מעניין איך פה בעצכ"ח -- אתר בו בכיף ניתן לכפור בקיומו של אלוהים, ברוח הקודש של חז"ל ובמה לא, מבלי שאף אחד ימחה [חוץ מכמה מחב"תים שלא ממש נחשבים..] -- ברגע שנוגעים בפוליטיקל-קורקטנס, ישר ימצאו כמה שיזדעקו...
נקודה למחשבה...
זה אומר שאלו הן הדוגמות השליטות פה.
מעניין איזה מין חשבון נפש ראוי לעשות לאור ממצא זה.
ובחזרה לעניינינו:
מה שהמטפחת והשכן טוענים הוא, למעשה, שראוי למנוע מחקר מפני הנימוס.... וזה כפי שאמרתי, חשיבה חרדית או קומוניסטית או טוטאליטארית אחרת..
נשלח ב-28/11/2010 14:18
"אני מפקפק באפשרות לערוך מחקר לא מוטה בתחום. "
בשביל זה - כפי שאמרתי - קיימות מערכות בקרה. בתנאים התרבותיים של היום -- ממילא אלף עיניים תיהיינה פקוחות על כל מחקר כזה וייטפלו לכל מעידה קטנה של החוקרים [לאור זה, הפקפוק שלי הוא פחות לגבי ההטיה ויותר לגבי - האם חוקר בתנאים אלו בכלל יוכל לעשות צעד כלשהו בכיוון מבלי לחטוף התקף לב..]
"אני מודה שאני מעדיף שלא יערך כזה מחקר אפילו אם החברה תשלם על כך מחיר מסוים (זו לא סיבה למנוע לחקור ממי שרוצה זו פשוט העדפתי)."
טוב - על טעם וריח וגו'..
כך או כך -- אני חושב שפיטוריו של ווטסון -- שעשה את המהפכה הגדולה ביותר בתחום הביולוגיה מאז דארווין -- מהפכה הסדר הגודל של זו של איינשטיין -- פיטוריו מכל משרותיו בשם הפוליטק-קורקטנס הם שערוריה.
זה מזכיר את משטר ליסינקו בברית המועצות, כשגנטיקאים הוצעו להורג כי הגנטיקה הוכרזה כמדע בורגני -- וזאת משום שהיא עמדה בניגוד לדוגמות המארקסיסטיות שהאדם הוא רק תוצר מבנה היחסים הכלכליים השוררים בחברה שלו -- וכשאלו ישתנו, גם כל התכונות האנושיות תשתננה - ואנשים יפסיקו להיות בעלי אינטרסים אישיים ויעמלו בשביל טובת הכלל וכו' וכו'...
[ואני מדגיש - זה רק מזכיר - לא יותר מכך. ברור שיש הבדל בין פיטורים להוצאה להורג. אבל מענין שהמוטיבאציה האידיאולוגית דומה מאד..]
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 28/11/2010 14:20:02
נשלח ב-28/11/2010 14:31
צענערענע כתב:
לא להיות גזעני אין פרושו לטעון שכל בני האדם שווים.-כי כל אחד רואה שלא כל בני האדם שווים.
אלא להיות גזעני פרושו לטעון שיש בני אדם נחותים ויש בני אדם עליונים.
לא להיות גזעני פרושו להכיר ברב גוניות של הכשרונות האנושיים ולא לשכוח שבמציאות יש קריטריונים שונים לעליונות ונחיתות-לא בהכרח מה שאתה חושב... .
נחות ועליון זאת שאלה של נקודת מבט ואיך את מפרשת את ההבדלים. אם הנחות חייב לשרת את העליון (כמו העבדות בארה"ב של פעם) כן, זה גזענות. לומר שלבנים יותר חכמים משחורים, למשל, זאת לא בהכרח גזענות.
נשלח ב-28/11/2010 14:32
ליונתן: נראה לי שאתה וצענע ואני מסכימים..
נשלח ב-28/11/2010 14:57
רדףהשיג כתב:
"אני מפקפק באפשרות לערוך מחקר לא מוטה בתחום. "
בשביל זה - כפי שאמרתי - קיימות מערכות בקרה. בתנאים התרבותיים של היום -- ממילא אלף עיניים תיהיינה פקוחות על כל מחקר כזה וייטפלו לכל מעידה קטנה של החוקרים [לאור זה, הפקפוק שלי הוא פחות לגבי ההטיה ויותר לגבי - האם חוקר בתנאים אלו בכלל יוכל לעשות צעד כלשהו בכיוון מבלי לחטוף התקף לב..]
מה יקרה אם יוסרו החסמים של הפוליטקלי-קורקט?
(מה היה בתחום במאה ה19 ועד מלחמת העולם השניה? (במידה מסוימת עד שנות ה70)).
נשלח ב-28/11/2010 15:08
"מה יקרה אם יוסרו החסמים של הפוליטקלי-קורקט? (מה היה בתחום במאה ה19 ועד מלחמת העולם השניה? (במידה מסוימת עד שנות ה70))."
שוב - זה כמו הטיעון הנפוץ אצל מטיפים דתיים [מהרבה דתות] נגד האבולוציה: "מכיוון שהנאצים הסתמכו על אבולוציה, אז זה מדע רשע/מוטעה/.."
ההתייחסות פה אל בני אדם היא כאילו מדובר על המון בלתי נשלט שאם רק תיתן לו דרור, יילך ויחריב את כל מה שבדרכו.
בשביל זה קיים דיון ציבורי, ביקורת הדדית, וכן הלאה.
עכשיו - בתנאים כאלו, של דיון חופשי, יכול מאד להיות ש"אנחנו" [מי שלא ניהיה], "החבר'ה הטובים", נפסיד בדיון.
וזה מה שכל כך מעורר חשש אצל מבני הכוח -- בין אם זה התקשורת, ואם זה בג"ץ, ואם זה השולטים באקדמיה וכן הלאה.
לכן - כדי לבטח עצמם מפני אופציה כזו, וכדי למנוע מעצמם את הטרחה שנובעת מהצורך כל הזמן להגן על עמדותיהם בדיון ציבורי, הם פשוט מעדיפים להשתיק את הדיון בנושאים אלו -- שכל כך קרובים לליבם.
אבל זה הרי בדיוק ההגיון שמנחה משטרים טוטאליטאריים להשתיק כל כפירה ..
נשלח ב-28/11/2010 15:11
אגב, חלק מהטיעונים של הכנסיה במאות ה-16 וה-17 כנגד המדע החדש היו גם כאלה: שאם אנשים יאבדו בטחון באמיתות שאנו משווקים, הם יהפכו לפראי אדם שלא יהיה ניתן לשלוט בהם..
כפי שזה נראה מפה -- אנו היום הרבה פחות פראיים ממה שהיו אנשים בימי הבייניים, ובכל אופן -- לא יותר..
נשלח ב-28/11/2010 15:12
רודף
מעניין איך פה בעצכ"ח -- אתר בו בכיף ניתן לכפור בקיומו של אלוהים, ברוח הקודש של חז"ל ובמה לא, מבלי שאף אחד ימחה [חוץ מכמה מחב"תים שלא ממש נחשבים..] -- ברגע שנוגעים בפוליטיקל-קורקטנס, ישר ימצאו כמה שיזדעקו...
אולי בגלל שגם לאחרים אין את התשבות המתאימות- ואולי גם אחרים מתקשים ומתלבטים בשאלות אלו? האם אתה כפילוסוף יכול למשל לאשר את קיומו של אלוקים?- בלי לכתוב אלפי מילים לא מובנות. וכנל על רוח הקודש של חז"ל
נשלח ב-28/11/2010 15:14
לירוחם - לא הבנתי
נשלח ב-28/11/2010 16:40
רודף הבאת פליאה -כי מעניין איך פה -- ברגע שנוגעים בפוליטיקל-קורקטנס, ישר ימצאו כמה שיזדעקו... לעומת שאלות גדולות על קיומו של הקאל ורוח הקודש של חז"ל עוברות בלי תגובה.
כתבתי כי אלו הרגילים והאמורים להגיב- כנראה גם להם הדברים לא כל ברורים- חוץ מהאמונה- אבל את האמונה הזאת הרי אי אפשר להעביר במילים,
נשלח ב-28/11/2010 16:45
רדף, כתבת:
מעניין איך פה בעצכ"ח -- אתר בו בכיף ניתן לכפור בקיומו של אלוהים, ברוח הקודש של חז"ל ובמה לא,
מבלי שאף אחד ימחה [חוץ מכמה מחב"תים שלא ממש נחשבים..] -- ברגע שנוגעים בפוליטיקל-קורקטנס,
ישר ימצאו כמה שיזדעקו...
התשובה פשוטה עד מאוד. אף אחד לא עשוי להפגע אם פלוני כופר בקיומו של אלהים. אבל החברה האנושית עשויה להפגע קשות מגילויי גזענות - ואנו היהודים לא זקוקים להסברים נוספים.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 28/11/2010 16:47:20
נשלח ב-28/11/2010 16:55
"על כבודי לא חסתם, על כבודו של בשר ודם חסתם"
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 28/11/2010 16:55:43
נשלח ב-28/11/2010 16:58
סליחה כבודו.
נשלח ב-28/11/2010 17:01
סלחתי כדבריך :-)
[יש את הבדיחה הזאת על הפסיכיאטר שמטופל שלו מודה לו:
"תודה רבה לך על הטיפול -- עכשיו השתכנעתי שאני לא נפוליאון"
אחרי שהמטופל עוזב, הפסיכאטר נאנח: "אוי אלוהייים!!"
המטופל חוזר ושואל: "קראת לי?"]
נשלח ב-28/11/2010 17:04
רדף, עתה אתה מדבר כנציג האלוהים...
ברצוני להרחיב את דבריי מלמעלה. בחברה שאני חי בה הגזענות נפוצה עד מאוד. והגזענים הטפשים האלה אינם יודעים כי הם משחקים באש. מה שאתה מכנה בזלזול pc אינו אלא גדרים לשימור הכבוד ההדדי של עמים וקהילות שונות. בלא זה אנו אבודים. - כך פשוטו כמשמעו!