בית פורומים עצור כאן חושבים

המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/4/2007 00:12 לינק ישיר 

מציץ, 'איבדתי אותך' (לא מובן לי למה אתה מתיחס) בכל אופן השוה את היחס בין נאורים וחשוכים אצל האירנים ליחס ביניהם שאצל היהודים.

לינקי, שלח את חברת מירס לריאד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 01:31 לינק ישיר 

בוגי
היחס הזה הוא פונקציה של הזמן ואינו קבוע , פעם שרר באירן משטר חילוני וזה השתנה , גם אצלנו זה ככל הנראה עומד להשתנות , הכוחות החרדיים בהחלט מתעצמים משנה לשנה ויום המהפכה שלנו לא נראה רחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 10:12 לינק ישיר 

יום המהפכה לא נראה רחוק?  אתה חי באותה מדינה שאני חי בה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 10:13 לינק ישיר 
נו, באמת, בוגי

.

הרי על כל דוגמא שאתה תביא לכאן (בסגנון: ירי על תלמיד מפר שביתה) מהפלסטינים, אני אוכל להביא לך דוגמא נגדית (בסגנון: רצח נהג המונית דרק רוט, אונס מעין ספיר, או כל סיפור זוועה אחר שבגללם הפסקתי לקנות עתונים ברגע בו הילדים שלי החלו לקרוא אותם).

אתה טענת טענה גורפת: ביהדות יש חיסון מובנה מפני ההתנהגות האנושית.

לטעמי, לא התקרבת אפילו להוכחת טענתך.

ואני, על משמרתי אעמודה, אלא שמתוך עצלנות לא אביא מסיפורי השטעטל שכה אהבתי, אלא אצטט את שציטטה איקה בחכמתה:

"אמר הכוזרי: כך היה אמנם הדבר, אילו היתה ענוותכם דבר אשר בחרתם בו. אבל היא אינה כי אם דבר שבהכרח, וכאשר תשיג ידכם תהרגו אף אתם בשונאיכם.

אמר החבר: מצאת מקום תורפתי מלך הכוזרים.."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 12:33 לינק ישיר 

מואדיב

ב'חיסון מובנה' הרחקת לכת כי לא התכוונתי לחיסון אלא לחינוך. אני בהסכם מסכים לדברי הכוזרי ואם היה אחד כמו היטלר קם להנהיג את המדינה/הדתיים/החרדים הייתי בורח מכאן וקשה לי לומר שהעם הגרמני גרוע מעמים אחרים וכבר אמרו שישנם שאינם צריכים היטלר כדי להתנהג כמו חיות. טענתי היא רק כי באופן כללי ניתן לומר בלי להסס כי כאלה נמצאים בהמוניהם בעמים המזרח אירופאיים, האפריקנים והמוסלמים. (אני מקוה שאנו מסכימים על מפלטם של מי הם הנייטרליזם/פלורליזם/פטריוטיזם וכו')

עזוב הוכחות מקריות שכל אחת לעצמה אינה הוכחה וקח את עקומת גאוס או במילים פשוטות יותר, ענה לשאלה בכנות; היכן היית חושש יותר להסתובב (בהופעה נייטרלית) ברמאללה ועזה או במאה שערים ובני ברק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 12:44 לינק ישיר 
שוב אותן שאלות ?

.

כיהודי טוב, או כמסלם מקולקל, אענה לך על שאלה בשאלה:

היכן היית מעדיף להסתובב, באסטנבול או במאה שערים?

או:

איפה יש יותר סיכוי שבגדיה של אשתך יבהירו בשל אקונומיקה:

ברחובות גאולה או בחוצות פשגר ?

או:

איפה אתה מעדיף ללכת לתומך:

בערבות בני ברק או במישורי קזחסטאן?

וכן הלאה.

רמאללה, היא עיר בעלת דומיננטיות נוצרית חזקה, אגב. אלא שאי אפשר להשוות מקום בו שולטת האנרכיה ומלחמת הכנופיות, למקומות בהם יש שלטון מוסדר ומשטרה פעילה.

והנה, סיפור במיוחד עבורך:

לפני שנים רבות, יצא לי להגיע במכונית לכפר בוקעאתא בתאריך 17 באפריל. לא הייתי מודע לכך אז, אולם זה יום העצמאות של סוריה, ובכל שנה, כמצוות אנשים מלומדה, מתקיימות בכפרי הדרוזים בגולן הפגנות ועצרות במועד זה.

עצרתי את רכבי בכביש החוצה את בוקעאתא למראה אלפי מפגינים הנושאים ברמה דגלי סוריה, ונואמים נאומים מתלהמים במגאפונים (אני מבין את השפה, והנאומים היו לאומניים-סוריים ומליציים בהתאם לספר).

כעת נעצור רגע, ונזכור:

אני בתוך מכונית, צבע עורי, כיפתי הגדולה והמראה הכללי שלי, מעידים בי כאלף עדים שאינני מתומכיו של אסד.
מולי אלפי מפגינים המפגינים לטובת ישראל ונגד הכיבוש הציוני.

ראה אותי אחד המפגינים, שאני עומד ומהסס, ופנה אלי:

"סע, סע, זה בסדר. " . הוא נופף בידו אל המפגינים הקרובים וסימן להם שיש כאן מכונית המבקשת לעבור.

כבמטה קסם, נחצה ההמון לשנים ופינה את הכביש למעבר.

נסעתי לדרכי דרומה, כשחלק מהאנשים מנופפים לי בברכת שלום.

וכעת, אשאל אותך:

בתוך איזה המון מפגין אתה מעדיף לעבור, בבגדיך שלך: אצל הרעב-אהראלאך או אצל דרוזים-לאומנים-סורים ביום העצמאות של סוריה?

(דמגוגיה בחצי-זלוטי, אני מודע לכך. אבל אתה התחלת... )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 12:55 לינק ישיר 

גם וגם

אתה חי באותה מדינה שבה אני חי? אני נזכר במשפטים הפותחים את ספרו של דיקנס , סיפור על שני ערים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 14:48 לינק ישיר 

מואדיב

לא הותרת לי אלא לשאול את שאלת גםגם למייציץ. כנראה שבעולם שלך אין בין לאדן שמחסל בגאוה אלפי בני אדם רק בגלל הקנאות הדתית שלו (על שהם לא מתחתנים כמוהו עם הרמון שלם). בעולם שלך יש כנראה דוסים מפוצצים ומתפוצצים בקניונים מחללי שבת. בני הדור היהודי שקדם לך הפציצו כנראה כנסיות ברומא ומסעדות בברלין כדי לעמוד על זכויותיהם. מאחר והדוסים מביטים על הגויים ואפילו על החילוניים כעל בהמות, אז בעולם שלך הם אולי טובחים בהם כמו בבהמות? ואם בחצי הזלוטי עסקינן, אז מה אצלך יותר 'חידוש' זה שלא קרה לך כלום בסיפור שלך או במה שזה לא קורה לך במאה שערים? במילים אחרות, איפה אתה משקשק יותר בבוקעתא או בדוסאתע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 14:58 לינק ישיר 
פיגועי התאבדות, למי ששכח, זו לא המצאה אסלאמית

.

אם נלך מהסוף להתחלה, אז הנמרים הטאמילים מומחים בזה יותר מהשכנים שלנו, וטייסי הקמיקאזה צעקו בנזאי, לא אללה אכבר.

אבל למה לקלקל תאוריה גורפת בעובדות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 15:51 לינק ישיר 

לבוגיעלון -

http://www.samueljohnson.com/refuge.html

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2007 15:55 לינק ישיר 

למיטב זכרוני היה איזה ראש ממשלה שברגעי חולשתו הודה שאם היה נולד לעם הפלשטיני היה הופך למחבל מתאבד -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2007 09:49 לינק ישיר 

מציץ,
מיהם אלה שמתחזקים מדי שנה?  החרדים שמהווים פחות מעשרה אחוז בציבור ומספר המנדטים שלהם יציב זה שנים רבות?  אלה שאינם מחזיקים בשום עמדת כוח במנהל הציבורי, באקדמיה, בעולם העסקי, במערכת הבטחון, במערכת המשפטית, בתרבות, בתקשורת?  הם יעשו מהפכה?  הרי ההשפעה שלהם על החיים הצבוריים רק יורדת מדי שנה.  הסטטוס קוו מתכרסם והולך והפרהסיה של המדינה רק הופכת חילונית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2007 11:07 לינק ישיר 

אבל ההגמוניה שלהם בעולם הדתי הולכת ומתחזקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2007 11:22 לינק ישיר 

גם וגם

ההגדרה שלך למושג יציבות היא מעניינת , לפני כעשרים שנה מספר המנדטים החרדיים היה בקושי 7 וזה עוד היה הישג, היום המספר הוא 20 , ולא היה בינתיים איזה הגירה של מליון חרדים מרוסיה. והאם ההשפעה של החרדים הולכת ונחלשת? אני לא יודע ,אולי זה נראה כך במדינת תל אביב. מעניין גם מה היתה ההשפעה של האיסלמיסטים של חומייני ובאלה עמדות כוח החזיקו לפני המהפכה.

לפני נתון שפורסם באחרונה , הרי שבגני הילדים יש לחרדים 23 אחוז , המשמעות היא שבעוד כ15 שנה , זה יהיה אחוז החרדים בקרב בני 18 . כמה זמן יחלוף עד שהחרדים יהוו רבע מהאוכלוסיה בגיל העבודה? עוד מספר שנים מעבר לכך. קצב ההתרבות החרדית מבהילה , לפי מחקרים האוכלוסיה הזאת מכפילה את עצמה אחת ל17 שנה וקצב הילודה מראה מגמה של עלייה (כנראה בשל העובדה שגיל הנישואין הולך ונהיה מוקדם יותר בקרב מעגלים רחבים יותר) .  כבר לא מדובר בהשערות רחוקות אלא בשעון מתקתק , הילדים האלה כבר נולדו .  

It is likely enough that, rooted in the woods of
France and Norway, there were growing trees, when that sufferer
was put to death, already marked by the Woodman, Fate, to come
down and be sawn into boards, to make a certain movable framework
with a sack and a knife in it, terrible in history…
…But that Woodman and that Farmer, though they work unceasingly,
work silently, and no one heard them as they went about with
muffled tread:  the rather, forasmuch as to entertain any suspicion
that they were awake, was to be atheistical and traitorous.

לצד התמורה הדמוגרפית הנ"ל , גם האוכלוסיה הערבית מתרבה בקצב גדול , אם כי לא כמו קצב הגידול החרדי , כלומר, כפי הנראה, בעוד כשני עשורים האוכלוסיה החילונית+הדתיים המתונים תהווה עוד מיעוט במדינה.

איזה השפעה תהיה לתמורה הדמוגרפית הזאת? זה עניין לספקולציות , אבל הבה נחשוב קצת על תסריט אפשרי וסביר.

הילדים האלה שמתחילים עכשיו את דרכם בחינוך החרדי יקבלו את אותו חינוך שקיבלו הוריהם , גם מי שמצפה לשינויים ולרפורמות בעניינים אלה , הרי שום דבר לא הולך לקרות מהיום למחר . אני מתאר לעצמי שאותו דבר נכון לגבי האוכלוסייה הערבית .

כלומר, בראש וראשונה, כוח העבודה של שני העשורים הבאים צפוי להיות הרבה פחות משכיל מאשר כוח העבודה של היום והמדינה הולכת להיות הרבה יותר ענייה. והמשמעות היא נטל מסים כבד יותר , אבטלה גדולה יותר , תשתיות מידרדרות , פערים ענקיים, מתחים חברתיים  ורווחה ככללית קטנה יותר.

לצד זאת, קשה להאמין שהנוסחה הדמוקרטית תמשיך לעבוד במציאות דמוגרפית שכזאת. בהנחה שהחרדים והערבים עדיין לא יחזיקו בעמדות כוח מיוחדות , כפי שאתה אומר , הרי האימון במוסדות המדינה תהיה אפסית , הם ייצגו לכל היותר את האינטרסים של אליטה מצטמקת ומנוכרת. ואיזה משמעות תהיה לתהליך הפוליטי? או שהיא תהיה מבוססת על הוצאת מפלגות מחוץ לחוץ(+כידוני הצבא) או שהיא תהיה מבוססת על ברית בין 2 אוכלוסיות הכוללת לכל הפחות ויתורים מרחיקי לכת של האוכלוסיה החילונית (בהנחה ולא החילונים יהיו אלה שיושארו בחוץ) אם לחרדים אם לערבים , כאשר האוכלוסיה שנשארת בחוץ מדוכאת ביד ברזל.

כיצד יגיבו האוכלוסיות היותר מבוססות? בזמן שהם יושבים פה על חבית חומר נפץ פוליטית וחברתית , במדינה שהתשתיות שלה מתדרדרות , עם נטל מסים מכביד, עם ויתורים גדולים מבחינה פוליטית, בזמן שהתחזית לעתיד הוא רק שחור , הרי הם יראו באופן מוחשי איך עמדתם הולכת ונחלשת , הרי אז בגני הילדים הם כבר יהיו מיעוט מבוטל , בזמן שהם יושבים פה, מדינות במערב ממשיכות לשגשג ולצמוח . סביר להניח שהם יהגרו מכאן , מה שרק יאיץ את התהליך.

ומה באשר לאיום החיצוני ? היא מן הסתם תגבר , כל העמים סביבותינו יראו את חולשתינו ויחדדו את ציפורניהם לעוט על השלל. ואיזה הזדהות בעולם המערבי תקבל מדינה מתחרדת המדכאת ביד ברזל חלק מאזרחיה ?

די סביר שהצורה הפוליטית היחידה שתשרוד פה , אם המדינה לא תוכחד לחלוטין, תהיה סוג של שידוך בין הפונדמנטליזם החרדי ואידאולוגיה לאומנית רצחנית , עם נכונות להקרבה אינסופית והיעדר כל עכבות .

כמובן אינני נביא , יתכן שיש עוד עשרת אלפים גורמים שלא לקחתי בחשבון , אבל התחזית שבמהלך שניים שלושת העשורים הבאים צפוי כאן קאטאקליזם ענקי נראית די מבוססת וגם ברור למדי מי הם הכוחות העולים ומי היורדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2007 15:36 לינק ישיר 

מציץ,
אתה מחבר בין המנדטים של ש"ס לבין אלה של יהדות התורה.  ש"ס היא מפלגה לא לגמרי חרדית עם בוחרים שרובם אינם חרדים כלל.  כיצד אתה מסביר את העובדה שיהדות התורה, מפלגת הליבה של החרדיות, שומרת על מספר יציב של 5-6 ח"כים בלבד זה שנים רבות?

גם ההסקה שלך בדבר הקשר הישיר בין תלמידי גנים היום לבין חרדים בעוד עשרים שנה נראית לי מופרזת מאד.  איני יודע מי כלול בגנים החרדיים, אבל בהנחה הסבירה שהש"סניקים כלולים בהם הרי שוב לפנינו תלמידים שאינם חרדים בגנים חרדיים.  מכאן ועד המסקנה הדרך עוד רחוקה.

לגבי הערבים, שיעור הפריון שלהם (פרט לבדואים) בירידה מתמדת והוא כבר לא רחוק כל כך מזה של היהודים.  הערבים אינם צפוים לגדול הרבה מעבר לשיעורם הנוכחי באוכלוסיה גם בטווח הארוך.

ונקודה אחרונה: אילוץ ליטול חלק בשלטון עשוי דווקא למתן את החרדיות ולא להקצין אותה כפי שאתה סובר.  התהליך ארוך הטווח שעובר על המפלגות החרדיות הוא ישראליזציה ואבדן האידאולוגיה; נציגים חרדים במערכות השלטון עשויים לפעול באופן דומה לאורי לופוליאנסקי, ש... החרדיות שלו לא השפיעה על פניה של ירושלים לטוב או לרע.

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 02/05/2007 11:48:26

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.