|
|
| נשלח ב-19/3/2010 08:22 |
|
| |
למקס הנה 3 מקורות לבדיחה שלי http://www.peopleil.org/details.aspx?itemID=7727 את השפעתן של קצבאות הילדים על הילודה ניסו לבדוק מישר ומנסקי (בשנת 2000). הם בדקו, אם הגידול החד בקצבאות הילדים בראשית שנות השבעים הביא לעליית הילודה בקרב קבוצות עניות (יש להזכיר שעיקר הקצבאות ניתנות לילד הרביעי ומעלה, ואז הן מרכיב חשוב בהכנסות המשפחה). בסיכום מחקרם הם אומרים: "הממצאים שהצגנו תואמים אפשרות זו (שלקצבאות הילדים היתה השפעה על הילודה) וכי קשה למצוא להם הסברים חלופיים".
יש לציין כי בקרב המגזר הערבי מוסלמי, שאופיין בעבר בשיעורי ילודה גבוהים, חלה ירידה בשיעורי הפיריון עם שינוי מדיניות הקצבאות (ראו בערך "הגירה פריון ותמותה במגזר הערבי"). אולם ההבדל בין החרדים לבין המוסלמים (למעט הבדואים, שאצלם רמת הפריון נותרה גבוהה מאד) הוא בכך שאצל החרדים הולדה של ילדים רבים נחשבת למצווה חשובה, ולכן קשה יותר לשנותה. https://haaretz.com/hasite/spages/944539.html נתניהו הצליח: הנשים החרדיות הפסיקו ללדת מחקר חדש שערך בנק ישראל חושף: הילודה בקרב הנשים החרדיות נפגעה קשות בשל הקיצוצים בקצבאות הילדים, ועשויה להיפגע באופן דרסטי אם הם יימשכו. עוד נפגעו: הנשים הערביות. לא נפגעו: החילוניות http://www.*************/ViewArticle.aspx?catID=4&itmID=6108 בכלל איני יודע היכן אתה חי אבל היכן שאני חי רוב בוגרות ביסיענקף מבינות בכלכלת בית ויש להן דעה. אש"צ לצערי איני רואה גורם שיוביל לשנוי התהליך הכללי של טירוף מערכות מלבד הכלכלה
וכבר רמר נציבנו העליון, מק מייקל כי היהודים מבינים את שפת הכיס. צדקק. אלא ששכח שגם הגויים כך. כך אנשים בנויים (כמעט כולם)
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 19/03/2010 08:23:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 08:48 |
|
| |
אם יש כזו בעיה עם הנשים, אז תהיו גברים.
בהחלט ניתן להודיע להן לאחר שני ילדים שזהו.
אם הן תתחננה לכל ילד, ניתן להציב להן סימני דרך, לאחר שיעברו דירה, לאחר שתסימנה תואר ראשון/שני, לאחר שתמצאנה עבודה מתאימה. זה יקדם אתכם גם במישור הכלכלי, כי האשה תרתם למשימות הכלכליות בבית, כחלק מרצונה בילדים.
בכל מקרה למניעת בעיה אולי תעזו:
לא תשלחו את הבנות לבית יעקב?
לבנים לא תקחו נשים מבית יעקב?
נדמה שאם ידעו שאשה שהתחנכה בבית יעקב (ועפ"ר אין לה בגרות/השכלה וכד') היא סוג ב', גם ההורים לא ישלחו למוסדות כאלו.
נ.ב. כילדים חרדים האם חשתם שהיה גם מתח בין ההורים בסוגיות אלו. האם זה שינה את השקפת עולמכם ביחס ליוצאות החינוך החרדי?
תוקן על ידי שרפ ב- 19/03/2010 08:48:23
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 09:05 |
|
| |
הבדיחה נשארת בדיחה ואתה יודע למה ? כי כל השש עשרה גיסות, משני הצדים שלי לא הפסיקו ללדת,
וכך כל השכנות שלי,
אנא ממך הכל שטויות, והסברתי לך למה, כי הילודה לא קשורה בכלכלה,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 10:39 |
|
| |
אמשלום, איזבל למשל. בכל מקרה מי הוא הגורם המשפיע הוא תמיד נושא שתלוי גם באופן הניתוח של המציאות, כך שלטעמי חבל לדוש בזה. עדיף לדון בתוכן הדברים...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 11:43 |
|
| |
[אי"צ,
איזבל היתה קיצונית? קנאית לדתה ולדעתה? דומני שהסיפור המקראי חושב אחרת ממך ומצביע על קנאות מצד אחר דווקא... ולעניין העקרוני - קשה לדון בתוכן הדברים, כאשר הם מבוססים על הגדרת המציאות באופן מסויים, הגדרה שאני מחפשת לה הוכחות. כאשר תוכיח את ההגדרה שלך, אשמח לדון על תוכן הדברים...]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 12:13 |
|
| |
אםשלום
איזבל היתה קיצונית? קנאית לדתה ולדעתה? דומני שהסיפור המקראי חושב אחרת ממך
איזבל? קנאית לדעתה ודעתה? אשה נאורה חסידת אומות העולם, צדקת.
מלכים א פרק יח וַיְהִי בּהַכְרִית איזבל אֵת נְבִיאֵי יְדֹוָד
פרק יט (ב) וַתּשׁלַח איזבל מַלְאָךְ אֶל אֵלִיּהוּ לֵאמֹר כֹּה יַעֲשׂוּן אֱלֹהִים וְכֹה יוֹסִפוּן כּי כָעֵת מָחָר אָשׂים אֶת נַפְשׁךָ כּנֶפֶשׁ אַחַד מֵהֶם:
פרק כא וַיְהִי כּשׁמֹעַ איזבל כּי סֻקּל נָבוֹת וַיּמֹת וַתּאמֶר אִיזֶבֶל אֶל אַחְאָב קוּם רֵשׁ אֶת כּרֶם נָבוֹת הַיִזְרְעֵאלִי אֲשׁר מֵאֵן לָתֶת לְךָ בְכֶסֶף כּי אֵין נָבוֹת חַי כּי מֵת .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 13:12 |
|
| |
מקסמן כתב: הבעיה היא שלא מבינים שכל העניין של הילודה במגזר בא מנשים, ולא מהגברים או מרבנים, וכל זמן שנשים רוצות בזה לא יעזור לבעלים כלום כן כלכלה לא כלכלה,
הקולות הם קולות הקוזק הנגזל המתקומם על כך שהגולם קם על יוצרו - מה הפלא שהנשים החרדיות רואות את תכליתן כמי שאמורות ללדת כמה שיותר, לאחר שעברו שטיפת מוח חינוכית מסיבית במסגרת החינוך לאידיאליזם שאינו מתחשב וסופר את המציאות ( כהגדרתו של אישציפור) שערך הולדת כמה שיותר ילדים הוא המשווה משמעות וטעם לחייהן ? לבוא בטענות למי שמשתדלת ומתאמצת להגשים בזה משהו שהיא חונכה עליו משחר ינקות ושהיא רואה בו ערך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 13:47 |
|
| |
[ירוחם,
לא אמרתי שהיתה צדיקה, וברור שעבדה עבודה זרה ופעלה כנגד ציוויי ה', אולם אין בדרכה קנאות מיוחדת, בודאי לא כשמשווים את מעשיה עם אלה של אליהו... כזכור, אי"צ לא הביא אותה כדוגמא לעבודה זרה אלא כדוגמא לקנאות וקיצוניות, וליתר דיוק כדוגמא לקנאותן וקיצוניותן של נשים בכלל. האם אתה חושב שאיזבל היא דמות מייצגת לכוחן השלילי של נשים (בהקשר של קנאות וקיצוניות)?]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 13:59 |
|
| |
אמשלום, לטעמי ירוחם הביא כאן ראיות ברורות לקנאות קיצונית לאידאולוגיה/אמונה שלה, אם את חושבת שלא, הגם שמאוד קשה לי להבין למה (גם אם לנחש/לשער אני מסוגל... :-) ) אין לי יכולת להתווכח על כך. זה בערך כמו להוכיח שעגבניה אדומה היא אדומה לפלוני חושב או טוען שהיא לו, אפשר לנסות לחשוב למה הוא טוען כך, אבל בהחלט א"א ואין טעם לנסות להוכיח שהוא טועה. (אני מקוה שתסלחי לי על שכתבתי ללא סלאשים מתאימים, אני מקוה שהטיעון ברור)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 14:01 |
|
| |
אליהו הרג את כוהני הבעל (כפי ציווי התורה עכ"פ לפי פשוטו של מקרא) ואיזבל הרגה את נביאי השם. מי יותר קיצוני ומי פחות?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 14:14 |
|
| |
[אי"צ,
איזבל קנאית לדתה, בדיוק כפי שאליהו קנאי לדתו, בודאי לא יותר (וכמו שכתב מטפחת). ולענייננו - האם יש לך דוגמאות להיותן של נשים קנאיות וקיצוניות יותר מגברים, וליתר דיוק (כפי שכתבת קודם) - להיותן מודל לקיצוניות וקנאות בעולם? האם אתה יכול להוכיח את טענתך (באמצעות עובדות ולא רק באמצעות אמירות בעלמא) שנשים הן מקור הקנאות והקיצוניות הדתית בעולמנו?]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 14:17 |
|
| |
אמשלום, צר לי אבל לא טענתי דבר על "קיצוניות וקנאות" טענתי על הליכה עיוורת אחרי אידאלים לא מבוררים, וכאן להבנתי איזבל טעתה במה שאליהו לא. (אם כי גם כאן אין דרך להוכיח את זה, כך שאת יכולה להתעלם) אגב במובן מה תת הדיון הזה יכול להוות ראיה מסוימת לטענתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 14:28 |
|
| |
[אי"צ,
או קיי. אנא הבא דוגמאות לעיקרון הזה.
(מעניין, בדיוק חשבתי על כך - מי מבין שנינו הולך אחר אידיאלים, או רעיונות ועקרונות, בלתי מבוררים ומי מבקש לברר ולבחון אותם לפני שילך אחריהם כעיוור...)]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 14:30 |
|
| |
"אני מכיר את התופעה... (אגב היא גלשה לכל העולם הדתי במינון כזה או אחר , ולא בכדי) אין ספק שנשים רבות הולכות אחרי אידאלים בלי לברר עד הסוף (לטוב ולפחות טוב...) ואגב זה לא קיים רק בציבור החרדי, ראה למשל את הנשים של השמאל האנרכיסטי להבדיל, שהולכות עם הראש בקיר אחרי סיסמאות אידאיות על "זכויות האדם" וכו' בלי בירור משמעותי לגבי טיב האידאלים האלו, וממילא עם הגעה לאבסורדים הזויים בנוגע לאופן מימושם. "
"בדר"כ היו גברים שנהו אחרי אותן נשים (והיו להם סיבות לכך... בסה"כ לנשים עם אידאולוגיה יש עוצמה מיוחדת עפ"י רוב ) היו בעלי השפעה יותר ולפחות ציבורית נזקם היה רב יותר." אלה דבריו של אישציפור.
יש לך שתי טענות. בטענה ראשונה לא הזכרת את הגברים. טענת שנשים לא מבררות עד הסוף והולכות עם הראש בקיר עם האידאולוגיה שלהן. זו טענה שובניסטית ומגוחכת. האם הוגי הקומוניזם היו נשים? הרי הוגי הקומוניזם הלכו עם הראש בקיר במשך שנים עד שהקומוניזם הישומי התמוטט וזאת לאחר שמיליונים הקריבו את חייהם בגלל האידאולוגיה הזאת.כנ"ל הפשיזם והנאציזם. ולגבי השמאל -הגברים הולכים עם האידאולוגיה שלהם עד הסוף בדיוק כמו הנשים.(גדעון לוי ודומיו)
ולגבי הטענה השניה שגברים שנהו אחרי נשים כאלה נזקם היה רב יותר -לא הבאת דוגמא .איזבל בודאי לא דוגמא.
(אילו גברים נהו אחריה?)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 14:42 |
|
| |
אםשלום לשאלך מי קיצוני יותר בקנאותו האשה או הגבר, לדעתי באותם נתונים ומצב, האשה תהיה יותר קנאית מהגבר, כי אצלה הרגשות חזקים יותר,
בסמניר על בריאות הנפש הציבורי טענה אחת מהמרצות- פמיניסטית מיליטנטית- הסטיסטיקה מוכיחה כי רוב ממואשפזי בתי החולים לחולי נפש הם גברים. ומכאן ההוכחה המוחצת כי הגברים משוגעים יותר מהנשים.
נכון גברתי- צעק אחד הגברים- אבל מי שיגע אותם?
|
|
|