בית פורומים עצור כאן חושבים

תכלת בימינו: מצות התורה או שמרנות אי רציונלית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2003 11:22 לינק ישיר 

זכיס,

אבל,, לדעתך יש להחזיר את הסקילה, כמו שיש להחזיר את התכלת לציצית, מבחינתך נראה כי זה פירושך ל"חדש/ישן ימינו כקדם"?

וכנראה שחכת זכיס, שאני אשה, פטורה מלבישת ציצית.

תן לי יבנה וחכמיה, ואני מוותרת על הציצית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 11:32 לינק ישיר 

כבר דנתי איתך בנושא והראתי לך שלמרות שאין לך חיוב, זה לא אומר שאין לדבר ערך אם תקיימי מצווה זו.

חידוש הסקילה, השריפה, מלכות וכדומה אני לא בטוח שאנו מחוייבים לנהוג כך, מפני שאלו סוג הענשים שהיו פעם, והיום יש אמצעים אחרים. אבל אם התורה עוסקת בעונש פיסי, אז גם היום העונש צריך להיות פיסי ואכזר כפי שזה מופיע בתורה.
יכול להיות שכסא חשמלי שלא הורג בבת אחת יכול להחליף חניקה, וחלק אחר של הענשים. אבל את כל זה יכריעו בית הדין שיקום בעז"ה במהרה בימינו.
אבל כפי שכבר כתבתי, יש הבדל בין נצחיות המצוות לנצחיות הענשים שבתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 11:42 לינק ישיר 

זכיס,

לפי דין אלוקי היה ראוי שעונש "עין תחת עין",יהיה כפשוטו, אבל,,בני האדם רשאים להעניש רק ב"ממון תחת עין"
ולכן פסקו, לא עוד עין תחת עין, אלא, ממון תחת עין. העונש הפיסי אבד עליו הקלח, היהדות התפתחה כך שהתחזיות שלך אין להן סיכוי שיתגשמו.

ועם כל הכבוד לך זכיס, תשאיר לי מה יתרום לעבודתי להשם

תוקן על ידי - איקה - 24/11/2003 12:32:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 12:24 לינק ישיר 

איקה:
עין תחת עין יחזור. אין דבר צודק מזה.

לגבי עבודת ה' שלך. כל ישראל ערבים זה לזה. והדבר נכון גם בעבודת ה'. לכן יש לנו את מצות הוכח תוכיח את עמיתך.

בעזרת ה' תגיעי גם לבקר בהר הבית, ולעזור להקים יישובים חדשים ביש"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 12:39 לינק ישיר 

עד כמה שידוע לי, בעזרת השם נתחיל לפנות ישובים מיש"ע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 13:19 לינק ישיר 

מצורף קובץ

.

איי ZACHIZ , מה קורה למי שכותב אגדות בלי לבדקן...

כתבת כי "ועוד ראיה פיקנטית (לא יודע אם זה עדיין מופיע באתר), שני מדענים בלגיים, שאינם יהודים, בדקו את הצבע הזה וגילו שבגרף של רמות ספיקת קרני האור, על ציר התדרים השונים קיים "פיק" (פסגה) בתדר השווה ל613 ננו-מטר !!! זה כל עניינה של מצוות ציצית להזכיר לנו את כל המצוות, שעליה אמרו חז"ל שהיא שקולה כנגד כל מצוות התורה. "

מכיוון שהניסוח שלך היה, בלשון המעטה, תמוה, הלכתי לבחון את עצמי.

אז סתם לידיעתך, באורך גל של 613 ננומטר, הצבע הוא כתום, בכלל לא קרוב לתכלת.

וכשרות עבורך:

(תוקן כי התמונה נופלת)

תוקן על ידי - מואדיב - 24/11/2003 13:23:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 13:35 לינק ישיר 

כן איקה, את היישובים הערבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 13:42 לינק ישיר 

מצורף קובץ

מואדיב:
דיברתי על רמת ספיקה, שזה התדר ההפוך. אתה מדבר על צבע הקרנים, ואני מדבר על הצבע החומרי.
כל חומר סופק חלק מקרני האור ופולט חלק אחר שלהם. בכל תדר אחוזי הספיקה משתנים. בצבע של התכלת, כפי שניתן לראות בגרף שלהלן ישנו פיק של ספיקת קרני אור בתדר של 613 ננו-מטר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 13:43 לינק ישיר 

לקוח מתוך:
http://www.tekhelet.com/tidbit14.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 13:57 לינק ישיר 

.

האם עיני מטעה אותי, או שמא הפיק שסביב המספר 300 גבוה בהרבה מהשיא של 613 ?

האם אין זה אומר כי מחצית מהמצוות מיותרות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 14:46 לינק ישיר 

המדובר בספקטרום הבליעה (כצ"ל). כיוון שהמולקולה המדוברת בולעת את גווני האדום-כתום-צהוב ממילא צבעה הוא כחול-סגול, ודו"ק.

ניתן ליישב את "קושייתו" של הרב מואדיב בכך שלא עסקינן בבליעה מחוץ לתחום הנראה (400-700nm), שהרי נאמר "וראיתם אותו", אך בלאו-הכי שנינו "אין משיבין על הדרוש".

לסקירה מקפת של הראיות לזיהוי חלזון התכלת עם הארגמון, ראו:
מאמרו של הרב טבגר:
http://www.tekhelet.com/pdf/ta01.pdf
ומאמר חדש יותר של שאול-יהונתן ויינגורט בתחומין, הכולל התיחסות לקושיות המערערים:
http://www.tekhelet.com/pdf/bein.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 19:28 לינק ישיר 

תודה לך יצחק,
אני אבקר באתר התכלת.
לדעתי, אם יש ראיות, צריך שהמידע הזה הזה יהיה בהישג יד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 19:31 לינק ישיר 

ותודה לך יצחק יונתן.
שוב, לדעתי זה מידע חשוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2003 21:14 לינק ישיר 

I must say, I am quite surprised as to how the debate developed in here. It turned out that the fundamentalists here are ''for'' Tchelet, and the progressives are ''against.'' According to the resounding progressive school of thought in this forum, it is the hidden and deeper ethical meaning of the Torah that should really count, and not just the primitive rituals. Tchelet happens to be one of the few Mitzvot in the Torah where the Torah provides a clear moral reason for it, and which is elaborated upon in M. Brachot (sorry, I don't have Hebrew fonts, so I cannot quote it). So, I am a bit surprised at the turn of events.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2003 00:59 לינק ישיר 

Arie

Well if you look at Zachiz's response above about returning to the "eye for an eye", you will realize the justification of my theory. Tchelet is indeed a nice custom in enforcing the reminding purpose of Tzizit, but if it is enforced as part of what Bugi called the fascist tendency within orthodoxy, then better forsake it.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תכלת בימינו: מצות התורה או שמרנות אי רציונלית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.