בית פורומים עצור כאן חושבים

היצר הרע שנשחט - מצב החרדיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2010 15:17 לינק ישיר 

לבעל נשאר להיות נודע בשערים לקום לאשר ולהלל אותה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 15:22 לינק ישיר 

ירוחם

פליטת מקלדת

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 25/03/2010 16:00:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 15:28 לינק ישיר 

בעל
???

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 15:36 לינק ישיר 

[מקס,

לא הבנתי, הרמב"ם היה אישה?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 16:14 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

[מקס,

לא הבנתי, הרמב"ם היה אישה?]

אמשלום: 
אני אומר שלחבר ספר שעושה סדר בכל הבלגן, זה תכונה נשית, שעד הרמב"ם אף אחד לא חשב לעשות כך,
אפי' המו"נ כתוב בלשון פינוקי כזאת,
(אגב: ידוע שהרמב"ם היה מנהיג לנשים יותר ממנהיג לגברים, אני מדבר באופן יחסי, אוקיי,)

זה לא ביקורת כלפי נשים, להפך אני טוען שבכל תרבות יכולים לזהות מה בא מהשפעתם של הנשים ומה בא מהשפעתם של גברים, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 16:23 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אמשלום: 
אני אומר שלחבר ספר שעושה סדר בכל הבלגן, זה תכונה נשית, שעד הרמב"ם אף אחד לא חשב לעשות כך,
אפי' המו"נ כתוב בלשון פינוקי כזאת,
(אגב: ידוע שהרמב"ם היה מנהיג לנשים יותר ממנהיג לגברים, אני מדבר באופן יחסי, אוקיי,)

זה לא ביקורת כלפי נשים, להפך אני טוען שבכל תרבות יכולים לזהות מה בא מהשפעתם של הנשים ומה בא מהשפעתם של גברים, 

א. סדר בבלגן - בכל התרבויות, נשיות נחשבה כבלגן וגבריות נחשבה כסדר (או, אם תרצה - טבע הוא נשיות מול תרבות שהיא גבריות). ובדיוק ההיפך מדבריך.

ב. לא הבנתי את משמעות המושג "פינוקי" בדבריך, ובודאי לא את הקשר שלו למו"נ.

ג. ידוע? למי בדיוק? לגברים שטיפלו בילדים (ובכביסה, ובבישול, ובמסחר) בזמן שנשותיהם קראו במשנה תורה ובמו"נ והעמיקו בהם בשעות הארוכות שישבו בישיבות ובבתי המדרש?

ד. מה הקשר ל"ביקורת כלפי נשים"? גם לו היית כותב דברי שבח והלל לנשים, המבוססים על מה שנראה לי כטעות חמורה בהבנת המציאות, הייתי מתווכחת איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 17:16 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
א. סדר בבלגן - בכל התרבויות, נשיות נחשבה כבלגן וגבריות נחשבה כסדר (או, אם תרצה - טבע הוא נשיות מול תרבות שהיא גבריות). ובדיוק ההיפך מדבריך.

ב. לא הבנתי את משמעות המושג "פינוקי" בדבריך, ובודאי לא את הקשר שלו למו"נ.

ג. ידוע? למי בדיוק? לגברים שטיפלו בילדים (ובכביסה, ובבישול, ובמסחר) בזמן שנשותיהם קראו במשנה תורה ובמו"נ והעמיקו בהם בשעות הארוכות שישבו בישיבות ובבתי המדרש?

ד. מה הקשר ל"ביקורת כלפי נשים"? גם לו היית כותב דברי שבח והלל לנשים, המבוססים על מה שנראה לי כטעות חמורה בהבנת המציאות, הייתי מתווכחת איתך.

א, אני ממש לא יודע מה נחשב, אני רק יודע שהאישה מסדרת את העניבה של הגבר, ולא להפך,
(אהבתי "טבע הוא נשיות מול תרבות שהיא גבריות" אבל בכל זאת, אם התרבות הייתה רק של גברים, זה היה נגמר בכדור רגל ומרוץ סוסים, או דברים יותר גרועים שהייתה בתרבויות העתיקות,) 

ב, פינוקי = שכביכול הספר מיועד למשכילים לחכמים ולא לההמון וכו' וכו'

ג, אני לא מתייחס לתגובות שרשרת של אחרי החיבור, אני מתייחס למטרת החיבור המקורית, ומטרת החיבור הייתה לאנשים שלא לומדים, (מנהיגותו כלפי נשים ידוע מאוד, ולדעתי יכול להיות שזה באמת הסיבה שחיבר את ספריו,)

ד, בגלל ששאלת האם הרמב"ם היה אישה, כתבתי שזה לא ביקורת וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 17:22 לינק ישיר 

מקס,

א. אני דוקא כן יודעת מה נחשב (לא מלידה, מלימוד). מי אמר שהתרבות היא רק של גברים? התרבות נתפסת כ"גברית", כיוון שהיא מסודרת, מוגדרת ומגדירה, נאצלת יותר מן הטבע וכו' וכו'...

ב. ומה הקשר?

ג. אתה חושב שבזמן הרמב"ם כל הגברים למדו? מה ז"א "מנהיגותו כלפי נשים"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 17:51 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

מקס,

א. אני דוקא כן יודעת מה נחשב (לא מלידה, מלימוד). מי אמר שהתרבות היא רק של גברים? התרבות נתפסת כ"גברית", כיוון שהיא מסודרת, מוגדרת ומגדירה, נאצלת יותר מן הטבע וכו' וכו'...

ב. ומה הקשר?

ג. אתה חושב שבזמן הרמב"ם כל הגברים למדו? מה ז"א "מנהיגותו כלפי נשים"?

א, אני דווקא לא נותן ללימוד לבלבל אותי, ולראות את המציאות אחרת,

ב, הקשר היא שהילד לא יעיז לחלוק עליו, כי עם כן הוא שייך לההמון, (רצוני לומר שהיה יכול לכתוב את חכמתו ודעותיו בלי כל הסביב,)

ג, 1, להפך, אמרתי לאנשים שלא לומדים,  2, הוא פנה לנשים דיבר לנשים שכנע נשים, כל זה אומר שהוא היה מנהיג לנשים,
יותר מלגברים, (כל זה, לפני שהוא היה ההההרמב"ם הגדול ) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 18:27 לינק ישיר 

הוא פנה לנשים דיבר לנשים שכנע נשים, כל זה אומר שהוא היה מנהיג לנשים,

חחחחחח כל זה לפני שהוא היה הרמב"ם הגדול

כי אחרי זה הוא שינה דעתו והורה לבעל שלא יניח לאשתו לצאת מהבית אלא פעם או פעמים בחודש כפי הצורך ???.(הלכות אישות יג/ יא )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 18:46 לינק ישיר 

[ריב,

אני לא מבינה על מה את קובלת, הרי אמר לי מקס מפורשות שהוא "לא נותן ללימוד לבלבל" אותו, ואני מניחה שזה נכון גם ביחס לעובדות...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 19:51 לינק ישיר 

riv כתב:

הוא פנה לנשים דיבר לנשים שכנע נשים, כל זה אומר שהוא היה מנהיג לנשים,

חחחחחח כל זה לפני שהוא היה הרמב"ם הגדול

כי אחרי זה הוא שינה דעתו והורה לבעל שלא יניח לאשתו לצאת מהבית אלא פעם או פעמים בחודש כפי הצורך ???.(הלכות אישות יג/ יא )

רמב"ם הלכות אישות פרק יג הלכה יא

מקום שדרכן שלא תצא אשה בשוק בכפה שעל ראשה בלבד עד שיהיה עליה רדיד החופה את כל גופה כמו טלית נותן לה בכלל הכסות רדיד הפחות מכל הרדידין, ואם היה עשיר נותן לה לפי עשרו כדי שתצא בו לבית אביה או לבית האבל או לבית המשתה, לפי שכל אשה יש לה לצאת ולילך לבית אביה לבקרו ולבית האבל ולבית המשתה לגמול חסד לרעותיה ולקרובותיה כדי שיבואו הם לה, שאינה בבית הסוהר עד שלא תצא ולא תבוא. אבל גנאי הוא לאשה שתהיה יוצאה תמיד פעם בחוץ פעם ברחובות, ויש לבעל למנוע אשתו מזה ולא יניחנה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמים בחודש כפי הצורך,(כלומר לצאת לחוץ מתוך שיעמום פעמים בחודש מותר, אבל לשאר הצרכים שהוא כותב לעיל אין הגבלה כמובן, מקס) שאין יופי לאשה אלא לישב בזוית ביתה שכך כתוב +תהלים מ"ה+ כל כבודה בת מלך פנימה.

אני לא מבין למה את כועסת,  הוא כתב את ספריו לאנשים שלא לומדים\לההמון, נקודה, וזה לא תורה מסיני מבחינת הרמב"ם,
הוא לא חשב לרגע לומר לגבר\אישה אינטליגנטים מתי לצאת לרחוב ומתי לא,
את סתם מתרגשת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 20:00 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[ריב,

אני לא מבינה על מה את קובלת, הרי אמר לי מקס מפורשות שהוא "לא נותן ללימוד לבלבל" אותו, ואני מניחה שזה נכון גם ביחס לעובדות...]

להפך, אני לא נותן ללימוד לבלבל אותי, ק"ו שלא לבלבל את העובדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 20:29 לינק ישיר 

"כל אישה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן - כופין אותה ועושה, ואפילו בשוט." (שם כא/ י 

נ.ב חחחחחח פירושו  כעס ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2010 23:40 לינק ישיר 

riv כתב:

הוא חשש שמא היא תבזבז כספים על שופינג.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היצר הרע שנשחט - מצב החרדיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.