בית פורומים עצור כאן חושבים

כאשר ציוה השם/אלוקים את נח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2007 13:46 לינק ישיר 

דינגו

צדקת בדבריך מאוד, לתת לעם ספר עם סתירות בחוקים, זה כאילו לומר לאדם, לך ימינה, לך שמאלה, אז להיכן ילך?

בנוגע לסיפור המבול, שם פחות קשה, כי אין בפרשה הוראה מה לעשות, אלא יש 2 מסורות על סיפור המבול, כל מסורת מספרת סיפור אחר. 

בעבר כתבתי על כך, אם מסכימים שיש בתורה סתירות, כי אז השאלה איך יש להתייחס אליהם, נמצא בלינק כאן
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1667215&whichpage=6#R_13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2007 13:54 לינק ישיר 

דרום חוקר
אולי תאיר את עייני  לאור הדברים המאירים שהארת על פרשת נח.
מדוע בכלל סופר הסיפור הזה בכלל, בגרסה אחת או בשתי גרסאות?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2007 14:05 לינק ישיר 

ירוחם

אני אכתוב לך מה שאני חושב, ללא כחל וסרק.

יש הרבה אנשים, שבבואם להבין או לשפוט, טקסטים או אנשים מדורות קדומים, הם מתעלמים מדבר אחד מאוד פשוט, העולם השתנה לבלי הכר, ומה שהיה פעם איננו מה שיש היום.

היה כאן אשכול על הגר"א והמדע, חוששני שצריך לדעת את הלכי הרוחות שהיו אז בעולם היהדות, בכדי להבין את השכלתו של הגר"א.

כיוצא בדבר, הרמב"ם והמדע, או הרמב"ם והפילוסופיה, צריך להכיר את מה שהיה אז מקובל, בכדי להבין את מה שכתב.

יש פורום של "דעת אמת" הם מחפשים בנרות היכן יש בחז"ל טעויות מדעיות לעומת ימינו, ויש שינסו להשוות את מדעני ימינו לחז"ל, אבל אלו ואלו נראים מגוחכים, כל דור יש לו את התובנות והמדע שבימיו.

גם סיפורי התורה, מעשה הבריאה, סיפור המבול, מעשי בנות האלהים, סיפורים אלו נכתבו בדור מסוים, באווירה מסויימת, בזמנם הם היו נחשבים כסיפורים רציונאלים ביותר, וכל התמיהות שיש בימינו על כך, כי ההיגיון של בני האדם השתנה. 

כך אני מסביר לעצמי את סיפורי התורה, וכל אדם יסבור כהבנתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 08:44 לינק ישיר 

לדינגו -

"תורה מן השמיים" ומשמעות ביקורת המקרא
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1160520

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כאשר ציוה השם/אלוקים את נח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.