בית פורומים עצור כאן חושבים

המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2007 16:21 לינק ישיר 

אויש,שוב בא אדם להגיש הנחתות קלות לאנשי הPC . 

אני עדיין זוכר למואדיב את הנקודה הקטנה שטען שפקיסטן דמוקרטית כמו הודו. זה לא חשוב כל כך לדיון אבל זה חשוב שאדם חד ונחרץ שטוען שהוא יודע דבר או שנים על העולם האיסלמי שיודה בטעויות.לו היה עושה כן בודאי היו דבריו האחרים מתקבלים ביתר רצינות ושימת לב כראוי להם.

בקשר למיציץ_ונפגע מכיון שאני שח איתו באישי אשמור את דברי לשם.

תוקן על ידי קליפע ב- 15/05/2007 16:17:59

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2007 16:49 לינק ישיר 

.

קליפע

כדי להקל עליך להתמקד בעיקר הדיון, ולא בזוטות, אני מוכן להודות שבסולם מדידת רמת הדמוקרטיה, פקיסטן נמצאת הרחק מתחת הודו.

כדי להקל עליך עוד יותר להתמקד, הבה ננסח זאת בפשטות:

טעיתי.

כעת, שוב אל הדיון שניהלנו אז, ואנא ענה על כל השאלות לגופו של הדיון, חוששני שהן עדיין עומדות וממתינות, מעבירות את המשקל מרגל לרגל ומשתעממות תוך העברת הזמן בלעיסת מסטיק וסיפורי רכילות זולה.

(אייקון קד בהתנצלות, משליך כפפה צחורה למרגלות קליפע ומצטודד בחינניות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 17:04 לינק ישיר 

מיציץ,
הידינו תקיפה האוטופית המוסלמית והנוצרית
היא מסע חרב  בארבע כנפות תבל להכנעת
הכופרים,ולצרפם לדת האולטימטיבית או
לבקוע כרסם.היהודי במהותו הוא "האנטי
כריסט" ובקיומו-מעכב את ההתגלות השניה.
באסלם האוטופי ,יתחבא היהודי אחרי עץ והעץ
יסגירו לרודפיו המאמינים.וביהדות האוטופי
ה גם היא חוזה "ומלאה הארץ דעה"אך באופן
של "שבעים פרי החג" וידינו תקפה לגבי ישבי
ארצנו ולא במסעות צלב עולמיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 17:07 לינק ישיר 

.

קוגיטו, מילא אסלאם אינך מכיר, אבל גם את הנצרות?

הדוקטרינה הקובעת כי קיומם של היהודים הוא רצון האל הטוב, כדי להשאירם מושפלים ובכך להוות הוכחה חיה לנכונות בשורתו של יש"ו, היא בת למעלה מאלף שנים.

מאימתי כתבי הקודש הנוצריים תובעים מלחמת קודש להשמדת הכופרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 17:07 לינק ישיר 

הנה ערך מויקיפדיה בנוגע ליחס ללא מוסלמים בהלכה ובמעשה : http://en.wikipedia.org/wiki/Dhimmi , כעת אני מצפה שמישהו יבא ויצביע לי על ההבדלים העמוקים , בתחומים של : חופש הפולחן , דינו של ישראל שהרג בן נוח (ודינו של בן נוח שהרג ישראל בשגגה) , דין בן נוח שבא על בת ישראל (או דינה של בת נוח קטנה שנאנסה בידי בן ישראל) קבלת עדות של בן נוח , תנאים המוצבים לעמים אחרים בטרם יוצאים לכובשם , המס וההשפלה המוטלים עליהם וכן הלאה .

קוגיטו

אתה מדבר איתי על אוטופיה ואני מדבר על הלכה למעשה. גם האוטופיה היהודית היא של שעבוד כל האנושות ושפך של נחלי דם  . כמובן ניתן להציג זאת גם אחרת , הבעיה איתך היא שאתה מנסה להבליט צדדים מסויימים ולהצניע , מתוך תמימות או היתממות , צדדים "בעייתיים" יותר מבחינתך. זה מה שכולם עושים כאן. אני די בטוח שאני יכול למצוא מדרש השקול לחדית' שציטטת , אני חושב שהחזון המשיחי  שעליה גדלתי לא היה שונה, אבל לעת עתה , מה דעתך על הפרקים האחרונים בספר זכריה , על הצפוי ביום ההוא לכל העמים ?

תוקן על ידי מציץ_ונפגע ב- 15/05/2007 17:26:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 17:19 לינק ישיר 

לקח לך זמן אבל אני מעריך את האומץ והיושר שלך להודות בטעויות.

באשר לויכוח כאן,אני מצטער אך אני טענתי חזור וטעון שאכן האיסלם והיהדות שווים ביחס לטענה שלי על נקודות הפתיחה של התרבויות והמצע שעליהן הן צומחות.כמובן לגישתי שיש לדת השפעה על התרבות. לטעמי אגב, מיציץ חולק עליך .הוא לא קיצוני כמוך.
דברי אוגוסטינוס ממשיכים ואוסרים על השמדת היהודים.ואני אגב לא כללתי את אוגוסטינוס ואקווינס בטענתי,למרות שניצני שלטון דמוקרטי והפרדת דת מהמדינה ניתן כבר לראות בכתביהם. אני התיחסתי (בשלב זה) רק לברית החדשה ולקוראן.

ולכן אם תסיימו (לטעמי בהצלחה) את הדיון הזה נוכל לשוב ולעסוק באיסלם ונצרות.בטוחני ששניכם יודעים שלא יהיה קל להביא מובאות מהברית  החדשה שמשתוות למובאות   מהקוראן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2007 17:56 לינק ישיר 

מואדיב כתבת "מילא אסלאם אינך מכיר, אבל גם את הנצרות? "מה זכתה הנצרת ששפל אישים
כמוני צריך להתביש יותר באי ידיעתה?כתבת
"הדוקטרינה הקובעת כי קיומם של היהודים הוא רצון האל הטוב, כדי להשאירם מושפלים ובכך להוות הוכחה חיה לנכונות בשורתו של יש"ו, היא בת למעלה מאלף שנים."-שויין
שוב ערבת הסבר תיאולגי על מציאות היהודים
ובין הצריך להיות כתנאי להתגלות.

מיציץ אתה באמת לא מבחין בין מעשה  הקב"ה
בדברי הנביאים לבין הנדרש לנו לעשות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 18:16 לינק ישיר 

קוגיטו

הצלחת לבלבל אותי , האם לפי דבריך הדת המוסלמית פוקדת על המוסלמים להשמיד את כל הגויים? אם אני לא טועה החדית' שהזכרת מדבר על יום הדין הגדול והנורא עם בוא המהדי , האם זה לא מעשה הקב"ה בדברי הנביאים? האם זה שמאמינים ישתתפו בהרג הופך את זה למשהו הנדרש מהמאמינים? הרי גם בנבואות זכריה היהודים ישתתפו בהרג לאחר שכל סוס העמים יוכה בעיורון.
עוד בעניין המהדי:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%99 ,

מתוך הערך : כשיסיים צבאו של המהדי את משימתו, הדת היחידה שתתקיים ברחבי העולם תהיה האסלאם, הנורמות המוסריות וההלכתיות כולן ינבעו מהקוראן,[53] ולפיכך תהיינה מושלמות. המהדי יטהר את האסלאם מכל מיני מסורות שגויות שדבקו בו, כך שלעתים ייראה כאילו מדובר במסורות חדשות; אמונת האנשים תהיה אמיתית, ולא רק מצג שווא. המהדי יניח את ידיו על ראשי האנשים כך שמצפונם ושכלם יהיו מוכנים לקבל את תורתו[54], רוע, צביעות, חוסר אמונה ושנאה ייעלמו מלבבות האנשים[55], העושר העולמי יחולק באופן שוויוני [56]. המהדי ימחק את הגבולות בין המדינות, את המפלגות הפוליטיות, את נביאי השקר, לא תהיה אפליה על בסיס גזע, עדה, שפה או תרבות. העולם יחיה בהרמוניה, שלום, ביטחון ושוויון תחת שלטון האל. האדמה תהפוך לירוקה ופורייה, מצבם הכלכלי של האנשים ישתפר באופן ניכר. המהדי ימנה אנשים מוסמכים כמושליהם של האזורים השונים בעולם, שישלטו באופן הוגן תחת הנחיותיו של המהדי[57]. המהדי יוריד לעולם את כל הידע שעד כה לא היה ברשותו (בידי האנושות עד כה נמצאים רק שניים מתוך 27 החלקים של הידע)[58].

יכול להיות שברגע זה בעצכ"ח המוסלמי יושב קוגיטו 29 ומסביר איך החזון האוטופי המוסלמי הוא חזון כל כך נאור והומאני בעודו מצטט את זכריה וכל מיני פסוקים ומדרשים אחרים המדברים על נקמה ושפיכות דמים, לשם ההשוואה לחזון היהודי. 

סיכומו של דבר , לגודל המתקפה על הדמגוגיה והעיוורון הייתי מצפה להצבעה על איזה חילוק יסודי , מה שקיבלנו לבסוף זה כחכוחי גרון ומה שמכונה באנגלית hair splitting .

תוקן על ידי מציץ_ונפגע ב- 15/05/2007 18:41:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 18:57 לינק ישיר 

Maitsits
Another hair split for you
Jihad
never becomes obligatory unless the military might of the Muslims is up to a certain level.
<* class="templatequote" style="MARGIN-TOP: 0px">

Muster against them all the men and cavalry at your disposal so that you can * terror into the enemies of Allah and of the believers and others beside them who may be unknown to you, though Allah knows them. And remember whatever you spend for the cause of Allah shall be repaid to you. You shall not be wronged.

Qur'an8:60

another hairsplit

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 19:09 לינק ישיר 

<* class="templatequote" style="MARGIN-TOP: 0px">

Not equal are those of the believers who sit [at home] without any [genuine] excuse and those who strive hard and fight in the cause of Allah with their wealth and their lives. Allah has given preference by a degree to those who strive hard and fight with their wealth and their lives above those who sit [at home]. [In reality], for each, Allah has made a good promise and [in reality] Allah has preferred those who strive hard and fight above those who sit [at home] by a huge reward. Degrees of [higher] grades from Him and forgiveness and mercy. And Allah is Ever Forgiving, Most Merciful.

Qur'an4:95-96

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 19:27 לינק ישיר 

מיציץ
קוראים לזה הרוג!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 19:41 לינק ישיר 

אז זה כל מה שיש לך? באיסלם יש חובה לשעבד את כל העולם לאיסלם במידה ומתאפשר וביהדות מדובר רק ברשות (ואולי יש צורך גם במלך ואו"ת) , נו טוב. הרי לא היינו מצפים שהיהדות והאיסלם יהיו דומים בכל הפרטים , אז זו נקודה לחובת האיסלם. נקודה לחובת היהדות תהיה שהאיסלם מאפשר לבני דתות אחרות להמשיך לקיים את דתם תוך מגבלות מסויימות בעוד היהדות (לפחות לפי הרמב"ם בהלכות מלכים) לא מאפשרת לנתיניה שום חופש פולחן.

בתמונה הכוללת אנו נשארים בינתיים עם המסקנה שהיחס לנתינים באיסלם וביהדות הוא די דומה. החזון המשיחי גם הוא דומה למדי . בנוגע לשנאה ברמה התיאולוגית איני מכיר את המצב מהצד המוסלמי , אבל קשה להאמין שיכול להיות משהו יותר תהומי מזה הקיים בקבלה ובהגות היהודית. אז בשורה התחתונה לפחות לעת עתה לא שמענו איזה טענה שתהפוך את ההשוואה למופרכתעד כדי ייחוס שנאה ועיוורון למי שמעלה אותה , לכל היותר מצאנו שאפשר לחלק בכמה חילוקים זוטרים. כמובן , כל זה נוגע רק לאספקט הזה של שנאת זרים. נשאר עוד לדון גם באספקטים אחרים כגון יחס לנשים , כפייה דתית ודמוקרטיה , השכלה ותרבות חילוניים וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 19:50 לינק ישיר 

אני רוצה גם להדגיש , שחובת הג'יהאד הנ"ל אין פירושו כמו שאתה מנסה לומר שיש להרוג את כל מי שאינו מוסלמי, אלא שיש לכבוש ארצות לא מוסלמיות ולהציע להם לבחור בין 1) מוות בחרב,2) השלמה וחיים במצב נחות של מס עובד ,3) התאסלמות . אותם דברים עצמם קיימים גם בהלכות מלכים של הרמב"ם , אלא שאצלו אין זה חובה אלא רשות. אם קוגיטו רואה בציווי הנ"ל בחינת חובה לצאת ולהרוג , הרי שעליו לראות ברמב"ם הנ"ל רשות לצאת ולהרוג , ההבדל מצטמצם עוד יותר מכיוון שהציווי המוסלמי כפוף ליכולת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 19:53 לינק ישיר 

מיציץ אל נא ממך.מסקנה מתבקשת  שברוב אמתי יש למוסלמי לחסל את כופרי העולם ואילו
אנו מקבלים שבעים פרים של האומות בלי
לאנסם על דתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 19:56 לינק ישיר 

הרמבם מדבר על יושבי א"י

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 26 27 28 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.