|
|
| נשלח ב-30/6/2004 01:50 |
|
| |
וואוו,
ברוך מחיה המתים, באלצובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2005 08:05 |
|
| |
מה היה עם בנו של רוזנצויג? ראיתי במום אחד שבנו נישא לנכריה ואח"כ התגיירו ובנם עלה לארץ. מישהו יודע פרטים?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2007 01:49 |
|
| |
דומני שהמקור למשולש הזה הוא 'כוכב הגאולה' של פרנץ רוזנצוייג, שהוא למעשה מגן דוד של שני משולשים אחד כלל-עולמי ואחד יהודי, ורוזנברג עצמו האריך בכך בפתיחת ספרו 'בעקבות הכוזרי'.
לילה טוב
תרבחו ותסעדו (אם יורשה לי להטביע את הפורום בבור תחתיות תרבותי רווי בוץ סמיך)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2008 18:08 |
|
| |
אנשים עם דעות של החוזרים בתשובה שמנה פותח האשכול לא היו חוזרים בתשובה כי עם דעות כמו שלהם הם מיד היו מוגדרים בציבור החרדי (ועל ידי רבים בציבור הדתי-לאומי) כחוזרים בשאלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 15:47 |
|
| |
אין לי מושג למה פרסיקו שואל האם אורי זוהר השתנה? האם הוא בוחן חקרי לב?
ודבריו של פופיק ארנון מאפיינים את ההשקפה הליטאית הקובעת שרק דרך אחת ואין בילתה מובילה לרומא .השקפה צרה שאינה מבחינה בין צרכים שונים של אנשים עם אופי שונה שמוצאים בברסלב או בחב"ד את מה שנחוץ לנשמה השונה שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 16:23 |
|
| |
תומר הוא מיסטיקן ידוע, וכל ראייתו את העולם זה דרך צורת מבט זו. הוא לא מתעמת עם הרעיונות במישור הרעיוני והשכילתי שלהם. אלא תמיד אוהב את הפיקנטריה ואת החוויתיות שבהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 16:24 |
|
| |
צענע,
"אין לי מושג למה פרסיקו שואל האם אורי זוהר השתנה? האם הוא בוחן חקרי לב?"
לתהליך הפנימי הרי אמור להיות גם ביטוי חיצוני: האם נעשה איש מעודן יותר ? פחות שתלטן ? בעל ראיה קצת יותר מורכבת ? למשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 16:52 |
|
| |
יוחנן,
תומר נתלה בביקורתו שם בתנועת החסידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 16:57 |
|
| |
א.יתכן שהוא השתנה יחסית למה שהיה בעבר. פרסיקו בדק את זה? ובכלל הרי החזרה בתשובה לא בהכרח משנה מידות של אדם שהרי כידוע יותר קשה לשנות מידה של אדם מאשר ללמוד את כל הש"ס.
והאם פרסיקו יודע אם רוזנצוויג השתנה?
ולגבי ראיה מורכבת -הרי הוא חזר בתשובה לכיוון הליטאי ולא מצאתי שם חשיבה מורכבת במיוחד(ראה את דבריו של פופיק ארנון). והערת אגב לגבי ההשוואה בין האישים: ההשוואה אינה מתאימה גם בגלל העבר שלהם וגם בגלל מקורות ההשפעה השונים לחזרה בתשובה שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 20:46 |
|
| |
יצא לי לקרוא את האשכול הזה לפני שהועלה לכאן,ורציתי להעיר עליו,עתה שמחתי שמישהו כבר העלה אותו מתהום הנשיה. רציתי לומר שלדעתי זה דבר מגונה להשוות בין האישים,בסגנון של הפחתת ערכו של אורי זוהר. ידוע כי אורי זוהר הוא אשיות מיוחדת במינה ,בהרבה תחומים,מה לנו לנסות להפחית מערכו? האדם יראה לענים וה' יראה ללבב. חוץ ממה שליבי אומר לי,שערכו רב יותר מכל אלו שניסו כאן להפחית מערכו,ככה ששתיקה יפה להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2016 06:48 |
|
| |
ברכות, עצות, נשיקות
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2016 12:13 |
|
| |
רוזנצוויג גדל על ברכי התרבות המערבית ולכן היה איש רוח.(כנ"ל גם חז"ל בתקופתם,גם הרמב"ם בתקופתו כל אלה הושפעו מתרבות הגויים שסביבם)
היום כאשר הרפורמיות החרדית מסתגרת בגטו היהודי היא יכולה להצמיח רק באבות ,מנשקי ידיים וברכומטים.
pasting
|
|
|
|
|