קראתי וקראתי תגובתך ולא הבנתי מה ברצונך לומר, כל התובנות במשטרים הלאו והבדלם אני יודע כולל המשטר הסעודי המבוסס על זרם הוואביזים.
האם אתה מכחיש ששלטון ההלכה יראה כמו אחד המשטרים האלו? במה ולמה? נכון איראן דוקא ליברלי יחסית והיא על סף התפוררות, אז מה?
נשלח ב-30/10/2003 09:09
.
צר לי, כנראה ששאלתי לא נוסחה כראוי ולא הצלחתי להסביר כיאות את שאלתי. אנסה שוב:
מגרעותיו של המשטר הווהבי בערב הסעודית ידועות. הטרור שהשליטו אנשי הטאלבן באפגניסטאן מפורסם, כפי שחסרונות המשטר השיעי באירן, מן הידועות הם.
מדוע אתה סובר כי המודל של מדינה הלכה, של הדוגלים במדינת הלכה, דומה במשהו לדברים הללו?
בהשאלה, כפי שניתן לשאול, האם מאן דהו התומך במשטר מלוכני, יציב לעצמו כדגם את הממלכה המאוחדת (אנגליה ) , את הולנד, או שמא במקום במלכה ביאטריס, תבחר במלך פאהד בתור המודל שלך למלוכה נאורה.
Saudi teacher sentenced to prison, flogging, for open discussions
Saudi Arabia, Education, 11/17/2005
Human Rights Watch said today that Saudi Arabian teachers are being silenced on blasphemy charges. A Saudi court has sentenced a high school chemistry teacher to more than three years in prison and 750 lashes for talking to his pupils about his views on a number of current topics, such as Christianity, Judaism and the causes of terrorism.....
_________
A court sentenced a teacher to 40 months in prison and 750 lashes for "mocking religion" after he discussed the Bible and praised Jews, a Saudi newspaper reported yesterday.
Al-Madina newspaper said secondary-school teacher Mohammad al-Harbi, who will be flogged in public, was taken to court by his colleagues and students.
He was charged with promoting a "dubious ideology, mocking religion, saying the Jews were right, discussing the Gospel and preventing students from leaving class to wash for prayer," the newspaper said.....
בברכה.
נשלח ב-22/11/2005 15:54
אחד הדברים עליהם עומד הרבי מסאטמר זצ"ל, בהתנגדותו להשתתפות במוסדות השלטון הישראליים, היא אכן האחריות לקיומם של בתי עבודה זרה נוצריים, ואי היכולת לבערם כנדרש.
נשלח ב-22/11/2005 19:17
בדיוק השבוע קראתי חוברת מאוד מעניינת בנושא זה, של אופי השלטון הרצוי עפ"י תפיסת החברה הדתית והחרדית במדינת ישראל. החיבור נקרא "דת ודמוקרטיה בישראל" נכתב ע"י פרופ' בנימין נויברגר ופורסם במכון פלורסהיימר למחקרי מדיניות.
אם כבר הנושא הזה מוקפץ לעמוד הראשון, אני אביע את תמיהתי.
תמיהתי היא למה כאן בדיון אנו משווים את המדינה היהודית למדינות מוסלמיות, ולא לשני המדינות היהודיות שהתקיימו בהיסטוריה? אני חושב שמדינות אלו צריכות להיות המודל הראשוני.
נשלח ב-23/11/2005 09:26
למה לא דאג הרבי מסאטמר זצ"ל לבער את בתי התפילה הנוצריים בסאטמר או בברוקלין?
נשלח ב-23/11/2005 09:39
שקלאוור היקר,
חסכת לי לפתוח אשכול זהה, אם כי לדעתי, אם וכאשר תהיה מדינה חרדית, אנחנו נוכל רק לחלום על פתיחות ברמה של אירן.
זה יהיה פשוט נורא, מדינה חרדית זה הדבר הגרוע ביותר שאפשר להעלות על הדעת. משטר דיכוי נוראי, שבו אסור לעשות שום דבר חוץ מללמוד, ואסור גם לחשוב שום דבר חוץ מ"האמת המוחלטת", חסל סדר אינטרנט טלוויזה רדיו, רדיו כל חי, בקהילה, והשבוע בירושלים.
הנחמה היחידה היא, שסביר להניח שמדינה כזאת לא תחזיק יותר משבועיים...
כנראה שאין ברירה אלא להודות בכך שאנו חיים בשני עולמות.
יש פתרון של הרצון הפנימי האמיתי, הנקודה היהודית, הרמב"ם הלכות גירושים פ"ב הל"כ. אבל לא נראה לי שזה פתרון מספק.
נשלח ב-23/11/2005 10:21
הרבי מסאטמר זצ"ל לא היה שליט המקום רק תושב גר, וככזה אינו מחוייב לבער את עבודה הזרה שבמקומו, לגבי שלטון יהודי בארץ ישראל הרי שחיובו מדאורייתא הוא לבער בתי עבודה זרה שבארצנו.
נשלח ב-23/11/2005 10:32
באירן הייתה סגנית נשיא אישה, דבר שלא ניתן להעלות על הדעת במדינה חרדית. היה מעניין לראות הקמתה של מדינה כזו, רק בכדי לחזות ברטוריקה של רבניה שיקראו לנוער להתגייס ליחידות מובחרות ולא להישאר בישיבות - בבחינת "ביטולה זהו קיומה", אימרה שבמצב של חרדים כמיעוט, נשמרה עד עתה רק לארגון יום הבחירות.
נשלח ב-23/11/2005 10:42
עצוב
נשלח ב-23/11/2005 12:46
ז"ע
האם מישהו הכין שיעורי בית לקראת מדינת הלכה?
נשלח ב-23/11/2005 13:09
עצוב
הסיבה הפשוטה היא ששני המדינות היהודיות שהתקיימו , לא היו מדינות הלכה ודו"ק היטב.