צענע
<אלא שהרב צריך להרהר איך הצמיחה החרדיות אטימות רגשית כזאת>
נראה לי שהסיפור לא היה במציאות, אלא נולד במוחו של הכתב או מי שחשב שע"י הסיפור ההזוי הוא יכבד את הציבור הליטאי, הנכד, אביו או את הרב.
על מנהיגי הציבור הליטאי להרהר איך הם הצמיחו ציבור של מטומטמים ובורים שיחשבו שאחד מגדוליהם יענה תשובה שכזו.
ה"בן איש חי" מספר (ספר "בניהו", ברכות דף כד ע"ב בד"ה אילו לא באתי), ש"מספרים על גאון אחד שהיה לו חשק נפלא בעסק התורה, ואינו בטל מד"ת, ונזדמן לו פעם אבלות, והיה מחביא עצמו חדר תוך חדר ועוסק בתורה...".
הרב זוין מספר (אישים ושיטות ראש עמ' 92, בשם הרב רבינר "ההד" אייר תרצ"ו) "כשמתה אשתו הראשונה (של הראגצ'ובי) בווארשה, וגדולי העיר באו לנחם-אבל, היה הוא מרצה לפניהם שעות רצופות בתורה... ".
<ומוכר הסיפור על הרב שך- שסירב לבקשת בנו לחכות לחזרתו ארצה ללוית אימו- בגלל ביטול תורה>
אשרי המאמין שזו היתה הסיבה שסירב לבקשת בנו לחכות לחזרתו ארצה ללוית אימו!
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2760896&forum_id=20422
"זה קרה בשנת 69', ביום שבו נפטרה גוטל שך, רעייתו של הרב. "הייתי אז בחו"ל", מספר אפרים שך. "אבא אמר לי שאין לי מה לצאת לארץ, שכן הוא רוצה לערוך את הקבורה בשעות הקרובות, ואני ממילא לא אספיק להגיע ללוויה.
'אבל למה?' שאלתי אותו, ואבא ענה: 'העיכוב גורם לביטול תורה עצום. הבחורים מסתובבים כל הזמן סביב המיטה ואומרים תהילים. זה לא יכול להימשך כך'".
• נפגעת מזה?
"אוהו, ועוד איך נפגעתי. ותבין שאני הייתי הצאצא היחיד שיכול להגיד קדיש. אין עוד בנים. מאוד מאוד נפגעתי". תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/05/2011 16:11:40
תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/05/2011 16:13:12