בית פורומים עצור כאן חושבים

לא מאמין בזוהר? לא מצטרף למנין!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2006 23:41 לינק ישיר 

חופש המחשבה, החובה והזכות (מיימוני)
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=119301
בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 18:45 לינק ישיר 

מותק,
מעניין מיהו אותו ת"ח מוערך שדיבר איתך אודות התרשמותו מהקבלה.

אני מכיר ת"ח אחר, גאון עצום בתורה, שכמעט ולא היו כמותו בדורות האחרונים, שהכיר את רוב הטענות המרכזיות נגד הזוהר, ובכ"ז בחר להאמין בו ללא עוררין וכתב עליו תילי תילים של פרשנויות איכותיות.
קראו לו רבי אליהו מוילנא.
ואגב, בינו לבין חכמי הפורום כאן, אני בוחר בו, אפילו על פני מיימוני.
ולא רק מפני שלדעתי הוא היה קצת יותר גדול בתורה, וקצת יותר חכם גם כן. אלא גם משום שהוא הוחזק ע"י אלפים, כאדם שמסר את כל כולו - כל תוכנו וכל שאיפותיו ורצונותיו - למען הבורא. זאת בעולם שבדרך כלל גם החכמים יש להם נטיות אישיות לרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 18:53 לינק ישיר 

מוציא לאור

מניין ההכירות שלך עם הגאון מוילנא שביכולתך לסווג את גדלותו?

לא שאני יודע אחרת אבל מצד שני נדמה שקביעתך מושפעת ממה ש'מקובל' ובכל אופן לא הבאת טיעון לגופו של ענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 19:32 לינק ישיר 

מוציא לאור
בהמשך לשאלתו של קוני למל. האם אתה יכול גם לשתף את כל חברי הפורום בהבנתך .וללמד או לספר על שיטת לימודו של הגאון. בנגלה. איזה פרוש הוא כתב על הש"ס. למשל כמו השאגת אריה או ר שמעון שקוף או ר חיים אנא שתף אותנו שגם אנחנו נדע מה שאתה יודע. מידע אישי  מה שהבנתי שיש לך.
  אני מודה לך מראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 23:13 לינק ישיר 

מוציא לאור

באם השאלה היא האם לסמוך על הגר"א או על מיימוני ודאי אתה צודק ואף מיימוני יסכים אתך אלא שהשאלה צריכה להיות מה חושב מוציא לאור.

ולגבי הרב נשוא האשכול, מתוך הכרות עם בנו איני מקבל את הסיפור, שכן הוא הכיר את הויכוח ולא יתכן שיזדעזע מדיעה כזו ואף לא ישלול אותה בצורה כזו.

הסיפור המפורסם עליו שהציע לרב קפאח להתחלף איתו בתפקידים, הוא יהיה עד והרב קפאח יסדר את הקידושין, הרי מי שהכיר קצת את דרכי התנהגותו מבין כי אף אם הסיפור היה אין פרשנות זו הולמת ואינה נצרכת, הוא אכן רצה לכבדו ותו לא. 

מאיר תוקן על ידי - ymy33655 - 03/07/2006 23:27:26

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לא מאמין בזוהר? לא מצטרף למנין!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.