איני מבין את כיוונך שלולא הערכתיך הייתי מכנהו היתממות. זה בדיוק ההבדל בין גאולה ובני ברק לאירן וראמאללה שבאלה מעולם לא רצחו ואף לא איימו לרצוח מפני "האשקאפעס" כבאלו!
נשלח ב-24/11/2005 21:11
ווטו
אתה קורא עתונים חרדיים? אתה נושם את האוירה החרדית?
בהחלט , אצל אנ"ש (ואני לא יודע עד כמה זה המצב גם אצל קבוצות דתיות קיצוניות אחרות שלא שוללים ממלכתיות יהודית) יש רתיעה גדולה משימוש באלימות פיזית , אפילו בידי מדינה הלכתית היפותטית. אבל האם אתה חושב שאין תופעה של שנאת מוות ממש לדמויות ציבוריות מסויימות ?
ונניח שתקום מדינה חרדית והרי מדינה זקוקה לצבא ולמשטרה , כמה זמן יקח עד שהחסמים האלה נגד אלימות פיזית ייעלמו והשנאה הזאת תבוא לידי ביטוי מלא?
נשלח ב-24/11/2005 22:17
altefeige,
מדוע חסידי סאטמר שבארצנו אינם מנסים לקיים את המצווה החשובה הזו "לא תחיה כל נשמה". הרי בעניין כה חשוב לא יעלה על הדעת שאפשר לסמוך על הציונים.
נשלח ב-24/11/2005 23:11
לא קצת משעמם לכם לדון בשאלה שהיא רלבנטית בערך כמו השאלה: אם תימצא ג'ירפה שחיה מתחת למים בעומק חמישים מטר, האם מזונה העיקרי יהיה עלי אקליפטוס?
נשלח ב-24/11/2005 23:26
מצו"נ,
איני יכול להכחישך שתסריט כזה עלול להתהוות בנסיבות מאפשרות [והנני נזכר באשכול על הסרט "נחשול" ועוד בעויינויות שיש כאן גם בלי לקרוא את העיתונים...], אך נראה שמאחר שכלל הציבור אצלנו נאור יותר עדיין אין ההשוואה לציבור התומך בטרור וכו' מוצדקת.
אני נזכר במה שמספרים על שהחזו"א השמיט את שכתב באמו"ב על החסידים מתוך פחד מה שעלולים לעולל ולא את שכתב על המוסרניקעס. כששאלוהו על כך ענה: "אבער 'זיי' האבען פארט גילערנט מוסר" [אבל 'הם' בכל זאת למדו מוסר].
[אמרו לך פעם שאתה מפחיד? ]
נשלח ב-24/11/2005 23:34
גו"ג,
לשאלה ישנה השלכות. מישהו שפגע במו"ר בדיבור פיו ולאחר שסו"ס לא יצא מזה נזק, ביקש ממנו מחילה ושאלו אם אין לו טענות עליו. ענה מו"ר: "טענות אין לי כלפי אף אחד כי איני יכול לשפוט היכן נקודת בחירתו החופשית... אך איך תצפה שאתחבר ואתן אימון במי שאם גדוילו יאמר לו להרגני יעשה זאת". ז"א שגם אם איננו חוששים שהשליטה תעבור לידים כאלה, אך יש לדעת את האויב כדי להיזהר היכן שהוא כן יכול להזיק. אולי מציץ במקלדתו השנונה יחדד את הרעיון.
1. מדבריו של מר יוצא שרצח גוי לא רק מותר - הוא אף מצווה.
2. יש לראות רצח של יהודי בידי גוי כמעשה זהירות מובן. ליתר דיוק, הגוי צריך להרוג יהודי שומר מצוות, שהרי החילוני אולי פוטר את עצמו מ"לא תחיה כל נשמה".
3. הדעת נותנת שהריגת הגויים תיעשה ע"י הצבא, כפי שהיה בימי יהושע בן נון. הבעייה היא שעל פי שיטת הרבי מסאטמר יהודי שומר מצוות אינו מתגייס לצבא. יוצא שמצוות הריגת גוי מוטלת על יהודים שאינם שומרי מצוות.
נשלח ב-26/11/2005 19:04
לא כל מוסלמי טרוריסט ולא כל יהודי חתן פרס נובל
אבל מי הטרוריסטים ומי חתני פרס נובל?
נשלח ב-26/11/2005 19:11
בוגי,
מי הם חתני פרס נובל? גברים לבנים ("אשכנזים", אם תרצה).
[טוב, ופעם אחת היתה גם טוני מוריסון - אישה שחורה.]
נשלח ב-26/11/2005 19:16
אמשלום, אני מבין שאת מתכוונת לומר שכללית רמת השחורים שווה לרמת הלבנים. תודה על המידע.
נשלח ב-26/11/2005 19:21
לא.
אני מתכוונת לומר שפרס נובל ניתן למערביים ע"י מערביים. יהודים (למזלנו, כנראה) שייכים מבחינה סוציולוגית לעולם המערבי (אופס. יהודים אשכנזים, כמובן).
נשלח ב-26/11/2005 20:37
עלתה כאן שאלת הרלוונטיות של הדיון. לדעתי שאלה זו מעשית למדי ובאורח מאיים.
בירושלים כבר יש ראש עיר חרדי, והריבוי הטבעי החרדי והערבי, לעומת החילוני, יכול לגרום לכך, שבשלושים שנה הקרובות יווצר מצב שהמפלגה הגדולה תהיה חרדית, והשלטון החומניסטי יתחיל.
מלבד זאת, הבנת ענין זה מאפשרת להבין את הצלחת מפלגת שינוי ואת שנאת החרדים הכללית, פשוט מן הטעם, שהם חוששים ובצדק, מהזמן שבו הם יהוו מיעוט, ואז יאבדו את החופש, היקר כל כך לליבם (וליבי). לכן, החילונים עתידים לעשות כל מאמץ כדי לא לאפשר זאת, וככל שהריבוי הטבעי ילך ויגדל, כך אנו נראה יותר ויותר הגבלות ונסיונות להקשות על הציבור החרדי, ובצדק מבחינתם.
לכן, הבנת נושא זה, יכולה להסביר את השנאה לחרדים, לא קנאה יש כאן, כשיטתו של יתד, לא שנאת עמי ארצות יש כן, אבל פחד כנה ומוצדק יש כאן. וכל זמן שהם הרוב, הם יעשו הכל כדי לנצח. היכונו!!