אני חייב לצחוק. עד שלא הסברת למאיר, בכלל לא הבנתי מה התכונת עם פרשת זכור ואת הריקודים של אמשלום. אני מזמן לא קורא את פרשת זכור כפי שאתה קורא אותה. אני לא רואה את עמלק כגוי בדוקא אלא כמי שפוגע מתוך שנאה בלי חשבונות שיקראו לו עמלק, קהילת אמסטרדם, חמניצקי, היטלר או שמות של רע-בנים חרדיבנים.
על הנושא הזה אנסה להרחיב באשכול שפתחתי על האכזריות הקדושה לגבי העקידה.
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 26/06/2006 12:47:44
נשלח ב-11/3/2006 21:54
אז למה לא לקרוא כך את הכתוב בקוראן?
נשלח ב-11/3/2006 22:02
כי הקוראן נכתב איך שהוא נכתב בשעה שהיהדות כבר הפסיקה אלפי שנים לכתוב כך והיתה לה כבר תורה שבעל פה ש'סידרה' את כל הבעיות וזה ההבדל התרבותי עליו הצביעה הגברת ולכן הטליבן רוצח ועושה לינצ'ים ומתפאר בדם שעל ידיו ובגויות שהוא זורק מהחלון בפני התקשורת ואילו החרדיבן פוגע ברמה נמוכה ושונה לגמרי (שגם צריכה תיקון ולכן האשכול הסמוך).
נשלח ב-11/3/2006 22:14
בוגי,
ראה באשכול סמוך (של שנרב)
"אמר הכוזרי: כך היה אמנם הדבר אלו היתה ענותכם דבר אשר בחרתם בו אבל היא אינה כי אם דבר שבהכרח וכאשר תשיג ידכם תהרגו אף אתם בשונאיכם
אמר החבר: מצאת מקום כאבי מלך הכוזרים.."
וזה מתאים גם לדברי על דוד , שהשיגה ידו אף הוא הרג בשונאיו...
"נזדמן לי להיות בשבוע שעבר בקסבה של מאה שערים וקבוצת תיירים כנראה ממדינה אנגלוסקסית טיילה לה בנחת בסמטאות מאה שערים ואני חייב להדגיש שהגיל הממוצע שם היה 65 -75 שנה והרוב היו מבוגרות ולפתע החליט מי שהחליט שהקבוצה הזאת היא קבוצת מסיונרים והחל לצעוק "מסיונרים" תוך שניות המקום הפך לזירת לינץ' שאינה מביישת את שכינינו הערביים נחרדתי לראות תיירת קשישה שרועה על המדרכה בחוסר אונים קרועה בכל בגדיה ואפילו השרשרת שענדה נקרעה ממנה ." [כך כתב חרד כאן - http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1974045 ]
נשלח ב-5/7/2006 09:55
גםגם ואמשלום
אני לא מכחיש שהחרדיבן גרוע (ואולי הייתי הראשון שהתריע על כך והטביע את המונח בפורום הזה). מה שכתבתי כאן אתמול זה שהמקרים החריגים לא מכוונים ומאושרים מלמעלה. לכן לומר 'שאינה מביישת את שכינינו הערביים' זו השוואה גסה ואכזרית מתוך שנאה שמקלקלת את השורה. לא צריך לומר אמן על כל דבר שנעשה במגזר שמישהו שייך לו.