|
|
| נשלח ב-3/11/2003 08:38 |
|
| |
להעיר: לא אמרתי שתמיד ובכל המקרים "רוח הקנאה" מוצדקת, אמרתי שיש גם "רוח קנאה" שבמקרים מסוימים מוצדקת, והבאתי דוגמא ספציפית לכך.
אם תרצה, ותבקש יפה, אביא את תקציר הסיפור!
תוקן על ידי - איקה - 03/11/2003 8:42:45
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 10:49 |
|
| |
להעיר,
במקרה של גבר ואישה קיימות סכנות. אכן.
אבל הסכנה רובצת בכל מקום שבו אנשים פותחים את לבם ואת עצמם לקשר של אמת עם זולתם.
האם היית מוותר על חמישים אחוז מהסיכוי למצוא ידיד של אמת כדי לא להסתכן?
אם נשב בבית, נגיף התריסים ולא ניתן לקרן אור להיכנס, חזקה עלינו שלא ייצרב עורנו. אבל אולי אפשר להיפתח אל הזולת בחכמה ותוך שמירת הגבולות הראויים?
איקה,
סלחי לי על הבוטות, את יודעת שאני מחבבת אותך, אבל האם נזכה פעם ליום שבו תביעי את דעתך ללא היכנסות למריבות וללא ירידה לפסים לא נאותים? וגם אם בר שיחך לא תמיד הכי הכי, אולי, כמו שההורים היו אומרים לנו,אולי תהיי את החכמה?
לא נעים לראות אשכולות שלמים מרוחים ברוח לוחמנית ובדברים שאינם מתאימים לשיח חברי, גם אם נוקב.
תוקן על ידי - שחרית - 03/11/2003 10:51:38
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 10:54 |
|
| |
את צודקת שחרית, אני דפוקה! אני לא נורמלית, מה אני לא נורמלית להיות נורמלית בעולם שהוא לא נורמלי
סליחה מכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 12:41 |
|
| |
רחל לאה, הדבר הכי מצחיק בדיון הזה הוא ההתנפלות שלך עלי, שאני *חרדית* ו*מצומצמת* [טוב, לא המילה הזו ממש] ושהמקום ממנו באתי מפקיע מנשים סמכות לחיות, להיות הן עצמן, ושכל קשר בין גבר לאישה הוא סיבה ל*התעוררותו* של הגבר. ובלה בלה.
בחייך!
המקום ממנו באתי- כבודו במקומו מונח- לא נוגע למקום האישי שלי. אבל אם את כבר מתעקשת, אז שתדעי לך שהמקום ההוא בהחלט מאפשר לנשים לדבר עם גברים. זה לא קשור לעניין!
דבר נוסף. האם שמת לב למשפט שההיא בבלוג כתבה, משהו כמו "עצוב שבעולם אין לגיטימציה לקשר שלי עם הידיד שלי" (אני יודעת שממש לא במילים אלו, אבל זו היתה הכוונה). מה זה אומר, לדעתך? שהיא ממש כנה בטירוף עם בעלה?
[יאללה. פרשתי מכאן.]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 13:41 |
|
| |
היי דולי, איפה את מוצאת "התנפלות" שלי עליך ועל המקום שממנו באת?
אחרי שהצהרת "שיש לך רק דבר אחד להגיד", ניסיתי להראות שהאמת - לפחות על בעלת הבלוג ההוא - שונה קצת, ויש סיבה.
בכל הדיון הזה, אין התיחסות שלי למצבו האישי של אף אחד, אלא לקהילות ככלל.
(אם היה, או אם היה יכול להשתמע כזה, קבלו התנצלות על חלקי באי ההבנה)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 13:57 |
|
| |
Before I comment, and believe me, I have what to say on this matter, can someone please define the word
אפלטוני
?for me
.I checked my dictionary but it's not there
Thank You
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 14:00 |
|
| |
Platonic
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 14:10 |
|
| |
Thanks for that
Is it a relatively new word that it's not in my dictionary (it's the 1977 version David Weinstein) v
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 14:53 |
|
| |
הטקסט שלך כאן
I have so many things to say on this subject, that I really don't know where to begin.
I'll just start and see where we end up…
As someone who has online relationships with numerous people, both male and female, I feel qualified enough to voice my opinion in this matter, notwithstanding the illustrious company in which I find myself.
For those of you that haven't experienced it yourselves, be it because you are ehrlich and frim, be it because it just hasn't happened yet, let me tell you this.
You cannot compare an online relationship between a man and another man, with a relationship between a man and a woman. No matter how much of a tzaddik you are, or how strongly you try to control yourself, your feelings for the male friend will be very different than your feelings for your female friend. There is something special about opposite sexes understanding each other in ways that the same sex cannot, or does not wish to. My (female) friends feel the same way as me - that their female friends are ''shallow'' and ''don't understand them.'' like I do.
The fact that it is (at least to begin with) an anonymous relationship, also makes a huge difference, being that one does not have the fear of rejection based on looks, money, family, or how tall or short one might be. You are not scared to give out the 'real you' because tomorrow you can change your nickname and start all over again Ketinek Hanoilad.
Consequently, when 2 people are being so honest and open with each other, they become close and feel very comfortable with each other, in many cases much more comfortable than with their spouses. Very few couples can boast a relationship where they tell their spouse absolutely everything, and their true feelings, wants and needs. This is due to many reasons Asher loi afartem ki rabim heimuh. And if you don't agree with me, then you haven't had a close relationship with another member of the opposite sex like I have, and I think anyone who is truly honest with themselves will agree.
When someone has such a close relationship with the opposite sex, and the relationship is mutual, you are standing on the precipice of love, and all it takes is for one of them to give the tiniest hint about 'feelings' for the other, and they're over the cliff and there's no turning back. Even if you never dreamed that you would fall in love with this person, it still happens nine times out of ten.
I would say, based on the few details that the lady from the blog wrote, that they are on the 'precipice of love' and if the relationship doesn't stop soon, it will be too late. I'm not judging anyone, yoideya ani benafshi that I'm not the one to talk or to criticize, I'm merely saying, that if she (or anyone else reading this who may be in a similar position) does NOT want this to occur, she should bring it to an end right now.
To cut a long story short, and to answer the question in the heading of this thread, NO I don't think it's really possible to have a purely platonic relationship with the opposite sex, at least not a long term one, where you are really close with one another, and I assume that it to what we are referring otherwise why ask the question… c
עד כאן הקפה א'
הטקסט שלך כאן
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 15:26 |
|
| |
Knacker, יישר כוח על הכנות והרגישות, ועל שאתה קורא לילד בשמו.
שמתי לב כאן, ועוד יותר בתגובות באתר הבלוג עצמו, שאנשים שאינם נשואים נוטים להיות נחרצים יותר בשיפוט שלהם. להם ברור שאם אין מספרים כל דבר לבן הזוג, אם אין יחסים של כנות מוחלטת וגילוי אבסולוטי, אז משהו פגום בנישואים. זה כמובן אינו כך, כפי שהנשואים בינינו יודעים, אין שחור ולבן בלבד, ודברים מושלמים בתכלית (אם כנות מוחלטת וגילוי אבסולוטי הם אכן פנים של שלמות) הם נדירים ביותר.
וקשר הנישואין אינו מאיין את קיומנו כאישיות עצמאית. ככה זה.
ולעצם העניין, השאלה היא כיצד מגדירים יחסים אפלטוניים. אם הכוונה ליחסים שאינם מיניים (בפועל), בוודאי שיחסים כאלה אפשריים. דברים אינם קורים, אם אין נותנים להם לקרות. יכול להיות מתח מסויים. ביחסים רבים, ביחוד קרובים מהסוג הנדון כאן, יעברו הצדדים פאזה כזאת לפחות. אבל אם הם נחושים להמשיך בידידות, ולא להגרר למקומות מזיקים (ביחסיהם עם בני זוגם, משפחתם וגם עם הידיד\ה, שלא לדבר על מוסר, אורח חיים ומחוייבויות), אז הם יעמדו בזה. זה לא בלתי אפשרי, זה אפילו לא נורא קשה, מותר האדם מן הבהמה, הדברים ידועים.
זוהי שאלה של סדר עדיפויות, החלטה אישית וכוח רצון. זה הכל.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 15:38 |
|
| |
שחרית
נכון שסייג זה קוצץ לי את מס' בידידים באופן פוטנציונלי בחמישים אחוז בערך זה עדיין משאיר אותי עם מבחר נכבד
לשם ההשוואה כולנו משתדלים לאסוף ידידים לדוגמא שאינם פושעים (הרחק משכן רע ופגע רע) מכיון שאם הפוטנציאל הטמון בכל אדם לידידות איננו לוקחים את הסיכון שבדבר
וכן הוא ברוחניות וסכנה רוחנית. אם חלילה מערכת יחסים של ידידות עלולה להוביל למערכת אסורה ח"ו אזי ע"פ תורת ישראל נראה לי שההמלצה היא לוותר על הניסיון
ושוב...זהו ענינו של איסורי קרבה לעריות בכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 15:47 |
|
| |
קנאקר
מלשונך ניכר שחרדי הנך בחינוך ואצל החרדים גם אלה המבינים שאשה אינה חפץ מין, נשרשה המחשבה שכל קשר אמור להוביל למין, לכן האסוסיאציה לא במהרה תינתק.
לו היית חי בחברה אחרת, היית מתפלא ללמוד שישנן הרבה ידידויות אפלאטוניות!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 16:00 |
|
| |
בוגיעלון
Sorry to disappoint you, but chareidim do not think that women are merely sex objects. But that's not the point
Furthermore, where did i mention the word sex? or sexual attraction? or lust? or anything like that at all? c
I was talking about LOVE, and I don't know where or how you were brought up, but in my books love and sex are two very different things.
NOw check what a wrote and let's see if your post still applies
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2003 16:08 |
|
| |
הדגשתי שלא אצל כל החרדים האשה כחפץ!
נכון מאוד שאהבה היא דבר שונה ממין אבל ההבדל בקשרים (שאני מסכים עמו כי יש יותר השלמה ופחות תחרות) בין המינים השונים נתמך באפשרות המינית. בידידות עם סבתא זקנה יהיה הגורם הזה חלש מדי.
כתבת: over the cliff ללא דרך חזרה, לכן הבנתי שאתה מדבר על מה שחזל קוראים 'מעוות שלא ניתן לתיקון'!
|
|
|
|
|