| נשלח ב-29/12/2010 08:39 |
|
| |
מנין המקור לכל הצומות האלו? בתורה יש צום אחד ויחיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 09:16 |
|
| |
מדובר באנשים שכל מעינם זה בנושא שמתחת לחגורה,
זה מין עיסוק מקביל לפ,,,,,,,, בעולם המתרני
רק צריך לדבר איתם שני מילים וישר הם שם,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 10:42 |
|
| |
בעל פעם לא היה הרבה מה לאכול, קבעו צומות שני וחמישי תענית חלום. חענית ביום השנה, תענית לתיקון- תענית על מחשבה. תענית אם נפל תפילין, - וכו' וכך ביתר הימים אנשים יכלו לאכול נורמלי.
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 15:58 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | אליעזרט: חלמיש שם מציין שהמקור הכתוב הראשון הוא בלקט יושר וכנראה שמנהג זה התפתח דורות אחדים לפני שהדברים תועדו אצלו. מאחר וכל ההסברים שנאמרו אינם מספקים ומאחר שמסורת זו חודשה אצל חכמי אשכנז שהאובססיביות שלהם למשחקי מילים, לספירת מילים, לגימטריאות ולראשי תיבות היא מן המפורסמות - יש אפוא להכריע שכל מנהג זה יסודו ושורשו הוא בראשי התיבות של הפרשיות שמהוות את המילה 'שובבי"ם'.
יודע אני שהדברים נשמעים מוזרים - אבל כנראה שזאת האמת לאמתה.
שותפיסוד: אליעזר באיזה סרט אתה חי ? אתה "מכריע" ? המנהג הזה קדש קדשים, היה הרבה לפניך ויהיה הרבה אחריך. מה משמעות "ההכרעה" שלך ? ובסוף זו גם האמת לאמיתה.... |
|
עתה לאור כל מה שנאמר בסוגיה זו למעלה -- וכמדומני שהכל כבר נאמר -- יש בידיכם, חברים וחברות, להכריע אם אני חי בסרט או שמא מי שחידשו מסורת זו חיו בעולם האמיתי של מספרי אותיות ומילים, גימטריאות וראשי תיבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 16:03 |
|
| |
בזמנו התפרסם שאחד מחכמי בני ברק הסתפק כיצד בני מערבא שסיימו את התורה אחת לשלוש שנים נהגו שובבים.
|
| נשלח ב-29/12/2010 16:24 |
|
| |
מה הבעיה הוא צם אחת לשלוש שנים... וגם גשם ירד עליו בהתאם ... אולי זו הסיבה שזרזו את מעגל הקריאה ....
מצד שני אפשר לומר שהיה אז סימן -כמו לא אד"ו ראש- ששמר שקריאת הפרשיות הללו תחול בתאריכים אלו ובפרט שאיננו יודעים אם היו להם אז פרשיות מחוברות ייתכן שכן וייתכן שגם בלא זה את הפרשיות של שובבים קראו אז כהיום פרשה לשבוע ורק בשאר הפרשיות היו מחלךקים לשלש ויותר .... כל הנ"ל כתבתי בזריזות מפני צורך השעה ודחיפות השאלה וללא עיון מספיק עקב שהותי בצום שובבים המלא שהוא משני עד חמישי. ולא רק בשני וחמישי בלבד כמנהג הדורות האחרונים שמזלזלים בכל מה שאינם יודעים ועל זה לבד ראוי היה לנו לתקן צום נוסף גם בקיץ... אל תדאגו התקנות והגזירות בדרך...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 16:26 |
|
| |
עולה בדעתי רעיון . בא נראה את רבני דורינו גוזרים צום על חומרת השעה ברוח ובגשם כפשוטו וכמשמעו [על הגשם אני מתכוין..] האם תהיה להם הצלחה כמו עם האיטרנט או יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 16:38 |
|
| |
פי על תעניות גשמים קא בכינא.
ומי שרוצה ברצינות לבדוק את חלוקת התורה לסדרים, ימצא אותם בתנ"ך קורן.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 16:42 |
|
| |
פי כל זמן שיש מים בברזים ובמקווה, לא גוזרים צום. זה מה שמענין- היתר זה עניין של החילונים והציונים.
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 13:24 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | עיינתי היום בספרו של חלמיש על מנהגי הקבלה, ומדבריו הבנתי שקישור ימי שובבים לקדושת הברית הוא חידושו של האריז"ל.
ולעיקר העניין,
חלמיש שם מציין שהמקור הכתוב הראשון הוא בלקט יושר וכנראה שמנהג זה התפתח דורות אחדים לפני שהדברים תועדו אצלו. מאחר וכל ההסברים שנאמרו אינם מספקים ומאחר שמסורת זו חודשה אצל חכמי אשכנז שהאובססיביות שלהם למשחקי מילים, לספירת מילים, לגימטריאות ולראשי תיבות היא מן המפורסמות - יש אפוא להכריע שכל מנהג זה יסודו ושורשו הוא בראשי התיבות של הפרשיות שמהוות את המילה 'שובבי"ם'.
יודע אני שהדברים נשמעים מוזרים - אבל כנראה שזאת האמת לאמתה. |
|
לכבוד סיום השובבים (אני מתעלם מת"ת) הריני מקפיץ שוב את האשכול וחוזר על המסקנה שלי.
|
|
|
|
|