| נשלח ב-17/5/2005 23:00 |
|
| |
בעזהי"ת
לכל מאן דבעי.
פרס יקר ערך יוענק למי שימצא את הבדיחה שחזרה על עצמה באשכול הזה, במספר הפעמים הגדול ביותר.
יברכך ה' וישמרך.
יאר ה' פניו אליך ויחנך.
ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2005 01:37 |
|
| |
נכנס איזה צ'חצ'ח לסטייפלער.
הגיש לו פתק וז"ל,
שהרב יומר לי דוגרי
האם יש לו רוח הקודש.
הסטייפלער: מה זה דוגרי?
הצ'חצ'ח: דוגרי זה בפנים !
הסטייפלער: תסתלק מפה מהר לפני שאני יתן לך סטירה בדוגרי.

|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2005 18:28 |
|
| |
יום אחד, לפנות ערב, חזר איש אחד מהעבודה הביתה ומצא אותו ממש הפוך: שלושת ילדיו, עדיין בפיז'מות, שיחקו בחוץ בתוך הבוץ, כאשר סביבם אריזות של חטיפים מפוזרות על פני כל החצר הקדמית. דלת הכניסה לבית היתה פתוחה.
כשנכנס ראה שהבלגאן בפנים גדול בהרבה: נברשת התאורה היתה זרוקה על הרצפה ושטיח הכניסה היה זרוק ליד הקיר. החדר היה זרוע צעצועים ופריטי לבוש שונים. הכיור במטבח היה מלא כלים, שאריות ארוחת הבוקר היו מפוזרות על הדלפק ופרורים מילאו את השיש. כוס שבורה היתה מונחת מתחת לשולחן. ליד הדלת האחורית בצבצה ערימת חול קטנה.
עלה האיש במהירות במדרגות, מודאג שמא אשתו חולה או שקרה לה משהו רציני, דילג מעל צעצועים נוספים וערימות של בגדים. כשנכנס לחדר השינה, חסר נשימה, מצא אותה שוכבת במיטה.
לשמע נשימתו הכבדה הסתכלה אליו, חייכה ושאלה איך עבר עליו היום.
הגבר המופתע היה מבולבל לחלוטין ושאל את אשתו, "מה קרה פה היום?"
חייכה אליו שוב אשתו וענתה, "נכון שכל יום כשאתה חוזר מהעבודה אתה שואל אותי מה כבר לעזאזל עשיתי היום?"
"כן", ענה האיש, כולו נדהם.
"אז", ענתה האשה, "זהו, שהיום לא עשיתי את זה..."
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2005 18:33 |
|
| |
חשיבה יצירתית
איכר זקן באירלנד ביקש לחפור את אדמת הגן שלו ולשתול בה תפוחי אדמה, אך העבודה היתה לו קשה מדי.
בנו היחיד, שיכול היה לעזור לו, ישב בכלא על שוד בנק.
הזקן ישב וכתב לבנו מכתב בו סיפר לו על צרותיו.
לא עבר זמן רב והוא קיבל תשובה מהבן: "אבא, אל תחפור בגינה. זה איפה שקברתי את הכסף"!!
בשעה ארבע לפנות בוקר הופיעו שנים עשר שוטרים, הפכו את הגינה על פיה ולא מצאו את הכסף.
הזקן המבולבל כתב לבנו מכתב נוסף, סיפר לו מה שקרה ושאל אותו מה לעשות עכשיו.
"שתול את תפוחי האדמה שלך, אבא", ענה לו הבן. "זה מה שיכולתי לעשות מאיפה שאני נמצא"...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2005 08:54 |
|
| |
כאשר ישחטו את מלאך המות. איזה שבח יספידו עליו ?
שהסתופף אצל יהודים טובים וצדיקים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2005 12:40 |
|
| |
שני רבנים מדברים. אומר האחד: "אתמול
חיתנתי שלושה זוגות
וזה עשה לי הרגשה טובה לשמח שבעה
לבבות".
שואל חברו: "אתה מתכוון לששה
לבבות..."
עונה הראשון: "לא, התכוונתי לשבעה...
מה אתה חושב...
שאני עובד בהתנדבות?"
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2005 13:03 |
|
| |
יענקל מילר: פגשתי פעם איזה רב, וראיתי עליו שהוא מצוברח. שאלתי אותו מאיפה הוא מגיע, וענה שמגיע מחופה. שאלתי אותו: מה היה לך בחופה? הוא ענה: עגמת נפש...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2005 00:44 |
|
| |
למה הירושלמים שוהים במירון לכה"פ 6 שעות???
כדי שיוכלו לאכול גם מהבשרי וגם מהחלבי...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2005 01:34 |
|
| |
שעה שתיים לפנות בוקר צומת רמות ד ירושלים, אני מניף יד
לטרמפ עוצר לי בחור צעיר אולי סטודנט באונברסיטה
העברית בן 27 לכל היותר,
ערב טוב אדוני אני שואל לאן כבודו מגיע???
לבקו"ם ענה בקצרה ונתן גז..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 09:33 |
|
| |
תגלית מדהימה
שמתי לב, שאחד מבני [לא חשוב מאיזה עדה] כל פעם מיד כשמתחילים לשיר זמירות של שבת הבן אדם עף לשירותים עם עתון [בקהילה אם זה מענין אתכם]
והנה עלה בדעתי להקים סטארט אפ
זמירות לעצירות
מי שסובל מעצירות אני מוכן [תמורת תשלום לא גבוה] לשיר לו מזמירות השבת.
בדוק ומנוסה.
תחשבו על זה............
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 17:54 |
|
| |
קיבלתי באימייל:
תפילת האימייל
שמור אותי מחברי הטובים, חסרי ההתחשבות, שעושים לכל הדואר הנכנס שלהם FORWARD בלי לחשוב ו"מפוצצים" לי את תא הדואר בזבל.
שמור אותי מחברי הטובים, חסרי הזיכרון, ששולחים לי את אותו E-MAIL שוב ושוב.
שמור אותי מחברי הטובים, חסרי הידע, שלא יודעים מה זה גודל של קובץ, וששני קבצים "ענקיים" ממלאים לי את תיבת הדואר בקלות.
שמור אותי מחברי הטובים, השולחים לי בכל חודש וירוסים חדשים.
שמור אותי מחברי הטובים, שכותבים "גדולללל... מדהים !!!"
על כל מייל שני שהם מעבירים.
שמור אותי מחברי הטובים, ששולחים לי מכתבי שרשרת.
שמור אותי מחברי הטובים, ששולחים לי משחקים ממכרים.
שמור אותי מחברי הטובים, ששולחים לי חידות שגורמות לי להפסיק לעבוד, או לאבד את השפיות לכמה ימים.
שמור אותי מחברי הטובים, ששולחים לי בדיחות קרש, בדיחות עתיקות, ובדיחות שקיבלתי כבר 5 פעמים ביומיים האחרונים.
שמור אותי מחברי הטובים, ששולחים לי קישור לאתר שהיה קיים כשהקישור התחיל לרוץ באינטרנט לפני שנתיים.
שמור אותי מחברי הטובים, ששולחים לי מכתב לתרומת דם להצלת חיים, שיצא לדרך לפני שנה ובינתיים החולה כבר נפטר(ה).
שמור אותי מחברי הטובים, ששולחים לי דואר שהם עצמם לא קראו אף פעם.
שמור אותי מחברי הטובים, שלא יודעים איך שולחים דואר, ומגיעה אלי הודעה ללא תוכן....
שמור אותי מחברי הטובים.
עם "דואר הזבל" האמיתי (פרסומות) אני בין כה וכה לא יודע איך להתמודד...
תוקן על ידי - דרך_צלחה - 29/05/2005 18:11:28
תוקן על ידי - דרך_צלחה - 29/05/2005 18:21:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 18:10 |
|
| |
תינוק זה כמו קפה
קל לעשות אבל אחר כך לא ישנים כל הלילה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 18:14 |
|
| |
החיים זה כמו קפה
פעם בוץ פעם הפוך
פעם שחור
ואם לא זה ולא זה
אז זה נס
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 22:47 |
|
| |
זהו מעשה שהיה, או כמעט היה, בתקופת שלטון הצארים ברוסיה. באותה תקופה היו היהודים סגורים , כידוע, בתחומי מושב, וכל נסיעה
לעיר רחוקה, ולמוסקבה במיוחד, חייבה רישיון מיוחד.
גיבור סיפורנו, יהודי מפולפל ובקי בהוויות אביי ורבא, הצליח לאחר מאמצים רבים להשיג רישיון של השלטונות לנסוע מאודסה למוסקבה.
הוא עלה לרכבת ותפס את מקומו. בתחנה הבאה עלה לרכבת נוסע נוסף והתיישב מולו.
הסתכל גיבורנו התלמודיסט בנוסע החדש וחשב לעצמו: מי יכול להיות הנוסע הזה.
הוא ודאי איננו איכר ואם איננו איכר, הוא ודאי בא מן האזור הזה. אם הוא בא מאזור זה הוא חייב להיות יהודי, כי הרי זהו אחרי
הכל אזור יהודי. ואם הוא יהודי, לאן הוא יכול לנסוע ברכבת זו? הרי אני היהודי היחיד מאזורנו שקיבל רישיון לנסוע למוסקבה.
אהה, הרי בסמוך למוסקבה יש עיירה קטנה. סאמבט שמה. לשם ודאי מועדות פניו, כי לעיירה זו אין היהודים זקוקים לאישור מיוחד כדי לנסוע.
אבל, למה שיסע יהודי לסאמבט? הוא ודאי נוסע לבקר את אחת המשפחות היהודיות המתגוררות בעיירה זו- הסיק ידידנו התלמודיסט.
וכמה משפחות יהודיות יש בסאמבט? רק שתיים – הברנשטיינים והשטיינברגים. הברנשטיינים הם משפחה איומה ונוראה. לכן אין ל
הניח כי צעיר יפה מראה כזה ייסע למשפחה כזו. הוא נוסע לבקר אצל השטיינברגים.
לשטיינברגים יש רק בנות. אולי הוא נשוי לאחת מהן? ואם כן, מי מהן הוא נשא לאשה?
שמעתי ששרה נישאה לפרקליט נאה מבודפשט, ואסתר לאיש עסקים מז'יטומיר. לפי מראהו הוא נראה כפרקליט ולא כאיש עסקים,
ולכן שמו חייב להיות אלכסנדר כהן. אבל אם הוא בא מבודפשט האנטישמית, הוא ודאי לא השאיר לעצמו את השם כהן במקצועו.
איך משנים ההונגרים את שמותיהם ? מכהן הם הופכים בדרך כלל לקובץ'. אך ההונגרים האנטישמים אינם מתירים לכל כהן לשנות את שמו.
אם התירו לו, משמע שיש לו מעמד מיוחד, אולי דוקטורט מהאוניברסיטה.
כאן פנה ידידנו התלמודיסט אל הנוסע בשכנותו ואמר לו: מה שלומך, דר' קובץ'? "תודה לך, טוב מאד- השיב האיש- ,אך מנין ידעת את שמי?"
אהה, השיב התלמודיסט, הרי זה ברור ומובן מאליו
 |
|
|
|
|
|