יבוסי כתב: "אין כאן שום צורך ברוע קולקטיבי, די בטעות, או שקר, או אי הבנה, או דעה קדומה, כדי להניע את כל התהליך הזה". חצי מההסטוריה האנושית כתובה במשפט אחד. ברברה טוכמן עשתה מזה ספר שלם.
נוהל שכן זה כאן!
(תוקנה שגיאת הקלדה לבקשת הכותב. קעלעמר)
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 07/02/2006 19:31:47
נשלח ב-7/2/2006 16:06
.
חוששני שבשל הספק שמוטל ביושרי, שמא עדיף שאותיר את הדיון לטובים ממני.
לסיום, שיר של מאיה אנג'לו (1)
You may write me down in history
With your bitter, twisted lies,
You may trod me in the very dirt
But still, like dust, I'll rise.
Does my sassiness upset you?
Why are you beset with gloom?
'Cause I walk like I've got oil wells
Pumping in my living room.
Just like moons and like suns,
With the certainty of tides,
Just like hopes springing high,
Still I'll rise.
Did you want to see me broken?
Bowed head and lowered eyes?
Shoulders falling down like teardrops.
Weakened by my soulful cries.
Does my haughtiness offend you?
Don't you take it awful hard
'Cause I laugh like I've got gold mines
Diggin' in my own back yard.
You may shoot me with your words,
You may cut me with your eyes,
You may kill me with your hatefulness,
But still, like air, I'll rise.
Does my sexiness upset you?
Does it come as a surprise
That I dance like I've got diamonds
At the meeting of my thighs?
Out of the huts of history's shame
I rise
Up from a past that's rooted in pain
I rise
I'm a black ocean, leaping and wide,
Welling and swelling I bear in the tide.
Leaving behind nights of terror and fear
I rise
Into a daybreak that's wondrously clear
I rise
Bringing the gifts that my ancestors gave,
I am the dream and the hope of the slave.
I rise
I rise
I rise.
באבא, למרות הכרותי הבלתי אמצעית עם תכנים יהודיים לא נראה לי נכון שאני אענה על שאלתך. אתה בודאי חכם ממני בתורה, ומן הראוי שאתה תענה על כך.
בנוסף לדברי הקודמים, אם איני טועה אין באיסלם חובה להשמיד עם אלא בעלי דעות כפרניות.
בכל אופן, דעתי על האיסלם לא רחוקה משלך, זו דת רעה המחנכת לרצח ולתת תרבות. וכמאמר אריק איינשטיין בסרט לול, "קיינע תרבות נישט" (איך תוניסאי כמוני ביידיש?)
נשלח ב-7/2/2006 16:41
בסדר, אני מודה אין לי תשובה מהקושיה על מצוות מחיית עמלק, אני לא יודע איך לענות על זה.
וגם אם נניח שאין להם מצווה להרוג עמים אחרים, מאיפה הגיע להם השגעון של נשקים להשמדה המונית שמסכנים את הקיום האנושי ???
אלא שגם אם ישירות אין להם צווי כזה, כנראה שזה "רוח התורה" שלהם...
ואנשים שאלה השגעונות שלהם אחת דינם למות.
יש לאחד בפארק פה חתימה יפה:
WAKE UP WESTERN WORLD
נשלח ב-7/2/2006 16:47
באבא
אתה חי במדינה שמחזיקה נשק להשמדה המונית. חלק גדול מעוצמתה ובטחונה של המדינה נשענת על זה. גם איראן רוצה עוצמה כזאת , זה ישדרג את מעמדה ויעצים את כוחה בכל האיזור. העולם לא צריך לתת לזה לקרות , אבל בעיקרון מדובר בשאיפה רציונלית של כל מדינה שמחפשת כוח והשפעה (אולי ההתעלמות של איראן מסנקציות ואיומים מצד המערב יתבררו כלא רציונליים).
נשלח ב-7/2/2006 16:50
את איראן תירצת, מה עם שאר הטרוריסטים האיסלאמיים ?
נשלח ב-7/2/2006 17:31
את הטרוריסטים והרוצחים תרצת, מה על אותם כמה מאות מיליונים שאינם כאלה?
נשלח ב-7/2/2006 18:38
בעקבות ההערה של גם וגם אני חוזר בי, מציץ ונפגע, אני לא חושב שעדיין תרצת את הקושייה מאיראן. "גם איראן רוצה עוצמה כזאת , זה ישדרג את מעמדה ויעצים את כוחה בכל האיזור". שוב, כנראה שכבודו מנותק מהמציאות, נשיא איראן הכריז מפורשות על רצונו ושאיפתו לחיסול ישראל, הם מודים ומחנכים לזה, הם לא טוענים שהנשק הזה נועד רק להגנה עצמית.
בקשר לקושיה ממצוות מחיית עמלק - אמנם כאמור אני לא יודע עדיין איך לענות עליה, אבל בכל אופן אפשר לראות בנקודה הזאת את ההבדל בין היהדות לאסלאם שמה ירקב.
בעקבות הדברים דלעיל נראה לי שנכון לעמוד על ההבדלים ע"י השוואה של המאמינים משני הדתות.
אצל המאמינים היהודיים ככל שהאמונה בדת גוברת, גוברת גם הנטייה לעשיית טוב בין אדם לחברו, גם אם יש כמה של"ע "השתגעו" הסטיות שלהם לא מסוכנות כל כך, לא בריא אבל גם לא מסוכן, ובכל מקרה מודבר בשוליים. לעומת זאת אצל המאמינים המוסלמיים ככל שההתחזקות בדת גדולה, כן גובר יצר ההרס והרוע שלהם להשחית להשמיד להרוג ולאבד.
ושוב אני חוזר למה שאמרתי בהתחלה, נראה לי שנכון לדייק שהבעיה היא עם המאמינים המוסלמיים, האסלאם מהווה איום על קיום המין האנושי, ואם בני העולם הזה רוצים לחיות אין ברירה אלא להשמיד את האסלאם, מה שמחייב להשמיד את המאמינים בה, אא"כ יש למאן דהוא פתרון בנוסח "שבור החבית ושמור את יינה", לפיה יושמד האסלאם וירופאו המאמינים בו, אני בספק אם זה אפשרי.
נשלח ב-7/2/2006 18:54
באבא,
אני האחרון שיגן על האיסלם, אבל חוששני שלראות את באיסלם את חזות הכל זו ראית תמונה חלקית.
התנהגות העמים האיסלמיים נובעת גם מהתרבות המקומית בהם הם חיים. ובאותה מידה העובדה שהיהודים אינם מתנהגים על פי תורתם היא כי הם תלויים בתרבות המערבית ויונקים הימנה. לו היינו משוחררים מאימת השלטון והלך הרוח ה"סמולני" יפה הנפש מזמן היינו מולקים צווארי אוייבינו וגם החפים מפשע.
רוצה הוכחה קטנה? לדידך שבעמונה נעשה פוגרום מזוויע במתנחלים. מי עשה אותו? אחמד? מוסטפה?
מי בפיך מכונה היום הצורר הגדול? ואיזו אשה כשתמות יעשה רבעובדיה מסיבה גדולה? למנות עוד?
נשלח ב-7/2/2006 18:59
"התנהגות העמים האיסלמיים נובעת גם מהתרבות המקומית בהם הם חיים". קודם כל, מה פשר "התרבות" הזאת ? תאכלס, איך שלא תתרץ את זה הם מהוים סכנה לקיום המין האנושי, אמנם אם אכן כדבריך יהיה יותר קל לטפל בהם. גם אם נניח שאתה צודק, מה אתה מציע לעשות ?
"ובאותה מידה העובדה שהיהודים אינם מתנהגים על פי תורתם היא כי הם תלויים בתרבות המערבית ויונקים הימנה. לו היינו משוחררים מאימת השלטון והלך הרוח ה"סמולני" יפה הנפש מזמן היינו מולקים צווארי אוייבינו וגם החפים מפשע". "ענה כסיל כאוולתו". אתה מדבר בצביעות ! ישמעו אזניך מה שפיך מדבר ! האם הדבר הזה שאתה מזהיר ממנו לא נעשה כעת בפועל ? אתה חצוף !
בגלל זה אני טוען שיש להשוות מדינת הלכה עפ"י התורה קום תקום בב"א לשלטון הנוכחי בו יש מדינת הלכה חילונית.
תוקן על ידי - הבאבא_תור - 07/02/2006 19:02:55
נשלח ב-7/2/2006 19:05
זה הכי טוב שאתה יכול?
אם תכתוש את האויל במכתש, בתוך הריפות, בעלי - לא תסור מעליו איוולתו.
(משלי כז 22)
נשלח ב-7/2/2006 19:07
אני מבקש שתתעלם מהנימה הלא סימפטית ותענה בכל זאת, אני סקרן לדעת מה יש לך לענות.
נשלח ב-7/2/2006 19:10
על מה בדיוק לענות? למרות שמחקת את המילה "אל" עדיין לא ענית למה שאני אמרתי.