בית פורומים עצור כאן חושבים

ניחום אבלים באינטרנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2011 15:20 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=27654

בשבוע שעבר נפטרה מרים גליק מירושלים, אמו של הרב נחום גליק, המוכר כיו"ר העמותה וגבאו
הראשי של בתי הכנסת איצקוביץ ויוצאי חברון בבני-ברק.

בנו של הרב גליק, הלומד בישיבת 'ארחות תורה' החדשה שנפתחה בכרמיאל ב'זמן קיץ', פנה אל ראש הישיבה, הגראי"ל שטיינמן, בשאלה: מאחר והמרחק מכרמיאל למרכז הארץ הוא רב - האם לבוא להלווית הסבתא או שעדיף להגיע במהלך ימי 'השבעה' לנחם את אביו.

להפתעתו, הגראי"ל השיבו כי עדיף שלא יבוא כלל למרכז הארץ.

"לימוד התורה שילמד בזמן הזה של הנסיעות, הוא עילוי נשמה וזכות לנפטרת ונחת
להוריו גם יחד", אמר הגראי"ל והורה שלא ייסע לא להלוויה ולא לניחום אבלים בבני-ברק.

וכיצד ינחם ינחם את אביו?

"בטלפון".

באוטובוס כבר א"א ללמוד?

לימדוני פעם ש-"א-שאלה, איס טרייף".

הריני להכריז כי כעת הבנתי משמעות חדשה לפתגם זה. יש שאלות שרק לשאול אותן - איס טרייף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 15:47 לינק ישיר 

צענע

<אלא שהרב צריך להרהר איך הצמיחה החרדיות אטימות רגשית כזאת>

נראה לי שהסיפור לא היה במציאות, אלא נולד במוחו של הכתב או מי שחשב שע"י הסיפור ההזוי הוא יכבד את הציבור הליטאי, הנכד, אביו או את הרב.

על מנהיגי הציבור הליטאי להרהר איך הם הצמיחו ציבור של מטומטמים ובורים שיחשבו שאחד מגדוליהם יענה תשובה שכזו.

ירוחם

<לפני כמה זמן- ניחמתי אחד מהגדולים הליטאים על מות אשתו, על השולחן מולו היה פתוח ספר(לא ספר המותר ללימוד לאבל) בו היה מעיין בין גברא לגברא>

כבר קדמו לו:

ה"בן איש חי" מספר (ספר "בניהו", ברכות דף כד ע"ב בד"ה אילו לא באתי), ש"מספרים על גאון אחד שהיה לו חשק נפלא בעסק התורה, ואינו בטל מד"ת, ונזדמן לו פעם אבלות, והיה מחביא עצמו חדר תוך חדר ועוסק בתורה...".

הרב זוין מספר (אישים ושיטות ראש עמ' 92, בשם הרב רבינר "ההד" אייר תרצ"ו) "כשמתה אשתו הראשונה (של הראגצ'ובי) בווארשה, וגדולי העיר באו לנחם-אבל, היה הוא מרצה לפניהם שעות רצופות בתורה... ".

<ומוכר הסיפור על הרב שך- שסירב לבקשת בנו לחכות לחזרתו ארצה ללוית אימו- בגלל ביטול תורה>

אשרי המאמין שזו היתה הסיבה שסירב לבקשת בנו לחכות לחזרתו ארצה ללוית אימו! 

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2760896&forum_id=20422

"זה קרה בשנת 69', ביום שבו נפטרה גוטל שך, רעייתו של הרב. "הייתי אז בחו"ל", מספר אפרים שך. "אבא אמר לי שאין לי מה לצאת לארץ, שכן הוא רוצה לערוך את הקבורה בשעות הקרובות, ואני ממילא לא אספיק להגיע ללוויה.

'אבל למה?' שאלתי אותו, ואבא ענה: 'העיכוב גורם לביטול תורה עצום. הבחורים מסתובבים כל הזמן סביב המיטה ואומרים תהילים. זה לא יכול להימשך כך'".

נפגעת מזה?

"אוהו, ועוד איך נפגעתי. ותבין שאני הייתי הצאצא היחיד שיכול להגיד קדיש. אין עוד בנים. מאוד מאוד נפגעתי". תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/05/2011 16:11:40

תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/05/2011 16:13:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 16:01 לינק ישיר 

נישט
לא הבנתי מה רצית לחדש? שיש פוסקי הלכות שלא פוסקים לעצמם לפי ההלכה? זה הרי התחיל מאהרו- הרמב"ם והרבה אחרים.
אבל למרות זאת הדבר נראה לי משונה- שפוסקי הלכות עושים לעצמם הלכות אחרות. יותר נכון מבטלים הלכות.
בעניין הרב שך- כך אמר בנו בראיון עיתונאי..
אולי להרב שך  היו כונות נסתרות- לפי מנהג ירושליים שילדים לא ילו את המת?- בגלל שבנו היה ד"לי ? הכל יתכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 16:46 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
נישט
לא הבנתי מה רצית לחדש? שיש פוסקי הלכות שלא פוסקים לעצמם לפי ההלכה? זה הרי התחיל מאהרו- הרמב"ם והרבה אחרים.
אבל למרות זאת הדבר נראה לי משונה- שפוסקי הלכות עושים לעצמם הלכות אחרות. יותר נכון מבטלים הלכות.
בעניין הרב שך- כך אמר בנו בראיון עיתונאי..
אולי להרב שך  היו כונות נסתרות- לפי מנהג ירושליים שילדים לא ילו את המת?- בגלל שבנו היה ד"לי ? הכל יתכן.

לרצות לא להלין את המת, אלא לקברו במהירות האפשרית, זו לא כוונה נסתרת ולא מאום. מדובר ברצון יהודי ביותר, ואפילו הלכתי ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 19:22 לינק ישיר 

מואדיב
אתה כמובן צודק- אבל אני התיחסתי רק לדברי בנו- כפי שנאמרו בראיון-  כי אביו אמר לו שהסיבה היא ביטול התורה- דברי בנו. והבן לא דיבר מאז עם אביו- בכל אופן הרבה מאד שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 06:34 לינק ישיר 

מואדיב

<לרצות לא להלין את המת, אלא לקברו במהירות האפשרית, זו לא כוונה נסתרת ולא מאום. מדובר ברצון יהודי ביותר, ואפילו הלכתי ביותר>

האם ההלכה שוללת הלנת המת לכבוד המת?

האם נראה שלא היה זה לכבוד הנפטרת שבנה ילווה אותה, אם תשובתך היא חיובית, אין כל פלא שהרב שך המציא את הסיפור על ביטול התורה שאינו אלא הסבר שאינו מתקבל, מפני שאם הביבה היתה ביטול התורה של הבחורים, למה פגעו בבן המנוחה, במקום לאסור על הבחורים להתבטל.

ירוחם

<אולי להרב שך היו כונות נסתרות- לפי מנהג ירושליים שילדים לא ילו את המת?>

נדמה לי שמנהג ירושלים הוא שהבנים  אינם מלווים את האב, ולא שהבן אינו מלווה את אמו. 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 17/05/2011 06:45:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 09:50 לינק ישיר 

נישט
נדמה לך? או שאתה יודע. אני איני יודע, אבל מה שאני יודע מה היא הסיבה בגינה לא מלוים את ההורים-האב. ווכנראה הרב שך בגלל הסיבה הזו מנע מבנו ללות את.
מנהג ירשלים היא של הפרושים- הליטאיים שאני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 12:08 לינק ישיר 

ירוחם

אני חושב שאני יודע.

ראה נטעי גבריאל הלכות אבילות פרק סט, הספר כאן: http://www.hebrewbooks.org/46539 ואיני מבין את שכתב שם בהערה יג. שהרי באג"ק המצויין שם אין זכר להלווית האם.

ראה כאן:

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15947&st=&pgnum=93&hilite

עלי להודות שאיני מכיר את מנהגי הליטאים.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 17/05/2011 12:20:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 12:32 לינק ישיר 

הסיבה שצאצאים לא מלווים מיטת אב כדי שלא לעורר קטרוג וכו׳ ... אולי גם במקרה של אפרים שך לא רצה אביו לעורר קטרוג מסוג אחר אמנם אבל להשקפתו לא היה כבוד לרעייתו המנוחה שזהו בנה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 12:48 לינק ישיר 

פי
פתחת פיך על מה שרמזתי. רמז דק -כעובי הרגל מעל הברך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 13:03 לינק ישיר 

ירוחם. הדגשתי שאיני חושד בו בכגון דא...

מה שלא מובן לי לאחר סיפורו המופלא של מרן מבני ברק , מדוע מנע האב מבנו לבוא ללויה  ? וכי משום ביטול תורה? מדוע לא פסק לבחורים לחזור ללימודם ולהפסיק לומר תהילים ורק לבוא באמצע השבעה לנחם ... אחרי הכל זו לא סבתא שלהם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 13:22 לינק ישיר 

הבן היה באמריקה - הוא לא מנע ממנו- הוא פשוט סירב להמתין לו עם הלויה, למרות תחינת הבן,

אתה אמנם לא חושד בו- אני כתבתי כי יתכן וזו היתה מחשבתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 14:54 לינק ישיר 

אני לא יודע אם קראת את הריאיון במקור ראשון לפני כמה חודשים אבל שם סיפר הבן שהאב אמר לו אל תטרח לבוא , תשב שבעה שם.          ואתה יודע מה הוא צודק . הרי הוצאות קבורת האשה מוטלים על הבעל אז אם הוא משלם למה שלא יחליט מי משתתף....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 15:25 לינק ישיר 

השאלה שלי היא האם ההלכה מתירה השהיית קבורה בגלל סיבה כזאת.

במקרה הנדון השאלה היא איך האב לא טילפן לבנו להגיע עוד לפני הפטירה ?(אם הפטירה לא היתה פתאומית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 15:48 לינק ישיר 

פי
א. אתה לא צודק הרב שך לא שילם מכיסו על הקבורה, ולא הכל נקבע בכסף. אבל הבן על אימו גדול מאבל אדם על אשתו.
אדם רגיש ונורמלי לא  קובע ודן ברגישויות כמו יחסי רגש בין אם לבנה ולהפך, הגמרא והאחרונים לא עוסקים ברגשות. וכנראה  עקב כך הוא לא הבין או נתן דעתו על הרגשות של בנו. העובדה היא שהבן לא דיבר ולא סלח לאביו על כך.

צענע
הלנת המת אסורה בגלל שהדבר נחשב לביזוי המת. אבל אם ההלנה נעשית לכבוד המת ולרצונו המשוער אין בכך איסור.
לראיה הרבה מגדולי ישראל וסתם אנשים חרדים שלא חשודים על ביזוי המת. מלינים את המת בחו"ל לפעמים יומים ויותר. בכדי להביאו לקבורה לארץ. כי זה רצונו של המת. כנראה שרצונה של הגב' שך היה  שבנה יהיה  בקבורתה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ניחום אבלים באינטרנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.