כשדיברתי על התנאים המוקדמים שחייב בהם האדם כדי לעסוק בתורת הנסתר, דברתי על דברים ברורים שאותם מפרט הרמב"ם בשמונה פרקים,(וביתר חיבוריו) ביקשת לדעת את נקודת הגבול בין הדמיון לשכל, שזאת באמת הבעיה המרכזית בזיהוי של מי "מורשה" ומי לא. אמרתי לך שאני מוכנה לנסות ולהסביר לך על פי הרמב"ם , אך כדי לדון בזה אתה צריך לפתוח אשכול.
שבת שלום
נשלח ב-2/1/2004 01:51
את מתכונת לעשיר גיבור וחכם ????
(אם כן , מה הקרטריון לדברים האלו , מצריך עיון...)
בכל אופן אשמח לשמוע בענין .
שבת שלום .
נשלח ב-2/1/2004 02:16
אני מתכוונת לנקודת הגבול בין השכל לדמיון, אותה ביקשת לברר, מהי הגדרת הדמיון(= החלק המדמה) ומהי הגדרת השכל (=החלק השכלי),
ולאו דוקא למינימום השלמות הנדרשת לנבואה
חכם = מעלות שכליות, גבור ועשיר = מעלות המידות
שמח שמח אך לא פותח, הדיון הזה סוטה מנושא האשכול, אנא ממך רוצה לדון בזה פתח אשכול.
שבת שלום
תוקן על ידי - איקה - 02/01/2004 2:48:37
נשלח ב-27/6/2005 17:04
סליחה על ההקפצה של השירשור אבל רציתי להוסיף שאלה לחכמי הפורום.
איך האמונה בגילגולי נשמות מסתדרת עם האמונה בתחית המתים? מה קורה ליענקל שהתגלגל למוישה ואח"כ לאפרים.
לאיזה גוף הוא ישוב בתחית המתים? לאיזו משפחה?
אם יענקל, מוישה ואפרים חולקים את אותה נשמה מה יקרה לאותה נשמה בזמן תחית המתים?
נשלח ב-27/6/2005 17:05
סליחה על ההקפצה של השירשור אבל רציתי להוסיף שאלה לחכמי הפורום.
איך האמונה בגילגולי נשמות מסתדרת עם האמונה בתחית המתים? מה קורה ליענקל שהתגלגל למוישה ואח"כ לאפרים.
לאיזה גוף הוא ישוב בתחית המתים? לאיזו משפחה?
אם יענקל, מוישה ואפרים חולקים את אותה נשמה מה יקרה לאותה נשמה בזמן תחית המתים?
נשלח ב-27/6/2005 20:37
שאלה זו, כמו עוד שאלות אחרות דומות, הטרידו כבר גם את מאמיני הגלגול.
אם אינני טועה, התשובה הרווחת היא שהגוף שבו הגיע האדם לתיקונו הוא הוא שיזכה לקום בתחיית המתים.
נשלח ב-27/6/2005 21:23
תודה על התשובה.
מה שעולה מכך זה שיתכן ויענטל המסכנה וילדיה שקמו לתחיה לעולם לא יזכו לפגוש את יענקל אביהם שהם אוהבים.
יותר מכך, תחית המתים מוגבלת רק לנשמות "מתוקנות".
הנושא גורם לי להעלות עוד תהיה, האם מאמיני גלגול הנשמות מאמינים בשכר ועונש בעה"ב?
לכאורה נראה כאילו כל השכר והעונש נמצאים בגלגולים שונים בעה"ז והעה"ב שמור רק למי שכיפר על כל חטאיו בגלגולים שונים.
נשלח ב-27/6/2005 22:35
בס"ד
עניין אמונת הגלגול אינו סותר את השכר והעונש ועניין עולם הבא ונראה לי כי אמונת הגלגול התחילה בתקופת הרמ"ק ורבנו האר"י זלה"ה ושורשו מדברי הזהר על הפסוק "על שלשה פשעי ישראל אשיבנו ועל ארבעה לא אשיבנו",שזה רומז על עניין הגלגול שאם אדם לא השלים את התיקון שלו בעולם הזה חוזר בגלגול ומובא בשער הגלגולים שמי שמתרחק מלימוד חכמת הקבלה יחזור בגלגול,ועיין בזהר חדש שיר השירים על הפסוק "אם לא תדעי לך היפה בנשים צאי בעקבי הצאן"שאם הנשמה לא הכירה את הקב"ה בעולם הזה אז אפילו שקיימה תורה ומצוות חוזרת לעולם הזה להכיר את בוראה.
נשלח ב-27/6/2005 22:42
אלי,
מתוך השתתפות כנה בצערם של רבים כל כך, דומה ואכן זה יהיה המצב.
יתירה מזו:
אשה תקום, ותגלה את בעלה נשוי למשיהי זרה, כמה דורות אחריה, מהגלגול בו הוא תוקן!
נשלח ב-4/7/2005 15:15
שי,
מבלי לזלזל בערך תשובותיך, אני ממליץ לך לקרוא קודם את מה שנכתב באשכול בעניין, לעתים זה חוסך אמירת דברים מיותרים.
אלי,
על הקושיות הטכניות בנושא הגלגול אפשר למצוא הרבה פתרונות טכניים. לא מקובל אני, אך פשוט לי שתחיית המתים היא שידוד מערכות הטבע ופשוט שלא תהיה במתכונת החיים היום. מן הסתם הילדים של יענקל לא יחזרו לתחיית המתים כילדים בכלל, וכל המסגרת המשפחתית, אם תהיה בכלל, תהיה במתכונת שונה.
נשלח ב-5/7/2005 00:46
'ספר הבהיר', הוא המקור הראשון לתורת הגלגולים .<יצא לאור בשנת 1118 בדרום צרפת>
כך על פי גרשם שלום.