בית פורומים עצור כאן חושבים

'עבודה עברית' כנגד 'עבודה נוכרית' - מוסר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/11/2003 21:52 לינק ישיר 

אריק הטענה שלך היא נבואה לעתיד , שישראל יעשו רצונו של מקום , וממילא אחרים ירצו לשתף עימם פעולה ולסייע במלאכתם , בימינו רבים הגוים שלא חפצים כ"כ בקיומינו ... כך שהטענה שלך די חלשה ...

בנוגע לקביעת "משיחיות" תמהני עליך שתאמרי שבאופן כזה ברור מי הוא משיח שקר ומי לא ...
למי ששכח כדי לקבוע מה שקר ומה אמת , צריך להגדיר קודם מהי מציאות משיחית , ולא לזרוק ססמאות על ידיעת או אי ידיעת קריאת שמע ...
(שאמנם קשורה לענין , אבל לא נראה לי שהיא הקרטריון המכריע בענין הזה .)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2003 00:20 לינק ישיר 

בס"ד
ידידי היקרים !
איקא הניכבד מאוד עם כל הכבוד למילים היפות והציטוטים שאיני יודע אם הובנו כראוי או צוטטו כראוי מבלי לפגוע בכבודכם ובכבוד המפרשים ,ברצוני לידע אותך שבתי המיקדש חרבו מסיבות אחרות לחלוטין.
בתי המיקדש חרבו בגלל שפיכות דמים בגלל שפיכות דמים עבודה זרה וגילוי עריות כך מובא בגמרא.
ובאשר לבתי כנסת שניבנו ע"י ערבים ,לא מצאנו שום איסור לכך בשום מקור תלמודי ולא בשום מקור תורני אחר(למיעוט דעתי הקטנה).אדרבה הגויים משרתים את הקדושה מצדה הגשמי,שכן נאמר חכמה בגויים תאמין,תורה בגויים אל תאמין.
מקווה שמעט מן האור יבקיע הרבה מן החושך ומן הבורות האופפת אותנו בדור החלוש הזה.
ובהקשר לתלמידי חכמים שמקבלים מילגה עלובה עבור השרות העצום שהם עושים למדינתנו כבר נכתב בתלמוד:"אם אין גדיים אין תיישים" ולכן אין בכך כל פסול לדעתי כמשלם מיסים.עדיף מאשר לתקצב את הקאמרי או את הבימה שלא מועילים אלא למיעוט זקנים שכלה מן העולם,ואל תצטט לי את הרמב"ם או את רבי עקיבא שאומר עשה שבתך חול
אין הכוונה כאן לעבוד בשבת חלילה אלא לעשותה בהתאם לכיסך ולא להתחייב מעל ליכולתך.
בפרט בדור יתמי דיתמי שמכל אלף יוצא אחד מורה הוראה.
בברכת התורה להגדיל תורה ולהאדיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2003 01:01 לינק ישיר 

בס"ד
איקא היקר מאוד!!!
אני לא חי בעננים בתוך עמי אנוכי יושבת אך במחילה ממך ומהספורנו,המציאות בה אנו חיים כעת שונה לחלוטין בדור שיש בו מעל 300000 מסוממים
ו 1500000 (מיליון וחצי) ילדים שאינם יודעים מה כתוב במזוזה.
בדור כזה עבודה עברית לא תעזור בדור כזה צריכים חזרה בתשובה אינטנסיבית שתגרוף את כל שכבות העם וגם את המתנשאים שביניהם .
זה מה שצריך כעת.
והאמיני לי שאם אנו נהיה בסדר אז גם מיליארד עובדים זרים לא ישפיעו לא עלינו ולא על כלכלתינו.
בברכת התורה ובעזרת ה' נעשה ונצליח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2003 16:35 לינק ישיר 

בס"ד
לאיקא!!!!
ניגמרו לך המילים? אין לך מה להשיב????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2003 17:16 לינק ישיר 

אדם מיוחד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד!

תזדיין בסבלנות, שיהיה לי זמן בשבילך!

תוקן על ידי - איקה - 04/11/2003 17:35:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2003 05:28 לינק ישיר 

אדם-זה לא קורה לי הרבה, שלא מתחשק לי לענות לאדם שפונה אלי בפורום,אבל לטובת הקוראים (גם אלה שפונים אלי בתיבה האישית ומודים לי על דברי, אני מודה לכולם על החיזוק שאני מקבלת מהם, והסיפוק על דבריהם שהצליחו להבין את חכמת הרמב"ם דרכי, או בכלל שהתאהבו ביהדות בזכותי, זה לכבוד גדול בשבילי < כמובן שלא אפרט שמותיהם בפומבי, ולכל מי שפנה שיראה הודעתי זו כאילו נאמרה לו אישית > הפורום זה המקום הראשון,והיחיד בו אני באה לידי ביטוי בתורה במובן הרחב שלה,ואין לי הודעות יוצאות, מקווה שבקרוב הבעיה תיפטר. במקומות אחרים,בחיים המציאותיים והעגומים בו דעתה של אשה אינה מתקבלת בעניין "לימוד התורה" ולא כל כך "מרשים" להתבטא, וזה בלשון המעטה, לי כפרט אין הרבה "כוח" להלחם על זכותי, אני פשוט "עושה" במקום להלחם, והרי כל מה שלמדתי הוא שלי, את זה אף אחד לא יוכל לקחת ממני, אז איך אומרת חבצלת, עדיף לעשות מאשר להלחם, < רק בפורום אני משתעשעת בעובדה שגם את ה"זכות" להלחם ה' זימן לי "לולי תורתך שעשועי- אז אבדתי בעניי" (תהילים)- פה בפורום, בעולם הוירטואלי! אני אמנם חריגה אבל בחיים המציאותיים אינני פרובוקטיבית, ואני נחשבת לאדם, תרבותי ושקט, שומר ומאמין, הן בחוק האזרחי,והן בחוקי הציווי האלוקי) אנסה לענות לך בסבלנות ובסובלנות, ומקווה שבזה יסגר החשבון הארוך שפתחת איתי –

מה הבעיה שלך לבדוק אם ציטטתי כראוי? אתה יכול לפתוח ספר ולברר ' ספורנו' לא פרשן עלום!

ואם תיוכח שהציטוט שלי מדויק - אתה יכול להבין את דבריו בצורה שונה ממני? אשמח לשמוע, אני לא ראיתי רמז בדבריו, לכוונה אחרת יכול להיות שהעסקת עובדים זרים היא בבחינת עבודה זרה?

הבאת בתי הכנסת שחרבו היא דוגמא סימלית שהבאתי לכוונת דבריו של 'ספורנו', בהחלט יכול להיות שהיו בתי כנסת שחרבו ושניבנו בידי יהודים….יכול להיות שבמקרה החרבתם היו סיבות אחרות ואפילו יותר טובות לצדק האלוקי (יש בני אדם שקוראים לזה עונש), יש לך ספק שלאלוקים דרך משלו להביע את הצדק האלוקי שקיים עם הסכמתך או בלעדיה,(היום סיפר לי מישהו בדיחה טובה, לאלוקים יש חוש הומור שהוא בכלל לא מצחיק!) הרי הם אמרו : "אל תתייאש מן הפורענות"( אבות) והרמב"ם מפרש "אם תראה בני אדם חוטאים אל תאמר שאלוקים לא יפרע מהם עוד בעולם הזה. יש לך ספק בצדק האלוקי? עובדה סשנחרבו!

יש דברים שאליהם מגיעים מסברא פשוטה- לא צריך בשביל לא להעשותם שהיה איסור!
התנהגות חכמינו ואבותינו שימשו בדרך כלל דוגמא אישית טובה, נכון שיש מקרים בה אף הם חטאו וגם עליהם לא פסח העונש האלוקי – הם היו מוכנים לו, ידעו שחטאו!

פה לא מדובר על מילגות – פה מדובר על מוסר וערכים, והויכוח באשכול זה הוא לא - האם תלמידי חכמים זכאים לתמיכה – שכן לדברי הרמב"ם הם חייבים לפרנס את עצמם , והם מקבלים איזה שהיא תמיכה שאותה הוא מביא בפירוט בפירושו למסכת אבות, בדבר ר' צדוק שאמור "אל תעשה עטרה להתגדל בה, ולא קרדום לחפור בו "ובנוסף אמרו: "אם למדת תורה הרבה אל תחזק טובה לעצמך, כי לכך נוצרת"

אתה אמנם חי באיזה "כולל נתמך" אך הראש שלך נמצא בעננים, כדאי לך לרדת משם מהר כי אתה הוא שטועה, ולא מוכן לקבל הסברים מחכמינו, שבגלל שסטינו מדרכם הגענו למצב העגום היום, לקבל בהשלמה את המצב הזה ולהגיד יחסית,,, לקשיים שעם ישראל נמצא בהם , מצדיק את המצב העגום אליו הגענו –ובעצם "עברה גוררת עברה" ובעברה שבהעסקת העובדים הזרים אינה אסורה מן התורה, אז החטאים האחרים הם בעדיפות עליונה לתיקון,והעסקת עובדים זרים שאוכלים בנו בכל פה אתה לא רואה שום בעיה? ואתה לא חי בעננים? אתה בטוח? אולי למשל, לכפות על כל ילדי ישראל לימוד קריאת שמע כחובה- אז מה? אז אותם ילדים יהיו צדיקים בעצם זה שיאמרו שמע?

הכל מתחיל מחינוך לערכים למוסר, זה לא ברור? לחנך את העם לערכים זה מה שצריך!
'מעשה אבות סימן לבנים'! איך נהיה בסדר? אתה רואה תקווה עם כל השחיתות שמכרסמת את העם, אז בנוסף על כל הצרות הבאנו לעצמנו גם את צרת "עובדים זרים" ואתה לא רואה עם זה שום בעיה!

או שאתה צעיר מאוד ויש לך עוד' הרבה מה ללמוד.
או כפי שאמר הרב שך: עם הארץ ככל שמתבגר העם ארציות שלו גודלת!

תוקן על ידי - איקה - 05/11/2003 6:26:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2003 14:15 לינק ישיר 

בס"ד
לאיקא שלום
אענה לדברייך בסובלנות שצצינת לעיל ואענה על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון.
א. איני נמנה על תלמידי כולל ניתמך,וברוך השם אני עוסק לפרנסתי במו ידי ולא כנטל על הבריות.

ב. לגבי העקיצה שניסית לשדר לגבי עמי הארץ אז אולי אומר לך במאמר מוסגר קשוט עצמך לפני שתיקשוט אחרים.

ג. יתכן אולי שכל אלה שתומכים בדברייך אולי המה עמי הארצות שמקבלים דברים כהוויתם בלא לפקפק כלל.
ד. ואולי את היא שטועה בהבנת הספורנו ולא אני??? לא ייתכן מצב שדברים נאמרו לאזני אנשים ברמה מסוימת ולא הובנו לשאר שיכבות העם??
(ראה ערך הכרתי והפלטי מס' ברכות.).או לחילופין
דברים שנאמרים בכמה רובדים (ראה ערך רמב"ם על התורה).כך שיוצא שאין מדרש יוצא מידי פשוטו.

ד. אין לקבל את דברי כביקורת אישית רק להגדיל תורה ולהאדיר .

ה. ""כבר אמרו חז"ל חכמים היזהרו בדיבריכם"".

החותם בברכת התורה ובידידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2003 14:38 לינק ישיר 

ממש ענית לעניין אדם מיוחד מאוד מאוד מאוד מאוד, למה לא תפרש את דברי 'ספורנו' למעננו ולמען האמת?

וזה נקרא להגדיל תורה ולהאדירה? אוי ואבוי לנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2011 10:56 לינק ישיר 
ערבב את הטיח אחמד

http://www.youtube.com/watch?v=WJekTtyiUTs

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2011 22:51 לינק ישיר 

ואני חשבתי שהמקדש השני חרב בגלל מרד מטופש באימפריה הרומאית...
ושמרד משיחי נוסף, בתמיכת רבנים-חוזרים-בתשובה משיחיים, גרם למאות אלפי הרוגים (24000 [בדיוק!] מתוכם על שלא נהגו כבוד זה בזה), ויתכן שאף לביטול אופציה לבנייתו מחדש או אפילו הרס של ההתחלה החדשה... (יעני כתיבת כל ההיסטוריה העולמית מחדש...)

(מיתלמד - מה אתה מגיב בחג?)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 'עבודה עברית' כנגד 'עבודה נוכרית' - מוסר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.