אתה מדבר כמו ליטוואק צר מוח . לנו יש תיירע ומה יש למוסלמים? סתם פסקים רדודים , מה מבין גוי בר' ברוך בער .
לצערי , איני רואה את הרלוונטיות הגדולה של הקביעה הזאת, השאלה הרלוונטית היא מה היחס לזרים או לחילונים, מהי העמדה ביחס לדמוקרטיה , מה בנוגע למדע והשכלה , מה בנוגע לחופש המחשבה , מה בנוגע לחופש הבחירה. האם יש הבדל בין היהדות החרדית לאיסלם בדברים האלה? ומהי? יתכן שיש הבדל בין כיתות שונות באיסלם , למשל אין להשוות את החרדיות לקיצוניות הטאליבאנית , אבל גם בפונדמנטליזם האיסלמי יש גוונים , האם כל כך בטוח שמדינת הלכה אידאלית שונה מאירן? אני לא מסתפק בנפנוף בטענות על שנאה או דמגוגיה , פשוט ספרו לנו מה ההבדל. זהו מוצא קל מאד להאשים בדמגוגיה או להגיב בהתנשאות , מה??אותנו להשוות לפלאחים האלה?? הרי אנחנו לומדים תיירע!!
וחוץ מזה, אתה כל כך בטוח שאין שום השוואה בין עיון הלכתי לפסקי רדידותו של מופתי? אולי גם אצל המוסלמים יש פוסקים הלנים בעומקה של הלכה? אתה קובע זאת מתוך בקיאות באיסלם? ולמה עיון הלכתי אינו רדוד, כי זה מעניין אותך יותר? מה כל כך חשוב ועמוק בחקר משפט עברי עתיק? ואם למוסלמים יש תחומים אחרים של לימודים איסלמיים בהם מושקעות אנרגיות דומות זה ישנה ?
נשלח ב-15/5/2007 11:39
תודה מציץ
במידת מה חשפת את פרצופי האמיתי כליטווק צר מח...
ואכן לתומי חשבתי שהיה פה דיון מהותי בפתרונות תורניים הלכתיים בדיוק לבעיות
שהעלת -יתכנות הדמוקרטיה,היחס לזר,חופש
החשיבה..
נשלח ב-15/5/2007 11:54
ואתה צודק שצורת הדיון היתה צריכה להיות
השואתית ברמה התיאוריטית,בין התורה
לקוראן--למשל-מקורות על חמלה כלפי הגר
והזר כפי המשתקף בפרשיות האחרונות בתורה ולהשות לחמלה דומה בקוראן.אדרבה יבא
הבקי וימצא לנו ציווי אהבת הגר בעוצמה של
הזדהות "כי גרים הייתם..."בקוראן או בפסק
פטווה.
נשלח ב-15/5/2007 12:03
ואחרי שלב השואת מקורות נוכל להשוות
מציאויות ולראות אם המציאות בעולם החרדי
גם בעיני עצמו היא מציאות רצויה,ונשווה
את זה לארצות הטליבאן.
נשלח ב-15/5/2007 12:31
.
קוגיטו, אם אתה רוצה השוואה, אתה צריך לדעת מעט יותר גם על הצד השני.
אתה רוצה להשוות בין התורה לבין הקוראן - אתה צריך לדעת גם קוראן, כולל הפרשנים הקלאסיים שלו (לפחות תפסיר בסיסי).
אתה רוצה להשוות בין המשנה והתלמוד לבין מקורות מקבילים בעולם האסלאם - אתה צריך להכיר את מכמני החדית' ולדלות מהם דוגמאות.
כאשר מצד אחד אתה מביא "כי גרים הייתם" ומצד שני אתה אומר "שם אין דבר כזה", אתה צריך ידע נרחב מאד כדי לקבוע מה אין.
יש ביכולתך לקיים השוואה כזו?
נשלח ב-15/5/2007 13:56
מואדיב תודה- זו צורת הדיון שהיתה צריכה
להיות-וזה למה שכיונתי,רק חבל שלא קךאת
את דברי.
קראתי את קוראן.ואיני מתימר להיות ידען באיסלאם עקב כך ולכן אני שואל ממעלתם
הידענים ,שרז לא אניס לכם בתרבויות האסלאם,לשתף קטן כמוני
ברקע העובדתי להשוואת חרדים-איאטולות
שכמה ממשתפי האשכול כה השכילו בהסתרת
רקע זה,כמובן מענווה יתירה
נשלח ב-15/5/2007 15:09
קוגיטו
אינני מתיימר להכיר את האיסלם , אבל אני מכיר לפחות את היהדות. רבים מהמגיבים באשכול הזה ובכללם אתה , כנראה אינם מכירים את היהדות או לפחות מעמידים פנים שאינם מכירים. מה ואהבתם את הגר? הלכות מלכים להרמב"ם למדת? האם אתה מכיר ההלכות הנוגעות לגויים? אם כן , מה אתה מבלבל את המוח עם ואהבתם את הגר?
ר' קוגיטו , אם למדת , למדת כמו ליטוואק שרואה בכל דבר לומדעס ואינו חושב על המציאות ועל היישום. בכדי להשוות בין יחס מדינת הלכה היפותטית ליחס מדינה איסלמית , יש לבדוק את ההלכה ולא לנפנף בכל מיני פסוקים. כעת , לך והשווה מה בין נוצרי או מוסלמי תחת שלטון ישראל על פי דעת הרמב"ם , לבין יהודי או נוצרי תחת שלטון מוסלמי. ספר לי מי יותר סובלני.
נשלח ב-15/5/2007 15:37
ואני כבר לא מדבר על כל התיאולוגיה התומכת של קבלה חסידות והגות , שרואה בגויים יצורים נחותים וטמאים.
נשלח ב-15/5/2007 15:49
מיציץ ,אני בנכר ומחשבי עויין אותיות פניקיות עתיקות
והקלדה ע"י המקלדת העברית" שהייד פארק
צרפו ,מתסכלת,אנסה להסביר שוב-אתה אומר
"אינני מתיימר להכיר את האיסלם ", ושוב אתה משווה ,האיסלאם מבחין בין מצוי לבין זמן
"שידינו תקיפה"שאז חרב האיסלם תנצנץ במלא
אדמדמותה,תשווה אז להל. מלכים,וכמדומני
שתראה הבדל ,פשוט תשווה מישורים זהים.
נשלח ב-15/5/2007 16:00
קוגיטו,
נו, תשווה אתה - מה אומרת "היהדות" על הזמן בו תהיה ידינו תקיפה? (להזכירך, גם "הכוזרי" שייך ל"היהדות"...)
נשלח ב-15/5/2007 16:05
אמשלום
על זה אנחנו מדברים ,הל. מלכים לעדכון ,
זה כשידנו תקיפה
נשלח ב-15/5/2007 16:16
קוגיטו
האיסלם כבר היה ונמצא במקומות רבים במצב של ידנו תקיפה , במצב הזה הוא הכיר במושג של דאר אל איסלם ונתן לדתות אחרות להתקיים תוך הטלת מגבלות מסויימות. היהדות עוד לא עמדה במבחן הזה, אבל לפי ההלכה המצב ברור למדי, אין סובלנות כלפי שום דת (לגויים מותר לקיים אך ורק ז' מצוות בני נוח או להתגייר). על הכאה לפי חרב של עובדי עבודה זרה על טפיהם , אני מן הסתם לא צריך לספר לך, עכשיו כמי שמכיר את האיסלם ספר לי משהו על אדמדמות החרב האיסלמית .