בית פורומים עצור כאן חושבים

המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2005 16:36 לינק ישיר 

אמשלום ומצו"נ,

כשאמרתי "סגנון יהודי רחמני" אכן לא התכוונתי למקרים היוצאים מן הכלל והמנופחים לשם הוצאה מהקשרי הסטנדרטי והתקופות, אלא התכוונתי לשורש העובדא שיש "קצת" יותר מוסלמים מסתובבים בערים יהודיות ותורניות מאשר לא מוסלמים ברמאללה וגללותיה.

בטוחני שאך התכוונתם לאזן את החשש לפטריוטיות עיוורת מצדי ולא לחבר לשונאי ומשניאי היהדות ח"ו.

אריק,

גם בזמן שזה נאמר, עיין במפרשים שאין הכוונה שתצא נפשו ממש ואכמ"ל.

עכ"פ מדובר במודל לימינו [ולא לתקופת התנ"ך שהתורה ריסנה ממנטליות גרועה ביותר] והאם מי מכם חושב/ת שמדינת הלכה בימינו תנוהל על ידי האכזרים בהם משתמשת נעמי רגן לספריה? שהרי גם הרע-בנים הקנאים למיניהם יש להם גבול ולא קרה להרב סליפקין וכד' מה שקרה לזלמן ראשדי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 16:48 לינק ישיר 

ווטו איינער. מנין לך מי תשלוט בחרדים? אולי יהיה זה רב שמול דויטש ואז תיהיה מצב גרוע ביתור מנעמי רגן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 16:50 לינק ישיר 

מייציץ,

ההבדל העקרוני הוא שבתורת ה' (זו של היהודים) יש תורה שבכתב ושבע"פ.
מה שאומר שלכל עקרון נצחי מהתורה שבכתב יש תנאים למימושו שנתונים ביד חכמי התורה שבע"פ לקבוע מתי ואיך ראוי לממשם ומתי ואיך לא ראוי לממשם.(או יותר נכון לומר: ראוי לא לממשם)
ולזה בדיוק כיוונתי בדברי לאריק שלטענתי הוציא עקרון תוריי מהקשרו שלא כדרך הנכונה (או יותר נכון לומר: כדרך הלא נכונה) המקובלת לנו (הכוונה למי שקיבל מרב עם מסורת , ולא לספר פלוני או אלמוני) מחכמי התורה שבע"פ.

ווטו,
מן הראוי לציין שלשיטתי סיטואציה בה אדם יכפה על המצוות ע"י מלקות בבית דין שייכת גם לזמן המודרני, אלא שכדי לקיימה צריכים להתקיים אי אילו תנאים מוקדמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 16:55 לינק ישיר 

ווטו,
אולי כל הבעיה שאין יד ישראל תקיפה.
אלו יד ישראל היתה תקיפה, מזמן היתה קופצת דמות מהמחשב שלנו בזמן הגלישה בעצכ"ח וממבהירה חד משמעית שהאח הגדול עינו פקוחה.
אולי באמת צריך להתקין טלסקרין בכל בית ולפקח על שמירת שבת, צניעות וכו'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 17:11 לינק ישיר 

אש"צ ואריק,

חושבני שהמחשבה הלזו שחושבים שמשיח יחזיר אותנו להשוואת המצוות הריטואליות [שמירת/עוצמת ההתאמה] למצוות היושר [עצם ההתאמה] היא מעכבת את המשיח האמור להביאנו ל"תורתי בקרבם" ו"מלאה הארץ דעה" ותהיה מרדות אחת בלבו של האדם טובה מכל ההפכפכיות של הקנאים למיניהם אשר בעד בצע "נגיעס" מתהפכת קנאותם [והשאנטי יבין].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 17:16 לינק ישיר 

ווטו

זה נמשך כך במלכות של חסד כמו ישראל שאיננה מדינת הלכה. על איזה בסיס אתה חושב שכאשר תהיה מדינה יהודית הלכתית , היחס ללא יהודים יהיה שונה מאשר היחס של אירן ללא מוסלמים (ונראה לי שיש לך מושג מאוד מנופח על מה שקורה במדינות מוסלמיות כמו אירן ואין לדמות מדינה מוסלמית "נורמלית" למקום כמו רמאללה שם שורר אנרכיה של כנופיות טרור) ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 17:24 לינק ישיר 

מצו"נ,

לא הייתי לא באירן ולא בראמאללה [שאילו הייתי הרי כבר לא הייתי] ואיני ניזון אלא מספרים [כולל בטי מחמודי] ותקשורת ולא נראה לי שיש להשוות את המטרוללים שלנו שיש בהם לכה"פ ריח של תרבותיות [הבאה לענ"ד גם מהעסק בתורה וגם מהשכלת אירופה -בשכמל"ו- ואכמ"ל], למחוממים שלהם.

תוספת:
כמובן שמדברים על הציבור הרווח כי ידועים גם שם עצכחים למיניהם.

תוקן על ידי - ווטו1 - 24/11/2005 17:26:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 17:35 לינק ישיר 

ווטו,
כתבת:
<חושבני שהמחשבה הלזו שחושבים שמשיח יחזיר אותנו להשוואת המצוות הריטואליות [שמירת/עוצמת ההתאמה] למצוות היושר [עצם ההתאמה] היא מעכבת את המשיח האמור להביאנו ל"תורתי בקרבם" ו"מלאה הארץ דעה" >
וזאת מנא לך?
אני כתבתי את דברי לפי הרמב"ם ולענ"ד הם מוכרחים בדעתו, ואילו אתה מדבר על ימי משחי על טבעיים עם גילוי הרצון הפנימי מבית מדרשם של המקובלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 17:41 לינק ישיר 

ווטו,
לא הבנתי איך דבריך מתייחסים/עונים לדברי שלי ... (כל זאת , בהנחה שהכינוי "אש"צ" מכוון אלי.... כמובן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 18:00 לינק ישיר 

אש"צ,

התייחסתי לתוספת שלך: "לשיטתי סיטואציה בה אדם יכפה על המצוות ע"י מלקות בבית דין שייכת גם לזמן המודרני..." וע"ז באתי לטעון שבתפילת השיבה שופטנו כבראשונה אני מעדיף לכוין לשפיטת אדה"ר קודם החטא ע"פ המלאך שכליאל בתוספת התיקון של תורתנו את חטאו ולא להלקאות נוסח ערב הסעודית במעטה יהודי [אם כי יש לדון בנפרד על דרכי הענישה המודרניים שלפעמים לכאורה עדיפה הלקאה של "זבנג וגמרנו" במקום סחבת של עינוי הדין במעטה מודרני].

אריק,

אכן "תפסת" אותי ואינני מסתמך על מקור מסוים בלתי מנוצח בזירת המקורות של "עצור כאן מצטטים", אלא על תוצאה מהתבררויות שונות כתוצאה מ"עצור כאן חושבים" [אם כי סביר שידעני הפורום יכולים לתמוך במ"ש במקורות שונים].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 18:09 לינק ישיר 

ווטו,
גם הרמב"ם חשב והוא הניח בצורה שנראתה לו סבירה שהטבע האנושי אינו משתנה ולכן כפי שהיום לא כולם יראי שמים מרצונם אלא צריכים מושל ומנהיג כך גם בימות המשיח.
יורשה לי להניח שאתה יוצא מתפיסה אבולוציונית מסוימת. אני בכלל לא בטוח שהיא יכולה להביא למסקנתך, האבולציה המקובלת טוענת שהחזק הוא השורד ולא הנחמד. אם אתה סובר שאבולציונית העולם מתפתח לכיוון שאתה רוצה, עליך הראיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 18:22 לינק ישיר 

אריק,

חושבני שעל דיון כזה צריך ואולי היה אשכול נפרד, אך איני מעיז לקחת על עצמי משימה כזו ורק אעיר בשאלה: ההנך חושב שאברהם אבינו כשקנה את שדה עפרון הוא מסר לו את מספר כרטיס האשראי שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 19:09 לינק ישיר 

וכיצד היית מציע שההלכה תטפל בכרטיסי אשראי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2005 19:19 לינק ישיר 

אריק,

איני יודע איך ההלכה היום "תטפל" בכרטיסי אשראי. אבל בעוד 1,000 שנה יהיה שגור בפי תלמידי חכמים, "כרטיסי אשראי קונים הלכה למשה מסיני" - כעין מעות, שקונות הלמ"מ, גם אם בזמן משה עוד לא המציאו את המעות (כסף במקרא הריהו במשקל ולא במנין).

הלמ"מ (היה אשכול על כך) יכולה להתפתח גם כאן ועכשיו.

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2005 20:17 לינק ישיר 

ווטו,

לא הייתי לא בבני ברק ולא בגאולה [שאילו הייתי הרי כבר לא הייתי] ואיני ניזונת אלא מספרים [כולל נעמי רגן] ותקשורת ולא נראה לי שיש להשוות את המטרוללים שלנו שיש בהם לכה"פ ריח של תרבותיות [הבאה לענ"ד גם מהעסק בתורה וגם מהשכלת אירופה -בשכמל"ו- ואכמ"ל], למחוממים שלהם.

תוספת:
כמובן שמדברים על הציבור הרווח כי ידועים גם שם עצכחים למיניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המודל למדינת ההלכה: טאליבן, איראן, סעודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.