בית פורומים עצור כאן חושבים

אחת ולתמיד: יש או אין?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/12/2003 21:01 לינק ישיר 

ממלא, זה שהתרגלת שאין הגיון בערכיך אינו אומר שכך צריך להיות. מקור כל הרע בעולם הוא העובדה שהאנושות הונחתה על ידי ערכים שאין בהם הגיון כיוון שהיו אלו ערכים שבאו ממקורות מפוקפקים "האל" "החברה" ולא מבני האדם עצמם החיים את חייהם. הערכים נועדו על מנת שבני האדם יוכלו לשאוף אליהם או להשתמש בהם. האדם הוא והוא בלבד מקיים את הערכים. לא החברה. החברה יכולה לשפוט על ידי ערכי האדם אבל אין היא מוסמכת להמציא ערכים. על אחת כמה וכמה יצור ערטילאי כמו "אלוהים" שאין איש חש בו רואה אותו או יכול להביא הוכחה לקיומו.

הרשו לי לתרגם מתוך ספרה של איין ראנד "מעלות האגואיזם" פרק ראשון-

"ברקורד העצוב של אתיקת בני האדם - להוציא כמה מקרים נדירים יוצאי דופן ולא מוצלחים - מוראליסטים התייחסו לכללי האתיקה כאל כללים המושתתים על מאווים, כלומר: על האי רציונאלי. חלקם עשו כן בכוונה - חלקם מתוך ברירת מחדל. "מאווה" הוא תשוקה לדבר הנחוות על ידי אדם שלא יודע או שלא אכפת לו לגלות מה מקורו.

אף פילוסוף לא נתן תשובה מדעית ראציונאלית, אובייקטיבית ניתנת להוכחה לשאלה מדוע האדם זקוק למערכת ערכים. כל עוד שאלה זו נותרת ללא מענה, לא ייתכן גילויו או הגדרתו של קוד אתי רציונאלי מדעי ואובייקטיבי. גדול הפילוסופים של כל הזמנים - אריסטו, לא ראה באתיקה מדע מדוייק, הוא ביסס את שיטתו האתית על תצפיות על מה שאצילי הרוח וחכמי תקופתו בחרו לעשות, בהשאירו ללא מענה את השאלה: מדוע בחרו לעשות כן ומדוע הוא העריך שהם היו אצילי רוח וחכמים.

רוב הפילוסופים ראו כמובנים מאליהם את קיומם של חוקי האתיקה, בתור נתונים, בתור עובדות היסטוריות, ולא הטרידו עצמם בניסיון לגלות את סיבתם המטאפיזית או נכונותם האובייקטיבית. רבים מהם ניסו לשבור את המונופול המסורתי של המיסטיקה בשדה האתיקה ו, בהדרגה להשית ערכי מוראל רציונאליים מדעיים ובלתי רליגיוזים (לא מבוססים על דת- ג"ס) אבל נסיונותיהם הסתכמו בניסיון להצדיקם על בסיס חברתי כשאין הם אלא מחליפים את האלבחברה.

המיסטיקאנים המושבעים קידשו את "רצון האל" השרירותי והבלתי מתקבל על הדעת בתור הסטנדרט לטוב ולנכונותם של ערכי האתיקה שלהם. הנאו-מיסטיקאנים החליפו את רצון האל ב"טובתה של החברה", על ידי כך נפלו למלכודת ההגדרתית המעגלית כגון "הטוב המוחלט הוא מה שטוב לחברה" זה אומר, בלוגיקה - ו, כיום, בפרקטיקה כלל עולמית ש- "החברה" עומדת מעל כל ערכי האתיקה, כיוון שהיא (החברה) המקור, הסטנדרט והקריטריון לאתיקה, כיוון ש"הטוב" הוא כל מה שהיא מבקשת, כל מה שהיא מקדשת כנוחותה ותענוגותיה. מכאן נובע ש"החברה" יכולה לעשות כל מה שתחפוץ, כיוון ש"הטוב" הוא כל מה שתבחר לעשות כיוון שהיא בוחרת לעשותו. ו- כיוון שאין כזה יצור "חברה", כיוון שחברה אינה אלא סכום של חבריה האינדווידואליים- הכוונה היתה שמספר אנשים (הרוב או כל כנופיה שטוענת לכתר "דוברי החברה") רשאים באופן אתי לחלוטין לרדוף ולהשיג איזה מאווה (או אילו זוועות) שבהם רק יחפצו, בעוד שאנשים אחרים מוכרחים באופן אתי להקדיש חייהם לשרותה של אותה כנופיה ולמשאלות ליבה.

מצב זה רחוק מלהיות רציונאלי, ובכל זאת רוב הפילוסופים החליטו להכריז שההגיון נכשל, שהאתיקה מחוץ לכוח ההגיון, שכללי אתיקה הגיוניים לעולם לא יוכלו להיות מוגדרים, ושבשטח האתיקה- בבחירת ערכיו, פעולותיו, ומטרות חייו- על האדם להיות מודרך על ידי משהו אחר מאשר היגיון. על ידי מה? -
אמונה- אינסטינקט- אינטואיציה- התגלות- הרגשות- טעם- חשק- משאלה- מאווה.
בימינו אלה, כמו בעבר, רוב הפילוסופים מסכימים שהסטנדרט האולטימטיבי של כללי האתיקה הוא המאווה (הם קוראים לזה ARBITRARY POSTULATE או- בחירה סובייקטיבית או מחויבות רגשית) והמחלוקת עתה היא רק בשאלה המאווים של מי: של היחיד או של החברה או של הדיקטטור או של אלוהים. יהיה אשר יהיה מה שלא יסכימו עליו, המוראליסטים של היום מסכימים כולם שכללי האתיקה הם נושא סובייקטיבי וששלושת הדברים שנמחקים מתחומה הם: הגיון- שכל - מציאות.

אם אתם תוהים מדוע העולם מתמוטט ממדור גיהנום אחד למשנהו זו הסיבה.
אם אתם רוצים להציל את הציוויליזציה, זו הרעה החולה של תורת האתיקה המודרנית ושל כל ההיסטוריה האתית שעליה עליכם לקרוא תיגר.
על מנת לקרא תיגר על האקסיומה של כל דיסיפלינה שהיא, על האדם להתחיל בהתחלה. באתיקה, על האדם יש להתחיל בשואלו: מהם ערכים? מדוע נזקק להם האדם?"

אני לא יודע אם הספר הזה יצא בעברית, אבל אפשר בהחלט (וגם רצוי) להוריד אותו בקאזה בהרצה של
AYN RAND THE VIRTUE OF SELFISHNESS

אני מקווה שעכשיו אתה מבין את הטעות המבישה שבדבריך ממלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 21:02 לינק ישיר 

קודם כל שלום וברכה לאנשי הפורום הנכבד, דומני שזו ההודעה הראשונה שלי כאן (לפחות הראשונה מזה זמן).
הייתי רוצה לערער על הקביעה הנחרצת לפני שיש "מציאות אובייקטיבית". אם הסכמנו שכל אדם כשלעצמו תופס את ה"מציאות" בצורה סובייקטיבית בלבד, הלא גם אם עולם מלא יטען כי הוא תופס משהו בצורה כלשהי, עדיין יהיה זה רק צירוף של תפיסות סובייקטיביות, ולא תפיסה אובייקטיבית (או שמא כמות מסויימת של סובייקטיביות הופכת ל"אמת מוחלטת"?). מעבר לכך, גם אם קיימת מציאות אובייקטיבית אמיתית אחת, ומציאויות סובייקטיביות שקריות אחרות (למשל אדם החולה במחלת נפש אשר רואה מראות ושומע קולות שאינם קיימים), אין לאיש את הכלים להבחין בצורה חד משמעית ביניהן (כמו בסיפור עם החכם הסיני ששכחתי את שמו והחלום על הפרפר). בעניין זה היטיב גם ג'ורג' אורוול לכתוב בספרו 1984 כיצד אנשים קובעים את ה"מציאות האובייקטיבית" עפ"י רצונם ואמונתם.

ובשולי הדברים, בעניין ההגדרה של המושג "אלוהים" אולי כדאי לציין כי ההגדרה הפילוסופית של אלוהים שונה מאוד מהצורה שבה הוא נתפס בתנ"ך או בקבלה למשל (ואני בטוח שיש כאן רבים וטובים שיוכלו להרחיב בעניין יותר ממני).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 21:30 לינק ישיר 

מצידה של המציאות- תערער עד מחר, היא תשאר אובייקטיבית ושווה לכולם כי כך היא. זה שאתה רואה שולחן כארנב ורוד עם נקודות טורקיז כי לקחת LSD או כי אתה איזה חולה נפש מופרע לא אומר שהשולחן לא שולחן. לא אומר שאי אפשר לעשות עליו שיעורי בית או להניח עליו צלחת עם גפילטע וכוס יין.

קשה להבין כזה דבר פשוט? A IS A בכל המישורים, בכל המובנים. המציאות היא אחת וקיימת. תקראו לה אלוהים, תקראו לה קדאפי או סבתא טובה - היא עדיין המציאות. ולא אתם, לא אני יכולים להתעלם ממנה ולשרוד לאורך זמן בכוחות עצמינו.

הסחפו לאי בודד פעם ותגידו לו "אתה לא אי בודד אתה צלחת קוגל" נראה כמה זמן תשרדו עליו.

תעמדו באמצע עזריאלי ותצעקו "אתה לא קניון אתה צלחת קנישעס" ויאשפזו אתכם באברבנאל. תשרדו הרבה יותר זמן כי מישהו ידאג שתאכלו ותלבשו בגדים בצבע טורכיז שעליהם רשום "המרכז לבריאות הנפש"

בקיצור, מה שמאפשר לרובכם להתנהג בצורה לא הגיונית ולא רציונאלית זו החברה, שבגלל שערכיה אינם הגיוניים ורציונאליים לא ממש אכפת לה. אבל תנסו להתנהג בצורה לא רציונאלית כשאין איש בסביבה, נראה מי ינצח, המציאות או אתם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 21:48 לינק ישיר 

אני חושש שזה לא כל כך פשוט כפי שאתה מציג את זה... מאחר ולוגית אין לך שום דרך להוכיח שהשולחן הוא שולחן, אתה מסתמך על הנסיונות האמפיריים שלך עם האובייקט שנקרא שולחן. מאחר וראית כי במספר פעמים גדול ההתנהגות של השולחן לגבי דברים מסויימים היתה אחידה, אתה מוצא איזה "היגיון לוגי" שיסביר את ההתנהגות של השולחן. למרבה הצער, אי אפשר לאמת את ההגיון הזה בכלים אובייקטיביים, והוא טוב רק כל עוד השולחן לא התנהג אף פעם בצורה בלתי צפויה. במציאות שאנחנו חווים, זה בד"כ מספיק כדי לתפקד, אבל זה עדיין לא הופך את התיאוריה שלך לגבי המהות של השולחן לנכונה. במתמטיקה למשל, שמתיימרת להסתמך על לוגיקה בלבד, גם מיליון דוגמאות לכלל מסויים לא מוכיחות אותו. רק הוכחה שנובעת מכלים לוגיים טהורים היא הוכחה לוגית תקפה.
אתה טוען בעצם, שהמציאות היא אמיתית כי היא התנהגה באותה צורה במשך כל הזמן שאתה זוכר אותה ולכן כל ערעור עליה הוא מגוחך. אני טוען שאתה מסתמך על נתונים אמפיריים בלבד (שלא לדבר על כך שהזיכרון ותפיסת הזמן בכלל רחוקים מלהיות מדוייקים), ולכן, למרות שזה שימושי ונוח (ואני לא מכחיש את זה), אי אפשר באמת לדבר על "מציאות אובייקטיבית" במושגים פילוסופיים "מוחלטים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 21:49 לינק ישיר 

" גם אם קיימת מציאות אובייקטיבית אמיתית אחת, ומציאויות סובייקטיביות שקריות אחרות (למשל אדם החולה במחלת נפש אשר רואה מראות ושומע קולות שאינם קיימים), אין לאיש את הכלים להבחין בצורה חד משמעית ביניהן "

טעות! זה שאתה טרם רכשת את הכלים האלו או שטרם שמעת על קיומם לא אומר שהם לא קיימים. ולראיה(ולהבדיל אלף הבדלות מ"אלוהים" ושאף אחד לא ינסה בכלל להשתמש במשפט הזה נגד דברי מבלי להוכיח) הכלים האלו ניתנים להוכחה ממשית, לחלק מהם קוראים מיקרוסקופ, טלסקופ, מדחום, ברומטר, נוסחאות מתמטיות, וכו' לחלק מהם קוראים מערכת ערכים רציונאלית, כללי אתיקה המבוססים על היגיון וראיה מפוכחת של העולם על ידי הסתמכות על המדע והשכל הישר. כל הכלים האלו נגישים מאין כמוהם היום הרבה יותר מאשר פעם "הושט היד וגע בם" בכל אוניברסיטה תמצא את כל מה שתארתי פה, בכל ספריה תמצא את הרוב.

האדם הוא חיה מפותחת, הוא נולד עם איבר הקרוי מוח, מוחו של האדם קיים על מנת לעזור לאדם לשרוד ולהתקיים. לכולם יש מוח אבל לא לכולם יש שכל. לכל אחד יש איבר חשיבה שבעזרתו הוא יכול לתפוס את המציאות. לא כל אחד יודע להשתמש בו, לא כל אחד יודע לחשוב. לחשוב בשביל עצמו. הרוב מעדיפים לפעול כאוטומט, לחקות את פעולותיהם של אחרים לטוב ולרע, הרוב מעדיפים שיחשבו בשבילם. כי, מה לעשות, חשיבה כרוכה במאמץ מוחי וכמו שיש הרבה שמנים בעולם שסולדים ממאמץ גופני-שרירי
ישנם הרבה טיפשים בעולם שסולדים ממאמץ מוחי.

ישנם גם הרבה אנשים שמעדיפים לאמץ את מוחם בכיוונים הלוצינוגנים לחלוטין, לשקוע בעולמות של פנטזיה ואשליה במקום להתעמת ולהתמודד עם המציאות. אנשים אלו קיימים רק בזכות החברה העוטפת אותם ומגוננת עליהם.

אני לא יודע כמה ממכם ניסו את זה, אבל אם ישימו אתכם במקום שומם בו תצטרכו לעבוד על מנת לשרוד ולהשיג אוכל ומים - לשקוע בשרעפים ולהתפלפל על תורה גמרה משנה וכו' לא יביא אוכל אל פיכם [1]. התנהגות רציונאלית כן.

[1]
(אתם עלולים להזיע תחת השמש הקופחת בעוד ספר הקודש פתוח על ברכיכם, להגות בו יומם ולילה במשך 3 ימים בדיוק עד שתקרסו מהתיבשות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 21:52 לינק ישיר 

מר סמסא,

אם הקריטריון שלך לרציונליות של ההתנהגות הוא זמן השרידות, אז נראה שהיהדות היא סופר רציונלית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 21:56 לינק ישיר 

vooooe, כקוצר טענותיך קוצר תשובתי ואסתפק ברמזים בלבד.

1. הטעות הראשונה שלך היא בדיפרנאציה בין האני לרצון - הסובייקט ורצונו חד המה.

2. מבעד למנגנון הערכי קיים מנגנון בירור, אבל זה איננו מנגנון בירור רציונלי במובן המושתת על ניתוח נתונים והסקת מסקנות.

3. אין דרך טובה ושלמה, אלא טובה לי ושלמה עבורי. אדם מעשן סיגריות ביודעין שלעשן סיגריות זה רע ומביא למחלות סרטן קשות, אבל עצם העישון טוב לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 22:07 לינק ישיר 

" אני טוען שאתה מסתמך על נתונים אמפיריים בלבד (שלא לדבר על כך שהזיכרון ותפיסת הזמן בכלל רחוקים מלהיות מדוייקים), ולכן, למרות שזה שימושי ונוח (ואני לא מכחיש את זה), אי אפשר באמת לדבר על "מציאות אובייקטיבית" במושגים פילוסופיים "מוחלטים".

מה אתה מנסה לטעון פה? שA הוא B כי גם אם הוכחתי שA הוא A אני לא יכול להוכיח שהA השני הוא באמת A על סמך נתונים אמפיריים כי עולם המושגים שלי מוגבל? הרגע אמרתי- A הוא A.

זה גובל בליצנות ההתפלפלות הזו שלך. אתה מכיר דרך אחרת להוכיח את המציאות שלא באמצעות המדע ובאמצעים אמפירים? חביבי, המחשב שלך שאיתו אתה כותב את הבדיחות הללו נבנה כולו על סמך ניסויים והוכחות אמפיריות, אז מה? הוא לא באמת פועל אלא רק הטעיה מוחית? מסתבר, שלאחר אלפי נסיונות חוזרים ונשנים, תמיד נפלו תפוחים אל האדמה לאחר שניתקו מהענף עליהם הם היו תלויים. חלק נפלו על גבם של חזירי בר, חלק מחצו חגבים וחלק על קדקדיהם של מדענים עת היו שקועים בשרעפים. התפוחים האלו נפלו עוד לפני היות האדם ועדיין נופלים. אני מסיק מכך שמשהו מושך אותם כלפי מטה, אחרת היו מתחילים לרחף סביבי. השכל שלי אומר לי- תפוחים נופלים למטה בגלל כוח המשיכה. עכשיו מה? אם אני מגיע מכך למסקנה מדעית אמפירית אני לא יכול לתאר את זה בצורה "פילוסופית מוחלטת"? אני לא יכול לתאר את זה במילים? הרגע עשיתי כן!

או שתתחיל לדבר בבירור ולהביא טיעונים לוגיים או שעדיף שלא תאמר כלום. אם תעטוף רעיון טיפשי ולא הגיוני בהרבה מילים פסוידו גבוהות סטייל "פילוסופיה מוחלטת" "הגיון לוגי" הוא עדיין ישאר רעיון טיפשי ולא הגיוני. שולחן לא יתנהג פתאום כארנב בצבע טורכיז כיוון שלאורך כל ההיסטוריה של העצמים הדוממים ככלל והשולחנות בפרט לא נצפה מקרה כזה. בגלל שנערכו המון ניסויים על טיבם של חומרים מוצקים שאינם חיים אני בטוח במאה אחוזים שהשולחן שלי לא יתחיל לדבר פתאום או לרצות לשחק כדורגל. אם אתה בוחר להתעלם מכל המדע האמפירי ולחיות את חייך במיני אשליות מטופשות שיבושם לך. החיים קצרים מדי מכדי שאבזבז אותם על לחשוב "מה היה קורה לו לשולחן שלי היה זנב מכשכש העונה לשם שמוליק ולמנורה שלי היו טחורים והיא היתה נאנחת עליהם בגרמנית"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 22:10 לינק ישיר 

מיקרוסקופ הוא כלי לצפות במציאות אובייקטיבית? אתמהה... כי אם אני לא בטוח שמה שעיני רואות הוא המציאות האמיתית, למה שאאמין לכך דווקא שכאותן עיניים מסתכלות דרך מכשיר מגדיל? או שמא גם הטלוויזיה היא כלי לצפות במציאות אובייקטיבית? מיקרוסקופ, ככל הידוע לי, מציג תמונה מוגדלת של מה שאנחנו רואים. אבל אם מה שאנחנו רואים הוא מצג שווא, אזי ההגדלה היא רק הגדלה של מצג שווא ואני חושש שהערך של זה נמוך...

עניין שני: המדע ה"אובייקטיבי" שאתה מדבר עליו, משתנה כל הזמן. המדענים בימי הביניים טענו שהארץ שטוחה. אח"כ טענו שכדור הארץ מושך אליו עצמים, והטענות האלו שהיו "אמיתות מוכחות" בזמנן, הופרכו מאוחר יותר. שוב אדגיש, שכאשר אתה מסתמך על נתונים אמפיריים בלבד, אתה בהחלט עלול לפספס נקודה מרכזית, וניסוי קטן שיראה תוצאות שונות עלול להפריך (ועשה את זה פעמים אינספור בתולדות המדע) תיאוריות גדולות ומכובדות.

עניין שלישי: אודה לך באם תוכל להסביר לי (ולהביא דוגמאות אם אפשר) מהם "ערכים רציונליים" או "מוסר אוניברסלי". עד כמה שיצא לי לראות, הכל תלוי במוסכמות חברתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 22:12 לינק ישיר 

MuyaMan,

אתה מעלה כאן לשאלה ולבדיקה את ההנחות שהמדע משתמש בהם. גרגור איננו מודע לכך ומנסה להשתמש במדע עצמו כדי לאושש את הנחותיו-הוא. זה הוויכוח הגדול בדברי הפילוסופיה ממחצית המאה ה-18 ואילך בין דקארט,יום,קאנט,וויטגנשטיין,קראנפ,הרטשטורן,לייבניץ ועוד הרבה פילוסופים שניסו לנסח את הבעייה ואת התשובה, מבלי להתיימר לתת תשובה-לכל-שאלה אליבא ראנד והפילוסופיה הפסוודו-רציונלית שלה.

אבל מה בין זה לוויכוח על אלוהים ?

תפקיד הפילוסופיה והמדע הן לספק מידע, הדת לא מספקת כלום אלא תובעת עבודת ה' [וזה גם ההסבר לטענה בדבר הצורך של ערכים, לאדם אין צורך בערכים.יש לאדם צורך להשתין או לאכול, אין לו צורך להאמין באל או להיות דמוקרט].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 22:14 לינק ישיר 

רוח דרומית, בוא אני אשים אותך בג'ונגל האמזונאס ונראה איך תשרוד בעזרת עקרונות היהדות שלך. היהדות היא לא אמצעי שבעזרתו האדם שורד. יש רק 14 מיליון יהודים בעולם. אם היהדות היתה אמת המידה להישרדות, איך זה שיש עוד 6 מיליארד איש שאינם יהודים?
או בקיצור, לא בזכות היהדות שרדת כאדם. שרדנו כעם אולי בזכותה אבל אין אנו חבים לה את חיינו כאינדווידואלים. כיצורים חיים.

בחייכם חבר'ה, אם אנחנו גולשים לדמגוגיה זולה אז זה לא שווה כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 22:16 לינק ישיר 

נראה שאתה כותב קצת יותר מהר ממני... :)
בכל מקרה, שני דברים שנאמרו, ואולי כדאי להדגישם שוב:
1. זה שדברים מתנהגים בצורה מסויימת בתקופה ארוכה, אינו נותן ערובה (אלא במקרה הטוב סבירות) שהם ימשיכו להתנהג כך לנצח, או שזו מהותם.
2. הדוגמא שנתת לגבי כוח משיכה היא דווקא דוגמא לא כל כך טובה, מאחר שהתורה של איינשטיין מפריכה את התיאוריה של ניוטון, וגורסת כי אין שום כוח מסתורי אשר יודע כיצד למשוך כל אובייקט בכוח המדוייק המתאים למסה שלו כדי שיפול לארץ בדיוק באותה המהירות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 22:18 לינק ישיר 

מוטך -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 22:20 לינק ישיר 

.

=== אתראת גלישות פראיות ===

אם אנחנו רוצים לערוך דיון בפילוסופיה של המדע, הבה נערוך זאת. וווווּ תוכל לטעון שיש מציאות אובייקטיבית ויצחק יונתן (אולי) יסביר לנו את חוק אי הודאות של הייזנברג.

למי ששכח: הנושא המקורי שאנחנו מנסים לדון בו הוא הוכחות לוגיות לקיום האל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2003 22:27 לינק ישיר 

מותק שלי,

אני לא משתמש במדע בכדי לאשש את הנחותי אני. אני נסמך על המדע על מנת להבין את העולם בו אני מצוי.

וגם, אם לאדם אין צורך בערכים, למה שלא תלך ותירה בשלוימה כי הוא עיצבן אותך? למה שלא תאנוס את שרה כי היא ****?

מויהמן, שוב-
אתה לא רוצה להאמין למראה עינך כי אולי הן מתעתעות בך, אתה רוצה לחשוב שאולי הדלת שלך עשויה מפרוות בטן של חיפושיות לוביות שיהיה לך לבריאות. כנראה שנידונת לחיות בעולם פסיכודאלי מלא הפתעות ושיגועים בו תנוע ככדור ברזל במכונת פינבול בין חוסר וודאות להזיה.
לכשתסחף לאי בודד, תמשיך גם שם להאמין שעץ הקוקוס שלפניך הוא בעצם נרגילה סורית ושהנמר שבא להביא לך ביס בתחת בתור אפריטיף הוא רדיו דיסק פיוניר 80 דציבל. אם לא אשמע ממך יותר לא אתפלא...

אתם עושים בכוונה להציג טיעונים מטופשים? נגמרו לכם הטיעונים ה"הגיוניים"?

לפי כללי השמירה על רוח הפורום:

תוקן על ידי - ווטו1 - 07/12/2003 1:14:36

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אחת ולתמיד: יש או אין?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.