בית פורומים עצור כאן חושבים

המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2006 13:53 לינק ישיר 

ובכל זאת, נראה שליהדות יש יותר מן המשותף עם האיסלאם מאשר עם התרבות המערבית. יש להבדיל בין מוסלמים לאיסלאם, שכן המוסלמים הערבים הם בודאי אנשי דמים אכזריים לשם האכזריות, שקרנים לשם השקר וגנבים לשם הגנבה כפי שמבואר במקורותינו. לעומתם המוסלמים באפגניסטן ופקיסטן למרות נבערותם הם ישרים יותר ומושחתים פחות מבחינה תרבותית. לא פלא שהמדינות היחידות בעולם עם שלטון מוסלמי אמיתי לא היו מקרב הערבים אלא מקרב הפרסים והאפגנים.

ההבדלים העקרוניים בין האיסלאם הפונדמנטליסטי ליהדות הם בעיקר שני מישורים. המישור הראשון הוא תפיסת הדת כמחוללת גאולה ובדרכי המלכת האל על העולם. האיסלאם רואה חשיבות בהתפשטות האמונה בכל הארצות ובכך היא שליחותו, הן בחרב והן בדרכי נעם. היהדות רואה חשיבות לעקרון "דת-לאום" כשהיהודים הם מובדלים לחלוטין מהגויים, ובניגוד לאיסלאם היהדות רואה את העם הנבחר כגרעין היחיד שיכול להביא להמלכת האל בעולם על ידי התמקדות פנימית במצוות, עבודת המקדש והתבדלות מוחלטת בלי נסיון להשפיע ולהמיר את דתם של הגויים שבשר חמורים בשרם. גר שמצטרף ליהדות הופך לחלק מעם בעסקת החבילה וממילא הוא עצמו הופך למובדל. גם העובדה שקיימת חלקת ארץ שמיועדת רק ליהודים ורק בה ניתן לקיים את מצוות היהדות במלואן מוכיחה שהיהדות היא בהתבודדות ולא בהתפשטות.

המישור השני הוא בעידוד הלמדנות ביהדות, כשהמנהיג הדתי אינו רק מורה דרך גם תלמיד ומורה, כשהלימוד עצמו הוא עבודת הבורא, ויש שכר גם ללימוד דברים שאינם פרקטיים וגם לקריאה גרידא של כתובים שאינם בגדר תפילה ושירי הלל. איסלאם מעודד לימוד פרקטי בלבד. הרמב"ם שכתב שאין אדם זקוק ללמוד אלא רק את משנה התורה שלו התכוון לאותם היהודים המושפעים מתרבות ערב המוסלמית שראו לנכון לקרוא רק את ההלכות הנכונות לגביהם. בודאי שהוא לא התכוון לכך שאין צורך ללמוד משנה ותלמוד. בעולם המוסלמי אין צורך להיות מלומד כדי להיות מוסלמי טוב, מה שלא כן בעולם היהודי.

אם כן, מדינת הלכה יהודית תהיה שונה באופן מהותי ממדינת הלכה איסלאמית. מדינה יהודית לא תתגרה במדינות שכנות למלחמה אלא אם כן מדובר ביסוד הלכתי של מלחמת מצוה או מלחמת רשות עם סיבות טובות, מדינה יהודית לא תנסה לייצא את הדת למדינות הגויים בשום אמצעי שהוא כפי שעושות מדינות איסלאמיות, אבל מדינה יהודית לא תקבל בתוכה דתות זרות וזרמים שונים - ובכך היא תהיה קיצונית ופנאטית יותר ממדינות מוסלמיות. הריסת פסלי בודהה באפגניסטן יהיו כאין וכאפס כשבמדינת הלכה יהודית יצטרכו למחוק כל סממן של עבודה זרה נוצרית או אחרת, להעביר את כל הגויים אל מחוץ לירושלים ולכפות על התושבים הגויים של הארץ שבע מצוות בני נח או לחילופין לעזוב. במדינה יהודית החינוך התורני יהיה במעלה הראשונה בחשיבותו יחד עם עבודת בית המקדש, וכפי שהיה בזמן הבית הראשון והשני סביר להניח שחלק ניכה מהכלכלה הארץ ישראלית תסתובב סביב בית המקדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 16:01 לינק ישיר 

מטט

יש כמה אי דיוקים בדבריך,
ברמב"ם הלכות מלכים פרק ח,יג  
"וכן ציווה משה רבנו מפי הגבורה, לכוף את כל באי העולם לקבל כל מצוות שנצטווה נוח, וכל מי שלא קיבל, ייהרג. "

הווה אומר שגם דין משה בחרב.

באיסלאם בתקופתו של הרמב"ם היתה למדנות רבה, אין זה נבון להסיק ממצה האיסלאם היום למצבו לפני שמונה מאות שנה.
הרמב"ם העריך את יהודי ארצות האיסלאם יותר מאשר את יהודי אירןפה הנוצרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 16:11 לינק ישיר 

. הבאבא תור, אבקש מראש את סליחתך ומחילתך על הדברים העדינים שאומר כרגע, במלוא הטאקט והנימוס, שבלוויית הצניעות, נחנתי בהם בשפע: דבריך, אותם קראתי בעיון רב, מדיפים ניחוח מעורר קבס של גזענות צרופה. לדבריך, רק מיעוט מהמסלמים הם בגדר בני אדם (אינני רוצה לחזור על הכינוי בו אתה מכנה את רובם, לא בראשי תיבות ולא במפורש), ותמהני - בין השאר - על הקושיה החמורה העולה מדבריך על גדולי היהדות בכל הדורות: שהרי ממה נפשך, אם אינם בני אדם, מדוע לדון ולהתווכח אם הם בגדר עכו"ם או לא? לא זו אף זו, שהינך מאשים את "האסלאם", באישומים שניתן להפנותם רק כלפי בני אדם, או ישויות תבוניות אחרות, ולא כלפי מושג מופשט, או דת כלשהי. ואפילו אם נתעלם מקביעת הרמב"ם כלפי האסלאם, דבריך עדיין משונים משהו. ואין לי אלא לחזור, לשוב ולשנות ככלב השב על קאו: דבריך מדיפים ניחוח מעורר קבס של גזענות צרופה. אולם לסיים בלי מלת שבח לא ניתן, על כן אוסיף ואסיים בכך: לעומת בורותו המופגנת של מטאטרון שכתב אחריך, אפילו דבריך נקראים כאילו נכתבו על ידי ידען מופלג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 16:45 לינק ישיר 

באבא תור

אני מניח שאת קביעתך על היותם של "חלק גדול" אם לא רוב המוסלמים , בגדר תת אדם , אתה מבסס על מעורבותם של אלה במעשי טרור מזוויעים נגד אזרחים חפים מפשע. אני מסכים , מי שמתאכזר אל בני מינו , מי שהורג חפים מפשע , הוא בגדר חלאת המין האנושי.

אבל , האם זה נכון ש"חלק גדול" מהמוסלמים אכן מעורבים בפועל במעשי הטרור הללו? ובכן , זה תלוי כיצד מגדירים את המושג "חלק גדול" . בכל מקרה , אם "חלק גדול" , זה משהו שאמור לאפיין , בצורה גסה לפחות, אוכלוסייה שלמה , הרי שזה רחוק מאד מן האמת. החלק היחסי מהמוסלמים שמעורב בפועל בפיגועי טרור , לא גדול מהחלק היחסי מהאמריקאים שמעורב בפשיעה, נניח (לא בדקתי את המספרים במדויק , אבל לשם המחשה , לפי הנתונים של משרד המשפטים האמריקאי ישבו כמליון וחצי אמריקאים בכלא , במהלך שנת 2002 . מכיוון שאוכלוסיית המוסלמים הוא בערך פי 4 מזו של אוכלוסיית ארה"ב , זה היה דורש כ6 מליון פעילי טרור מוסלמים, אני מאמין שאם ניקח את כל המעורבים בפועל בטרור בשנים האחרונות , לא נגיע לחלק קטן מהמספר הזה) .  אינני משווה בין סוג הפשיעה שעליו יושבים בכלא בארה"ב לבין טרור רצחני , אני רק מנסה להצביע על האבסורד שביצירת הכללה מסוג זה.

אני מבין שהרושם הזה עלול להיווצר מהסיבה הפשוטה , ש"חלק גדול" מהמוסלמים שאתה יודע את שמם הפרטי , הם אכן פעילי טרור. אם שמעת על מוסלמי בתקשורת , הרי שאו שמדובר בפוליטיקאי או בטרוריסט. אתה לא תלמד דרך התקשורת , על מוסלמי שקם בבוקר , עובד קשה לפרנסתו ומכניס אורחים בצורה יוצאת מן הכלל, למרות שסביר להניח שיש פי מאה כאלה מאשר פעילי טרור. הסיכוי של "סתם" מוסלמי שאינו מעורב בטרור , להיות מאוזכר בתקשורת (האמצעי העיקרי שדרכו אתה לומד עליהם) קטן בכמה וכמה סדרי גודל , מאשר הסיכוי של פעיל טרור מוסלמי. זה כמובן טבעי בהינתן כל הנסיבות , אבל אתה חייב להיות מודע להטיה הזאת. אתה חייב להיות מודע לקיומם של כמיליארד מוסלמים שאינך יודע דבר ולא חצי דבר עליהם ועל אורחות חייהם.

מצד שני יתכן שאתה מבסס את קביעתך הנחרצת לא על סמך מעורבות בפועל בטרור , אלא על סמך היחס הכללי לטרור. אנחנו לא שומעים מספיק גינויים נחרצים נגד הטרור , ראינו אפילו גילויי שמחה המוניים על פיגועי טרור ויש רגליים לסברא שהאווירה של שנאת זרים היא מה שמצמיחה את הטרור. רוב המוסלמים חיים אמנם במדינות שבהם חופש הביטוי הוא די מוגבל , כך שקשה ללמוד הרבה מהעובדה הזאת על יחסם הפרטי של מיליוני המוסלמים לטרור , אבל יש רגליים לסברא שאילו היה שם יותר חופש ביטוי , היינו שומעים יותר דברים שלא היו נעימים לאוזנינו ולא יותר גינויים לטרור , על כל פנים עד שעצם החופש והדמוקרטיה היו מחוללים שינוי תרבותי .

אם שנאה , שמחה לאיד ותמיכה , פסיבית אומנם, באלימות נגד זרים בארצות רחוקות גורמים לחריצת דין של תת אדם על מי שאלה מאפיינים אותו , מה זה אומר עלינו? לכו נא ונווכחה.

בלילה שבו אושפז שרון נכנסתי לבחדרי חרדים, כדי לראות את התגובות שם. באותו יום  היו מהומות במעבר רפיח ושני שוטרים מצריים נהרגו. והנה נתקלתי בבח"ח באשכול שפתח בן תרבות אחד על ההתלבטות הגדולה שלו. הוא אינו יודע אם מותר לערב שמחה בשמחה, מצד אחד הצורר הגדול אושפז, מצד שני שני מצרים הרוגים , שזה בודאי סיבה למסיבה, על מה יש לשמוח קודם? כלומר , נהרגו שני אנשים שמעולם לא עשו לו שום רע , יש כאן מן הסתם שתי משפחות שכל עולמם חרב עליהם , אבל בשבילו זה מאורע משמח במיוחד שמתחרה בשמחה על מחלתו של "צורר היהודים".  מה אומר הדין הקשה שחרצת על המוסלמים , לגבי אנשים כמו זה שפתח את האשכול הנ"ל? מה הוא אומר על אלה שהגיבו באשכול הנ"ל? זוכר משהו?

כמובן שזו רק דוגמה , יש לנו אנשים שמציעים להוציא להורג בני משפחות של טרוריסטים , אנשים ששמועה על רעידת אדמה במדינה מוסלמית משמחת אותם. אפילו אנשים שפיגועי טרור בארצות זרות משמחים אותם כדי ש"כל העולם יראו מי זה  הערבים", כלשונו הזהב של נהג מונית שאתו נסעתי בזמן שדווח על הפיגוע בלונדון. האם כל אלה הם בגדר תת אדם?

ובכן לענ"ד , טעות בידך , ידידי היקר , באבאתור. בהינתן כל מה שאנו ידועים על ההיסטוריה האנושית , הקלות שבו אנשים באירופה התמסרו לאידיאולוגיות רצחניות במאה שעברה , הרדיפות שהיו תמיד נחלת חלקם של מיעוטים בכל רחבי העולם , השחיטות שנתפסו תמיד כלגיטימיים כאשר בוצעו נגד אויבים או בארצות רחוקות וגם שנאת הזרים הנפוצה כיום , אפשר לומר די בביטחה , שזוהי הנורמה האנושית. החוש המוסרי הטבעי כנראה אינו מפותח דיו ככל שמדובר ביחס לזרים . אנשים שבדרך כלל הם נחמדים ואפילו בעלי לב חם ואנושי , מפסיקים להיות כאלה כאשר מדובר במי שאינו משתייך לקבוצה שלהם. זה דורש השקעה ומאמץ ניכרים כדי לעקור את הנטייה הטבעית הזאת או לפחות לעדנו וגם זה לא מצליח תמיד.

אי לכך , מאחר וזו הנורמה האנושית , אין זה נכון לומר שאנשים כאלה הם בגדר תת אדם . אנשים כאלה הם בהחלט בגדר אדם . לעומת זאת אותם "שמאלנים יפי נפש" שקוראים ליחס של אחווה לבני אנוש באופן כללי וליחס הומאני אפילו כלפי אויבים , אלה ראויים להיכנס בגדר על אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 16:54 לינק ישיר 

מייציץ כרגיל.

(גנבו  את האייקון הירוק המניף אצבעו למעלה, אני מקוה שזה האייקון המקביל.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 17:07 לינק ישיר 

מצו"נ,

כשראיתי את החדשות על קריקטורת מוחמד חשבתי לעצמי איך מציץ י"סדר" שאם היתה קריקטורה כזו על משה רבינו היו החרדים עושים כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 17:24 לינק ישיר 

מואדיב ומייציץ,

תודה לשניכם. מעומק הלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 22:27 לינק ישיר 

מואדיב

אני לא יודע אם זה נכון לכנות את זה גזענות, אני לא שונא מוסלמים בגלל שהם מוסלמים, כמו שלהבדיל שנאו יהודים רק בגלל שהם יהודים, אני מתעב ושונא אותם בגלל ההתנהגות שלהם, הם סכנה קיומית למין האנושי.

מציץ ונפגע (אל תפגע !)

אבל , האם זה נכון ש"חלק גדול" מהמוסלמים אכן מעורבים בפועל במעשי הטרור הללו? ובכן , זה תלוי כיצד מגדירים את המושג "חלק גדול" . בכל מקרה , אם "חלק גדול" , זה משהו שאמור לאפיין , בצורה גסה לפחות, אוכלוסייה שלמה , הרי שזה רחוק מאד מן האמת. החלק היחסי מהמוסלמים שמעורב בפועל בפיגועי טרור , לא גדול מהחלק היחסי מהאמריקאים שמעורב בפשיעה, נניח (לא בדקתי את המספרים במדויק , אבל לשם המחשה , לפי הנתונים של משרד המשפטים האמריקאי ישבו כמליון וחצי אמריקאים בכלא , במהלך שנת 2002 . מכיוון שאוכלוסיית המוסלמים הוא בערך פי 4 מזו של אוכלוסיית ארה"ב , זה היה דורש כ6 מליון פעילי טרור מוסלמים, אני מאמין שאם ניקח את כל המעורבים בפועל בטרור בשנים האחרונות , לא נגיע לחלק קטן מהמספר הזה) .  אינני משווה בין סוג הפשיעה שעליו יושבים בכלא בארה"ב לבין טרור רצחני , אני רק מנסה להצביע על האבסורד שביצירת הכללה מסוג זה.

ועוד

מצד שני יתכן שאתה מבסס את קביעתך הנחרצת לא על סמך מעורבות בפועל בטרור , אלא על סמך היחס הכללי לטרור. אנחנו לא שומעים מספיק גינויים נחרצים נגד הטרור , ראינו אפילו גילויי שמחה המוניים על פיגועי טרור ויש רגליים לסברא שהאווירה של שנאת זרים היא מה שמצמיחה את הטרור. רוב המוסלמים חיים אמנם במדינות שבהם חופש הביטוי הוא די מוגבל , כך שקשה ללמוד הרבה מהעובדה הזאת על יחסם הפרטי של מיליוני המוסלמים לטרור , אבל יש רגליים לסברא שאילו היה שם יותר חופש ביטוי , היינו שומעים יותר דברים שלא היו נעימים לאוזנינו ולא יותר גינויים לטרור , על כל פנים עד שעצם החופש והדמוקרטיה היו מחוללים שינוי תרבותי.

חשבתי לענות לך וראיתי שכבר הקדמת אותי, אמנם אתה צודק שרק מיעוט עוסק בטרור בפועל, אבל זאת בדיוק הנקודה, ה"בפועל" הזה !

יכול להיות שרק אחוז קטן הוא של חמאסניקים בפועל, אבל המצב הוא שיש מאחוריהם כמה מיליונים שתומכים בהם ומחזיקים את ידיהם.

ישים לב כבודו מה הוא כותב:"אבל יש רגליים לסברא שאילו היה שם יותר חופש ביטוי , היינו שומעים יותר דברים שלא היו נעימים לאוזנינו ולא יותר גינויים לטרור , על כל פנים עד שעצם החופש והדמוקרטיה היו מחוללים שינוי תרבותי". - כנראה שכבודו חי לו על פלנטה אחרת ומנותק מן המציאות ועוד מנסה להוכיח את המפוכחים...אולי תקרא קצת חדשות ותחזור ?

כאשר מנהיגים איסלאמיים מפתחים נשק להשמדה המונית ומביעים תוכניות לשלטון אסלאמי עולמי, אתה לא יכול לטעון שזה כמה מוסלמים בודדים, יש עם שלם שעומד מאחוריהם ! האם מישהוא עמד למביעים באיראן ואיים עליהם לבחור באחמדניג'אד ?

אם שנאה , שמחה לאיד ותמיכה , פסיבית אומנם, באלימות נגד זרים בארצות רחוקות גורמים לחריצת דין של תת אדם על מי שאלה מאפיינים אותו , מה זה אומר עלינו? לכו נא ונווכחה...
אבל בשבילו זה מאורע משמח במיוחד שמתחרה בשמחה על מחלתו של "צורר היהודים".  מה אומר הדין הקשה שחרצת על המוסלמים , לגבי אנשים כמו זה שפתח את האשכול הנ"ל? מה הוא אומר על אלה שהגיבו באשכול הנ"ל? זוכר משהו?
אתה עושה היקש בין תמיכה פסיבית (אקטיבית ! כנ"ל)
באלימות שמעודדת אלימות, לשמחה לאיד שלא מעודדת אלימות ? האם בגלל שיהודי שמח הערבים ימשיכו להרוג את עצמם ? (הלוואי !)

מה בדיוק הקושיה שלך ? משני המצרים או מהצורר ?
אם זה מהצורר אז כבר הארכתי והרחבתי ואני לא מעוניין עכשיו לחזור על זה עוד פעם, אם זה משני המצרים - "למכה מצרים בבכוריהם - כי לעולם חסדו", ת'אמת שלהצטער עליהם אני לא מצטער, והתגובה הטבעית שלי זה אכן לשמוח כי הם מזוהים אצלי כאויב, אמנם אני סבור שאני צריך לבדוק ולחקור הם אני נוהג נכון.

"האם כל אלה הם בגדר תת אדם?".
לא. במידה רבה הם מפוכחים.

כמובן שזו רק דוגמה , יש לנו אנשים שמציעים להוציא להורג בני משפחות של טרוריסטים , אנשים ששמועה על רעידת אדמה במדינה מוסלמית משמחת אותם. אפילו אנשים שפיגועי טרור בארצות זרות משמחים אותם כדי ש"כל העולם יראו מי זה  הערבים", כלשונו הזהב של נהג מונית שאתו נסעתי בזמן שדווח על הפיגוע בלונדון. האם כל אלה הם בגדר תת אדם?
אקח כדוגמא את מה שאמרת "אנשים שפיגועי טרור בארצות זרות משמחים אותם כדי ש"כל העולם יראו מי זה  הערבים".
השמחה היא לא על / כנגד אותם הרוגים כתוצאה משגעונות המוסלמים, השמחה היא על כך שהעולם יבין עם מי יש לו עסק, וע"י כך ימנעו הרוגים ופצועים רבים יותר בעתיד, על זה השמחה, יש מבין ?

אי לכך , מאחר וזו הנורמה האנושית , אין זה נכון לומר שאנשים כאלה הם בגדר תת אדם . אנשים כאלה הם בהחלט בגדר אדם . לעומת זאת אותם "שמאלנים יפי נפש" שקוראים ליחס של אחווה לבני אנוש באופן כללי וליחס הומאני אפילו כלפי אויבים , אלה ראויים להיכנס בגדר על אדם
את האמת שגם אני חשבתי ככה עד לפני זמן לא רב, לאחרונה מתברר לי שטעיתי, גם אני חשבתי שכל אותם "יפי נפש" הם אנשים מוסריים שאיבדו את הגבול, שמרוב מוסריות לא יודעים איך לטפל ברע, לאחרונה התברר לי שטעיתי.
לגבי יחס של אחווה באופן כללי לבני אנוש ? אני בהחלט מזדהה עם הדברים, לעומת זאת הסיפא היא נקודת המחלוקת בינינו. 

עוד דבר - הפונט שלך מ ע צ ב ן.

ווטו

כשראיתי את החדשות על קריקטורת מוחמד חשבתי לעצמי איך מציץ י"סדר" שאם היתה קריקטורה כזו על משה רבינו היו החרדים עושים כן

האם כבודו הולך לשיטתו באשכול  ?

עלילת דם שקר בני אברהם חלילה בזאת !

אמשלום

מה עם ווטו ? לו לא מגיע ?
תוקן על ידי - הבאבא_תור - 06/02/2006 23:20:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2006 22:48 לינק ישיר 

עוד דבר ידידי היקר מציץ ונפגע ("כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם")

אולי נוח לך [לכם] לחשוב ולהציג אותי בתור איזה פאנאט לאומני גזען מטורף, אבל זה לא נכון. כמו שאמרתי אני בהחלט מאמין ושואף ליחסי אחווה  כלליים בין כל בני האדם, נראה לך שלא הייתי שמח ומעוניין לחיות בעולם בלי מלחמות ורוע, רק לשבת בשאנטי ולהנות מהחיים ? אתה באמת חושב ככה ?

לפי התורה "חביב אדם שנברא בצלם" אני מקבל את זה ומנסה לכוון את עצמי לפי זה גם כאשר הנטייה הטבעית שלי שונה, וחבל ש"יפי הנפש" מייחסים לעצמם זאת ובעונותיהם התרחקנו מדעת התורה.
עיין פה למשל:http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1790836

אבל בניגוד לך ושאר יפי הנפש יש לי ב"ה מוסריות בריאה ואני מפוכח וריאלי כדי לדעת עם מי יש לנו עסק ומה צריך לעשות מולו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2006 08:44 לינק ישיר 

"אני לא יודע אם זה נכון לכנות את זה גזענות, אני לא שונא מוסלמים בגלל שהם מוסלמים, כמו שלהבדיל שנאו יהודים רק בגלל שהם יהודים, אני מתעב ושונא אותם בגלל ההתנהגות שלהם, הם סכנה קיומית למין האנושי."

מעשה ושאל הסולטן הרון אלרשיד ירום הודו את ליצן החצר שלו, לפשר הפתגם כי לעתים, ההתנצלות על
מעשה, גרועה מהמעשה עצמו.
"אסביר לך עוד מעט" ענה הליצן. כשפנה הסולטן ללכת לכיוון השולחן, ליטף הליצן את אחוריו של הסולטן.
"מה אתה עושה!" רעם הסולטן בקולו על הליצן.
"סליחה מלכי רב החסד" צייץ באזניו הליצן, "לא ידעתי שזה אתה, חשבתי שזו אשתך! "
סלח לי באבא תור, על כי הציטוט בירוק מדבריך לעיל, העלה בזכרוני שוב את הבדיחה החבוטה הזו.

=============================

אתה מגדיר את עצמך כלא-גזען, ואני מקבל את דבריך. אינני חושב שאתה גזען. מנגד, אני טוען בתוקף כי דבריך גזעניים להפליא.

אתה שונא את כל המסלמים בגלל מעשיהם. כמובן, ידיעתך את מעשיהם של מיליארד בני אדם, טובה מספיק כדי שתוכל להוציא משפט ולחרוץ דין, מהרופא המנתח חולים בבית החולים הדסה בירושלים ועד רועה הצאן במדבר סיני. מהאיכר האינדונזי ההולך יחף בשדות האורז מוצפי המים, ועד הגשש בקבע בצה"ל, המשליך את חייו מנגד כדי להגן על אזרחיה של מדינת ישראל.

כרכת את כולם בכריכה אחת, בחנת את כליותיהם ולבם, כל מעשיהם גלוים לפניך, מחשבותיהם נקראות לפניך וכולם עוברים לפניך כבני מרון.

אם תחפוץ להיות נוקדן ולדייק עד הקצה במינוח, דבריך אינם לוקים בגזענות, הם סתם שנאת זרים צרופה. וכמו כל קסנופוב, גם בדבריך נעוץ הצידוק. "אינני שונא את כל המסלמים בשל היותם מסלמים" אומר הקסנופוב, "אלא בשל מעשיהם". את סוחרי הבצל בשווקי דרום סין ואת תושבי גוג'אראט שהמסגד שלהם נשרף על ידי המון הינדי פאנאט. את הדייגים בתאילנד ואת מגדלי הגת' בהרי תימן. את האסטרונום הפקיסטני כמו את עובד המסילה הקירגיזי. את הרופא הקאזאחי כמו גם את רועה הגמלים כפולי הדבשת מהמישורים הגדולים של הערבה האירואסייתית. את הפלאח המצרי יחד עם המלומד מאלאזהר. כולם, כולם שנואים בשל מעשיהם.
אגב, מה מעשיהם?

(תוקן בשל חוסר ידידותיות מופגן למשתמשי מוזילה) תוקן על ידי - מואדיב - 07/02/2006 8:46:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2006 10:29 לינק ישיר 

אולי נוח לך [לכם] לחשוב ולהציג אותי בתור איזה פאנאט לאומני גזען מטורף . לחשוב? להכחיש זאת יהיה בגדר צביעות. להציג? אין בכך צורך , שכן אתה עושה זאת בצורה יוצאת מן הכלל. חוץ מזה , העובדה הממצערת הנ"ל לא שיחקה , למיטב הבנתי, כל תפקיד בטיעון שלי. מה שכן עשיתי היה לנסות להציב מולך מראה. אני יכול להבין ביקורת על האיסלם כשהיא באה מפי נאורים מערביים (בתנאי שהיא מבוססת על ידע והבנה אמיתיים ולא על סיסמאות מכלילות) , אבל זה נשמע מאד מגוחך כאשר היא באה מפי התאום המערבי/יהודי של אותם קנאים מוסלמים. זה מזכיר מחאות של נציגי מדינות מסויימות בועדה לזכויות האדם של האו"ם.

אתה עושה היקש בין תמיכה פסיבית (אקטיבית ! כנ"ל)
באלימות שמעודדת אלימות, לשמחה לאיד שלא מעודדת אלימות ? האם בגלל שיהודי שמח הערבים ימשיכו להרוג את עצמם ? (הלוואי !)

החילוקים שלך הם כמובן חסרי שחר. אתה טוען שכאשר יהודי שונא זרים וקורא להרוג בהם ללא רחמים ולשמוח לאידם , גם אם לא עשו לו שום דבר , הרי זה רק משהו פאסיבי שאינו מתגלגל לצורה של אלימות אקטיבית , מה שאין כן כאשר מוסלמי עושה אותו דבר . אבל מבחינה עובדתית היו כמה וכמה פיגועי טרור יהודיים , לפי דבריך זה אומר שכל אלה שקוראים להריגת ערבים חפים מפשע ו/או שמחים על מותם של כאלה , נושאים באשמה לאותם פיגועים ולכן הם נכנסים לגדר "תת אדם" , כלשונך הזהב. וגם אם תטען שהיו פחות פיגועים כאלה מאשר כאלה , הסיבה לכך אינו הבדל בסוג השנאה , אלא בכל מיני נסיבות חיצוניות (לדוגמה, קיומה של מדינת חוק מהצד הזה , לעומת אנרכיה בצד השני) .

עוד דבר - הפונט שלך מ ע צ ב ן. כמה טיפוסי , להתלונן על הזולת בגלל משהו ואז לעשות אותו דבר בדיוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2006 11:20 לינק ישיר 

מואדיב

"אתה שונא את כל המסלמים בגלל מעשיהם".

איפה כתבתי שאני שונא את כל המוסלמים ?

"את סוחרי הבצל בשווקי דרום סין ואת תושבי גוג'אראט שהמסגד שלהם נשרף על ידי המון
הינדי פאנאט. את הדייגים בתאילנד ואת מגדלי הגת' בהרי תימן. את האסטרונום הפקיסטני כמו את
עובד המסילה הקירגיזי. את הרופא הקאזאחי כמו גם את רועה הגמלים כפולי הדבשת מהמישורים הגדולים
של הערבה האירואסייתית. את הפלאח המצרי יחד עם המלומד מאלאזהר. כולם, כולם שנואים בשל
מעשיהם".
שוב, זה לא נכון, בהודעה השנייה התיחסתי לזה.

יותר מזה אני לא מעוניין להרחיב, כי נראה שלא קראת או שאתה מתעלם מכל מה שכתבתי. או שתהיה הגון או שאל תבלבל לי בשכל !

מציץ ונפגע

קודם כל אתה מתעלם מכמעט כל מה שכתבתי לך, או שתענה על הכל או שאל תענה בכלל, אבל אל תענה לסירוגין, אני טרחתי ועניתי לך כמו שצריך, תעשה אותו דבר.

"לחשוב? להכחיש זאת יהיה בגדר צביעות. להציג? אין בכך צורך , שכן אתה עושה זאת בצורה יוצאת מן הכלל. חוץ מזה , העובדה הממצערת הנ"ל לא שיחקה , למיטב הבנתי, כל תפקיד בטיעון שלי. מה שכן עשיתי היה לנסות להציב מולך מראה. אני יכול להבין ביקורת על האיסלם כשהיא באה מפי נאורים מערביים (בתנאי שהיא מבוססת על ידע והבנה אמיתיים ולא על סיסמאות מכלילות) , אבל זה נשמע מאד מגוחך כאשר היא באה מפי התאום המערבי/יהודי של אותם קנאים מוסלמים. זה מזכיר מחאות של נציגי מדינות מסויימות בועדה לזכויות האדם של האו"ם".
החזקתי ממך כבעל יושר מסויים, אתה מאכזב אותי.
ולמה ציטטת רק את השורה הזאת ???

תודה לך ידידי היקר על המחמאות שאתה מחלק לי, וכן לאמור.

"החילוקים שלך הם כמובן חסרי שחר. אתה טוען שכאשר יהודי שונא זרים וקורא להרוג בהם ללא רחמים ולשמוח לאידם , גם אם לא עשו לו שום דבר , הרי זה רק משהו פאסיבי שאינו מתגלגל לצורה של אלימות אקטיבית , מה שאין כן כאשר מוסלמי עושה אותו דבר . אבל מבחינה עובדתית היו כמה וכמה פיגועי טרור יהודיים , לפי דבריך זה אומר שכל אלה שקוראים להריגת ערבים חפים מפשע ו/או שמחים על מותם של כאלה , נושאים באשמה לאותם פיגועים ולכן הם נכנסים לגדר "תת אדם" , כלשונך הזהב. וגם אם תטען שהיו פחות פיגועים כאלה מאשר כאלה , הסיבה לכך אינו הבדל בסוג השנאה , אלא בכל מיני נסיבות חיצוניות (לדוגמה, קיומה של מדינת חוק מהצד הזה , לעומת אנרכיה בצד השני)"

אני לא מאמין עליך, אתה שקרן !!! איפה כתבתי דבר כזה ???

ולא רק שלא כתבתי דבר כזה, גם ההפך טענתי !!!
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1790836

"נכון שאני לא אצטער ולא יכאב לי על ערבי שפוגעים בו כמו על יהודי שפוגעים בו, אבל צריך שיהיה ברור שמי שדופק קסדה בראש לערבי ושובר לו את האף לא עושה את זה מעודף יראת שמיים, הוא עושה את זה כי הוא מקולקל ומשהוא אצלו דפוק בראש.

*ברור שאם מדובר באמצעי להגן על חייהם של עם ישראל מצווה, אני מדבר כאשר זה נעשה סתם מתוך רוע לב, אל תשכח ש "חביב אדם שנברא בצלם" זה דעת התורה".

הרי זה ממה נפשך, אם קראת את הדברים לעיל ועדיין אתה ממשיך עם הטענות האלה, זה חמור מאוד. ואם לא קראת הדברים קודם, אז למה בכלל אני טורח לענות לך ? 

"עוד דבר - הפונט שלך מ ע צ ב ן. כמה טיפוסי , להתלונן על הזולת בגלל משהו ואז לעשות אותו דבר בדיוק".
זה בגלל שציטטתי מהדברים שלך, זה לא אשמתי.

(תוקן בשל חוסר ידידותיות ויושר של אחד מהנ"ל) תוקן על ידי - הבאבא_תור - 07/02/2006 11:36:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2006 11:42 לינק ישיר 

באבא,

"באבוד רשעים רינה" זה לא דעת תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2006 11:46 לינק ישיר 

לשיטתי ? כן. לשיטתך ? אני לא יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2006 11:55 לינק ישיר 

בטח דעת תורה - זה תלוי כיצד דורשים, אם כרבי מאיר,חוטאים. או כברוריא, חטאים. - ויחי ההבדל הקטן!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.