הייתה פעם אישה אחת שהיה לה בעל כעסן. יום אחד החליטה שהיא רוצה להרגיע אותו, אז היא קנתה לו נחש קטן שישחק איתו.
ובנתיים הלכה לה לטייל, שבעלה ישחק לו עם הנחש. כשהיא חזרה היא ראתה את הנחש חתוך חתיכות חתיכות. היא שאלה אותו מה קרה? הוא ענה לה אף אחד לא יעשה לי ששש בבית הזה.
תוקן על ידי רונןיג ב- 08/06/2009 11:28:08
נשלח ב-8/6/2009 14:22
חחחחח רונן... חזק!!!
וזה משום מה מזכיר לי אמרה מסויימת..
שאהבה מורכבת ממילה אחת, בת 4 אותיות, 3 הברות, ו-2 מטומטמים.
נשלח ב-8/6/2009 14:32
רננה, מס' 3 שגוי (עקב חטף פתח..)
נשלח ב-8/6/2009 14:34
רותם, אם רק היה לי למי להעביר את הערתך הלשונית..
שמעתי זאת ממש מזמן, ולא זוכרת ממי.
ואת לא חייבת לקלקל את הבדיחה :)
נשלח ב-8/6/2009 14:40
באותו עניין, מעשה בגביר שכל אדם שהיה מבקש ממנו נדבה, היה נשאל איזו מילה בתנ"ך היא רצופת ארבעה קמצים. הגביר התנה את תרומתו במתן תשובה נכונה, כך קרה שאף אחד לא קיבל נדבה מהעשיר הקמצן.
יום אחד נקלע רב מכובד שענה לשאלה בשאלה, איזו מילה בתנ"ך היא רצופת ארבעה פתחים. העשיר לא ידע והבטיח לתת תרומה מכובדת אם יהיה גילוי הדדי.
הרב ענה שהתשובה לשאלת העשיר זה 'האנפה', ואילו התשובה לשאלתו עצמו היא 'הקדחת'.
לאחר שהעשיר נתן תרומה נכבדה, הוא ביקש מהרב לשמור את התשובה לעצמו, אמר לו הרב: "גם אני רוצה שתשמור את הקדחת אצלך"...
סיפור יפה, אבל גם בויקרא וגם בדברים יש הא' שב'האנפה' מנוקדת בחטף פתח.
נשלח ב-8/6/2009 15:04
אינספקטור מכובד.. הריני לתקנך.. התשובה לגביר היא "הרחמה" כשהטעם הוא כמובן בח' ולא במ'..
נשלח ב-8/6/2009 16:02
:)
נשלח ב-8/6/2009 16:09
הגמרא מספרת על אמוראים גדולים ביותר שלפני שהתחילו את לימודם היו אומרים קצת מילתא דבדיחותא, יישר כח לכל המשתתפים באשכול זה שכבר הורדתי מכאן כמה וכמה פעמים גוטע סחורה לדרשה בשבע ברכות וכדו'.
באותו עניין, סיפור שהטענה שהוא אמיתי:
יהודי הגיע לרב אלישיב, לאחר תלאות רבות. כשנכנס, אמר לרב אלישיב שלפני דבריו יש לו שאלה לרב: "למה רבקה שלחה את יעקב שירמה את יצחק, למה לא יכלה להיכנס ליצחק ולומר לו שיתן את הברכות ליעקב?" והשיב: "רבקה רצתה להיכנס, אבל אפרתי לא נתן לה". חייך הרב אלישיב: "אם אפרתי היה עומד בכניסה, גם יעקב לא היה מצליח להיכנס"...
נשלח ב-11/6/2009 15:18
:)
נשלח ב-12/6/2009 13:05
במשפחה בעלזאית מפורסמת לא הכינה עקרת הבית את העוגת גבינה עד שעה לפני חג השבועות,
כששאלו אותה למה היא מכינה כ"כ מאוחר,
היא ענתה "משום מעשה שלא היה".
וד"ל.
נשלח ב-12/6/2009 13:13
כשהזכירו אצל הגה"ק מוהרממממ"מ שליט"א, את הזיגזוגים בשער הדולר, הוא הורה לבדוק את המזוזות בשער...
כשהגיעו הורים מודאגים ותינו בפני הגרחחחח"ח שליט"א את צערם מכך שהדולר נופל, הוא הרגיעם באמרו בבני ברק זה לא יפול....