מעניין, מתי תצטט רב יהודי המסביר מאיזה גיל יכול אב לקדש את בתו בלי לשאול אותה כלל...
או לחילופין, איך יגיב הציבור על הדיון האם כשילדה בת 11 נכנסת להריון מבעלה, הוולד בר קימא או לא.
מישהו רוצה לצטט את רש"י על רבקה בת השלוש היורדת העינה? וכן, אני מתכוון לרש"י המבחין בין כדרכה לבין שלא כדרכה. בת שלוש לפיו, כזכור.
פרימטיבים המסלמים האלו!
נשלח ב-18/1/2009 21:00
[מואדיב,
תודה.
רק אזכיר - "הציבור" כאן דן לא מזמן על היותה של בת ה-11 רוצחת באם תחליט להפיל את הוולד שברחמה (לא מבעלה, ח"ו הרי איננו פרימיטיבים עד כדי כך, אלא מאביה/דודה/אחיה או כיו"ב).]
נשלח ב-18/1/2009 21:07
נישואי בוסר בקרב חסידי ברסלב במושבה יבנאל הם דבר מקובל ומבורך, למרות שמדובר בעבירה על החוק
שרי מקובר, מוסף 'סופשבוע'
החתונה של ח' ושל נ' נערכה כששניהם היו בני 15. השידוך נחתם בסימן טוב
ובמזל טוב עוד טרם נולדו. אביה של ח', קיבוצניק שחזר בתשובה, פגש ביבנאל
את אביו של נ', גם הוא יוצא קיבוץ שהפך לחסיד ברסלב. השניים מצאו חן איש
בעיני רעהו. "ראיתי לפני חסיד בעל מידות וירא שמים, ורציתי להתקרב אליו",
משחזר אביה של ח'. "אמרתי לו: 'אם ייוולד לך בן ולי תיוולד בת, נחתן אותם
ונהפוך לקרובי משפחה'. ס' הסכים, תקענו כף, שזה מחייב בדיוק כמו נדר,
והלכנו איש לדרכו.
"עברו 16 שנה, ופתאום מגיע אלי הביתה פקס מהצדיק רבי אליעזר שיק, מנהיג
חסידי ברסלב ביבנאל", מתרגש אבי החתן, ס'.
"בפקס היה כתוב רק משפט אחד:
'הגיע הזמן לקיים את תקיעת הכף, וכמה שיותר מהר'. לא זכרתי במה מדובר
בכלל. הרמתי טלפון לצדיק. אמרתי לו: 'מחילה וסליחה, למה רבנו מתכוון?'.
והצדיק השיב: 'צריך לחתן את הילדים'. מיד הלכתי לר'. ישבנו ליד השולחן,
סגרנו קצוות, הודענו לילדים, עשינו חתונה וישתבח שמו, זכינו לאושר גדול.
ממש סיפורי חסידים.......
מעניין, מתי תצטט רב יהודי המסביר מאיזה גיל יכול אב לקדש את בתו בלי לשאול אותה כלל...
או לחילופין, איך יגיב הציבור על הדיון האם כשילדה בת 11 נכנסת להריון מבעלה, הוולד בר קימא או לא.
מישהו רוצה לצטט את רש"י על רבקה בת השלוש היורדת העינה? וכן, אני מתכוון לרש"י המבחין בין כדרכה לבין שלא כדרכה. בת שלוש לפיו, כזכור.
פרימטיבים המסלמים האלו!
כל הפורום כאן הוא ציטוט אחד מתמשך כנגד הדברים האלה ממש ביהדות.זה נראה שלא ביקרת כאן מעולם.
נשלח ב-19/1/2009 14:24
מואדיב
הבעיה שלך הוא רק בלבול בתאריכים והכתבה של לינקי היא מהשבוע ולא מלפני אלפי שנים. היהדות עליה אתה מדבר התקדמה כבר ואיפה שמעת לאחרונה נישואי קטינה לבן 40 ביהדות?
הזכרת לי לינק (מאותו הלינקי) שראיתי לאחרונה כאן בפורום של סרטון בו מגנים את התלמוד שנותן תוקף לנישואי קטינות. אולי תרצה להצטרף לגינוי. ראה שם:
בוגי האם תפסוק שאם קדשו קטינה או אב שקידש את בתו קטנה, הקידושין אינם חלים?
נשלח ב-19/1/2009 14:33
בלבו, אתה נכנס לטכניקה של התפתחות התורה שבעל פה. לו הייתי 'פויסק' ברור שהלכה זו היתה בטילה איכשהו אם על ידי כפיית המקדש לגרש, או בפלפול של הפקעת קידושין. אבל בהחלט שאם לא הייתי מוצא להם מוצא מהסבך, הייתי מייעץ להם לשקול את הכדאיות להגיד בייביי לממסד ההלכתי.
תוקן על ידי בוגיעלון ב- 19/01/2009 14:29:55
נשלח ב-19/1/2009 14:43
רמב"ם פ"ג מהלכות אישות -
האב מקדש את בתו שלא לדעתה כל זמן שהיא קטנה... מקבל האב קידושי בתו מיום שתיוולד עד שתבגור ואפילו הייתה חירשת או שוטה וקידשה האב הרי היא אשת איש גמורה.
ואף על פי שיש רשות לאב לקדש בתו כשהיא קטנה וכשהיא נערה לכל מי שירצה אין ראוי לעשות כן אלא מצות חכמים שלא יקדש אדם את בתו כשהיא קטנה עד שתגדיל ותאמר בפלוני אני רוצה.
בשכונת ילדותי עוד היו נשים שנישאו בתימן בגיל 11-12 לבעליהן - ואף כי זקנתי ושבתי, אינני בן אלפי שנים.
יתר על כן, אינני בטוח שבסעודיה מתקיימים נישואין עם ילדות בפועל. העובדה כי כהן דת מטיף בפומבי למשהו, מקבילה לחלוטין להטפות שאני מכיר בעברית, בארץ.
אגב, גם כל רב אורתודוכסי שמתנגד לחלוטין לנישואי ילדים, כשתוצב בפניו העובדה כי פלוני קידש את ביתו בת ה-11, לא יוכל להתחמק מכך שהילדה מאורסת לכל דבר ועניין.
נשלח ב-25/1/2009 13:45
הרב ימצא דרך לבטל את הנישואין ע"י כפית גירושים וכדומה ואילו שם יצדיקו אותם.
האחיינית של וואפה סולטן אינה יוצאת מן הכלל אלא ייצוג של הכלל:
למה להסתפק בזה? אמור בפשטות -
במשפט "הרב ימצא דרך לבטל את הנישואין ע"י כפית גירושים" מתייחס המונח "רב" ל-
1) רב שמתנגד להלכה הנוהגת בענייני קידושין.
2) רב שחושב שניתן לכפות גט (או להפקיע קידושין) גם בימינו ולא רק בתיאוריה.
3) רב שאינו חושש להיות "מופקע" בעצמו מן הרבנות בעקבות גילוי דעתו הלכה למעשה בעניין 1 ו-2.
4) רב אורתודוקסי (שיש לו סמכות מבחינת חוקי המדינה).
כשתמצא את הרב הזה, אשמח אם תקשר בינינו. אני מכירה לא מעט נשים (וגברים) שזקוקים לעזרתו בענייני עגינות וסירוב גט...]