|
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:11 |
|
| |
נימוס זה דבר חשוב בשיחות שולחן וכדומה. אבל חלילה בשם הנימוס להצר את צעדי המדע או לקבל החלטות פוליטיות הרות גורל או אפילו החלטות אישיות חשובות. למשל, חלילה להתחתן עם מישהי רק מתוך שלא נעים לומר לה שאיננה מוצאת חן בעיניך..
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:18 |
|
| |
רדף,
אנא ממך לא צריך למתוח את החבל עד הסוף. וכי מישהו דיבר כאן על נישואים?
ולעניין דבריך על 'הצרת צעדי המדע' אשאלך: נניח שאתה צריך להחליט על הקצאת משאבים כספיים למחקר שיבדוק את מנת המשכל של האדם הלבן לעומת האדם השחור בדרום אפריקה - ואתה יודע מראש שמחקר כזה עשוי ללבות יצרים ולגרום להרס חיי החברה שם. האם היית מחליט על עריכת המחקר ויהי מה מתוך רצון לבכר את העיקרון של 'קדושת המדע'?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:27 |
|
| |
הבעיה מתחילה בכך שמחקר כזה מלבה יצרים [לאו דווקא של הגזענים - בעיקר של השמאלנים]. מהדרום אפריקאים לא הייתי מצפה להרבה -- אבל כן הייתי מצפה שבארץ החופש והאפשרויות הבלתי מוגבלות המצב יהיה שונה..
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:29 |
|
| |
"אנא ממך לא צריך למתוח את החבל עד הסוף. וכי מישהו דיבר כאן על נישואים?"
נישואין הם רק דוגמה. אותו דבר אמור גם בגיבוש השקפת עולם: מה שאמור לעניין אותנו, כשאנו בוחרים השקפת עולם, הוא האם היא נכונה -- לא האם היא יפה או מנומסת..
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:33 |
|
| |
רדף,
שמת לב שלא ענית לי על שאלתי, והריני חוזר עליה: אתה, רדףהשיג, מכהן כשר חינוך בארה"ב ויש לך אפשרות לתקצב מחקר נרחב שיבדוק את מנת המשכל של האדם הלבן לעומת מנת המשכל של האדם השחור - ואתה יודע שהדבר יגרום למהומות אלהים ולשיתוק החייים שם - מה היית עושה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:36 |
|
| |
שאלה טובה. לא יודע מה הייתי עושה. אבל, כפי שאמרתי, במקרה כזה [שהוא דמיוני כמובן -- מדובר מקסימום על כמה הפגנות, לא על שיתוק החיים] -- הייתה לי ביקורת על אלו שמשתקים את החיים בגלל דבר של מה בכך..
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:38 |
|
| |
אין זה אלא משום שאתה אדם לבן...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:39 |
|
| |
אד הומינם
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:40 |
|
| |
ואם שחור אתה אבקש את סליחתך....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:41 |
|
| |
אמרת אד הומינם ונסתתמו טענותיי...
אבל הדברים באמת לא פשוטים. קיום העולם וכבוד האדם קודמים בעיניי לעקרון קדושת המדע'.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:42 |
|
| |
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 28/11/2010 17:42:57
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:43 |
|
| |
השאלה היא לא "קדושת המדע" אלא מהי האמת..
|
| נשלח ב-28/11/2010 17:47 |
|
| |
רדף ידידי - חזרנו להתחלה. ומכיוון שאני לא אוהב לחזור על עצמי אתן לך דוגמה אחרת.
וורן באפט מבקש לקדם את המדע, והוא מחליט להקציב מיליארד דולר לבדוק מדוע קרסו הבנקים בארה"ב במשבר הכלכלי האחרון, והוא מבקש לחקור את חלקם של בני עמנו בכך ואת האופי היהודי החמדני - מה דעתך על כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 18:02 |
|
| |
תלוי איך המחקר נעשה - מהן המתודות וכו'.
באופן כללי, מאד יכול להיות שחמדנות יתר היא תכונה המורשת גנטית - בדיוק כמו מיניות מוגברת או תיאבון מוגבר לאוכל.
ויכול להיות שלעמנו [או לחלקים כלשהם ממנו] אכן יש חמדנות יתר באופן מולד.
זה בהחלט נושא ששווה לחקור אותו ומעניין מה נגלה.
אני, כמובן, אתנגד למסקנות פוליטיות שאולי תוסקנה מממצאים שכאלה: כגון, שצריך להגביל את הפעילות היהודית בתחום העסקים וכדומה.
[הגם שלדעתי מי שטוען כך - על אף שאני מתנגד לדעותיו - עדיין אתנגד להשתקה יזומה שלו מצד גורמי הכוח בחברה - כמו שעושים באירופה למכחישי שואה, למשל. זו ממש שערוריה לדעתי, ששמים בכלא היסטוריונים בגלל שהללו מעיזים לכפור בעובדה היסטורית זו או אחרת. הגם שמניעיהם אנטישמיים -- לשים בכלא אנטישמי בעוון אנטישמיות זה כמו לשים בכלא מישהו שאוהב בלונדיניות בעוון אנטי-ברונטיות. אף אחד לא חייב לאהוב אותנו. זו סיבה מספיק טובה לא ללכת עם אחד כזה לפאב -- אבל לשים אותו בכלא? שומו שמיים! זה עוד יחזור אלינו בבומראנג שכמותו לא דמיינו..]
אבל זוהי הרי גופא הביקורת שלי: שעושים עניין אידיאולוגי ממשהו שהוא סה"כ עניין אמפירי מדעי -- בין אם מי שעושה את ההון הפוליטי הוא מהימין או מהשמאל..
אגב, ציטוט יפה מברטראנד ראסל:
when you are studying any matter or considering any philosophy, ask yourself only what are the facts and what is the truth that the facts bear out. Never let yourself be diverted either by what you wish to believe or by what you think would have beneficent social effects if it were believed, but look only and solely at what are the facts
וכאן תוכלו לראות אותו אומר את זה בדקה 8:07
רדף
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 18:24 |
|
| |
שכחתי לצרף את הלינק שהבטחתי:
|
|