בית פורומים עצור כאן חושבים

המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2006 12:34 לינק ישיר 

מציץ ומואדיב

אני לא חושב שאנו מתוכחים על עובדות (יש בשביל זה פורומים אחרים). אנו מסכימים שתכונה היא אישית ושמטורפים לא חסרים בשום מקום. הויכוח אינו אלא על הקו המנחה בחיים לאור הממוצע ה'רגיל' (בלי להיכנס איך הוא נקבע). לכן אני שואל מה תעשו אם אתם במדבר היום ושלש דרכים לפניכם. אחת דרך ישוב מוסלמי, אחת דרך ישוב נוצרי ואחת דרך ישוב יהודי בלי לדעת לאיזה קצה מהדת שלהם שייכים בני כל כפר. יש לכם רק שילוט ערבי, לועזי ועברי. דרך היכן תעברו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 12:50 לינק ישיר 

בוגי,
אתה בטוח שהיית מגיע לאותה מסקנה אם יש ישראל היתה תקיפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 13:06 לינק ישיר 

בלבם

אז הייתי מעדיף את הישוב הנוצרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 14:29 לינק ישיר 

אתה בטוח אם זה היה באוקראינא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 14:31 לינק ישיר 

האמת שאיני יודע מה המצב כיום באוקראינה , אבל שמעתי שיש עוד היום גויים במזרח אירופה שמאמינים בתמימות שהיהודים מערבבים דם עם המצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 16:00 לינק ישיר 

אתם מדרדרים את רמת הדיון לאשפתות הפופוליזם הזול.

בכלל היחס לאכזריות כדבר רע מאליו סותר חלק ניכר מעקרי תורתינו. האכזריות היא רעה רק כשהיא באה במקום הלא נכון, בדיוק כפי שהרחמנות היא רעה. בודאי שהכל נמדד בכלי מידה שנקרא ארבע אמות של הלכה.

אמנם המידה היהודית הבסיסית אמורה להיות רחמנות וגמילות חסדים, אבל היהודי צריך לדעת להגביל את התכונות הבסיסיות שלו ולהתנהג באכזריות כשצריך - "ארור מונע חרבו מדם". למשל, ד"ר גולדשטיין שהיה עוסק במידת הרחמנות במשך כל חייו הבוגרים אך ידע לנהוג אכזריות במידת הצורך, בהחלט מקובל יותר הן מבחינת ההלכה והן מבחינת ההשקפה משוטה שמטיף לאהבת חינם גם כלפי אויבי הבורא.

שתי המידות, רחמנות ואכזריות, מצויות בכל אדם ובכל חברה. הדרך היחידה לשקף את האמת היא להשתמש במידות שניתנו על ידי האל למילוא רצונו.
תוקן על ידי - מטאטרון - 08/02/2006 15:59:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 16:21 לינק ישיר 

. שתין פולסי דנורא לא הספיקו לך? שמא תועיל להסביר לבור ועם הארץ, היאך פעולת רצח ההמונים של הד"ר גולדשטיין, הרופא שהשתגע ורצח, עולה בקנה אחד עם ההלכה? האם רצח זה היה כדין? האם ד"ר גולדשטיין היה שליח הסנהדרין להוצאה לפועל של גזר דין מוות? האם נשפטו המתפללים של מערת המכפלה בידי בית דין ונגזר דינם למוות? אתמהה על דבריך מטאט, שמא נפלה שגגה והתבלבלת בין פעולת ההתאבדות שביצע שמשון, לבין הרצח שביצע הד"ר, בבני אדם שלא פשעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 17:37 לינק ישיר 

והנה הוכחה חיה לידידנו הבבא תור שגם בין יהודים לא חסרים כאלה שתומכים בטרור ורצח המונים, כל זמן שהוא לטובתם.  ואם יורשה לי להוסיף - דומה שיש מתאם בין מידת הדתיות למידת התמיכה בטרור כזה, פה כמו שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 17:55 לינק ישיר 

מטאטרון:
אני חושב ששכחת להוסיף זצוק"ל אחרי השם של ד"ר ברוך גולדשטיין תבקש ממישהו מהמנהלי משנה שיתקן במקומך

בוגיעלון:
אתה ההוכחה לזה שאולי אפשר להוציא את הבנאדם מהחרדיות אבל קשה קשה להוציא את החרדיות מהבנאדם

הבאבא_תור:
אני רואה שאתה טיפה מרגיש כמו מיעוט נרדף באשכול הזה ואני רואה גם שזה טיפה נותן לך הרגשה טובה שאתה יותר צודק מכל העולם אז אני מאחל לך שתמשיך בהרגשה הזו עד 120 ושזה גם בעזרת השם יתברך יהיה המציאות

גם_וגם:
נראה לי שהיית צריך לדייק: זה לא המידה של הדתיות אלא המידה של כמה האנשים האלה חושבים על עצמם שהם דתיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 19:31 לינק ישיר 

רבניקי, לא כל כך קשה להוציא, אלא צריך שיהיה במה להוציא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 19:38 לינק ישיר 

בוגיעלון:
אני מבין אותך באמת אתה צודק לגמרי. למה להוציא מעצמך את השנאה לכל מי שלא דומה לך למה לבטל את הגזענות והתיעוב לבעלי הדם הלא טהור ועוד בשביל מה? בשביל איזה ערך מטופש וחסר חשיבות כמו אמונה בזה שכל בני האדם נבראו בצלם אלוהים גם אם הם לא מקפידים לאכול רק בד"ץ? אתה צודק העיקר שכולנו נהיה צמחונים ונחפש את המוסר בכל פסוק בתורה גם כאלה שמצווים על שעטנז שם בטוח יותר חשוב למצוא "שמים" מאשר בדרך ההתייחסות שלנו לגויים המתועבים טפו עליהם תוקן על ידי - רב_ניק - 08/02/2006 19:38:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 21:41 לינק ישיר 

רבניקי, כמה שבציניותך אתה מנסה להציג שאני גזעני, אומר לך לשם איזון, שבטוחני שקל לי בהרבה להתחתן עם מוסלמית מאשר לך שלא לשנוא את התורה עליה גודלת. החיפוש לשמים בתורה אצלי הוא גם בקוראן ובכל תורה אחרת כי זו כל משמעותה של 'תורה'. אם תדלה לי פנינים מהקוראן, ממיין קאמפף (ראה ערך רקיאם גרמני) ומכל מקור אודה לך. אינני טוען שיש משהו בדם של המוסלמים ולא בדם של היהודים, אני רק לא מתכחש למה שברור לכל אדם מן החוץ שאין לו סיבה לשנוא או לאהוב, שמ'סתם' מוסלמי יש יותר לחשוש מאשר מ'סתם' יהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 22:19 לינק ישיר 

בוגיעלון:
לא כל ביקורת נובעת משנאה ואתה יותר מכולם אמור לדעת זאת. אני פשוט חושב שזה קצת מצחיק איך אתה נהנה להציג את עצמך תמיד בתור מישהו נורא מוסרי ומצד שני מתפלקות לך אמירות של שנאה לבני אדם רק כי הם שונים ממך פעם אחרי פעם. כמה מוסלמים אתה מכיר? כמה חילונים אתה מכיר? כמה אנשים שהם לא חרדים אתה מכיר בכלל? גם המשפט הכאילו עמוק שאמרת שכולם יעדיפו להיפגש ביהודי ולא במוסלמי הוא כל-כך מטופש וכל-כך מעיד על זה שאומר אותו יהודי שחי כל החיים רק בין יהודים שדומים לו שתי טיפות רוק ושפוחד מכל מה שזז ואין לו ביברהוט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 22:41 לינק ישיר 

רבניקי, מה שמצחיק הוא שכאילו אני מציג את עצמי כמוסרי!!! אני דוקא מציג את עצמי כמזלזל ומכפיש ללא הרף! מה שאני הוגה מוסר וחובב יושר אינטלקטואלי זה לא אומר כלום על מוסריותי האישית. הטפתי לצמחונות אבל לא אמרתי שאני מקיים (בדרך יצחק שמיר).

מעולם לא כתבתי אמירה של שנאה על מוסלמי בגלל שהוא מוסלמי וכדומה. אני מכיר מספיק מהם ומחבב הרבה מהם לא פחות מאשר אני מחבב יהודים ללא הבדל מוצא וכו'. כבר ביקרתי באחת הארצות שלהם.
'כמה אנשים שהם לא חרדים אני מכיר בכלל?' אינני יודע איך החלטת שאני חרדי... לא אמרתי 'שכולם יעדיפו להיפגש ביהודי ולא במוסלמי' ואכן ליחס לי אימרה כזו 'הוא די מטופש' כי הוא מראה על חוסר הבנת הנקרא. מה שאמרתי הוא (אני מצטט): 'שמ'סתם' מוסלמי יש יותר לחשוש מאשר מ'סתם' יהודי' ולמעלה ש'אני שואל מה תעשו אם אתם במדבר היום ושלש דרכים לפניכם....'. זה סך הכל אומר שמי שלא מכיר עדיין את האדם המסוים ורק את דתו, ייזהר יותר ממוסלמי. נסיעה טובה לראמאללה עם הביברהוט שלך ותודיע לנו בבקשה כשחזרת. (בכל אופן כמי שלא שונא אפילו לא את שמאי לייבוביץ, אני מייעץ לך לא לנסוע.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 23:10 לינק ישיר 

"...כועסת על היחס המעליב של בוגי אל החרדים בכלל... ואל האשה החרדית בפרט..."

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=669560
בהודעת ווטו1

למעלה בעמוד 10 כותבת אמשלום: "למה אתה מתקיף את לינקי? הוא, כפי הנראה, שותף לעמדותיך ולכן כל מה שמוכיח את הנחת היסוד שלו כי המוסלמים הם חיות אדם/טאליבן/רשע צרוף/סוטי מין וכו', מתאים בעיניו לאשכול זה."

בכן אני שוב מוסר מודעה שאין לי שום עמדה ואג'נדה אני רק מביא את שנראה לי שייך לדיון ללא הזדהות עם מסקנות הנמצאות בלינק או כאלה המוצאות ממנו.

בברכה. תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 10/03/2006 17:25:03

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.