לפעמים אנחנו קוראים את החדשות על מעללי המוסלמים ואנחנו נרתעים ונחרדים: הברבריות הפרימטיביות, ההקצנה, אך טבע של אדם מוזר מאד. הרי המודל של החיים הדתיים שלהם הוא מושא נפשינו.
כמה אנחנו רוצים, רחוב נקי סטרילי קדוש מכל תועבה וערווה שכל הדעות תהיו ישרות, (ואין כאן נפק"מ אם הדעות הן דעות המקובולות כעת של הקבלה שנוא נפשם של פורום זה, או הדעות ה"טהורות" וה"ישרות" של אנשי פורום זה, בכל מקרה הדת תחייב להשליט את הדעה על כולם. לכאורה גם מיימוני אינו דוגל בדמקרוטיה אלא בתיאוקרטיה, נתאר לעצמינו מדינת הלכה שמיימוני הוא ה"גדול" ובידו הכח, וכבר המונים הולכים בדרכו הרצינלית, הרי כל מי שיסטה וימשיך להיות מקובל אלילי, הרי יתחייב מיתה שהלא עובד אלילים הוא, ויתקיים איפה ציד המקובלים שיבייש את ציד המכשפות בסיילם מאסצטוטות) בלי סטיות אלא מכוונות לדעת הבורא ונותן התורה.
לימוד התורה ברצינות בלי בידור, בלי ספורט המוני וגס, מחשבה והתעמקות תדירית יהיו דרישות מדינת ההלכה זו. כל דבר שיסטה את ההלכה (ואני כבר מדבר את ההלכה המקולפת מסגולות וכישוף, אלא ההלכה הרזה הבסיסית, ואת זה נאכוף כההלכה) האמיתית, הדלקת חשמל בשבת כהברגת החזו"א יתחייב סקילה, ביטול תורה לרגע, כל סטיה מינית יקבל את הענוש הדרוש מן התורה.
הרי ברור שהמודל הכי דומה לשאיפת היהדות הינו המודל הטאליבני, ששם היו החיים כל כולו קודש.
גם זה שנשים לומדות ועובדות הרי סוטה את ההלכה המקורית והינה רק מפני בעיות הגלות וצורך הזמן שוויתרו על הקדושה המקורית שנשים אינן יוצאת החוצה כדברי התנחומא והרמב"ם ופסק הטור והשו"ע!
נשים לומדות הריהו גם בגלל שיש השפעות זרות והרהיו בבחינת עת לעשות לה' הפרו תורתך. (איקה סליחה).
ניצני מדינת ההלכה אנו רואים כבר באוטובוסים מהדרין, במלחמת הצניעות האפיינית שהופכת ליותר אכזרית ורועשת, בהתנקתות מן העולם ומלואו ביתר קיצוניות, והמהפכה כבר בעיצומה.
ואם כן לטאליבן נשואות עינינו.
נשלח ב-27/10/2003 18:10
ולמה האטליבן דוקא?
שהרי בכל שתי המדינות האחרות קיימים צדדים אחרים של החיים. יש קולנוע, מוזיקה, ספורט, אך היהדות ביסודה ההלכתית שוללת כל בידור לשמו, רק לצורך מנוחה ורגיעה. העולם כולו סגור ומסוגר, כל רגע לבטלה כל חיוך בלתי מחושב, לימוד התורה כל היום כולו לכל אדם (רק רק לבעל כשרון) בכל זמן (לא רק לרכישת ידע).
אסור לאדם להעלות חיוך, לדבר רכילות, לספר חדשות סתמיות, הכל אסור. לשור בזמן החורבן אף הוא איסור.
הטאליבן הינו המודל הכי קרוב ליהדות הכי לא מתפשר.
מה דעתכם? כיצד אתם רואים מדינת הלכה?
נשלח ב-27/10/2003 18:14
שקלאוור,
אני רוצה בדמוקרטיה, וכל מה שתיארת הוא ראוי [וודאי ציד המקובלים ] כאשר הדת תופיע כגורם עצמאי בחיינו החברתיים, ולא כפלגש של השלטון החילוני.
הערה: אוטובוסים למהדרין, והתנתקות מן העולם ומלואו ביתר קיצוניות הם סימנים לניוון רוחני ולשבר עמוק. אבל המלחמה בעריות חשובה ביותר, במיוחד בימינו.
נשלח ב-27/10/2003 18:20
שקלאוור
טוב שהדגשת לימוד התורה ברצינות, כי לימוד ברצינות יכול להתקיים גם בלי התורה.
נשלח ב-27/10/2003 19:01
רק הפרדת דת ומדינה וקבלה וולנטארית של קבוצות את ההלכה שהם מקבלים על עצמם, תתן תקווה להקים את קרן התורה בתפארתה. [ראה אשכולו של מוטק על החינוך.]
נשלח ב-27/10/2003 19:13
שקלאוור
אתה בעד או נגד?
נשלח ב-27/10/2003 20:42
אני באופן אישי נחרד מזה, בוודאי ברמה האופראטאיווית, שהרי אני מכיר את הרשעות היוצאת מבית "גדוילי התורה" בלי שיש להם כח ממשי, ומכל שכן כשאכן הכח השלטון יהיה בידם, השחיתות והרשעות והאווילות יחוברו יחדיו וסופו מי ישורנה.
נשלח ב-27/10/2003 21:02
שקלאוור,
אני לא חושב שיש סתירה בין נאורות ליהדות.
אמנם נכון שהיהדות כפי שהיא נתפסת כיום ע"י חלק מנושאי דגלה מקרינה לעתים סתירה כזו.
מ"מ קיימות 2 אפשרויות.
האחת - השלטון החרדי יטמיע ערכים דמוקרטיים כמו שקורה בעיריית ירושלים .
אין למעשה אופציה אחרת, כי רוב הציבור שזועק "גדויילי ישראל" לא יסכים לפגיעה בחירותו
כך למשל יכלת לראות לאחרונה בעיריית בני ברק, כאשר היה אדם שניהל את העניינים על פי מה שנראה לציבור כמינהל תקין והציבור התקשה להפרד ממנו.
השניה - עולם אוטופי - אחרית הימים שבו הכל ייעשה באמצעות "קשר ישיר" עם הקב"ה .
מעולם כזה אתה הרי לא מפחד (אני מקווה) נכון ?
נשלח ב-28/10/2003 07:13
שקלאוור,
כל הכבוד על האומץ !!!
הרמב"ם שהעריך את היחיד המעולה, האמין לחלוטין בכפיה ולכן אפ' מלך המשיח מתואר כמי שיכפה את ישראל לשמור תורה ומצוות, ומאידך המקובלים והחסידים מדברים על המקודה היהודית והרצון האמיתי שקיים בכל אחד, אך עדיין אינם מאמינים למה שאני טוען שהוא הרצון שלי ושוב ממילא ניתן לכפות אותי כי בעצם אני רוצה בכפיה בעומק נשמתי.
הצד השווה שאנחנו סופגים השפעות שונות, בעיקר של חשיבה דמוקרטית מערבית, וממילא קשה לנו אם מה שהעלית. אני כעת בעבודה ואין ספרי בידי אך אם יש לך את אגרות הראי"ה כרך א תעיין בבקשה מה שהרב קוק כתב על העבדות ומה שכתב במקומות אחרים על צמחונות, וכן מה שכתב על הרצון החופשי, אולי תמצא יותר נחת לנפשך.
נשלח ב-28/10/2003 10:58
.
שקלאוור:
אלו המודלים שלך למדינת הלכה?
נתחיל, רק לדוגמא, במשטר הטאלבן שהיה באפגניסטאן:
המשטר שם נחשב לפנאטי גם בעיני המשטרים של ערב הסעודית ואיראן, ומדינות אלו אף גינו פעולות מספר שלו, ובראשן את פיצוץ פסלי בודהה העתיקים. המאפיין הבולט של משטר הטאלבן לא היה אדיקות דתית, אלא דוקא דיכוי חברתי ופוליטי.
איראן?
מה באמת הכותב יודע על המשטר השיעי של האיאתוללות באיראן? מבחינות רבות, המשטר הדתי שם גמיש יותר משל מדינות ערביות המוגדרות רשמית כ"חילוניות". גם באיראן יש הבדל גדול מאד בין התאוריה התאולוגית לבין הפראקטיקה לפיה המשטר משליט סדר בערים.
אך למה להתפס לקטנות. אם אלו המודלים אותם אתה רואה מול עיניך, אין תימה שאתה חושש מאד, ביחוד משום שאף לא למדת קוראן, והם עלולים לאלץ אותך לשנן יום יום חמש פעמים את סורת אלפאתחה בכריעה...
נשלח ב-28/10/2003 12:45
מואדיב
תענוג לקרוא
נשלח ב-28/10/2003 13:46
שלום לך מואדיב,
האם לדעתך ניתןץ פסלים (בהנחה שהבודהה הוא בגדר ע"ז; כבר נחלקו בכך חכמי הפורום) אינו חלק מהאג'נדה של מדינת ההלכה?
נשלח ב-28/10/2003 13:58
.
יצחק_יונתן:
שמא נואיל ונחזור שוב לבית המרחץ של אפרודיטה בעכו?
לאלו פסלים אתה מתכוון? לפסלים שעדיין נסגדים או לשריד בעלמא המהווה שריד היסטורי כיום, או קישוט בעלמא?
במוזיאון ישראל בירושלים מצויה פרוטומה (פסל מהחזה ומעלה) של הקיסר הרומי הדריאנוס.
הנאה רבה אני שואב מהאפשרות שלי לומר לפסל בשקט:
הדריאנוס ! הפסל שלך מוצג במוזיאון ישראל בירושלים, בירת העם היהודי!
נשלח ב-28/10/2003 14:32
והלא כבר מלתי אמורה שאיני מכניס ראשי בין ההרים הגבוהים, ומי שאני שאכריע אם פסל הבודהה הוא ע"ז אם לאו. עכ"פ נראה שאתה מודה כי אם נכריע שהוא ע"ז (וכן פסקו חכמי הטאליבאן, וכדעת בר-פלוגתתך) הרי שניתוץ הפסלים הוא מעשה ראוי, ונמצא שיפה עשו אותם חכמי טאליבאן, והדק"ל.
נשלח ב-28/10/2003 15:06
וכן מה לגבי כנסיות נוצריות שלדעת רבים הם בגדר בתי ע"ז ?
נשלח ב-28/10/2003 15:14
.
אין לי מה להוסיף לדברי מצו"נ , פרט לכך שלדעתם של רבים, לפחות לגבי הזרם הרומי-קתולי, מדובר בע"ז.
להבדיל מפסלים הפזורים בארץ ואינני מכיר מי שעובד אותם (אלא אם כן האסלה נותרה כשריד למקדש פעור), הרי שבכנסיות בהן ממשיכים להתפלל בפועל, הבעיה יותר אקוטית מאשר באיזו ווסטה קטנה שאין מדליק נרות עבורה עוד.