בית פורומים עצור כאן חושבים

גברים בביתם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2006 01:23 לינק ישיר 

אמשלום, יש לך ספק שיש יחס שונה לאשה בעדות המזרח מאשר עדות אשכנז? ולרעה.

ואני לא מדבר על מיעוט זניח ומוקע,אלא על הלך רוח שאפילו לא מתביישים בו.

כן,אני תרבותן(על משקל גזען). אני מאמין שיש הבדלים תרבותיםחינוכיים בין ציבורים שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 01:26 לינק ישיר 

חברות

עזבו את הרב עובדיה כי לא התכוונתי לדון אותו כפי שכבר כתבתי. אני מדבר על מנטליות ההמון החוגג והבה אעשה לכן מבחן אמריקאי בנושא התלוי בעובדות ולא בשנאה סוביקטיבית שאתן מיחסות לי למרות שלא קיימת בכלל כפי שכבר כתבתי.

כשאתן שומעות על יהודי שהרג יהודי אחר על מקום במגרש חניה, סביר לכן יותר שהוא ממוצא ארצות ערב או מארצות אשכנז?

כשאתן שומעות על מנהג שכל החמולות משני הצדדים מלווות את הכלה בטבילתה לפני יום כלולותיה ומזמרים לה 'לולולולולולולו', אתן תולות את המנהג בעדות המזרח או בחסידות סטמר?

כשאתן שומעות על מנהג החתן בליל הכלולות לדרוך על רגל כלתו ועל המהדרין לתת סטירת לחי, אתן תולות את המנהג בחסידי הרב עובדיה או בחסידי רשךיסטים?

זה מה שאני זוכר כרגע ואני מקוה שאם תעברו את המבחן הזה בהצלחה, נמצא עוד חומר למבחנים הבאים.

ריב, אגב, ה'באנא' זה מה שהרב עובדיה אמר על אריק בתקופת ההנתקות והתקיים. לא שמתי לב שהכתבה היא מהעיתונאי החביב עליך. (העיקר שהוא חושב שרכילויותיו עדיפות מפורנוגרפיה או עצכחיה כדבריו.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 07:18 לינק ישיר 

בוגי,

אין לי מושג איפה אתה חי, אבל יש לי הרגשה שזה לא כאן ולא עכשיו. לפחות, לא בכאן ובעכשיו שלי.

שאתן שומעות על יהודי שהרג יהודי אחר על מקום במגרש חניה, סביר לכן יותר שהוא ממוצא ארצות ערב או מארצות אשכנז?
תגיד, אם אתה חי במדינת ישראל, האם אתה קורא לפעמים עיתונים? שומע חדשות? רק מזרחיים שולפים סכינים במועדוני לילה? רק מזרחיים יורים אחד בשני בגלל כסא בים? האם יש יותר מזרחיים שנוהגים בפראות ובאלימות ופוגעים באחרים בתאונות דרכים?

כשאתן שומעות על מנהג שכל החמולות משני הצדדים מלווות את הכלה בטבילתה לפני יום כלולותיה ומזמרים לה 'לולולולולולולו', אתן תולות את המנהג בעדות המזרח או בחסידות סטמר?
נראה לי שהתבלבלת - לא טענתי שאין הבדלים תרבותיים בין עדות, ושהמנהגים, המאכלים או המוזיקה נראים ונשמעים אותו הדבר בכל הקהילות. איני מבינה כיצד המנהג ללוות את הכלה העתידית ע"י שתי החמולות מעיד על "השקפות שליליות" (בניגוד, למה שנעשה לה - נניח גילוח כל שערה וכו'). וכיצד קשור לכאן ה"לולולולו"? האם הוא תרבותי או מוזיקלי פחות מניגון יבבני ובכייני מבית רוז'ין, נניח? האם הוא זה שמעיד בעיניך על מנטליות וקוי אופי הקשורים בהתפשטותם של "השקפות שליליות"?

כשאתן שומעות על מנהג החתן בליל הכלולות לדרוך על רגל כלתו ועל המהדרין לתת סטירת לחי, אתן תולות את המנהג בחסידי הרב עובדיה או בחסידי רשךיסטים?
חמותה של סבתי, ש(זהירות! אוטינג!)היתה מזרח-אירופאית גאה (גדלה במעוזות החסידיים של  אוקראיינה), נתנה את העצה הזו בדיוק לבנה - סבי, לפני נישואיו. סבתי עצמה - גם היא, בעוונותי, מאותה סביבת גידול - אמנם שמחה על שהחתן שלה לא קיבל את העצה, אבל איני חושבת שזו נראתה לה עצה מפתיעה במובן התרבותי. לצערי העמוק, רבים האנשים והנשים שעדיין (לזכות אם סבי עומדת הזכות המפוקפקת, שהיא נולדה לפני 150 שנה ובמקום אחר) מאמינים בכל ליבם כי הגבר הוא זה שצריך לשלוט ביד רמה בבית, ואם כך מדוע לא להדגים זאת ברגע ייסוד המשפחה? [אני חייבת לציין, שמעולם בכל ימי חיי מרובי החתונות, לא נתקלתי בעצמי במעשה כזה או אפילו דומה לו. איני בטוחה, שלמרות הניגוד הגמור לאופיי ועמדותי, לא הייתי מגיבה כלפיו באלימות אינסטינקטיבית.]
אגב, אם כבר התחלת במצוה למה לא תמשיך - נכון שכשאתה שומע על איש שמכה את אשתו ומתעלל בה, אתה מייחס אותו לחסידי הרב עובדיה? ומה לגבי מי שהגדיל לעשות ואף הרג את אשתו? אני מזמינה אותך לעיין באתרים ומחקרים העוסקים בנושאים האיומים האלה, או לחלופין לבקר פעם במעון לנשים מוכות, ולגלות, שלמרות שיש זרזים סוציו-אקונומיים לאלימות במשפחה, זאת - בכל מובניה וצורותיה, גם הנוראות ביותר - קיימת בכל העדות והשכבות באוכלוסיה. גם אצל מרצים מכובדים ואשכנזיים למהדרין באוניברסיטה.
תוקן על ידי - אמשלום - 08/09/2006 7:22:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 10:13 לינק ישיר 

בוגי,

אתה חושב שאתה מגלה לי את אמריקה שה'באנה' זה מה שהרב עובדיה אמר?  פשוט זה לא היה שייך לעניין עליו דברנו : איפה אני מזהה שנאה אצלך!   (אולי תנסה את המתכונת של הרמב"ם שהרצון הוא כוח אוטונומי ( = הכוח להתרחק מדבר אינו יכול להיות מעורב בדבר ממנו אתה רוצה להתרחק) בעזרתו אתה מתגבר על כל המרעין באשין שאתה עסוק בהם?

לגבי הכתב אתה שוב ממשיך באותה נימה\מדיניות של שנאה - ואתה מעוות את דבריו כהרגלך, הוא לא אמר שלדעתו עדיפה פורנוגרפיה או רכילות על עצכחיות - אלא שכך חושבים ורואים מי שמתקראים חרדים כשרים מן השורה ( כגון ח"ח) את  הפורום הזה, וזו אמת לאמיתה -

כבר אמרו גדולים וטובים ממני שהטיפשות הגדולה ביותר היא ההכללה - ככה שכל שאר השטויות שלך לא שוות התייחסות בכלל -

תוקן על ידי - riv - 08/09/2006 11:12:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 11:59 לינק ישיר 

בוגי, המצב שלך לא משהו. לפי חוקי הפורום נדמה לי שעליי להוסיף משהו ענייני ולא 'אד הומינם' כפי שאוהבים לומר כאן. זהו, שאין לי מה להוסיף. אם ירצו ימחקו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 12:45 לינק ישיר 

בוגי
לפי שיטתך חידון.
מי הפרופסור לאסטטיקה המכה את אשתו.?
מי השדרו מהטלויזיה נעים ההליכות המכה את אשתו?
מי הרב המפורסם המכה את אשתו וילדיו?
מי השופט  המכה את שכנו?
מי הם הסופר? הפסל? והצייר? המפורסמים המכים את נשותיהם?
הפותר נכונה יחשוב שנית על דבריו.
מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 14:16 לינק ישיר 

רבותי שאשאשא

מה לכם כי נזעקתם, שפת חרשים אני רואה כאן.

נטענה טענה על ידי בוגי ואיני רואה שום התמודדות עם טענתו.

בוגי טוען, כי המאמר שהובא לעיל מעיתון מעריב על ידי אמשלום מייצג בעקרו חברה מסויימת ואין בה חידוש, כך שערכו הוא בעיקר רכלני. אי לכך לשם תיקון המצב רצוי להציג את ביטויי ההתקדמות לשוויוניות ואת הצורות להגיע אל המטרה הנחפצת הזו.

יש בזה נושא מעניין לדיון, כמה ראוי להדגיש את הרע על מנת להוקיעו ובכך לשפר בכדי להשיג את התכלית הנרצית. בוגי טוען שיש מקומות שהרוע הוא עובדה ברורה, אין בו חידוש גדול, כך שהנכון הוא להדגיש את דרכי הטוב במקום ל"רכל".

איני נכנס לעצם טיעונו של בוגי אך התגובות הם קצת מגוחכות במחילה, לא זה נושא הדיון, התמקדו בטיעון!
ובנוסף מה אתן טוענות כי הרוע קיים בכל מקום, נו באמת וכי מישהו טען שהרעים נמצאים רק במקום אחד, הטיעון הוא כי במגזר עליו דובר, האפליה בולטת ואם מישהו חושב ששגה בוגי אז שילך למעונות לנשים מוכות כפי הצעת אמשלום ושיביא בקשה את הנתונים!

ואגב, אמשלום, נראה לי מתוך כתיבתך כי את מעוניינת, אולי בתת מודע [כך שגם את לא תודי בכך], בקיום האפליה הנשית כך שתחושת הנאורות והשוויונות שלך תקבל תוקף הדגשה. אני מתנצל אם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 15:11 לינק ישיר 

אמשלום
כן בהחלט יש יותר אלימות בעדות מסוימות מאשר באחרות
הורידי לולולולו והתייחסי למנהג
ההבדל שלסבתא אוקריינא נכדתה לא ממשיך בדרכה ולא כן לסבתא פרנקינא

ריב
שוב את מזהה שנאה לכתב החביב עם הקוקו הנחמד ובעזרת משקפי הרמבם את רואה (או מאימת על מי שלא רואה) את הרצון כמפלץ אוטונומי ללא תלות בידיעה לאן הוא מובל, אבל מה אעשה ואיני מזהה?

ביטי
יופי

אזורי
אתה מקצין ממני בכינוייך החדים אבל הרעיון זהה (אבל אולי במדדי ביטי שיפרת את מצבי)

כולם
כאן סימתי ושובו לדון בגברים בביתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 15:17 לינק ישיר 

אזורי,

הגענו לזמנים טובים שבוגי נזקק לסנגורים שידברו בשמו..

אתה בטוח ש"בוגי טוען שיש מקומות שהרוע הוא עובדה ברורה, אין בו חידוש גדול, כך שהנכון הוא להדגיש את דרכי הטוב במקום ל"רכל".

ומה הוא הדגיש  כשהסבו את תשומת לבו לכך שהרב עובדיה היה היחיד שתמך בהקמת מכללה אקדמית לנשים? מכל דרך הטוב של הרב עובדיה הוא רק יודע וזוכר שהדבר היה קשור במאבקי בתו? והוא מצא לנכון להדגיש ולרמוז שהמעשה הטוב נעשה ממניעים עקומים? זה נקרא להדגיש את דרכי הטוב במקום לרכל?

והמיתממים לא יחדלו מן הארץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 15:36 לינק ישיר 

בוגי,

כשמעוותים דברי אדם אחר, אחת משתיים או שאני מזהה אי הבנה, או שאני מזהה שנאה עיוורת.
תחזור לדברי הכתב החביב עם הקוקו הנחמד במקורם, ותשקיע קצת מחשבה בטרם אתה מעוות את דבריו.כשתזהה את האמת בדבריו יכול להיות שגם תתחיל לזהות את הרצון ככוח אוטונומי שבו אתה מחליט שאתה מפסיק עם הרכילות הגועלית שלך...ומדגיש רק את דרכי הטוב בכל אדם ואדם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 16:11 לינק ישיר 

בוגי,

נכדתה של הסבתא ההיא זכתה להיוולד כמה שנים אחריה ובמקום טוב יותר (יחד עם כמה וכמה נכדות של סבתות עירקיות, מרוקאיות ותימניות). אם נכדתה של סבתך לא זכתה לכך, עליך לבחון את עצמך, לא?

אזורי,

אתה מוזמן מאוד ללכת למעונות לנשים מוכות. אני כבר ביקרתי בכמה מהם, ואת דברי אמרתי על סמך היכרות קרובה עם הנושא. דוגמאותיו של ירוחם מדברות בעד עצמן.
לא הבאתי את הכתבה על מנת לעסוק ברכילות. הבאתי אותה כי חשבתי שנאמרים בה דברים שיכולים להוות בסיס לדיון מעניין על היחס בין נשים וגברים. בוגי הוא זה שטען, שהדברים ספציפיים ל"מנטליות של ש"ס", ומנוגדים (כנראה) להתייחסויות חרדיות אשכנזיות לנושא. למרות שריב הראתה כי הרב עובדיה יוסף דוקא אינו משדר מסר כזה לחסידיו, ולמרות שאני ביקשתי ממנו להביא הוכחות ליחס שונה בקהילות חרדיות אחרות ולהחכימני בזה (כי אני מודה, שאיני יודעת ומכירה מספיק), הוא מסתפק בינתים בחזרה על המנטרה הגזענית שלו. מצטערת, זה לא משכנע אותי.

לגבי טענתך האחרונה  -
עלית עלי! חשפת ערוותי ברבים!
אני רוצה מאוד שנשים יוכו וייאנסו, יעברו התעללויות נפשיות וגופניות, ואם אפשר גם יופלו לרעה בכל מקום. למען האמת, לא רק נשים - יש בי כמיהה עמוקה לכך שכל בני האדם ינהגו זה בזה ברוע, באלימות ובחוסר צדק, ואני פועלת למען הגשמת חלומי זה בכל דרך, שכן לולא כך, על מה יהיה לי לכתוב כאן?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2006 16:20 לינק ישיר 

רבותי סיפור עם מוסר השכל וקצת חיוך. על גברים בביתם
באחד ממושבות בשרון. חגגו זוג (אשכנזים) ותיקים את חתונת הזהב שלהם.  
נאספו הבנים והבנות הנכדים והנינים . והשמחה והעליצות היתה גדולה. לאחר האכילה והשתיה כדת היה שירה ציבור עם שירי א"יהישנים והטובים. רקדו הורה וקרקוביק ואחרים עד עייפה.
כשכולם התעיפו התישבו במעגל והעלו זיכרונות וסיפורים .
לפתע פנה אחד הנכדים אל בעל השמחה הזקן ואמר לו. יש לי שאלה.
שאל בני ונען אמר הסב.
תראה סבא: אתה מוכרח לספר לנו. איך הצלחת לגרום לכך שסבתה תכבד אותך כל כך. באיזו יראת כבוד היא מתיחסת לדבריך, היא ממש רועדת ממך. והרי אנו מכירים את סבתה אשה רבת פעלים דעתנית
פמיניסתית לא קטנה. ומנהלת קשה וקשוחה. כולם פחדו ממנה ומפיהוהנה רק ממך היא פוחדת ורועדת.
ילדי אמר בחיוך הזקן כידוע לכם לפני כחמישים שנה, היתי חלוץ. עבדתי את האדמה בזעת אפיי לא היה לי כל רכוש, זולתי המחרשה והסוס שאתו חרשתי ורכבתי למושבה הרחוקה להביא אספקה.
ביום חתונתנו. רכבתי עם סבתה למושבה אל הרב שיערוך לנו את טכס הנישואים. לאחר סיום הטכס, עלינו על הסוס לשוב לביתנו שהיה צריף רעועה. תוך כדי רכיבה החל הסוס לפתע לקפץ. צעקתי לסוס תזהר
אני מזהיר אותך פעם הראשונה.
 לאחר זמן החל הסוס שוב לקפץ.
אמרתי לו בחומרה זו פעם שניה,
 ולאחר מכן שוב קיפץ. הוצאתי את אקדחי ויריתי  בסוס למות.
סבתה פתחה עלי את הפה וצעקה
 אתה השתגעת ממה נחייה עכשיו על מה נרכב. וכו.   אמרתי לה אני מזהיר אותך פעם הראשונה.
ומאז ב"ה אתם רואים הכל בסדר מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2006 18:00 לינק ישיר 

ירוחם,

כיוונת לדעת גדולים -
מעמד האישה החרדית (ממללא) http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=823486

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2006 20:40 לינק ישיר 

בקשר לנושא העדות:

כאחת שגדלה בין שתי עדות, אבל חרדית לחלוטין, תמיד העדפתי בילדותי להתפלל בבית כנסת ע"מ דוקא כי הרגשתי שמה הרבה יותר כחלק מהקהילה כאשה, מאשר בבתי כנסיות חרדים אשכנזים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2006 21:19 לינק ישיר 

אםשלום.
מה יהיה? עד כדי כך את לא הבנת את הסיפור.
אין קשר ואין גשר ללינק שהבאת.
נו באמת. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גברים בביתם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.