בית פורומים עצור כאן חושבים

קניית פירושי מלבי"ם לנביאים וכתובים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2003 09:51 לינק ישיר 
קניית פירושי מלבי"ם לנביאים וכתובים

פירושי מלבי"ם לתנ"ך מצטיינים בהגדרות מדוייקות של מילים ומושגים, כולל ההבדלים בין מילים נרדפות, והדגשת המשמעות הייחודית של כל פסוק.

אני מחפש שותפים שיעזרו לי להביא את פירושי מלבי"ם לאינטרנט, לתועלת הלומדים. לפרטים נוספים:

http://tora.us.fm/tnk1/mlbim

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2003 10:07 לינק ישיר 

כל מפעל שהופך פירושים כתובים לפירושים ממוחשבים ראוי לשבח,
ואם הם יועמדו חינם לרשות הציבור על אחת כמה וכמה.

אם נפתח אשכול זה כדי לדון בכתבי המלבי"ם, מן הראוי לדון בשיטת הפירוש שלו.

אכתוב מה שנראה לי בענין המתודולוגיה של המלבי"ם.

מהצד הטוב, המלבי"ם באמת ניסה, בפירושו למדרשי ההלכה, לחשוף כללים דקדוקיים ותחביריים נסתרים מעינינו, ולעמוד על הבדלים דקים בלשון (כעין גישת הגר"א) כדי לזהות על מה הסתמכו חז"ל בשעה שדייקו את הדיוקים המופלאים שלהם שלא ברור לנו מהיכן הם נובעים.

ואכן, פעמים רבות ניתן למצוא פירושים במלבי"ם שנראה שהם כללים אמיתיים ונכונים. כלומר, הם מתקבלים על הלב, והם נראים מתאימים לפסוק זה ולפסוקים אחרים.

אבל יש מקומות שבהם הכלל נראה מאולץ, וכאילו לא הומצא אלא כדי לבאר אותו מקום בלבד. והוא גם דק כל כך שקשה למצוא לו מקום עמידה, כי קשה להאמין שחילוקים דקים כל כך אכן התקיימו בפועל.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2003 13:35 לינק ישיר 

I personally love the Malbim on Nach, you feel a much geater understanding than with any other perush, IMHO

Especialy somewhere like Shir Hashirim where he has a completely different shitah than Rashi

!!!The Malbi"m Rox

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2010 14:23 לינק ישיר 

הפרויקט נשמע אחלה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קניית פירושי מלבי"ם לנביאים וכתובים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext