בית פורומים עצור כאן חושבים

לא מאמין בזוהר? לא מצטרף למנין!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/11/2003 13:25 לינק ישיר 

האסופי

כתבת עיקרים גדולים וחשובים.
אני מאד חפץ לדון בהם בהרחבה.
זו תגובה זמנית כדי להאריך לי את הזמן לדון בהם כראוי.
אנא המתן ותודה מראש.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2003 14:20 לינק ישיר 

האסופי,

הביקורת על הקבלה מורכבת מכדי געירה בגשמיות שלה ובתפיסות התיאוסופיות שלעצמן. יש בזוהר תיאורים של אלוהים שלעומתם שיר השירים נראה כפיוט תמים, וכבר נאמר "מי שלא חס על כבודו קונו וגו'". כבר נכתב רבות אודות הדרכים והמכשלות בקבלה בפורום הזה. הביקורת מתמקדת :

1. סטייה מעבודת ה' לשמה.
2. טיפוש ההמון ע"י הזיות ושטויות [תמונה של רב נגד עכברים עד כוונות משונות על כל מצווה].
3. שלילת תוקף הקדושה של הזוהר וכתבי תלמידי האר"י מתוך ניתוח היסטורי.
4. ניכוס מעמד של אמת אבסלוטית, ומי שלא לומד אותה מתגלגל בחזרה [עוד אמונה ממקור אלילי מובהק שדבקה בכמה מהמקובלים].
5. החזרת האלילות והגשמיות לתוך התורה.

פעם אמר לי ת"ח ומוערך שככל שהוא מתעמק בלימוד בתורה הוא מבין עד כמה היא שונה ומרוחקת ["נטע זר" בציטוט שלו] מהתורה.

אתה דובר דברי טעם, אבל הייתי מעוניין יותר שתתייחס למכלול הביקורת נגד הקבלה ולא תיתפס לסעיף האחרון בלבד. אנחנו מעוניינים ללמוד את הצד השני כי האמת היא המחויבות היחידה שלנו [ויש שיוסיפו י"ש, לדעתי חד הם].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2003 14:24 לינק ישיר 

האסופי,
שוב טעות טעות טעות, אינני טוענת שאינני צריכה לדימויים ואינני מזלזלת בחשיבותן כשלעצמן, כל שאני אומרת שאת הספרים/ החיבורים שחכמינו כתבו ברוח הקודש אין ללמד אותם לכל העם, ואין ללמד אותם כלל, אלא לרמוז על הכיוון שממנו ממשיך התלמיד החכם ומגלה את האמת בעצמו.

זה מה שאני אומרת שיכול ויבוא ויהיה זמן בו אהיה מוכנה להבין מתוך שכלי את הדימויים אותם ראו חכמינו כאמת! אני עוד לא ברמה/מעלה שארשה לעצמי לחשוב כי השגתי את כל המעלות השיכליות ורב המידות המוסריות שלהן אני צריכה כדי להיות מורשת!

ומאחר ואת כל התיאוריה שלך בנית על הנחת יסוד מוטעת, זה על כל פנים לגבי, ואנא אין פה שום קואליציה מכוונת.

תוקן על ידי - איקה - 19/11/2003 14:46:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2003 15:16 לינק ישיר 

מימוני

שמחתי למקרא תגובתך,
אני בהחלט מצפה להתפתחות דיון מענין , לגבי תורת ההכרה של עמנואל קנט וקירבתה לעולמה של היהדות.

איקה

שמחתי גם כן לקרוא את הודעתך האחרונה ,בה את מסבירה שאת רואה את חכמת הקבלה כתיאורים מכוונים, ולא מכוננים.
אגב דבריך על כך שאין ללמד את תורת הנסתר אלא רק להדריך בה את התלמיד ,ומשם הוא יתקדם בעצמו,
הם הם דברי הרמב"ם ביסודי התורה המבוססים על המשנה בחגיגה :
"יז [יב] ציוו חכמים הראשונים שלא לדרוש בדברים אלו אלא לאיש אחד בלבד, והוא שיהיה חכם ומבין מדעתו. ואחר כך מוסרין לו ראשי הפרקים, ומודיעין אותו שמץ מן הדבר; והוא מבין מדעתו, ויודע סוף הדבר ועומקו"

MOTECH

לגבי השגותיך שכתבת :

על השגה 1 בדבר סטיה מעבודה לשמה ,אין זו שאלה על הקבלה ,אלא על התורה הנגלית עצמה המציבה ייעודים מוגדרים לעובד ה . תשובות על כך ישנם למכביר ואכמ"ל.
על השגה 2 בדבר טפוש ההמון - אכן אתה צודק שכיום הקבלה והיהדות בכלל נתפסת ע"י ההמון הנבער (והם הרוב , בעיקר בקרב הציבור שאיננו מוגדר כשומר מצוות) כיהדות של כספומט בה האלמנט התועלתני הוא כל עיקרה של היהדות. אבל זוהי בעייה עם ה"מקובלים" ולא עם הקבלה עצמה. בדבר ההשגה ה 3 על המחקר - כבר כתבתי שאינני בקי בנושא זה , ורק כתבתי על הקבלה מן הנושא העקרוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2003 16:00 לינק ישיר 

המשך ההודעה הקודמת:

אבל, מאידך זה גם אינו סותר שאני מוצאת טעם רב בדברי מוטכ, שכן הוא התבסס על עיקרון השלילה, שגם הוא נמצא ביסודי התורה
-
ובדברי עכנאי שהיו משכנעים ביותר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2003 20:53 לינק ישיר 

אסופי,

בעניין ההגשמה :דעת הרמב"ם ב"מורה נבוכים" בפרק ל"ו ח"א, על ככל שהרעיון נעלה יותר כך הגשמתו חמורה יותר :

"ודע - שאתה, כשתאמין הגשמה או ענין מעניני הגשם, שאתה 'מקנא ומכעיס וקודח אש חמה ושונא ואויב וצר', יותר קשה מ'עובד עבודה זרה' במאוד. ואם יעלה בדעתך, שמאמין ההגשמה יש לו התנצלות - בעבור שגדל עליה או לסכלותו וקוצר השגתו - כן ראוי שתאמין ב'עובד עבודה זרה', שהוא לא יעבוד אלא לסכלות או מפני שגדל על זה - 'מנהג אבותיהם בידיהם'. ואם תאמר שפשוטי הכתובים ישליכום בזה הספק, כן תדע ש'עובד עבודה זרה' אמנם הביאוהו לעבודתה דמיונים וציורים חסרים. אין התנצלות, אם כן, למי שלא יקבל מן המאמתים המעינים, אם יהיה מקצר מן העיון, שאני לא אחשוב לכופר מי שלא יביא מופת על הרחקת הגשמות אבל אחשוב לכופר מי שלא יאמין הרחקתה; וכל שכן במצוא פרוש אונקלוס ופרוש יונתן בן עוזיאל עליהם השלום, ירחקו מן ההגשמה כל מה שאפשר"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2003 00:11 לינק ישיר 

לא קראתי את כל האשכול, אבל אני חייב להחזיר אותו לרגע לנקודת הפתיחה שלו.

מיימוני,

עד שאתה מתלונן על כך שכפירה בזוהר עשאוה ככפירה בעיקר, אספר לך כי בפורוםצשכן רק העליתי לדיון את נושא מחלוקת סדיגורה-צאנז מן המאה ה19- וכבר עשאוני לכופר ואף שלחוני ל"אתרים של פוקרים וכופרים". (ודוק: עוד לא נאמר שם דבר לגוף הנושא, רק על עצם הקריאה לדון בו!).

ומי שלא מאמין - שיקרא:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=693539

מה לך אפוא כי תלין?

זאב טורף, גרררר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2003 00:38 לינק ישיר 

זאביק, שולחים אותך לכופרים-הפוקרים ואתה בא לכאן? מענין מה אתה חושב עלינו....

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2003 07:21 לינק ישיר 

שכן?!

מכיר את השיר של איינשטיין?

כתבו עליו בעיתון הרבה דברים, והוא בכלל לא ידע שהוא כזה

שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2003 07:30 לינק ישיר 

שכן,

הכתיבה פה איננה מדין הליכה לפוקרים ולכופרים אלא מדין "רץ לספר לחבר'ה" (עיין תגובתי באשכול הנ"ל). עובדה שלא פתחתי כאן אשכול על סדיגורה-צאנז...

זאב טורף, גרררר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2006 11:19 לינק ישיר 

חייאמת1:

האם יש לך מ"מ לדברי בעל הסולם. אני שמעתי מאחד מתלמידי תלמידיו, שבעל הסולם אמר שאפילו אם הזוהר אינו מרשב"י עדיין הוא ספר חשוב. משמע שלא היה ברור לו שהזוהר הוא מרשב"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2006 11:32 לינק ישיר 

בספרו "מתן תורה" כותב שקטעים מהזהר אינם לרשב"י . הדברים הושמטו  החל מהמהדורה השניה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2006 12:24 לינק ישיר 

אני מתיחס רק לכותרת האשכול  שלא מצרפים למנין -כנהוג במקומותנו- אנשים שלא נראים לנו כחרדים. או בעלי דעות אחרות רחמ"ל. המושג מנין נלמד מפרשת השבוע  שלח . המשנה לומדת מי עד מתי לעדה הרע  הזאת שהם עשרת המרגלים הרשעים. מכאן  לומדת המשנה שעשרה זה מנין. ובאמת
הרשעים האלו לא צירפו את יהושע וכלב למנין.

ר' עובדיה מברטנורא מסכת אבות פרק ג משנה ו בעדת אל - ואין עדה פחותה מעשרה, שנאמר במרגלים (במדבר י"ד) עד מתי לעדה הרעה הזאת, יצאו יהושע וכלב, הרי עשרה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2006 12:28 לינק ישיר 

קודם אציין שלא קראתי את כל השירשור ולא באתי להתייחס בפרוטרוט לכל הנאמר בו, אני מקווה גם שאני לא מכפיל וכותב דברים שנאמרו כבר.
אינני רוצה להתייחס לחלק המחקרי האובייקטיבי שלפי מה שאני מבין הרי הסברא נותנת שהזוהר לא נכתב בסגנון ובלשון הקדמונים, אלא בסגנון מאוחר יותר, גם יש המון ציטוטים מאוחרים שמראים עד כמה אמין הייחוס המקור לרשב"י תחום זה אשאיר לחוקרים שמתמחים בנושא ומבלים בה ימיהם ושנותיהם.

רציתי להייחס בעיקר לנקודה דיי מרכזית לדעתי הנושא לדעתי את מרכז הקונפליקט לכל הקשור לכפירה בנושאים רגישים ביהדות האורתודוקסית.
השאלה: האם אני חייב להאמין לכל מה שהנחילו לי אבותי או שמא אני יכול ללכת ולחקור את מקור ואמיתות הדברים כשמשמעות הדבר היא שאני יכול להגיע למסקנות לא מחמיאות לכלל המסורת היהודית...
התשובה האינסטינקטיבית שרוב האנשים המשתייכים לקהילה האורתודוקסית לכל שאלה מסוג זה היא - לא.

מי שמפקפק האם התורה ניתנה בסיני והאם המשנה והתלמוד חייבים להיות מקור הסמכות שלנו יפקפק גם האם הזוהר חייב להיות אמיתי, מי שלא יפקפק באלה לא נראה לי שיש לו מה לפקפק בזוהר אחרי שהוא כבר התקבל בכל תפוצות ישראל על גדוליהם לבד מיוצאים מן הכלל שגם שהוצאו מן הכלל בהחרמתם.

כנראה שחופש המחשבה הוא עניין בר סיכון לקיום מבנה הקהילה הזאת (החרדית לפחות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2006 23:32 לינק ישיר 

שלום לכם חברי הפורום החשוב!
אודה ולא אבוש אני משתתף קבוע ואדוק של הפורום המכובד הזה, למרות שאיני משתתף בכתיבה פעילה , וזאת בגלל  איזה שהוא מחסום פסיכולוגי .

אבל תגובתו האחרונה של דמגוג העלתה בי זכרון בחרות כשלמדתי בישיבה חסידית ירושלמית וכחובב היסטוריה נתפסתי קורא בספריו של וינסטון צ'רצ'יל  על מלחמת העולם השניה ,
והמשגיח איים עלי בסילוק מהישיבה
אבל הטיעון היה שם הרבה יותר פשוט וישיר .

והוא שאם הנך מסוגל להגיע לחומר כתוב שלא עבר ביקורת הרבנים  ,חזקה שתגיע לחומרים אסורים וכופרים ,
  ואומר לכם  שהוא צדק  ,
אין למערכת החינוק (לא טעות) החרדית כלים להתמודד עם רצון לפתיחות וצבירת ידע אובייקטיוי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לא מאמין בזוהר? לא מצטרף למנין!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.