| נשלח ב-23/1/2004 11:10 |
|
| |
מואדיב / איש ציפור,
מה הקשר בין הלינק לאשכול שלנו?
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2004 14:35 |
|
| |
אישציפור,
איני יודעת אם בן בנים אתה, אבל בתור אדם משוחרר מגישות סמי פוריטניות (ואללה אחלא מילה), אני בטוחה שגם תראה את בתך בת השלוש כבת ביאה וכראויה לנישואין (אם בחרה בכך כמובן.
עתים שגם אייקון חייכני לא מספיק כדי להקהות עוקצם של דברים לא הגונים ולא הוגנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2004 21:03 |
|
| |
א. אם בעלה יהיה כעין יצחק אבינו , אני לא בטוח שאראה בזה פסול גדול כ"כ , ואולי גם להפך .
ב. גם אני לא משוחרר מתפיסות סמי פורטניות , אבל כיון שיש בי כבוד לתורה ולחכמים , אני לא ממהר כ"כ לפסול את דבריהם (ועייני בהסבר הטכני-עניני של המיימוני לדברים. ) ובודאי לא מזדעזע מכך , מוטב לי להזדעזע על דברים שיש בהם איסור ועולה מוכרחים , קטנה שנישאת עלולה להיות מנוצלת , אבל יכול מאד להיות גם אחרת . ולדידי בנידון של אברהם אבינו ובנו יצחק , מוכח שהיה אחרת . כך שאני לא מבין למה צריכה להיות בעיה עם עצם היותה נישאת בת שלוש .(שהנחה שכך אמנם היה. )
אם יש ניצול או עולה מוסרית , הבעיה היא ניצול/עולה מוסרית , ולא בנישואין בגיל כזה או אחר .
שבוע טוב .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2004 22:29 |
|
| |
אי"צ,
אחת ממטרותיהם של חוקי מדינה, סייגים נוהליים ואולי גם מצוות היא לאפשר חיים בחברה שהעוולה והניצול בה קטנים ככל האפשר. נראה לי שעצם קיומו של דיון על נישואי ילדה בת שלוש, שלא לדבר על קיומם של כאלה ממש, הוא פירצה הקוראת לגנב (ולצערנו, יש גם "גנבים" בינינו).
שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2018 21:47 |
|
| |
הנושא נדון גם כאן
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=3151131כתשובה אפשרית לדעת רש"י הובא שמכיוון שלפי הדרך שפרש את המאורעות צריך להיות שהיתה בת 3 שכן הבין שבו בפרק מתה שרה ובו בזמן נולדה רבקה. וכן מדרש סדר עולם סובר כך. אך התוס' הביאו שהיתה בת 14 . אך כמו שכתב גם כאן הרב מיימוני, איןזה בא לחייב אותנו משהו הלכה למעשה, ואפשר לחשוב כך או כך.
|
|
|
|
|