בית פורומים עצור כאן חושבים

תכלת בימינו: מצות התורה או שמרנות אי רציונלית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/11/2003 01:03 לינק ישיר 

איקה:
ואם התורה שבכתב ובעל-פה היו אומרים לך להיות נאצית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 01:06 לינק ישיר 

בוגי:
אני לא מבין כיצד אתה מגיע למסקנה הזאת. אולי האלוהים שלך זה האינדיבדואל, שבמקרה זה זה אתה, אז באמת כל אלוהים אחרים יהיו קטנים יותר ממך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 13:30 לינק ישיר 

אלוקים באמצעות המלאך שכליאל אמר לפני מתן תורה, שהאומר להיות נאצי אינו אלוקים!

[לזקוק ל"מקור" - ע"פ אבן עזרא פרשת יתרו.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 13:32 לינק ישיר 

לך תשכנע אותו ווטו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 13:33 לינק ישיר 

ואם הוא היה אומר אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 13:53 לינק ישיר 

זכיס?

מה פירוש אם הוא היה אומר אחרת? הרי ישנם שאומרים למאמיניהם להעלות באש בני אדם ולהקריבם לאלוהי כת השטן. באליל הנאצי הזה אני לא בחרתי שיהיה לי לה'! ואני כמובן לא אאמין בו, על אף שישנם כאלה שכן מאמינים בו.

תוקן על ידי - איקה - 26/11/2003 14:05:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 14:03 לינק ישיר 

זכיש, קבעו חכמים שאין מקרא יוצא מידי פשוטו. אני מביא דברים מאוד ברורים של הגר"א:

והגישו אל הדלת או אל המזוזה - פשטא דקרא גם המזוזה כשרה (- לרציעה), אבל הלכה עוקרת את המקרא (- שכן להלכה הרציעה בדלת בלבד - קידושין כב ע"ב) וכן ברובה של פרשה זו, וכן בכמה פרשיות שבתורה. והן מגדולת תורתנו שבעל פה, שהיא הלכה למשה מסיני, והיא מתהפכת כחומר חותָם... על כן צריך שידע פשוטו של תורה, שידע החותם.

(אדרת אליהו, לראש פרשת משפטים [הדגשות שלי))
[עיין עוד בסנהדרין לח ע"א]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 14:06 לינק ישיר 

הוא אמר אז שזיהוי האלוקים תלוי בזה והאומר אחרת אינו אלוקים, אבל יש כאלה שאיחרו ולא שמעו ומכאן כנראה הבדלי המידה של האלוקים בויכוח שלכם למעלה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 15:00 לינק ישיר 

איקה:
זה ההבדל בנינו.
את בחרת את האלוהים שלך, ואני קיבלתי את בחירתו של האלוהים שבחר בעם ישראל, ומציאותו כלל לא תלויים באם נקבל או לא נקבל אותו.

הרעיון שלקבל את האלהים על-פי בחינה של המצוות שנתן אינו הפוך לרעיון של נעשה ונשמע. לא אכפת לנו מה תוכן התורה, אנחנו קודם כל מתחייבים לקיימה, ואז נראה כבר מה תוכנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 15:17 לינק ישיר 

זכיס,

איפה כל המדרשים שמספרים איך ה' הציע את תורתו לאומות העולם, והם לא "בחרו בו", ורק עם ישראל "בחר בו" אלה אינם נחשבים בעיניך.

התורה היא אוניברסלית, כל הרוצה ליטול יבוא ויטול.

זה ההבדל ביניך, שאתה אינך מקבל את התושב"ע כפי שהיא, דברי ה' חיים, לביני, שדבריהם הם אמת, בדיוק כמו שדבריו של ה' אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 15:24 לינק ישיר 

אתם בטח זוכרים (וזכרתם אותו) שנושא האשכול הוא פתיל תכלת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 15:34 לינק ישיר 

כן, והמדרש אומר שעם ישראל ישראל זכה בתורה מכיוון שהוא לא שאל מה תוכנה. הוא התחייב לעשות ואז לשמוע. כך שאם התורה היתה אומרת שצריך לחסל את כל שבט יהודה ולשים אותו בתאי גזים, אז כך היה צריך לעשות.
אגב, התורה באמת בעד חיסול עמים, אבל היא גם נותנת טעמים שאינם גזעניים. ואם היתה נותנת טעמים גזעניים, אז עדיין זה היה אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 18:27 לינק ישיר 

זכיס,

הוא שאמרתי לפני שלוש תגובות

"לך תשכנע אותו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2003 18:54 לינק ישיר 

טוב , אנחנו מתווכחים על נושא של אמונה. ובאמונה אין ויכוח, כי אי אפשר להוכיח למישהו שאינו מאמין באמת בה', שה' הוא מעל המוסר המצומצם שתחום בראשו.
תעשי כך ואז הדברים יראו לך כך ואז תגיעי לפליאה גדולה ותנסי להבין כיצד יתכן שהכל יכול להראות הפוך, האם באמת אפשר לסמוך רק על מה שעיני רואות. בהתחלה תהיי עצובה ואולי גם מיואשת אבל אל תרימי ידיים כי לאחר כל זה יפול האסימון ואז תביני שמה שטוב ורע בעיניך לא בהכרח חייב להיות אותו טוב ורע בעיני ה', ואז תבוא שמחה גדולה שקביעת מוסר העולם אינו מוטל על כתפייך

תוקן על ידי - zachiz - 26/11/2003 19:09:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2003 14:39 לינק ישיר 

איקה,

איך את מתיימרת לייצג את התורה שבעל פה. הרי כל ההוכחות לתכלת הינם מהתורה שבעל פה.

לא כל מנהג הינו תורה שבעל פה, גם למנהגים יש כללים והלכות איזה מנהג תופס ואיזה לו, והיכן מעמדו ביחס להלכה. בכל מקרה לגבי התכלת זה כלל לא שאלה של מנהג, כל הפוסקים הסכימו שלכתחילה יש לשים תכלת בציצית רק הם חולקים כיום האם זה באמת התכלת האבודה.

ולגבי הויכוח השני, גם התורה שבעל פה אינה בוחרת במה שמתאים לה כי גם היא ניתנה בסיני. ונחתמה בש"ס, ושם גם נקבע שרבינא ורב אשי - סוף הלכה. לכן אין להוסיף או לגרוע דבר מהגמרא, אפילו אם לא מתאים לערכינו המודרנים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תכלת בימינו: מצות התורה או שמרנות אי רציונלית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.