עד כמה שזכור לי , אף פעם לא הכחשתי שפיגועי התאבדות זה משהו ייחודי למוסלמים , אלא הצעתי שאם רוצים להשוות בין המאור שביהדות לחושך שבאיסלם , כדאי יותר להשוות בין האופנים שבהם מתנהלים ענייני הפנים (יחס לנשים , למיעוטים , להשכלה וכו') ולא בין האופנים שבהם מתנהלים ענייני החוץ . אני מסכים עם הגברת האמיצה שבשידור, יש כאן מלחמה בין פיגור ימי ביניימי לציוויליזציה , אני רק חושב שש"ס וברוך מרזל נמצאים בצד של הראשונים.
נשלח ב-10/3/2006 16:05
תודה מייציץ על ההבהרה. אבל עדיין אני חושב שמרזל וש"ס וכו' הם פחות 'רוצחים' מאשר מקביליהם המוסלמים חוץ מהעובדה שהם מיעוט זניח לעומת מקביליהם.
לכן אני רואה במשפט של מואדיב למעלה (שמשום מה לא שמתי לב אליו): 'כהנא וגולדשטיין מייצגים את היהדות בדיוק כפי שיחיא עיאש והשיח' יאסין מייצגים את האסלאם', עיוות שפוגע באושיות היהדות.
טוב, סיימנו הרי את הויכוח הזה!
נשלח ב-10/3/2006 16:06
מציץ
שמא אבא תחתיך ואכחיש, התנהלות האצ"ל והלח"י שונה מהותית מהג'יהאד? (יש גם אזו אגדה על מעשה גבורה של אלעזר המכבי,לכאן או לכאן זה לא בהכרח שונה מהותית)
מאיר
נשלח ב-10/3/2006 16:37
בוגי,
מדוע דבריו של מואדיב פוגעים באושיות היהדות? האם הבנה כי בדת האסלם אין יסודות מהותים של שנאה רצחנית (אלא, שאלה הם ביטויים ספציפיים שאינם ממהות האסלם), טוענת משהו רע או פוגעני כלפי היהדות? שמא הבנתך את היהדות כנכונה וראויה מבחינה מוסרית, תלויה כל כולה על הבנת דתות אחרות כמפלצתיות? תמהתני.
מייציץ -
[על הגדרת ההבדל התרבותי, שהינו עמוק ורחב מעבר לגבולות בין-דתיים]
נשלח ב-10/3/2006 17:32
אמשלום
דבריו של מואדיב פוגעים באושיות היהדות לא משום הערתך הצינית שאני מודד את היהדות לפי האיסלם, אלא כי ביהדות יסודות חינוכיים מיוחדים. כתבתי לך כבר למעלה שאין לי בעיה עם איסלמיים ודוקא 'התאהבתי' בוואפה סולטן (בגלל ישרותה בעיקר ולא כי היא מכירה את ייחודיות היהדות כיון שאין לה את סינדרום המומר).
אגב, אם תביטי במשפטים מסוימים בקוראן (וואפה הביאה גם מהם) תתקשי להסביר איך הרצחנות האיסלמית אינה אלא 'ביטויים ספציפיים שאינם ממהות האסלם'.
עכשיו נכנסת שבת זכור בה מפטירים על חטאו של שאול עליו אמרו חז"ל: 'כל המרחם על האכזרים סופו להתאכזר על הרחמנים'. (יש לשאול למה אמרו 'סופו', אצל ה'יענו יפי נפש' שלנו זה בא בנשימה אחת.)
נשלח ב-11/3/2006 18:38
בוגי
אני מוצא את זה מענין שדוקא בשבת שבו קוראים זכור נזכרת בביטויי האכזריות שמופיעים בקוראן.
נשלח ב-11/3/2006 18:41
אוףףףףףףף מייציץ! הקדמת אותי בשתי דקות....
בוגי,
קרא שוב את הודעתך לעיל - האין זה מדהים שאת הקריטריונים שיצרת אתה לבחינה, אתה מצליח להחיל על "נבחן" אחד בלבד?
תוקן על ידי - אמשלום - 11/03/2006 18:43:54
נשלח ב-11/3/2006 20:12
מציץ, ואמשלום, אני רואה שגם אתם זעתם היום על מקומכם באי נוחות בקריאת המפטיר. להלן נסיון הרגעה ששלחתי זה עתה לאשכול שכן.
"מוסכם פה על כולם שיש לחוש אי נוחות מול מצוות כמו מחיית עמלק או סקילת מחלל שבת בררררר.......
לגמרי לא מוצדק.
דומני שהמראתו של 'ערך החיים' כערך מופשט בתרבויות המערב ובכלל, נובע ממיזעור ערך 'תכלית החיים' שהיה [או לפחות אמור היה להיות] חזק יותר בזמנים קדומים ואין צריך לומר בתורה.
גם היום מוסכם על כך כי חתירה תחת אושיות התרבות חמורה פי כמה מאותו המעשה עצמו כאשר הוא נטול את אותה התוספת, (ראו ערך רצח ראש ממשלה/נשיא, חילול קברו... )
עם היושב בארץ הנבחרת ומייצג אמונה בא-ל אחד, בחידוש העולם, ועוד יסודות אמונת המונותאיזם (שכיום הם כבר נחלת רוב העולם התרבותי) מול עולם של עובדי אלילים, ותפקידו לשנות את ההיסטוריה (רמב"ם תחילת ע"ז) עליו להקפיד על כל פירצה באמונה או על מה שעלול לערער את יסודותיה אם לא יטופל ברצינות הנדרשת.
לפי השקפת העולם הדתי כלום לא מוטב היה אילו נהרג שפינוזה ?
זה שהיום זה נשמע מאוד רע זה די מוצדק משום שהיום התמונה לא תשתנה בצורה כזו ואת זה תופס יפה כל ילד הלומד חומש אפילו במאה שערים"
מאיר
נשלח ב-11/3/2006 20:28
האשכול ארוך מדי כך שקשה לי להזכר באיזה עמוד ומי שאל את השאלה הבאה:
אם תעמוד/י על פרשת דרכים ולפניך שלש דרכים, אחת עוברת דרך כפר יהודי אחת דרך כפר מוסלמי ואחת נוצרי באיזו תבחר ?
תקנו אותי אם אני טועה, נראה לי שזה בכלל לא הנושא, אני אשאל מה ארץהמוצא של דיירי הכפר לפני שאתעניין בדתם.
דומני שהשאלה של מנטליות לא נגזרת בעיקר מהדת.
גם בין שני כפרים יהודיים גורלית השאלה של המוצא והתרבות.
מאיר
נשלח ב-11/3/2006 20:50
בוגי,
טוב שיש שבת זכור כדי להזכיר ל'יענו יפי הנפש' את מאמרם של חז"ל על חטא שאול, ויש לקוות שחז"ל מן הסתם היו בטוחים שיפי הנפש האמיתיים, 'סופם' שיקשרו וייזכרו בנשימה אחת באותה שבת, גם בחטאי דוד המלך משיח ה', שמרוב כוונות טובות, התאכזר ל'אכזרים' יתר על המידה - וידועה לכל הסיבה בגינה לא הורשה לבנות את בית המקדש -
תוקן על ידי - riv - 11/03/2006 20:58:11
נשלח ב-11/3/2006 21:08
ר' מאיר
לא העליתי את הנושא כדי להביע תחושת חוסר נוחות מהכתוב בתורה. בוגי טען שאפשר להביא ציטוטים כאלה מהקוראן שיגרמו לנו להתפלא למה המוסלמים אינם רוצחים עוד יותר גדולים ובאותה נשימה הזכיר את פרשת זכור. בסך הכל הצבעתי על האירוניה שבכך.
כמובן שאפשר לתרץ את גילויי חוסר הסובלנות שקיימים בתורה, אבל באותה מידה ניתן לתרץ גילויים כאלה המצויים בקוראן.
נשלח ב-11/3/2006 21:08
מציץ
מסכים.
ריב
לא מספיק מבורר שהיתה ביקורת כלפי דוד על שהתאכזר, הסיבה שהנביא אמר לו שלא יבנה את הבית היא שעדיין אין הארץ שקטה ולא נשמעה כל נימה של הערה כלפי דוד, דוד עצמו הוא שאמר לשלמה שלא ניתן לו לבנות את הבית משום ש'דמים רבים שפכת' מה שיכול להתפרש בכמה אנפי (שלא יאמרו הגויים בחורבנו יראתינו נקמה, לא תניף עליהם ברזל) יש כן ביקורת כמדומני על שמדד חבלים במואב אף שיכל להורגם לא היה לו לעשות בדרך אכזרית.
מאיר
תוקן על ידי - ymy33655 - 11/03/2006 21:11:28
נשלח ב-11/3/2006 21:23
מאיר,
ראה רמב"ם שמונה פרקים פ"ז
"וכן דוד עליו השלום נביא הוא, ואמר: לי דבר צור ישראל (שמואל ב' כ"ג, ג'). - ומצאנו אותו בעל אכזריות, ואף על פי שלא השתמש בה כי אם בעובדי כוכבים ובהריגת הכופרים, והיה רחמן לישראל. אבל בא בפירוש בדברי הימים, שהאלוהים לא מצא אותו ראוי לבנות את בית המקדש, לרוב מה שהרג, ואמר לו:
לא תבנה בית לשמי, כי דמים רבים שפכת ארצה לפני (דה"א כ"ב, ח'). "