בית פורומים עצור כאן חושבים

"האם יתכן קשר אפלטוני בין גבר ואישה?"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2003 09:07 לינק ישיר 

אבל החרדי הממוצע הרי חונך שגם לומר שלום לאשה זה כאילו ...

מקור ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 09:14 לינק ישיר 

בוגי ידידי

אין שום הבדל בין החילוני לחרדי,(הרי כבר הספקנו להכיר גם חרדים שמורגלים לומר שלום לאשה) זה אדם, וזה אדם, באשר הם אדם, ולכן - התשוקה המינית/התאווה גם הם לא חסינים בפניה, וגם אותם היא יכולה לעוור באותה המידה, ויכלה הדיו ולא יכלו הדוגמאות שאפשר לתת ממקרים טרגיים שקרו במציאות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 09:14 לינק ישיר 

בוגי ,מה זה "החילוני המתורבת" "והחרדי הממוצע"? אנא פרט נמק, והסבר, ולעצם העיניין, האם מישהוא היה נותן לאישתו, או האם מישהיא היתה נותנת לבעלה, לנהל קשר אפלטוני?? לדעתי זה התרוץ לשאלת הכותרת, אגב מהו משמעות המילה אפלטוני?.

תוקן על ידי - 10eli - 10/11/2003 9:15:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 10:52 לינק ישיר 

איקה, בגדול נכון שישנם בסיסים משותפים לכל בני האדם אבל בהחלט שנורמות חינוך קובעות דפוסים מאד מסוימים. אבל גם זה לא אומר שמי שחוננך בצורה מסוימת לא ישתנה, אני רק מביא את הטיפוסים של חילוני וחרדי כדוגמא לדיון המסוים על הקשר האפלטוני ולא כדיון סוציולוגי-מגזרי.

אלי10, החילוני המתורבת הוא הנאמן למערכת ערכים מוסרית והחרדי הממוצע הוא הנאמן למערכת החרדית עם כל המוסכמות שבה (שאחת מהן היא שלא ניתן להפריד בין חברות למין כאשר רק שייך מין).

ההגדרה שלך מצוינת והיא מוכיחה את שכתבתי. אצל החילוני המתורבת יש כזה מושג שבני זוג מסכימים בהחלט לקשר אפלטוני של בן/בת הזוג ולחרדי זה בכלל לא שייך להבין.

משמעות המילה אפלטוני מתייחסת לפילוסוף אפלטון Plato ואהבה אפלטונית היא המוגדרת כחברות בתחום הפילסוף ויחסי גומלין מחשבתיים ולא גופניים. לא ידוע לי אם אפלטון התייחס לרעיון הזה או שקראו את המושג על שמו בהיותו מייצג פילסופים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 11:07 לינק ישיר 

בוגי נדמה לי, שאתה קצת נאיבי לגבי ,החילוני המתורבת,אמנם אפשר להיות בקשר עם אשה ללא.. אבל קשר של שיחות נפש וכו,אין הבדל בין חילוני לחרדי, וזה יוביל לאותו מקום, ואצל החילוני מהר יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 11:27 לינק ישיר 

בוגי?!

השאלה למה אתה קורא חרדי? אם חרדי עבורך הוא מן יצור עדרי שכבול בידי איסורים, ועל כך הוא חונך, סביר להניח שיש משהו בדבריך- לדעתי אלה אינם חרדים!

לדידי, החרדים שאני מכירה חונכו על כבישת יצרם, להיות גבורים, ולכן הסיכויים שלהם ליחסים אפלטונים הרבה יותר גדולים וטובים(אם בכלל, וגם את זאת אני שוללת, יש איזה דיסטנס שחייבים להקפיד לשמור עליו, כמו לדוגמא אצל חולה ורופא) משל החילוני המתורבת, אם יש דבר כזה בכלל בעידן בו הסכנה מפני "האיידס" היא שיחת היום.והשיווק המסחרי,הפירסום והכלכלה מתבססת בעיקר על "שוק הבשר" של האשה!

מבחינתי הגדרת יחסים אפלטונים אף על פי שהם מחשבתיים בתחילתם, הם טוטאליים במהותם! ולכן הם יגררו בסופו של דבר לחציית הגבול!

תוקן על ידי - איקה - 10/11/2003 11:46:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 11:47 לינק ישיר 

בוגי יקר

תמיהני אם תוכל אי פעם לבסס את הכללותיך הגורפות . כמה חרדים אתה מכיר ? אולי מאה אולי מאתים אולי שלוש מאות . מתוכם כמה אתה מכיר עד כדי שתוכל לומר כיצד הם יתנהגו בקשר אפלטוני ? אני מסופק אם חמשה . חשוב על אותם חמשה ואני בטוח שתופתע .

כמו שאמר מואדיב זהו ענין אינדיבידואלי וזה לא קשור לא לחילוני המתורבת ולא לחרדי הממוצע . יש אנשים אחראים יותר ויש שפחות , יש יצריים יותר ויש שפחות . זה נכון שבעולם החרדי מחנכים לחשש ולחוסר אימון בכוחו של האדם לגבור על יצרו אבל ברגע שאדם מתבגר ומחליט להיות יותר בטוח בעצמו החינוך שקיבל לא אמור לעמוד כמכשול בדרכו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 11:52 לינק ישיר 

לכולם, א"כ מה הכוונה "אין אפוטרופוס (אפלוטני) לעריות"?

תוקן על ידי - 10eli - 10/11/2003 11:57:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 11:57 לינק ישיר 

אלי,

הוא זה שאמרו: אין אפטרופוס לעריות = זה כלל גדול בתורה! וזה לגבי הסוגיה הנידונה באשכול הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 13:00 לינק ישיר 

הדגשתי שאני מדבר על הטיפוס ולא על כל חרדי וחילוני. אני מסכים, מציץ, שזה אינדיבידואלי, אבל לאינדיבידואל החרדי הקושי הוא בהרבה יותר גדול. זו עובדה קיימת שהמחנק הדתי בנושא, מגרה את התאווה בצורה חזקה. סיפרו לי (אולי בפורום) שבחופים הנודיסטים המציצים ונפגעים שם אלה הדתיים (מוסלמים במקרה של הסיפור).

אלי, המאמר אין אפוטרופוס לעריות דוקא אומר שאפוטרופוס כשומר חיצוני זה לא מספיק כאשר מדובר בעריות. צריך שהשמירה תבוא מתוכו של האדם עצמו. לדוד המלך היתה סוכנת בתולה יפה בתור מערכת חימום והכתוב מעיד עליו שלא ידעה גם ללא אפוטרופוס חיצוני של משמרת צניעות שעליה גם אין אפוטרופוס!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 13:10 לינק ישיר 

חה, בוגי אתה מצחיק! אתה בטח מתכוון לאבישג השונמית!

"והמלך דוד זקן בא בימים ויכסוהו בבגדים ולא יחם לו"
אבישג לא הובאה לדוד על מנת שיקיים איתה יחסי מין, היתה לו את בת שבע,חמימות היתה חסרה לו.
מעניין איך אתה מביא דוקא את הדוגמא של אבישג?! הרי דוד הוא הוא הדוגמא לכך שאין אפוטרופוס על עריות, ראה סיפור ערך הסיפור שהזכרתי, בקשר לבקשת דוד שה' יעמידהו בנסיון, ונסיבות פגישתו בבת שבע!

זו השאלה ששאלתי את שחרית, אבל היא משום מה לא השיבה על שאלתי, והעדיפה להרטיב אותי

עולם הפוך אני רואה

לקחת את אחד הסיפורים היפים בתומתם ולהפוך אותה לדבר זול כמו הביטוי " מערכת חימום"

תוקן על ידי - איקה - 10/11/2003 13:55:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 13:30 לינק ישיר 

"אמר רב יהודה אמר רב: לעולם אל יביא אדם עצמו לידי ניסיון, שהרי דוד המלך הביא עצמו לידי נסיון ונכשל. אמר לפניו: ריבונו של עולם, מפני מה אומרים, "אלוהי אברהם יצחק ויעקב" ואין אומרים אלוהי דוד? – אמר: אינהו מינסו לי, ואת לא מינסית לי, אמר לפניו: רבונו של עולם, בחנני ונסני. שנאמר "בחנני ה' ונסני וגו" (תהלים). אמר: מינסא לך, ועבידנא מילתא בהדך, דילדי דהו לא הודתינהו ואילו אנא קא מודענא לך, דמנסינא לך בדבר ערוה. מיד "ויהי לעת ערב ויקם דוד מעל משכבו וגו'" אמר רב יהודה: שהפך משכבו של לילה למשכבו של יום ונתעלמה ממנו הלכה: אבר קטן יש באדם, משביעו רעב. ומרעיבו שבע." ויתהלך על גג בית המלך וירא אשה רוחצת....." (סנהדרין פ' יא קז ע"א)

עוד? אני פוחדת משונאי הציטוטים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 14:46 לינק ישיר 

בוגי
אתה מבסס את עצמך על כך ש"סיפרו לך" משהו (ואתה אפילו לא זוכר איפה) אודות מוסלמים דתיים ומכך אתה מסיק לגבי דידן? אשמח לשמוע ממך עובדות מוצקות ולא הררים של ספקולציה התלויים בשערה של תחושת בטן .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 15:05 לינק ישיר 

מציץ_ומצחיק

לא הסקתי משום עובדה. הבאתי עובדה כדי להעביר מסר מסוים ולזה מספיק בסיפור גם אם לא היה ולא נברא. את הפרטים של העובדה תשלים לבד כמו שתשלים את ספר איוב. למרות שאין צורך ביותר אוסיף ממה שמונח לי מהסיפור בזיכרון. בהולנד ישנם חופים פרטיים וציבוריים ובציבוריים יש מציצים ובולט בהם הפקטור הדתי. אם אתה רוצה הוכחה עם כתובת, אשתדל להיזכר ולברר.

המצחיק הוא שהפכת לפטריוט של הדת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2003 16:04 לינק ישיר 

מיין זיס קינד בוגי נ"י

מבחינתך כל המציאות אינה אלא משל ולכן אתה מרגיש חופשיות לעוות את תמונת המציאות בכדי להעביר מסר . כנראה שכחת שאתה מדבר כאן על מציאות קשיחה שאיננה נענית בקלות לגחמות האידיאלוגיות שלך .

אתה יודע הרי שאני שותף לחלק גדול מהביקורת שיש לך על העולם החרדי . אני הראשון להסכים שכל הנושא של מין בעולם החרדי על כל המסתעף מזה דורש re-thinking מקיף בצורה ביקורתית אך אחראית . אלא שאינני חושב שמחוייבות אידיאולוגית כזו או אחרת צריכה למנוע אותנו מלהתבונן במציאות וללמוד ממנה במקום להטיל על המציאות את הסטיריאוטיפים שלנו . הבעיות באופן ההתייחסות למין בעולם החרדי הן בהחלט רבות אבל הטענה שכתוצאה מכך הופכים החרדים להיות יצורים תאוותניים שאינם מסוגלים לשלוט בעצמם למראה אשה נאה אין לה בסיס במציאות . העובדה שאתה ממהר לאמץ סטיריאוטיפ כזה מלמד משהו על יחסך לחרדים ופחות על המציאות העובדתית .

במקרה הנדון אני יודע ועד שתיאורך את אחינו החרדים לדבר ה' אינו נאמן למציאות . זהו סטיריאוטיפ נפוץ בז'אנר ספרותי מסויים שמפאת כבודה של הפורום הזה לא אקראנה בשמה . אתה לוקח את הסטיריאוטיפ הזה והופך את זה לאבן פינה בהטפה שלך , במקום להתייחס אליה בביקורתיות .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "האם יתכן קשר אפלטוני בין גבר ואישה?"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.