| נשלח ב-5/3/2008 19:38 |
|
| |
[פלטי,
זכור לי משהו ביהדות (ובודאי זה גם בזוהר...) על הלבנת פנים (ואפילו של מישהו שנדמה לך כי הוא מלבין פני אחרים)...]
|
| נשלח ב-5/3/2008 19:52 |
|
| |
אםשלום
אני מכיר נביא לםני הזהר
שמואל ב פרק כב
(כו) עִם חָסִיד תּתְחַסּד עִם גּבּוֹר תּמִים תּתּמּם
כז) עִם נָבָר תּתּבָר ועם עקש תּתּפּל:
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2008 19:54 |
|
| |
ידעיה,
ככל הזכור לי, בספר 'שתי עגלות' שום דבר לא מקבל יחס של חרדת קודש, גם לא הרב הנזיר שבהחלט מוערך אצלי.
איפיונים של יווניות ושל עבריות הם בהחלט דבר מועיל, גם אם מעט ספקולטיבי (ואני אפילו מעיר על כך בספר שהכותרת 'יווני' בהקשר זה היא מנקודת מבט מאד מסויימת ולא מדוייקת, כולל ההתייחסויות של חז"ל), אבל הגדרות לאומיות על בסיס מגוחך כזה הן בעייתיות, וכמושנ"ת.
אם הייתי מוצא לעצמי את הבסיס לזהותי היהודית בכך שאני בעל עמדה סינתטית זה היה מגוחך באותה מידה.
פלטי,
אודה לך אם תוכל לחזור על העניין בכל אשכול, או אולי בכותרת הפורום, כדי שלא יהיה מישהו שלא ישים אל ליבו את הכלל הבסיסי הזה. חן חן.
|
|
| נשלח ב-5/3/2008 21:13 |
|
| |
פלטי
לא הוגן מצדך לנצל את אופיו של פורום זה, כדי לתקוף כך. במחוזות אחרים היתה פורצת התלהמות והטחת רפש וגם אני הק' הייתי מצטרף למחאה על דבריך, כאן זה לא קורה וטוב שכך. חבל שאתה פוצח במקהלה צורמת כזו. נקוה שהיא לא תהפוך לסימפוניה.
מיכי
פספסת את השאלה בסוף הערתי. ומכל מקום, דיון זה בהחלט שווה, לפחות דיון על השאלה אם זה שווה דיון.
פרוטגורס
הכותב מסתמך בהגדרת הפגאניות על ניטשה. כנראה שהם מתרגמים פגאניות כחופש מוסרי והטמטום מצטמצם רק לפולחן. בכך הרציונאליות היוונית היא המשך טבעי של הפגאניות, למעט הזלזול בפולחן. כאן היהדות היא החריגה. אני גם לא בטוח, שאת הבשורה שהביא אברהם אבינו לעולם אלילי, ניתן לכנות רציונאלית. הבשורה היתה אמונית ומוסרית, לאו דווקא לוגית.
------- מאיר
תוקן על ידי - ymy33655 - 05/03/2008 21:21:45
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2008 09:16 |
|
| |
מאיר,
שאלת הבשורה של אברהם אבינו, כמו גם שאלת אופי המאבק בין יוון לישראל, אינה שאלה היסטורית, אלא כיצד זה נתפס אצלנו כיום (ואצל חז"ל שמהם אנחנו מקבלים תפיסות שונות). בהקשרים של דיונים על תרבות וזהות, 'יוונים' הם היוונים כפי שהם נתפסים אצלנו ולא כפי שהם היו באמת.
במובן זה, אני בהחלט מסכים שניתן לתלות את המאבקים והבשורות הללו באידיאות ורעיונות, גם אם היסטורית זה לא מדויק.
ובודאי הדבר נכון ביחס לשאלות של בניית זהות בימינו, שזה ודאי נעשה על בסיס תפיסות אנכרוניסטיות (=תפיסות בנות הזמן שלנו שמושלכות על העבר).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2008 13:00 |
|
| |

אני עלול לפתח בטחון עצמי בכישורי התיווך שלי. עוד אציע את עצמי לדרג המדיני.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2008 13:36 |
|
| |
מאיר,
אני מבין שהודעתך האחרונה מכוונת לדבריי, אבל לא הבנתי מדוע.
כבר מלכתחילה לא היו לי טענות נגד עצם הטיעונים, אלא רק נגד ההשתמשות בהם כבסיס לזהות יהודית, לאומית או אחרת.
אם רוצים לדון על עצם הטיעונים, הרי זו אופרה אחרת.
ואולי בעצם זה מה שעושה כל מתווך?...
|
|
| נשלח ב-6/3/2008 14:23 |
|
| |
כתבת שבניית זהות היא אנכרוניסטית מעצם טבעה ולכן אין הבדל בין בניה על בסיס הסטורי לבניה על בסיס דרשני יותר. כשלעצמי, איני מסכים לכך, אך הצהרה לוחמנית כמו שנתת בתחילה, מתמוססת לה מאליה. עכשיו למדתי מה לא עושה מתווך, לא מצהיר בגאווה על ההישג, כדי שלא לאלץ את המסכימים לסגת. (ואת זה עשיתי כעת שוב ואתה תאלץ להסביר למה לא הבנתי בכלל מה שכתבת )
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2008 15:07 |
|
| |
בדיוק כך. הבעיה אינה האנכרוניזם, אליו כאמור אני מסכים. אלא שגם אם הוא נכון אין בזה בסיס סביר לזהות לאומית יהודית. אבל אחסוך לכולנו את זה.
|
|
| נשלח ב-6/3/2008 19:30 |
|
| |
מאיר
בשורת אברהם אבינו לא הייתה 'אמונית', שכן כולם האמינו אז בכח עליון. בשורתו הייתה רציונל של הגיון האמונה, מכח רציונל זה הגיע לתובנה מונותאיסטית כשלצידה 'רציונל' מוסרי, (המוסר הבסיסי נראה היום כמובן מאליו, אך אברהם אבינו הגיע אליו מתוך דבקות רציונלית וכריאקציה מהתרבות הפגנית השלטת).
לבוא לאחר מאות שנים ולומר כי הפגניות ותרבותה הנלווית היא הרציונלית ואילו המהפכה המונוטאיזם על השלכותיה התרבותיות מוסריות היא הדוגמטית (במובנה השלילי וצר האופקים), זה יותר מצורם.
|
|
|
|
|