בית פורומים עצור כאן חושבים

פני היהדות המסורתית (קונסרווטיבים)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2006 18:01 לינק ישיר 

אמשלום,
זה בסדר. כרגע הם עובדים על צמצום הפער, והכל יסתדר. כפי שנראה בכתבה, הרייטינג ינחה אותם (או לפחות את חלקם) אל נכון.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2006 18:06 לינק ישיר 

מיכי,

דבריך הצחיקו אותי, בעיקר כי הם חושפים את הבורות שלך בנושא ואת אוסף הנחות היסוד השגויות שלך.
א. "ועד הרבנים" לענייני הלכה אינו דוקא הגוף בו יושבים הרבנים ה"חשובים" ביותר. זה לא מועצת הגדוילים של התנועה הקונסרבטיבית, אלא קבוצת אנשים ש(בד"כ) אינם רבני קהילות ולכן יש להם זמן לעסוק בכתיבת תשובות פיקטיביות לשאלות פיקטיביות, שאף אחד זולת כמה אורתודוכסים שונאי-קונסרבטיבים, לא יקרא לעולם.

ב. "לא יודעים ללמוד" זו הגדרה מגוחכת בעליל. ייתכן והם אינם מתעניינים בדברים שאתה מתעניין בהם, ואולי גם אינם רואים איתך עין בעין לגבי משמעותו של לימוד תורה. אז מה? בגלל זה אינם יודעים ללמוד? מכיוון שבעיניך כל מי שמעדיף לימודי ספרות, מקרא או פילוסופיה על פני חווית ההתעמקות וההתעלות שבנוסחאות מתמטיות (בין אם הן עוסקות במספרים ובין אם בהגדרות הייאוש), שקוע עד צוארו ב"חרטא", קשה לי להתייחס לדבריך אלה ברצינות הראויה. איתך הסליחה.

ג. אני לא מכירה הרבה "מהפכנים" בתנועה הקונסרבטיבית, ואלה שאני כן מכירה אינם עוסקים בניסוח מאמרים אלא בעבודה קשה בתרומה לחברה בה הם חיים (למשל בחינוך או בסיוע ותמיכה לחולים ונזקקים). הידע שיש להם בתחומם עצום ורב, והם ראויים ביותר לתארם ולתפקידם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2006 18:07 לינק ישיר 

אמשלום ,

דובר על אותם "עקרונות מנחים" המוצגים בקונטרס לעיל , והכותב מבדיל שם בגלוי ובמפורש ביניהם למה שמקודש אצל האורטודוקסים . כאשר מאמצים יסודות זרים למקובל אצל פוסקי ההלכה , כנקודת מוצא , אין מעתה מניעה שהדיון יתנהל מכאן ואילך מתוך יושר אינטלקטואלי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2006 18:08 לינק ישיר 

[מיכי,

אתה טועה ובגדול. הנחות היסוד שלך שגויות מעיקרן - אתה שופט עולם זר לך בכלים ובשפה היחידה שאתה מכיר. אין לך מושג כמה טפשי זה נשמע...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2006 18:09 לינק ישיר 

ספרן,

הוא יכול להצהיר מה שהוא רוצה (ובזה, כביכול, הוא קולע להגדרתך כ"בעל יושר", כמו הרפורמים לשיטתך). בפועל, הוא לא עושה את זה. אתה מוזמן לקרוא ולבדוק בעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2006 18:12 לינק ישיר 

אולי ניתן להציג תשובה של גוליניקין ונבדוק את רמתה הלמדנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2006 19:56 לינק ישיר 

הוצגה אחת כזו על פני ארבע הודעות בעמוד הראשון, לא רע בכלל.

לא למדני במובן של סברות מפולפלות, איסוף נתונים וברירתם תוך שימוש בהגיון ושכל ישר.

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2006 20:11 לינק ישיר 

כדאי לציין שיש בתנועה גם מספר חוקרי תלמוד שנחשבים רציניים. לדוגמא פרופ' שמא יהודה פרידמן ושיעור לדוגמא.

www.atranet.co.il/igud/sugya5.doc+%22%D7%A9%" target="_blank">http://72.14.209.104/search?q=cache:4UZN66dXPAwJ:www.atranet.co.il/igud/sugya5.doc+%22%D7%A9%
D7%9E%D7%90+%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94+%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%9E%D7%9F%22&hl=iw&gl=us&ct=clnk&cd=9

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2006 23:10 לינק ישיר 

תשובות הקונסרביטיבים כולל גולינקין הם בדרך כלל איסוף מקורות, פירושם, והכרעה לפי כל מיני שיקולים, חלקם לפי מסורת ההלכה, וחלקם לפי שיקולים מחודשים שנוגדים את ההלכה. אין אצל אף אחד מהקונסרבטיבים של היום (חוץ אולי מיואל רוט ומאיר רבינוביץ), היכולת להבין דבר מתוך דבר, לדמויי מילתא למילתא ולחלק בין מקרים דומים. גולינקין שהוא הכוכב של התנועה הקונסרבטיבית פה בארץ, הוא עם הארץ בכל הקשור לידיעת התורה ולהבנתה. המומחיות שלו הוא אך ורק באיסוף מקורות ובתרגום מילולי של חלק מהדברים. כבר כתבתי בעבר בפורום זה הוכחות על בורותו של גולינקין אולי לינקזעצר יכול למצוא את הדברים.

השחלת לינקים:

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=4&topic_id=164339

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1355371

תוקן על ידי עצכח ב- 29/12/2006 6:52:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 00:30 לינק ישיר 

שוטנג,
גרמת לי לרצות להכיר את הגולינקין הזה.

בני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 00:47 לינק ישיר 

באדיבות הרה"ג ר' גוגעל שליט"א מצאתי את זה, למי שמעניין אותו להתרשם.

קראתי תשובה אחת בעניין רווקה ששואלת על הבאת ילד בהפרייה מלאכותית ועיינתי בעוד כמה. נכון שאין כאן 'דימוי מילתא למילתא' כמעט בכלל. אני חושב שעצם היכולת ללקט אין סוף מקורות מונעת צורך בדיון למדני מחודש (ודובר על כך גם באשכול על הרב עובדיה יוסף). מה שכן, אני מתרשם שיש כאן שימוש די רחב בעקרונות מטה-הלכתיים ולאו דווקא לצד ההיתר (למשל בדוגמא שציינתי זה מאוד בולט).

http://www.responsafortoday.com/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 01:21 לינק ישיר 

bt77:

ברוך אומר ועושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 11:08 לינק ישיר 

אמשלום,
מאז ומעולם תפקידו של הפוסק היה ללמוד סוגיא ולהכריע הלכה. אמנם אפשר להגדיר מהיום פוסק כיו"ר ועד הבית, או כמטפלת לילדי הגן (שני תפקידים מאד חשובים), ולפי הגדרה זו הגננת של בתי היא גדולת הפוסקים. וכל מי שאומר אחרת אין לו מושג כמה נלעג הוא נשמע. מדוע להניח שצריך דווקא להכיר את ההלכה כדי לפסוק? למה התמצאות בדידקטיקה של הגיל הרך אינה קריטריון טוב יותר? מדוע בכלל צריך להיות נאמן להלכה, ולא לרוח האדם באשר הוא? מי שמכם (=האורתודוכסים החשוכים) לקבוע מהו פוסק ומה הכישורים הנדרשים כדי להיות כזה? באמת נשמע נלעג. דבר אחד ברור: אני באמת לא יודע עד כמה.
אגב, אנחנו חוזרים כל הזמן לנקודה הזו, ואני יודע שמייד תחזרי ותאמרי שאני שוב מאשים אותך בפוסטמודרניות ויחסיות, וזה ממש לא נכון. נו שוין, שיהיה...

אגב, לפי מיטב הבנתי הבורה אין קבצי תשובות מוסמכים יותר, או ברמה גבוהה יותר. אם יש, אשמח לשמוע עליהם. יתר על כן, אני מבין מדברייך שדוד גולינקין, היחיד שם שיודע ללמוד (וגם הוא לא ממש מרשים אותי), אינו מהרבנים החשובים שלהם. אז מי כן? אולי המטפלים החברתיים שתיארת לעיל?

ממללא,
האם שמא פרידמן מחשיב את עצמו (או אחרים מחשיבים אותו) כרב קונסרבטיבי? האם הוא נוהג לפי החלטות התנועה וכדו'? לא ידעתי זאת. אני יודע שהוא עובד בסמינר שכטר בי-ם, ובזה הוא כמו רבו (ליברמן). אבל גם ליברמן לא היה רב קונסרבטיבי, ודומני שגם הוא לא שייך את עצמו לתנועה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 11:19 לינק ישיר 

כמיטב ידיעתי, פרופ' פרידמן ואחיו פרופ' מרדכי עקיבא פרידמן הם אורתודוכסיים באורחות חייהם.
הצצתי בשני השיעורים הראשונים שלו בנושא גירושי חוץ, איני מזלזל לא בהשוואת נוסחאות ולא בניתוח פילולוגי של המלה אלא, אבל ראש ישיבה מצוי היה מתיחס אליהם ככל היותר כבסיס, והדיון היה מהר מאד הופך לשאלה מהו היחס בין בני זוג ואם כתוצאה מכך ניתן לקבל קידושי חוץ או גירושי חוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 12:17 לינק ישיר 

ממללא,

התשובה בעניין הפרייה מלאכותית לאישה פנויה, היא דוגמא מצויינת לשיטת הפסיקה של גולינקין.

מיכי,

אל נא באפך. לא התכוונתי שאינך מבין כלום בהלכה, אלא לכך שאינך מבין כלום בקונסרבטיבים. דבריך על גולינקין ועל תפקידם/מקומם/גדלותם של רבנים קונסרבטיבים יוכיחו (ואני מונעת עצמי מלהמשיך לדון בנושא, מטעמי חשש לה"ר).

פרופ' שמא פרידמן אינו רב (למיטב ידיעתי) ולכן גם לא רב קונסרבטיבי. גם פרופ' ליברמן ז"ל לא היה רב וכנ"ל. בניגוד לפרידמן יבדל"א, שרק מלמד במכון שכטר, ליברמן שימש בתפקידי מפתח בניהול ה JTS (אולי היה אפילו נשיא?) - ע"פ נהלי התנועה הקונסרבטיבית, נשיא ה JTS הוא גם נשיא התנועה, ולכן בעלי התפקידים המרכזיים שם בהחלט שייכים ומזהים עצמם (על אפם ועל חמתם של אורתודוכסים מסויימים) עם התנועה הקונסרבטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פני היהדות המסורתית (קונסרווטיבים)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.