בית פורומים עצור כאן חושבים

גובהם של ההרים בימי נח (בימי המבול)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2010 20:40 לינק ישיר 

אין שום נפ"מ מתי "נתקדש", השאלה היא לא על מושגים שאיננו מבינים אותם. אלא על תהליך היסטורי, התורה נכתבה על ידי משה על פי ה', וכתבה דברים שנאמרו על ידי אנשים שונים, וכנראה גם דברים שנכתבו על ידי אנשים שונים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 20:49 לינק ישיר 

נורת אזהרה, כתבת:

עדיין אינני רואה קשר בין המבול לעובדה שהמגנטיות משתנית. אם השינוי קורה גם בשעה זו, ייתכן שגרם לזה שביט בן מאה שנים, מבול בן 4,000 שנים או מטאוריט בן 65 מיליון שנים, או שזה בכל אופן שינוי ספונטני. הכל ספקולציות ותו לא.

אני לא אומר שזה מוכיח את המבול, או את הזמן בו התרחש, אלא רק שהיפוך פתאומי נגרם לפי דעתם של חוקרים שונים על ידי קטסטרופה. הנושא כאן לא היה אם אפשר להוכיח את המבול, אלא אם אפשר להסביר את המבול. ודוגמאות לקטסטרופות שהשפיעו על כל כדוה"א הם אפשרויות להסביר את המבול. זה כמובן לא מכריח אותך להאמין שהוא התרחש.

-התיאוריה שהיפוך הקוטב המגנטי שנעשה בפתאומיות, הוא על ידי התנגשות מטאוריט, היא של רנקורן (1955)

די לנו בתיאוריה של קורמן שחסרה פרטים רבים וגם היא בגדר ספקולציה.

קורמן אינו איש מדע, ואינו אדם מעמיק או הוגה דעות, הוא סתם מלקט מספרים. ולכן ביקורת עליו אינה נוגעת לעצם הדיון של היכולת להסביר.

-קראתי פירוש לייחוס הענין לכימה, שמטאור הגיע מהכיוון של כימה ולכן נראה היה כי הוא מגיע מכימה.

ברור לי שאין שום תיאוריה המבארת בדיוק מהי פעולת השרשרת שהזכרת, שלא לדבר על פירוט מספרי וכמותי של כל פרטי הפעולה הזאת.

אתה ממחיש כיצד לך ברור מראש מבלי לבדוק שאין שום תיאוריה, משום שאתה מייצג גישה דוגמטית מסויימת מאד. תבדוק ותמצא.

-את החשבון על אפשרות פגיעת מטאוריט עושה רוסל (1982) הטוען כי פגיעת מטאוריט באוקיינוס יוצר גלים בגובה 8 ק"מ. חשבון על ההכחדה ההמונית שיוצר מטאוריט כזה עשו שולץ ודונט (1996)

אגב, גם כל ההשפעות של פעולות השרשרת לא יכולות לנוע מהר יותר ממהירות האור. למשל, כוח הכבידה נע במהירות האור. כך שאת שאלת המרחק לא הצלחת לבאר אפילו בצורה ספקולטיבית.

אתה שוב מתמקד בשאלת הכוכבים הספציפיים שהוזכרו באגדה, אני לא דיברתי דוקא על הכוכבים האלו. הנושא כאן הוא להסביר את התרחשות המבול, ולא להסביר את האגדה ופרטיה, ייתכן שיש דרכים שונות להסבירה, מבלי קשר לדיון שלנו כאן.

ההימור שלי על כך שיש הסבר לסלעים התועים לא גרוע יותר מההימור שלך על כך שיש סלעים כאלו. הב לי מקרה ספציפי של סלע ואשתדל למצוא לך ברשת הסבר מתקבל על הדעת (אמנם לא תמיד מוכח ומוכרח).

שוב אתה ממחיש כיצד אתה מגיע מתוך גישה דוגמטית, אין לך מושג בקשר לסלעים תועים, אתה קורא למי שמפנה אותך לעובדה הזו כמהמר. ומניח שמן הסתם צריך להיות איזה שהוא הסבר.

זכורני על מקרה אחד בו שמעתי הסבר כי בתקופת הקרח נדחף גוש סלע שלם על ידי הקרחון המתהווה. נכון? לא יודע. אפשרי? בהחלט.

פעולות רבות מיוחסות לקרחונים, ובכלל היווצרות של עמקים וקניונים כמו יוסמיטי וואלי במערב ארה"ב למשל, אבל הסטת סלע למאות קילומטרים לא סבירה על ידי קרחון.

לגבי חוק ארכימדס..

טוב, קיבלתי את החוק ואני רץ ערום החוצה הרגע, אמנם החלק שצף מהקרחון הוא עשירית. לפי זה אם אכניס למקפיא בקבוק בקוטר 10 ס"מ אוציא ממנו בקבוק קפוא בקוטר 11 ס"מ.  

לגבי השבט מאיי אנדמן וכו' השאלה היא כיצד בדיוק יודעים שהוא בן 65,000 שנים? האם זה ממצא אמפירי?

הבדיקה של דנ"א מיטוכונדרי מיוסדת על הנחות בקשר לקצב המוטציות, הנחות שנוסדו על ההנחה כי האדם התפתח מפרימט קדמון בסדרה של מוטציות, ושינויים דנ"א מהמיטוכונדרי נמדדים לפי סקלת זמן זו.

-בנוגע לצמחיה עולמית, ע"פ עבודתו של ויטלו (1974) לפני כמה אלפי שנים חלה הכחדה עצומה של צמחיה שירדה לכמות של 5% ומאז ועד זמננו מצבה בעליה.

ירוק11 כתבת:  

ואיך תכלכל לפי זה את הלשון 'ויכוסו כל ההרים הגבוהים אשר תחת כל השמים'? האם פעמיים 'כל' ועוד 'תחת כל השמים' אינו מספיק חד משמעי? אם הכוונה לסהר הפורה אין זה 'כל השמים'.
אלא אם תרצה לומר שהתורה ניפחה אירוע בסדר גודל מקומי, אבל אם כן בשביל מה הפלפולים איך בדיוק ירדו המים?

אני לא יודע אם אני מסביר את מימוני, אבל ייתכן שהתורה דיברה בלשון בני אדם על כל המשתמע מכך. כפי שבני האדם ראו את הדברים (או אפילו כתבו אותם, כדלעיל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 22:12 לינק ישיר 

ואמאי,

כתבתי באופן ספציפי ופרטני על התיאוריה של קורמן. אמרתי כי אין שום ראיות לתגובת שרשרת שהתחילה את האירועים אותם הוא מתאר. כעת אתה מביא לי סוללת מדענים המשערים כי מטאוריט התנגש בכדור הארץ. במחילה, לא מצאתי שום קשר בין הדברים. האם חלקתי על העובדה הברורה כי קטסטרופות התרחשו בכדור הארץ, חלקן מפאת פגיעת מטאוריטים? ממצאים רבים מאשרים את הדברים, ולא עלה על דעתי לחלוק על העובדות הללו (שאגב, התרחשו בזמנים בהם עוד לא עלה האדם על במת ההיסטוריה, כך שהקישור למבול חוטא למציאות). בסך הכל פירטתי כמה וכמה סיבות שבגללן התיאוריה של קורמן בלתי אפשרית. אם אנו מסכימים על הנקודה הזאת, אפשר לנוע הלאה.

לגבי הסלעים הענקיים: שוב, אינני רואה בדיון תלוש באוויר משהו פרודוקטיבי. אם אתה רוצה לציין מקרה ספציפי - אשמח לשמוע. אגב, אינני רואה שום דבר איום בלהישאר ללא הסבר. בעיניי חוסר הסבר גרוע פחות מהסבר המתעלם מהממצאים בשטח, המראים בבירור כי אין ראיות למבול. יש לנו תיאור מהימן למדי של השושלת האבולוציונית עם כל ההכחדות הגדולות שבה, ואין זכר להכחדה המונית בתקופה זו. יש לנו ממצאים ארכיאולוגיים מפורטים ואין זכר להיעלמות המונית של קהילות אנושיות בכל רחבי העולם. יש לנו מידע טוב על ההיסטוריה של הגזעים האנושיים המחייב היסטוריה ארוכה בהרבה מ-4,500 שנים.
כל התיאוריות המבארות כל דבר בלתי מובן באמצעות המבול משולות בעיניי לאדם הרואה קוסם מבצע להטוט מופלא ולא מסוגל להבין איך נעשה הלהטוט. משכך, הוא מסיק כי לקוסם יש כוחות על-טבעיים. כאילו שהכוחות העל-טבעיים מובנים יותר מהלהטוט עצמו... אנו רואים סלע במקום בו הוא לא אמור להיות - יכול להיות שיש לנו הסבר, יכול להיות שלא. האם אמירת המילה 'מבול' מהווה הסבר, במיוחד כאשר היא נסתרת מהרבה בחינות אחרות? אני לא מחליף פרה צולעת בעשרה חמורים עיוורים.

לגבי הערכת גיל השבט: שיטות רבות משמשות לקביעת גיל שבט, הן בדיקות גנטיות, והן בדיקת ממצאים ארכיאולוגיים. במקומות שונים יש אפשרות לבחינה בשיטות נוספות, למשל, במערת שובה בצרפת נמצאו ציורים פרה-היסטוריים שאיפשרו לערוך שם גם בדיקות רדיואקטיביות על הצבע ששימש לציורים. כל השיטות מצביעות על זמנים דומים. אתה מניח כי כל השיטות מיוסדות על הנחות כוזבות, וכי במקרה כל ההנחות חוטאות לאמת בדיוק באותה מידה, כך שכל השיטות מצביעות על סביבות אותו תאריך שגוי. ללמדך דוגמה מהי.
(הדוגמה מהמערות הייתה להראות כי יש התאמה בין השיטות השונות, ולא להביא ראיה נוספת נגד המבול, שכן שם אין רצף כמו במקרה של השבט האנדמני. אבל במחשבה שנייה, אולי המערה הייתה אמורה להימחות במבול).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 22:58 לינק ישיר 

הרעיון  של הקטסטרופות בא להסביר את המבול. זה היה הדיון המקורי כאן, איך אפשר להסביר מבול גלובלי.

-לגבי סלעים תועים, אין לפני את הספרות הרלבנטית, כך שאיני יכול לצטט. אבל המבול מסביר זאת, שכן נחשולי מים בסדר גודל של מבול יכולים להסיט סלע שכזה. ולכן משל הקוסם לא שייך לכאן. יש דברים שמבול מסביר אותם, כמו ממצאים ימיים בראשי ההרים, ממצאים של מליוני שלדים של יצורים חיים דחוסים ומעוותים בתוך מקום אחד.  

-האם השבט בן ה65,000 שנים נמדד על ידי בדיקות ארכיאולוגיות? בכלל הארכיאולוגיה לא מגיעה לסדר גודל כזה, אין מידע על צורת חיים לפני 65,000 שנה השונה מלפני 20,000 שנה, כאן כבר צריכים להתבסס על תיאוריות של התפתחות גזעים ולא על ארכיאולוגיה.

-אני לא מניח שהשיטות לתיארוך מבוססות על הנחות כוזבות, אלא שיש בהם הנחות שונות שלא תמיד חייבות להיות נכונות. הסלעים אינם מערכת סגורה. ולפי מה שאני יודע אין התאמות שיטתיות כפי שאתה מציג, אלא להיפך, יש בעיות נרחבות בהתאמות אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 23:44 לינק ישיר 

הנה מה שהיה ידוע כבר בזמנו של לאונרדו דה וינצ'י על התיאוריה שהימצאות שרידי יצורים ימיים בראשי ההרים או שכבות של מאובנים מוסברות על ידי המבול. העובדה ש'ראיות' כאלו למבול עוד חיות ובועטות בימינו היא פשוט עלבון.

הצילומים מתוך ספרו של סטיבן ג'יי גולד, "הר הצדפות של לאונרדו והדיאט של וורמס". מצטער על האיכות הירודה.

תוקן על ידי נורת_אזהרה ב- 21/03/2010 00:04:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 00:05 לינק ישיר 

לצערי כל פעם שאני קורא את דברי בעל ה'נורת אזהרה' עולים לנגד עיני דברי דוד המלך: "אין אלוקים כל מזימותיו, דרכיו בכל עת, מרום משפטיך מנגדו, כל צורריו יפיח בהם. אמר בליבו בל אמוט, לדור ודור לא ברע" (תהילים י', פס' ד' – ו').

אחד הדברים שמתאפיינים בכתיבתו היא העובדה שהוא כותב כמו אדם בעל השכלה תורנית – גמרתית (אני לא אתפלא אם הוא היה בעברו חרדי), הוא מוצא נקודת תורפה בדברי היריב, מתמקד בה, וע"י כך מתנער מכל דבריו... או משתמש במילים גבוהות בלועזית ובמונחי מדע, וכן מתמקד בדברים שמתאימים לתפיסת עולמו, בעוד נקודות אחרות שלא מתאימות נשללות מיד, או נשארות בצריך – עיון... גם סוג של צורת ניהול וויכוח.

בכל אופן, מר נורת מוזמן להרים טלפון לגברת הדסה מלמד, היא אמרה שהיא בשמחה מוכנה לענות על כל השאלות שיש על ספרה... בנוסף לכך יש את פרופ' משה טרופ שהביא ראיות למבול בספרו, ועיין בהודעות הקודמות של פה בפורום...

שבוע טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2010 00:18 לינק ישיר 

פוגמישו, נראה לי שהגזמת קצת. עד עתה אף אחד לא ניסה לאפיין כאן את הדוברים, ואין שום צורך בהשמצות. עם כל הכבוד להדסה מלמד, היא אדם די הזוי, במקום להסביר את המבול היא מפתחת תיאוריות על משולש ברמודה, ועל כל מיני גימטריות והסודות הנוראים של חגי תשרי.

נורת, המאמר שהבאת עוסק בעיקר בהסברת המאובנים על ידי המבול, דהיינו שכל תופעת ההתאבנות מקורה במבול. אבל אני לא דיברתי על תיאוריה זו, אלא על העובדה שנמצאו סימנים יצורים ימיים ברוב המקומות בעולם. נכון הדבר שגולד כותב בפשטות שבמקום שלא היה ים לא נמצאו סימנים כאלו, אבל איך יודעים היכן היה ים? היכן שיש סימנים של יצורים ימיים. ובקיצור חלקים גדולים מהיבשה היו פעם ים. או שהיה מבול.
מלבד זאת, תמוה מאד בעיני הפשטות שהוא קובע כי לא נמצאו סימנים ליצורים ימיים אלא היכן שהיה ים, כי ראיתי בהרבה מקורות שנמצאו כאלו גם בראשי הרים, וגם בראש הר אררט גופו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 00:19 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:
(אני לא אתפלא אם הוא היה בעברו חרדי),

צדיק:

נורת אזהרה הוא חרדי לכל דבר, וטוב שהוא שואל ואני גם שואל, והדסה מלמד לא עוזר כאן כלום, תאוריה יפה,
ובכלל אני חושב שלצטט זה לא העניין, שכל אחד כאן יאמר מה הוא חושב,

ואם למישהו מעניין מה אני חושב ? אז אני טוען שהמסורת גוברת על המדע, כמו שאני לא מאמין למדע בקשר לעתיד
כך אני לא מקבל את המדע בקשר להעבר, כתאוריה בסדר, אבל כעובדה לא ולא, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 00:37 לינק ישיר 

מאובנים ימיים בהרי זגרוס http://en.wikipedia.org/wiki/Zagros_Mountains

ראה כאן בנושא: http//www.talkorigins.org/faqs/icr-visit/bartelt4.html  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 08:29 לינק ישיר 

ואמאי,

המאמר לא מפריך את התיאוריה כי המאובנים נוצרו על ידי המבול, אלא שהם הגיעו לשם על ידי המבול. אין לומר כי המבול הביא שפע של צדפות אל ראשי ההרים (כמו שגלי הים מביאים אל החוף צדפים), משום שנמצאו שם צדפות כאשר שתי הקשוות מחוברות, מה שמוכיח כי הצדפות נחות במקומם הנוכחי עוד מהזמן שהיו בחיים. נוסף על כך, מבול אחד לא ישאיר סימנים של כמה שכבות. מבול לא ישאיר סימני עקבות של תולעים, שגם מוכיחים כי בעלי החיים היו שם עוד בעודם בחיים. אין גם לומר שההצפה הזמנית שיצר המבול איפשרה ליצורים הימיים להתפשט למקום שהיה יבש, משום שניתוח של מהירות התנועה של היצורים והמרחק בו הם נמצאים מהחוף הקרוב שולל התפשטות כזאת במשך ארבעים יום (או אפילו שנה).

ההסבר המקובל הוא כי הימצאותם של היצורים בראשי ההרים נובעת מכך שאזורים שהיו מתחת לפני הים בעבר - התרוממו והם כיום הרים נישאים. העובדה כי יצורים ימיים נמצאים רק בשטחים שהיו בעבר ים לא נסמכת על עצם הימצאות יצורים ימיים שם, כפי שרמזת, אלא נתמכת גם בבחינת סוגי הסלעים, הרכבם הכימי, התנועות הטקטוניות, ועוד.

----------------

מקסמן,

אני שמח לראות כי הימים המשותפים בפורום הפילוסופיה ממשיכים להניב פרי גם היום.

----------------

פוגמישו,

החלוקה בין צדיקים המאמינים לדבר ה' מתוך אמונה יוקדת לבין רשעים הכופרים מתוך תאוות רשע חסרת מצפון - היא חלוקה אותה למדנו אצל הגננת חדווה בגן או אצל הרבה פייבל בחיידר. החלוקה הזאת היא חלק בלתי נפרד מהשיטה כי יש לחנך כל ילד לפי המושגים אותם הוא מסוגל להבין, ובאמת מחמם את הלב לראות ילד קטן חוזר בחינניות על מה שהוא למד בגן. עם זאת, לשמוע דברים כאלו מפי אנשים בוגרים - זה קצת מביך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 16:09 לינק ישיר 

נורת_אזהרה כתב:

מקסמן,

אני שמח לראות כי הימים המשותפים בפורום הפילוסופיה ממשיכים להניב פרי גם היום.

.

תודה, אני פשוט מתגעגע לחברי הפורום שם, היה שם משהו טהור בדיונים ובשאלות, במיוחד לחשיבה שלך ועוד כמה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 23:31 לינק ישיר 

נורת, אתה שוב מציג אידיאליזציה של נתונים. מתוך הנחה כי כל המאובנים הימיים באו עם הוכחות שהם שאריות לים ארוך טווח, כמובן שיש גם הרבה כאלו. אך יש גם את השרידים המעוותים והדחוסים הכוללים כמויות בלתי נתפסות של יצורים ימיים שמתו בקטסטרופות, וכן שלדי הלוייתנים בדרום אמריקה שכיסו שטחים עצומים וכיו"ב. מסוג הדברים שאני לא מצפה מSJG להציג.
אני לא בא להוכיח את המבול, ולא יודע אם אפשר בכלל להוכיח את ההתרחשות, אלא רק להסביר אותה. ויש בהחלט דברים שבמתארים על ידי ההנחה של מבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 00:28 לינק ישיר 

כבר כתבתי לעיל: עמנואל וליקובסקי בספרו ארץ רעשה מביא עשרות עדויות על קטסטרופות ושינויי אקלים שארעו לפני כמה אלפי שנים. הוא מתחיל מהממותות הטריות שהוקפאו לפתע בסיביר, עובר לעדויות גאולוגיות, פליאונוטולוגיות, קלימטולוגיות ועוד. בספרו עולמות מתנגשים הוא מביא גם עשרות עדויות במסורת ובפולקלור של עמים עתיקים המדווחים על קטסטרופה עולמית.

הערה: וליקובסקי רוצה לייחס את כל הקטסרופות הללו לתקופת יציאת מצרים. לדעתי הן מהוות עדות ישירה על תקופת המבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 01:11 לינק ישיר 

ספר זה מכניס את וליקובסקי בכלל שאר ההוזים

http://www.nytimes.com/2010/03/21/books/review/Douthat-t.html?ref=books

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 08:49 לינק ישיר 

ואמאי והבנשק,

אם אתם מתעקשים לקחת את המילה הכללית "קטסטרופה", ללא התייחסות לאופן, מקום וזמן התרחשותה ולקשר אותה באופן עיוור למבול - הדבר מבטא יותר משאלת לב מאשר התייחסות לנתונים אובייקטיביים.

אין קשר בין המבול לבין אסטרואיד שנחת בכדור הארץ לפני 65 מיליון שנים. אין קשר בין המבול לבין ממותה שנכחדה לפני 12,000 שנים בסיביר, ככל הנראה בגלל נסיגת הקרח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גובהם של ההרים בימי נח (בימי המבול)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.