בית פורומים עצור כאן חושבים

בת כמה היתה רבקה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2004 10:20 לינק ישיר 

.

אישציפור:

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=763052

תוקן על ידי - מואדיב - 23/01/2004 10:23:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2004 11:10 לינק ישיר 

מואדיב / איש ציפור,

מה הקשר בין הלינק לאשכול שלנו?

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2004 14:35 לינק ישיר 

אישציפור,

איני יודעת אם בן בנים אתה, אבל בתור אדם משוחרר מגישות סמי פוריטניות (ואללה אחלא מילה), אני בטוחה שגם תראה את בתך בת השלוש כבת ביאה וכראויה לנישואין (אם בחרה בכך כמובן.

עתים שגם אייקון חייכני לא מספיק כדי להקהות עוקצם של דברים לא הגונים ולא הוגנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2004 21:03 לינק ישיר 

א. אם בעלה יהיה כעין יצחק אבינו , אני לא בטוח שאראה בזה פסול גדול כ"כ , ואולי גם להפך .
ב. גם אני לא משוחרר מתפיסות סמי פורטניות , אבל כיון שיש בי כבוד לתורה ולחכמים , אני לא ממהר כ"כ לפסול את דבריהם (ועייני בהסבר הטכני-עניני של המיימוני לדברים. ) ובודאי לא מזדעזע מכך , מוטב לי להזדעזע על דברים שיש בהם איסור ועולה מוכרחים , קטנה שנישאת עלולה להיות מנוצלת , אבל יכול מאד להיות גם אחרת . ולדידי בנידון של אברהם אבינו ובנו יצחק , מוכח שהיה אחרת . כך שאני לא מבין למה צריכה להיות בעיה עם עצם היותה נישאת בת שלוש .(שהנחה שכך אמנם היה. )
אם יש ניצול או עולה מוסרית , הבעיה היא ניצול/עולה מוסרית , ולא בנישואין בגיל כזה או אחר .
שבוע טוב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2004 22:29 לינק ישיר 

אי"צ,
אחת ממטרותיהם של חוקי מדינה, סייגים נוהליים ואולי גם מצוות היא לאפשר חיים בחברה שהעוולה והניצול בה קטנים ככל האפשר. נראה לי שעצם קיומו של דיון על נישואי ילדה בת שלוש, שלא לדבר על קיומם של כאלה ממש, הוא פירצה הקוראת לגנב (ולצערנו, יש גם "גנבים" בינינו).

שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2018 21:47 לינק ישיר 

הנושא נדון גם כאן 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=3151131
כתשובה אפשרית לדעת רש"י הובא שמכיוון שלפי הדרך שפרש את המאורעות צריך להיות שהיתה בת 3 שכן הבין שבו בפרק מתה שרה ובו בזמן נולדה רבקה. וכן מדרש סדר עולם סובר כך.  אך התוס' הביאו שהיתה בת 14 .
אך כמו שכתב גם כאן הרב מיימוני, איןזה בא לחייב אותנו משהו הלכה למעשה, ואפשר לחשוב כך או כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2018 07:19 לינק ישיר 

כפי שתמהתי באשכול על הפרשה- תינוקות נגמלו בגיל שנתיים (ראה יצחק) וכעבור שנה היו ראויים לביאה ולשאיבת מים ל 10 גמלים. כמעט כל ההתפתחות הגופנית היתה תוך שנה. יתכן?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בת כמה היתה רבקה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.