|
|
| נשלח ב-1/2/2004 18:36 |
|
| |
ראוי לברך את גו"ג על העלאת הנושא. בעיתונות הכתובה קיימים גבולות (לא לגמרי ברורים, אמנם) לשיח. לא כל אמירה היא לגיטימית ולא את הכל מותר לפרסם. חופש הביטוי הוא חשוב ומי כמו חברי פורום זה יודעים עד כמה ניתן לנסות ולבטלו. ובכל זאת - לא הכל מותר.
חברה אנושית צריכה להוקיע רוצחים ולאסור הטפה לרצח; חברה דמוקרטית צריכה להוקיע את מהרסיה ומחריביה (כמר עמיר שר"י) ולאסור הטפה והתארגנות המכוונים לחורבנה; חברה יהודית צריכה להוקיע את המטיפים לגזענות ולחילול השם ולנסות לאסור את חדירת מחלות הרוח הללו אל השיח המתנהל בקרבה.
כל זה אינו קורה במקומותינו. בוודאי לא במידה הראוייה. כאן, בפורום זה, מתנהלת שיחה תרבותית המעשירה את עולמנו; במקומות רבים אחרים מנוצל חופש האינטרנט להפקרות שהדמיון אינו יכול להכילה. ממש כמו האתרים האנטישמיים הפורחים ברשת - כך גם הזיהום העשוי להתפשט בקרבנו.
אינני יודע מה העמצעים הטכניים הצריכים להינקט ואינני יודע לקבוע גבולות תיאורטיים. אני יודע שכל אדם בעל שכל ורגש יודע לזהות דבר תועבה. ושומר נפשו ירחק.
לא עליך המלאכה לגמור ולא את/ה בן/בת חורין להיבטל ממנה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 18:45 |
|
| |
אינני רוצה לגרור דיונים פוליטיים אישיים-ספציפיים שכה עמלו להימנע מהם בפורום מראשית ימי היווסדו. בכל זאת נדמה שיש להעיר שכשם שלא מוקיעים את מי שירה על אונית אלטלנה ושלא היו מוקיעים את מי שהיה רוצח ראש ממשלה ימני, כך יש להימנע מלהוקיע גם את 'מר' עמיר 
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 19:14 |
|
| |
הנה, גררת.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 19:19 |
|
| |
איפה נמצא עוד אנשים כמו ר' זכריה בן אבקולס שיעמוד בראש פורומינו, וישמור עליו מכל משמר?
תוקן על ידי - איקה - 01/02/2004 19:22:38
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 19:27 |
|
| |
אני לא מבין מה השאלה כאן על גבולות המותר והאסור כאן בפורום, הרי יש כאן אשכולות שהם כמעט על גבול הכפירה, ואף אחד לא פוצה פה ומצפצף, ורק נושא חצי פוליטי ,מעורר גלים, נכון יגאל הוא רוצח, אבל עדיין מותר לחברים להביע דעה שונה, בלי שצריך לפתוח אשכול להצדיק את עצם הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 21:07 |
|
| |
יש הבדל קטן : מכפירה לא מתים אבל מהסתה לרצח מתים אנשים .
יש לזכור שמדובר כאן על מישהו שלא רק שהצדיק את מעשהו של יגאל אמיר אלא התבטא בזה הלשון :וממנו יראו וכן יעשו . זה לא הבעת דעה .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 21:19 |
|
| |
אלי10
יש הבדל גדול. כדי שהאמונה תהיה אמיתית צריך לרדת ליסודותיה וגם מעבר לגבול הכפירה אם הכוונה היא כינה. אבל הדיונים הרכילאיים של גבעת המאמינים ברשת, גם אם אין בהם הסתה לרצח הם מורידים את האדם מצלמו האלוהי והאנושי.
איקה
משמר הפורום ראוי לצל"ש גם עם ההתחלפויות בהנהלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 21:31 |
|
| |
בוגי,נו באמת, דבריי לא היו בבחינת ביקורת על ההנהלה.יש גבול לנאיביות!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 22:07 |
|
| |
.
מצו"נ 
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2004 09:49 |
|
| |
רבותי, אנא מכם, שימו את יגאל עמיר בצד. האשכול הזה לא נועד להמשיך את האשכול ההוא, אם כי הוא נולד בעקבותיו. השאלה שאני שואל היא פשוטה: האם ניתן להסכים לקריאות לביצוע רצח מעל דפי הפורום? מי שחושב שכן, מוזמן לנמק. מי שרוצה להצדיק או למנוע גינוי של רצח ספציפי שבוצע בעבר - לא כאן המקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2004 13:32 |
|
| |
גו"ג,
הגיבו ונימקו למעלה. לחידוד, אוסיף שרק כאשר מדובר בהצלה ישירה של פיקו"נ וכמו במקרה שאין להציל חיי נרדף אלא בנפשו של רודף, אז הקריאה חיובית, אך נדמה שלמקרה כזה אין צורך בפורום!
כל מקרה אחר הבא מצד המשפט החברתי או אף מצד כוונת הצלה אך בדרך רחוקה סובייקטיבית-ספקולטיבית, אין מקומה בפורום ישר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2004 08:25 |
|
| |
ווטו וגו"ג ,
אני מודה לכם על דבריכם הברורים והטובים.
חבל שיש צורך להגדיר ולסייג מראש עניינים שכאלה, אבל ניסיון העבר מוכיח שעדיף לנהל דיון ענייני וחברי, לפני שנופלים לבור (באופן דומה לחתימה על הסכם טרום-נישואין, ואפשר לעיין באשכול שם...).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2004 16:31 |
|
| |
האשכול נקרא "גבולות המותר והאסור בכתיבה בפורום.
דובר לעיל רבות בגבולות האסור. כדי לגוון את האשכול, אני מציע להתחיל ולדון בגבולות המותר.
(נכתב סתם כדי לנג'ז)
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2004 23:00 |
|
| |
שכן יקר,
מכיון שדבריך מעלים (על פני לפחות) חיוך,
הרי שנראה לי שניג'וס, הוא בתוך גדרי המותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2004 23:52 |
|
| |
לא לא שכן יקר , דובר כאן בגבולות המותר , לא דובר כאן על גבולות האסור .ודו"ק היטב.
|
|
|
|
|