|
|
| נשלח ב-18/3/2010 12:13 |
|
| |
תלמיד אתה לא כ"כ טועה.זה לא רק הכלכלה אבל הכלכלה היא בהחלט גם טריגר לתהליך , וגם ערובה לכך שאין בכוחם של הרוצים בכך לעצור את זה. (במילים אחרות קצת יותר כוללניות אפשר לקרוא לזה ה"מציאות" , הצורך בפרנסה והרצון הבסיסי של האדם הממוצע לא להיות עני ככל שאפשר, מקרקע בסופו של דבר כל ציבור , לאפוקי מיחידים, אל מה שניתן לכנות בשם ה"מציאות")
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 12:39 |
|
| |
הציבור החרדי ובעצם היהודי עבר המון שינויים בהרכבי הקהילות במעמד הרבנים ובאחוז בגדול מידי של תמידי חכמים פרושים וספונים בכולל אבל, כל זה לא נורא , זה טבעי ואפילו בריא שחברות משתדרגות אבעיה הנוראית שאנו שקועים בה היא מחלה שתפסה חלק גדול מהציבור וכמעט כל מנהיגיו והיא פוביה קשה בכל הכרוך בלנסות להסתדר עם העולם ועם המציאות זה מתחיל באובססיה של אחד מגדולי הדור הקודם שכל מי שלא הלך על פי דעתו דעת תורה הוחרם נמשך בהתנגדות מסיבית לכלל תזוזה הצידה ונזכיר לכם משהו מהשבוע הרב גרוסמן שהחזיק ישיבת בין הזמנים גדולה התברר שנתמך עי הקרן לידידותץ מיד קפץ עליו רוגזו של רב מסוים בשכונת שערי חסד שבמהירות הבזק הוציא מכתב לבטל?!?!?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 12:40 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | רמת הילודה פחתה מעט מאז קיצוץ קצבאות בטו"ל.
|
|
בדיחה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 12:57 |
|
| |
מקס
יש סטטיסטיקה של המוסד לבטוח לאומי אודות מצב ילודה בכל עיר ויש בקרית ספר וביתר ירידה קטנה אבל ניכרת. תיאורטית יתכן שזה בגלל הזדקנות האוכלוסיה, אל איני חושב שזו הסיבה, וודאי לא לכל הירידה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 13:11 |
|
| |
תלמיד:
הבעיה היא שלא מבינים שכל העניין של הילודה במגזר בא מנשים, ולא מהגברים או מרבנים,
וכל זמן שנשים רוצות בזה לא יעזור לבעלים כלום כן כלכלה לא כלכלה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 16:27 |
|
| |
מקסמן,השאלה היא אם הנשים החרדיות רוצות או מוכנות לזה כמו בעבר שאז היתה דביקות באידיאל ופחות "שאלות" על נכונותה ועל גבולותיה. להערכתי גם בגלל הביקורת הציבורית וגם בגלל הקושי האמיתי בלגדל הרבה ילדים ללא רקע כלכלי מספק ו/או סיוע מספק מהבעל/אמא/חמות כמות הנשים הזו קטנה ברמה מסוימת. (אני מעריך שלא באופן דרסטי כמובן, ובכ"ז כן באופן בעל משמעות מסוימת) כך שנתוני התלמיד נשמעים לי די הגיונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 16:49 |
|
| |
אישציפור:
חייבים להבין את הרקע של המגזר, הנשים במגזר לא ממש מעניין אותם הכלכלה, הבעל התחייב לפרנס ואלוקים גדול, דווקא המשפחות העניות הם הם מרובות ילדים, הנשים החכמות אוהבות לצטט את הסבתא של כל משפחת בלוי,
שהיא הבטיחה לצאצאיה שלא יהיה אצלהם עקרות ולא עשירות,
אולי זה יסביר לך את עומק העניין, החשיבה של נשים חרדיות היא, שדווקא העשירות מונע את הריבוי הילודה,
והם כנראה לומדת את זה מהחיים וכך באמת קורה אפי' במגזר עצמה, משפחה עשירה = פחות ילודה,
אז אנא ממכם ההיגיון ורציונל של החברה הנאורה לא בדיוק עובד במגזר החרדי, שם זה פלנטה אחרת לגמרי,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 16:52 |
|
| |
מקסמן, אתה צודק לגבי חלק הארי מהציבור הזה, אבל ממש לא כולו. אלא אם תחליט להגדיר שמי שלא חושבת כך היא לא *באמת* חרדית וכד'. :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 17:11 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | | מקסמן, אתה צודק לגבי חלק הארי מהציבור הזה, אבל ממש לא כולו. אלא אם תחליט להגדיר שמי שלא חושבת כך היא לא *באמת* חרדית וכד'. :-) |
|
לא ח"ו, אני רק אומר שזה אידיאל של נשים חרדיות,
סיפר לי אחד מהרבנים שהוא היה צריך להפעיל את השפעתם של פוסקי הדור על אישה שרצתה להכנס להריון מיד אחרי ניתוח קיסרי,
וכמה מוזר היא לראות איך החברה הנאורה שופטת את המגזר החרדי בבורות מוחלטת,
הגברים\הבעלים והרבנים החרדים יהיו הראשונים לברך למי שיצליח להכניס רציונליות אצל נשים חרדיות,
אבל ביננינו איך שאני מכיר את השליטה המוחלטת של נשים במגזר על בעליהם וגם על רבותייהם,
זה לא יקרה אף פעם,
לדוגמא כל הנושא של ניקיון בערב פסח, מי מהרבנים מסכים עם הטירוף הזה ???
תוקן על ידי maxmen ב- 18/03/2010 17:15:35
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 17:25 |
|
| |
ברור, אני מכיר את התופעה... (אגב היא גלשה לכל העולם הדתי במינון כזה או אחר , ולא בכדי) אין ספק שנשים רבות הולכות אחרי אידאלים בלי לברר עד הסוף (לטוב ולפחות טוב...) ואגב זה לא קיים רק בציבור החרדי, ראה למשל את הנשים של השמאל האנרכיסטי להבדיל, שהולכות עם הראש בקיר אחרי סיסמאות אידאיות על "זכויות האדם" וכו' בלי בירור משמעותי לגבי טיב האידאלים האלו, וממילא עם הגעה לאבסורדים הזויים בנוגע לאופן מימושם.
אין מה לעשות זו תופעה הכרחית לסוף עידן של הסתר פנים וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 17:30 |
|
| |
[מקסמן ואי"צ,
האם אפשר לסכם שמבחינתכם, הקיצוניות הדתית/האידיאולוגית שבהכרח יש בה סוג של טמטום (או לפחות איבוד השפיות) מקורה בנשים והיא נפוצה יותר אצל נשים? אני חושבת שזו אבחנה מעניינת מאוד (במיוחד בהתחשב בשלל ביטויי הקיצונות הדתית/אידיאולוגית שהופיעו במהלך ההיסטוריה האנושית, לאו דוקא אצל נשים או בהנהגתן)...]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 17:52 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן ואי"צ,
האם אפשר לסכם שמבחינתכם, הקיצוניות הדתית/האידיאולוגית שבהכרח יש בה סוג של טמטום (או לפחות איבוד השפיות) מקורה בנשים והיא נפוצה יותר אצל נשים?
אני חושבת שזו אבחנה מעניינת מאוד (במיוחד בהתחשב בשלל ביטויי הקיצונות הדתית/אידיאולוגית שהופיעו במהלך ההיסטוריה האנושית, לאו דוקא אצל נשים או בהנהגתן)...]
|
|
אם בציטטות של סבתא בלוי עסקינן, אז עוד אחד, תחת כל העני, נסחב עמו אישה עניה, (באידיש זה נשמע יותר טוב)
כלומר תחת כל רשע יש את האישה המרושעת,
אז אנא ממך, כן וכן
אני פשוט לא יכול לקבל את זה שנשים לא מוכנות לקבל אחריות על עצמם ועל מעשיהם, ובמקום זה לאשים את הגברים,
כל מה שקרה וקורה בכל ההיסטוריה ? ההאשמה היא על שניהם הבעל והאישה, כמובן גם הטוב שיש בעולם,
אני לא רואה איך אפשר לעשות את ההפרדה הנ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 18:27 |
|
| |
אמשלום,לא הייתי מכליל באופן קיצוני כ"כ. בדר"כ היו גברים שנהו אחרי אותן נשים (והיו להם סיבות לכך... בסה"כ לנשים עם אידאולוגיה יש עוצמה מיוחדת עפ"י רוב ) היו בעלי השפעה יותר ולפחות ציבורית נזקם היה רב יותר. איך שלא יהיה לא הייתי מגדיר את התופעה כפי שאת הגדרת אותה. דהיינו כ"הקיצוניות הדתית/האידיאולוגית שבהכרח יש בה סוג של טמטום (או לפחות איבוד השפיות)" אלא יותר כאידאליזם שלא מתחשב וסופר את המציאות. (בענין הזה אומר למשל גם אם סביר שדברי לא יתקבלו ע"י רבים שאברהם אבינו למשל לא היה כזה למרות שקטני הדעת תופסים כך את חלק ממעשיו והעקידה בראשם)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2010 19:20 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | האם אפשר לסכם שמבחינתכם, הקיצוניות הדתית/האידיאולוגית שבהכרח יש בה סוג של טמטום (או לפחות איבוד השפיות) מקורה בנשים והיא נפוצה יותר אצל נשים?
|
|
אמשלום: הם לא רואות את זה כטמטום או חוסר שפיות, להפך
הם רואות בזה תגובה טבעית נגד הנצאיים ששחטו שישה מיליון מבניה,
זה כלפי נשים אשכנזיות,
ולגבי נשים ספרדיות, זה תגובה טבעית נגד האשכנזים שגנבו להם את תרבותם,
ולגבי נשים דתיות, זה תגובה טבעית נגד ריבוי ילדים של נשים ערביות בארץ ישראל,
אני לא חושב שאפשר לומר על נשים כאלה שדואגות לכלל האומה, שהם מטומטמות ולא שפיות,
מספיק להם פנינה רוזנבלום אחת,
תוקן על ידי maxmen ב- 18/03/2010 19:42:13
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 07:03 |
|
| |
[אי"צ,
כתבת - "בדר"כ היו גברים שנהו אחרי אותן נשים (והיו להם סיבות לכך... בסה"כ לנשים עם אידאולוגיה יש עוצמה מיוחדת עפ"י רוב )". אשמח אם תוכל לתת דוגמאות מן ההיסטוריה (היהודית ובכלל) לתופעה זו. תודה.]
|
|
|
|
|