|
|
| נשלח ב-23/3/2005 21:15 |
|
| |
ועוד מבית מדרשו של האי רבא ענקא, הגאון רבי נאפאלקע פוקס באטשי שליט"א
שלאחרונה המכונת כביסה שלו מתנהג כמו רעבישע אייניקל, פשוט לא רוצה לעבוד, בכדי שיעבוד צריך להשקיע בו איזה מאה מאתיים דולר, ואז עובד שבועיים, אחרי שבועיים שוב,
וד"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 21:36 |
|
| |
ןעוד מבית מדרשו של הרה"ק הנ"ל:
מה המכנה המשותף בין ליטאי לגאלע ?
שניהם קרירים
שניהם בקושי זזים
ואת שניהם חסידי גור רוצים לאכול חי...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 22:09 |
|
| |
זוג מגיעים לרב בכדי להתגרש, הרב שואל את האשה מדוע את רוצה גט מבעלך, האשה עונה משום שאין לו יראת שמים הוא גומר את השר בצהריים ומיד מבקש כוס קפה.
פונה הרב אל הבעל הנכון הדבר?
כן! עונה הבעל.
וכי מה הסבר יש לדבר? שואל הרב.
עונה הבעל: אני יודע שיעברו מינימום שש שעות עד שאקבל את המבוקש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 22:15 |
|
| |
דרך צלחה
הרסת את הבדיחה עם "הגלע".
במקור אמרו החסידי גור שהבלזע חוסיד הוא כמו "גלע" ("פצאע") קאלתער & שוקעלצאך. (בתרגום - קר קריר ומתנענע).
תוקן על ידי - הרשבא - 23/03/2005 22:21:44
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 12:32 |
|
| |
הרשבא
אני חושב שאתה טועה, כי הגרער'ס הם הקרירים, כמנהג פולין...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2005 12:43 |
|
| |
עוד ממבית מדרשו של אדמו"ר דפומפדיתא יאריך ימים על משקלו:
נכסתי פעם לחתונה והנה אני רואה אחד עומד ודורש. בעל השמחה מגיע אלי והוא אובד עצות, הוא אומר לי: דרשן זה דורש כבר שעה וחצי ואין מי שיעצור בעדו, כל הרמזים הגלויים והנסתרים לא הועילו. אולי אתה יכול לעשות משהו בנידון. אין בעיה עניתי לו. ממשיך לספר האדמו"ר דפומפדיתא.לקחתי נייר וכתבתי שלש מילים. מסרתי את זה לילד שימסור זאת לבעל דרשן. הבעל דרשן קורא את הכתוב, ואומר: ובא לציון גואל בב"א. וגומר את דרשתו. בעל השמחה ניגש אלי ושואל אותי: ר' נפתלי, איזה כישוף עשית פה ? מה כתבת לו ? שלש מילים כתבתי לו:
דיין אוזן איז סיריצן...(המנסיים שלך קרוע...)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2005 13:18 |
|
| |
מו"ר ר' נפלתי פוקס מספר שפגש בחסיד ברסלב מאלו שרוצים להעלות לארץ את קברו של ר' נחמן מברסלב.
הוא שואל אותו: תגיד איך תוכלו לעבור את הגבולות ולהביאו לארץ ללא שיעכבו אתכם בגבולות ? נביאון בחתיכות עונה לו הברסלבער.
ר' נפלתי מזדעזע לשמע התשובה. מה השתעגתם תביאו אותו בחתיכות ? ה' ישמור !!!
לא הבנת את כוונתי עונה לו הברסלבער: נביא קודם את נ אח"כ את נח לאחר מכן נחמ ובהמשך את נחמן ואז מאומן...

|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2005 17:59 |
|
| |
אמא קנגרו לא אוהבת ימים גשומים
למה?
כי הילדים נשארים ומשחקים בבית
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2005 18:09 |
|
| |
גב' שטרית מטיילת לה ברחוב הראשי של העיר ופוגשת את הרב המקומי.
"שלום לך גב' שטרית. איך את מרגישה?" שואל הרב.
"נכון שאני הייתי הרב שקידש אותך ואת בעלך בברית הנישואין לפני שנתיים?"
"כן. זה נכון כבוד הרב" עונה גב' שטרית.
"נו?" ממשיך הרב "וילדים יש לכם?"
"לא " עונה היא "עדיין לא!"
"טוב" אמר הרב "אני בדרכי לקבר הבבא סאלי בנתיבות. אדליק שם נר בעבורכם".
"תודה כבוד הרב" השיבה גב' שטרית.
עברו מספר שנים והרב פוגש את גב' שטרית ברחוב שנית.
"מה שלומכם, גב' שטרית" מתעניין הרב.
"ברוך השם יום-יום" עונה לו הגב' שטרית.
"וילדים?" שואל הרב.
"כן יש לנו... 3 זוגות תאומים ועוד 4 שנולדו בודדים" משיבה הגברת.
"או, כמה מוצלח" ממשיך הרב "ומה שלום בעלך היקר?"
"עכשיו הוא בדרך לנתיבות לכבות את הנר שהדלקת לנו שם"...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2005 02:46 |
|
| |
בעזהי"ת
כשהגיע אל העיירה אותו בעל שם, החליט אחד מראשי המשכילים להתקלס בו ולהלבין פניו ברבים, למען יראו ויראו הפרימיטיביים שעבודת כוכבים ומזלות עבודתם.
מייד התקשט במלבושיו הנאים, פראק וצילינדר, המתין מעט בתור אל הבעל שם, ונכנס אליו כשפיו תלונה על מחלת נפש משונה שתקפתו, שאין הוא יכול לדבר אמת בשום אופן; ולא זו בלבד אלא שאף יכולת הזכרון אבדה ממנו; ואם לא די במרעין בישין אלו, הרי שגם חוש הטעם גז חיש ועף לו... , והנה סך עשרה רייני"ש, אם יביא לו ישועה.
"שמח ובטח בה'", ציווה עליו הבעל שם, שהרי שווא תשועת אדם!, והסביר לו שקיימת אצלו מרקחת סגולה פלאית, שבוודאי תועיל לשכמותו, ומייד יביאה מהחדר הסמוך, אך סייג אחד הוא, שיועיל בטובו האדון לעצום את עיניו, מחמת עינא בישא בפרנסתו של הבעל שם.
חזר הבעל שם לחדר, והערה כף מהבילה אל תוך פיו של אותו משכיל...
בצעקות שבר "חרא", בהקאות וביריקות, רץ המשכיל אל הבאר שבחצר, ושטף את פיו למשך שעה ארוכה.
כשחזר, עם אלה וכלי משחית, והתכונן לעשות שפטים באותו בעל שם נפשע, ראה שכבר נזדרז זה לדרכו. על השולחן במקום עשרה הרייני"ש נותר פתק שכך נכתב בו בזה הלשון:
אנא ממך יהודי חביב, אל יחר באפך.
חולה היית במחלת נפש נוראה, חסר יכולת אמת, זיכרון וחוש טעם, והנה למרות מרירותה של הסגולה, ברפואה גדולה ומיידית נושעת, שלא רק חוש הטעם חזר אליך וטעמת את הסגולה הפלאית, לא רק שהאמת חזרה ללשונך, בצעקך "חרא", אלא שבוודאי ובוודאי נתרפא גם חוש הזיכרון שלך, ותזכור עד סוף ימיך את המאורע הזה

|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2005 02:52 |
|
| |
בעזהי"ת
רגע לפני שגרשו בחרפה מעל פניו, העשיר הקמצן את בערל קבצן, הספיק לפלוט בערל בקול גדול "ואני אברכך, שישמך א-לקים כאברהם יצחק ויעקב!!".
ציווה העשיר על משרתיו לעצור קמעה, ובקול מפוייס ומלא חרטה נתן לו בידו מתת הגונה, ושאלו איך משיבו טובה תחת רעה, ומברכו בברכה שכזו?
"תנוח עליך דעתך, אמר בערל, נסוג במהירות לעבר הדלת... ,בירכתיך שתהיה נע ונד כאברהם, עיוור כיצחק, וחיגר כיעקב".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2005 03:39 |
|
| |
הגיע אדם לבית דין של מעלה
שקלו וטרו בדינו, ונתברר כי אינו יכול להיכנס לגן עדן שכן אין מספיק מצוות בציקלונו.
אך דא עקא, שגם לגיהנום לא נועד הלה.
נמנו וגמרו ומינוהו האחראי על בריכת הצואה, וכך אמרו לו: בכל עת שיוציא אחד מן הרשעים את ראשו מן הצואה הרותחת הכה בו במחבט זה שבידך עד שיכניס שוב את ראשו.
עבר שבוע, והממונה בא לשאול מה נעשה בדינו.
נענה הלז ואמר: אין בכחי לשאת יותר, הבריכה ארוכה מני ים, ורשעים רבים שורצים בה, ועלי לרוץ מקצה לקצה ללא הפסקה קלה, שמא הגיע כבר הזמן להקל בענשי?
הביאוהו שוב לפני בית הדין.
ויצא גזר דינו להעבירו לבריכת הצואה של הצדיקים, קטנה היא ודי ריקה, שם תיקל עליו מלאכתו.
חיש חלף עבר עליו עוד שבוע, והנה הגיע הממונה, הופתע זה לראותו עושה מלאכתו רמיה, יושב בנחת על ביתן המציל ומעשן...
שאלו הממונה, מה זאת??
ענה הלז ואמר: צדיקים, מלאכתם נעשית ע"י אחרים, פה אין עלי לעבוד קשה, בכל עת בה מוציא צדיק אחד את ראשו לפוש מעט, נמנים עליו חבריו ומטיחים את ראשו מהרה פנימה, ואני נח לי.
אל תבוזו ואל תצחקו, ולמרות שנראה כי אין כלום בבדיחה זו, הרי יסוד גדול טמון בה, ועליה נאמר: אוח, אוח.
(מו"ל, אתה מוציא אותי לאור?)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2005 03:59 |
|
| |
בעזהי"ת
כשנסתלק לבית עולמו, בערקאוויטש קמצן, מייד נזדרזו מלאכי החבלה בהמוניהם, והחלו גוררים אותו ברגליו אל פתחה של גהינם..
"הזהו משפט צדק??!", פתח בערקאוויטש בזעקות, והרי לפני ארבעים שנה קיימתי נפש בישראל! עני רעב היה, וגרייצ"ר קטן נתתי לו, למען יקנה פת ותחי נפשו!.
עיינו המלאכים בפנקסים, ומצאו שאמת, נכון הדבר, כך היה המעשה!
נזדרזו ושלחו במסנג'ר לבי"ד של מעלה, לדעה מה יעשו.
ישבו על המדוכה בי"ד של מעלה, וכך פסקו:
יוחזר הגרייצ"ר לבערקאוויטש, ויחדיו ילכו הם לעזאזל.
|
|
|
|
|