בית פורומים עצור כאן חושבים

החליצה והיריקה - תרבות פנאי ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2003 22:21 לינק ישיר 

ממללא

בוא נעזוב את אלה שלא מאמינים, ונדון באלה המאמינים, הרי אלה שפסקו כי הטכסים האלה אינם נחוצים, האמינו בה' ובאמיתות התורה!

וגם אלה שאינם יהודים, נכללים בין הלא מאמינים,ויש להם סיבות בריאותיות, יכול להיות?
אולי זה נשמע ביאזרי, ובכל זאת,,,סיבות.

תוקן על ידי - איקה - 08/11/2003 22:28:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2003 22:24 לינק ישיר 

צמח, ואתה חושב שאני מגינה על כבוד האשה? אני מגינה על כבוד התורה!

בדיוק כמו שלא יתכן שהידות תאמר על מי שהיה רשע, שיתכן והיה נביא, כך לא יתכן שהיהדות שהיא הדת האליטיסטית בעיניי תאמר על יריקה שהיא תרבות!

תוקן על ידי - איקה - 08/11/2003 22:32:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2003 22:31 לינק ישיר 

אם עבר גם הבעל, אין המים בודקים את אשתו.

ולכן משרבו המנאפים הצבועים, שהיו עוברים בעצמם אך מקנאים לנשותיהם, המים לא היו בודקים, ונמצא שם שמים מתחלל (כפשוטו, שהרי שם ה' הי' נמחה במי המרים) בחינם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2003 22:34 לינק ישיר 

א. נכון שהמים המאררים בטלו ואולם הדבר לא קרה כאיזו רפורמה הומניסטית, אלא מחוסר רצון של חכמים ליישם את הדין הקשה במציאות שבה יש ליישם אותו בתדירות גבוהה (בדיוק כמו עונשי המיתה, והאריך בכך הריצ"ד בהקדמתו למסכת מכות).

ב. האם מצוות התורה תלויות במחקרים מדעיים שמוכיחים שיש במצוות תועלת? (מעניין מה ליבוביץ' היה אומר על זה...).

האם ברגע שהתורה גורמת סבל לגבר אז זה לגיטימי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2003 22:41 לינק ישיר 

ממלאא הרי אין גוזרים גזרה על הציבור אם אינו יכול לעמוד בה

על העיקרון הזה, לא מקיימים טכס למען יראו ויראו, אם יש ריבוי של נואפים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2003 22:48 לינק ישיר 

איקה יקרה,

אמרתי כבר שאני לא רוצה להתייחס לויכוח על בלעם, שהרמב"ם כותב עליו שדיבר ברוח ה' וכוללו בנביאים, ולכן אין מה להכנס או להגרר פה לויכוח בענין.

פה מדובר במצוה ממצוות התורה, שההלכה קובעת שיש לעשותה ברוב עם ובפרסום (מצוה זו כלל לא קשורה עם ניאוף), גם לא ראיתי שיש בן תורה הקורא למצוות התורה "תרבות". וכמליצה, "תרבות - אנשים חטאים".

אך מה לעשות, שיש מי שלא נעים להם עם המציאות התורנית שהיא היא חיי היהודי השומר תומ"צ והחי באוירה זו. לענ"ד אין מה לעשות בענין זה.

שכן; מחר יבוא מישהו ויטען כנגד אי התרבותיות שבהנחת עור פרה מעובד על הזרוע והראש (ועוד ברבים!), שני יבוא וימחה על נענוע עצים ללא סיבה, שלישי על שריפת לחם שיכול להנתן לעניים, רביעי על חוסר תרבות שבהלכות שחיטה וכבר דובר על ברית מילה, וכך הלאה וכך הלאה.

תודה לא-ל שזה דבר נדיר, ברוך ה' שלא רבים עוברים לעולם שכולו טוב ללא ילדים משלהם, ויש מי שמרגש אותם להשתתף באירוע הלכתי נדיר. רבים יותר למדו את ההלכות באופן ערטילאי וכעת רואים בפעם הראשונה בחייהם איך הדבר מתבצע הלכה - למעשה.

מה רע בזה, אינני יודע, אך מצוה לקטר בבמות.

ולאיקה: שבוע טוב.

(וכאן המקום להודות שהשתתפתי לפני שלשה חדשים בטקס חליצה, בפעם היחידה בחיי, ואכן, היה זה דבר מסקרן ומענין במיוחד).

תוקן על ידי - צמחיוסיפון - 08/11/2003 22:55:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2003 23:01 לינק ישיר 

צמח, כל עוד חכמים ציוו על הפסקת מצוות אלה, הן בטלות עד שיבנה בית המקדש במהרה בימינו!

הדיון על בלעם מתקיים איתך או בלעדך, ודעתך ודעתי אינם קובעים, מה שקובע בדיון על בלעם זו דעת המקרא, התורה, והרמב"ם!

אתה יכול להמשיך ולטעון שבלעם היה נביא, הרמב"ם במורה טוען שלא היה נביא , והבאתי את דבריו שחור על גבי לבן, ואל תעשה מעצמך צחוק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2003 23:04 לינק ישיר 

חז"ל מעולם לא עשו "עצור כאן" על מצות חליצה.

הם עשו זאת על השקאת מי המרים לאשה סוטה, מהטעם דלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2003 00:39 לינק ישיר 

אדמיוחד,

אפרש שיחתי: לא לגלגתי ח"ו. כוונתי היתה ליחסינו הביזארי אל המצוות הנדירות, באמצעות פרסום ושיווק, לעיתים וולגרי למדי.

לענ"ד מצוות משפחתיות רגישות שכאלה ראוי שייעשו עם מעט יותר טעם טוב. תחשוב רגע על האלמנה האומללה שצריכה לתת 'הופעה' שכזו מול צוות רבנים ועשרות גברים.

זכורני בילדותי בדיחה שהיה מספר תמיד ר' שלום שבדרון, בדבר 'חסיד שוטה', שראה פעם איש קטן-קומה, ממש גמד. מרוב שמחה על המצווה הנדירה הניף אותו אל-על ובירך עליו בהתלהבות 'ברוך משנה הבריות'...

'בדיחות' אלה ושכמותן הפכו מזמן למציאות עצובה מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2003 00:53 לינק ישיר 

איקה , אני לא ממש מבין מה הטענה שלך ?
את מערערת על עצם המצוה ?
על זה שעשו אותה בפומבי ?
על העיתונאי שעשה מזה צחוק ??

בנוגע שלאלת בלעם , נראה לי שקל לפתור אותה , אם כל אחד יגדיר , מה זה נביא ונבואה לשיטתו ...
שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2003 03:19 לינק ישיר 

אנחנו יכולים לשפוט ולבקר.....וזה גם הגיוני...אך חשוב שנוכל להביט מלמעלה וננסה להבין הבנה עמוקה ...לא רק את המקרה הספציפי הנ"ל...אלא בכלל את עולמם של אלו.
עולמם זה אשר בנוי בעיקרו ממצוות חיצוניות נבע מההכרח לשמור על אחדותו של עם ישראל.
ואילו כיום אנחנו צריכים לחשוב כיצד אנו החילוניים מסוגלים לבצע את הפנימיות שבאותם מינהגים....ולא את החיצוניות שבהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2003 04:02 לינק ישיר 

איש ציפור

אני לא מלגלגת

ואני בטוחה שגם העיתונאי לא לגלג

הוא דווח על הארוע זאת חובתו העיתונאית, ואני כקוראת הזדעזעתי, מותר לי?

מה זה כל אחד יגדיר לעצמו? מה זה? ניתוח שיר של ביאליק?
נכון שכדי להבין מהי הנבואה,ומה מהות הנביא צריך ללמוד ביסודיות, עיקרים, ויסודות, עליה בנויה תורת הנבואה, ובכל זאת הרמב"ם מסביר ב"מורה" בדיוק את ההבדל בין הנביא ובין בלעם הקוסם ובאיזה דרגה הוא היה, אם יש לך השגות בקשר למה שאני מפרשת, אתה מוזמן להגיב באשכול על בלעם!מה לא נראה לך? איפה אני מסלפת וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2003 08:12 לינק ישיר 

איקה,
לשיטתך ממתי מצווה להיות הגיונית ותרבותית? אדרבא !!!
רק עובדי עצמם חושבים כך, עובדי ה' על דרך האמת גם מעלים את בניהם לעקדה ללא ספקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2003 09:33 לינק ישיר 

אריק הדוגמא שאני מבינה שאתה נותן לעבד ה' שמעלה את בנו לקורבן ללא ספקות הוא אברהם אבינו. הרי זה מה שאנחנו צריכים להפיק מסיפור העקידה ש
א) הנבואה היא ודאית בלב הנביא.
ב) אהבתו, ויראתו של אברהם לה' היתה ללא גבול - והוא מקיים את הציווי למרות הבטחתו של ה'

אמנם אתה הבאת בהודעתך את הדוגמא הזאת לגנותי, אך יצאת מברכני, תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2003 09:35 לינק ישיר 

בשבילנו החליצה וודאית כמו העקדה אצל אברהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החליצה והיריקה - תרבות פנאי ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.