן על ידי צענערענע ב- 13/08/2009 11:29:28
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 11:37 |
|
| |
אופסססס, מסתבר שהציטוט הנ"ל מהאדמו"ר הזקן ולא מהרמ"א. מה שמעצים את השאלה עוד יותר. ואגב לא פשוט יותר לומר שאם הקב"ה ציווה אותנו (בהנחה ובתקוה שגם בעיני אחינו החסידים דברי חז"ל מייצגים נאמנה את רצון השם ע"י קיום התורה וההלכה) לישן בתוך מקיפים דבינה, הרי שאנו מחוייבים בכך, גם אם אנחנו מפחדים ? האם אין כאן בבחינת שאלה וניסיון לא ראוי להקב"ה בסגנון " הֲיֵשׁ יְהוָה בְּקִרְבֵּנוּ אִם-אָיִן."" ? (מה סמיך ליה ? "ויבוא עמלק" וד"ל)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 11:49 |
|
| |
וכבר כתב הנודע ביהודה - "ישרים דרכי ה' וצדיקים ילכו בם וחסידים יכשלו בם".
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 12:00 |
|
| |
סנשו, שפיל לסיפא דקרא, שאל אותו תלמיד (או מגיה או מי שזה לא היה) ) לא כך כתוב "ופושעים יכשלו בם" ? ענה לו הנוב"י אני ניסיתי להפוך את הפושעים לחסידים, ואילו אתה הופך את החסידים לפושעים... :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 19:00 |
|
| |
אישי ציפור וצענע.
מה הגמרא אומר מה זה חסיד שוטה? לדוגמא חסיד שרואה אשה טובעת ולא מציל אותה מחמת צניעות, נקרא חסיד שוטה,
כלומר- חסיד שבגין חסידות של צניעות יתירה לא מקיים מצוות , נקרא חסיד שוטה,
ועכשיו לעניננו --חסיד שלא יוכל לישון בסוכה מחמת המורא ממקיפים דבינה, זו הוא בדיוק חסיד שוטה.
כי, אם- צענע -את מבינה את פרוש והרעיון של מקיפים דבינה תביני כי אמירהזו מתוך צניעות מופרכת נאמרה.
--
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 21:37 |
|
| |
לנישטאיך,אני אינני מהמצדדים כלל בשיטה שלא לישון בסוכה, רק ביחס לטענתך שתפסל הסוכה,כל זה בסוכה שאינה ראויה לאף אחד לשינה ועל כן לא נחשב דירה, אבל כאן הרי רבים שאינם חוששים לזה כלל וישנים בסוכה,ואם כן שפיר חשיב סוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 22:18 |
|
| |
כתוב "והאלוקים עשה את האדם ישר והמה בקשו חשבונות רבים",הבסיס הראשון בכל בנין האדם,זה הישרות,וזה הבסיס לכל ומי שחסר לו את זה חסר לו הכל,ופשוט שהישרות זה לישון בסוכה,ומי שמנסה לעקם את זה חסר לו בכל הבסיס שלו.
עם סברות משונות אפשר לעקור את כל התורה כולה על ידי גדולה עבירה לשמה ממצוה שלא לשמה ועוד כהנה וכהנה,
ותסלחו לי שאם מישהו הולך בעקימות הוא יכול לזרוק את כל האמונה שלו עם אותו קו של מחשבה עקומה,אז איך אפשר ללכת עם קו כזה כאשר עם כזה קו אפשר לזרוק את כל האמונה,ה' נתן לאדם שכל כדי שישתמש בו כפי שצריך, וזה מותר האדם מן הבהמה,וזה הנקודה שהפורום הזה בנוי, כאן חושבים, ללכת כפי הישרות, אז מי שמנסה ללכת עם סברות עקומות לעקור שינה בסוכה מה לו בפורום כזה, שילך לו לפורום של חב"ד ושם יחזור על השטיות שלו, הוא פשוט התבלבל בכתובת אם הוא מגיע לכאן עם טענות אוליות כאלו שעוקרים את כל הבסיס של האדם.
אני עובר על כל האשכול הזה ורואה איך שהנושא זז לדברים שלא קשורים לגופן של ענין,ועל השאלות הפשוטות ביותר על עיקר הנושא אף אחד לא מתמודד.
וזה מראה שאין תשובות אמתיות על השאלות הפשוטות, אז כששואלים שאלה ענינית, התשובה מה אתה עושה מחלוקת חסידים וליטאים, או תראה מה פעל האדמו"ר מחב"ד, כמה הוא גדול וכו', וכן על אותו הדרך.
ישנם תשובות שצועקות אין לי תשובה, אז כל אלה שזה רמת התשובות שלהם עדיף להם שישתקו "גם אויל מחריש לחכם יחשב".
 |
|
|
|
|
|