|
|
| נשלח ב-21/10/2003 18:42 |
|
| |
חטאו היחיד של חיים ולדר הוא בהרמת המסך מאחורי קשיי המשפחה והפרט בחברה החרדית. וזאת, בניגוד לתמונה האידילית והחיים הורודים כביכול שמנסים לצייר כל הסופרים החרדים האחרים המתיישרים לפי הקו האדאולוגי הרשמי. בסיפורים של ולדר יש הורים בלתי מושלמים ( האם קראתם פעם באחד ממוספי יתד או המודיע סיפור שבו האב אינו סמל החוכמה והתבונה והאם אינה סמל החריצות ויראת השמים) יש מחנכים כושלים ויש שיטות לימוד וחינוך מקובלות שפשטו את הרגל.
האמת היא שתמהתי מדוע עד עכשיו לא ניסו לסגור לו את המקלדת, אבל הנה גם זה כנראה מגיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2003 18:47 |
|
| |
אז למה על המשפחה שבתה נהרגה הוא הוריד את המסך?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2003 18:52 |
|
| |
זכות התגובה
אני חושב שיש הבדל גדול בין אדם שמתעלל בילדיו, לבין אדם שמגדל את ילדיו באהבה, ופעם אחת שכח את בתו ברכב, זה אפילו לא גרימת מות ברשלנות. הטרגדיה היא טרגדיה, אבל לרדת לחייו של האב השכול זהו פשע ממש.
לשייח
התכוונתי ל"חכמה" או בלעז "אויבער חכמה".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2003 18:56 |
|
| |
אשר
עזוב את האבא והמשפחה.
הם לא הנושא.
השאלה היא איך גורמים לכך שהטרגדיה לא תחזור על עצמה.
אשר מדינה ניסה לזעזע אותנו.
חיים ולדר בכתיבתו המגויסת (שלא לומר המטופשת) צינן את הכאב עד לקפאון מחריד.
על כגון דא נאמר "אשר קרך בדרך".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2003 20:56 |
|
| |
לא קראתי את הכתבה המדוברת. האסון - אסון, הטרגדיה - טרגדיה, וברור שהיה בו "נס להרע" כפי שנאמר רבות בנידון. ואם מישהו חושב שהוא חכם וכותב משהו נגד המשפחה אז...
שילך לעזאזל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2003 21:55 |
|
| |
לא מאמין. הטור שלו ביתד 'מול המראה' או משהו בסגנון, עדיין עובד.
אבל בנוסח 'יתד' הלא הוא מצויין.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2003 08:17 |
|
| |
חיים ולדר הוא אדם קטנוני ונקמן והרבנים בבני ברק שמו עליו עין כבר מזמן! קרו כבר כמה מקרים של אנשים שדיברו נגדו או נגד הספרים שלו והסופר המהולל ירד להם לחיים בצורה מחרידה.יום אחד הכל יתפוצץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2003 09:47 |
|
| |
בבי לון.
אם מה שאתה כותב על חיים ולדר נכון,
הוא לא שונה מאנשי יתד האחרים !
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2003 15:11 |
|
| |
הרשו לי בבקשה להביע דעה אחרת בענין.
חיים ולדר מעורר בספריו לאהבת הבריות, לרחמנות, להתחשבות בזולת ולמידות נאצלות רבות. אם נעשתה על ידו טעות או מספר טעויות, זה בסך הכל מלמד שגם הוא בן אדם שעלול לטעות...
לדעתי הוא זכאי לביקורת חיובית ולברכת יישר כח, ולא לכל החיצים המורעלים שהופנו כלפיו באשכול זה...
אני מבקש את סליחתכם על זה שכך אני חושב...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2003 18:24 |
|
| |
תגידו, מה זאת צרות העין הזאת? אני ממש נגעלת ממה שהולך כאן.
איך אמרה שרי אריקסון (ציטוט חופשי): "בישראל אסור להיות עשירים ומצליחים".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2003 19:00 |
|
| |
חיים ולדר מזמן עבר את גבול הטעם הטוב מסופר בעל דימיון יפה ומפותח לפסיכולוג "מורשה" חימקה תיתעורר אתה לא מבין בבעיות חינוכיות סיפור שאתה טיפלתה היה מתחת לכל ביקורת הסיפורים שלך ביתד פעם היה יוצא מן הכלל בזמן האחרון לא ברור מה אתה רוצה מאיתנו תעשה טובה לנו ולך חזור להיות סופר מוכשר אתה גדול בזה ועזוב את שאר הדברים שאתה פחות "טוב" בזה
אור
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2003 00:01 |
|
| |
בס"ד
אוי מה היה לנו הכ..... הכ....וכו'.
אני רק מזכיר לכולם שעד לא מזמן הסופר להמן היה גם הוא מוקצה מחמת מיאוס,
ולדר מציל ואציל נפשות רבות מישראל וזכות זו איש לא יקח ממנו לעולם.

|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2003 00:07 |
|
| |
מציל ? הגזמת !
|
|
|
|