בית פורומים עצור כאן חושבים

פרישות מתענוג בחז"ל- האמנם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2004 10:12 לינק ישיר 

יותר יש להצטער על כבודם של ראשונים הנרמס ברגל גאווה .מאשר על כבודו של האשכול.עם כל הכבוד הגדול שיש לי לבאים בו.

"זעום ה' יפול שם"-מי ששומע בגנותם של חכמים ואינו מוחה-(לשון הגמרא בשבת-בערך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2004 10:35 לינק ישיר 

מוטי תשובה אחרונה וסופית בהחלט, רצינית ביותר, לא שיש לי ציפיות ובכל זאת

תתרכז:

ההבנה של הרמב"ם תחילתה וסופה היא בהבנת הש"ס באופן הכי בהיר שיש, הוא עשה לנו טובה גדולה וקיצר לנו את הדרך, אתה מפקפק באמינותו? הוא אומר שאתה לא צריך לתורה שבעל פה, תקרא מקרא ואחר כך "משנה תורה" ולא שום דבר ביניהם, "משנה תורה" היא איננה תורה בפני עצמה? מה פירוש שהרמב"ם אמר 'עת לעשות לה' הפרו תורתך'- אבדה תורה -והחליט לכתוב את ה"משנה תורה".

הכוונה שלו ב"אבדה" היא לא ששכחו את תורת ישראל,ולא שלא ניתן למצוא ספרים כדי ללמוד מהם, אלא, שהבלבול חגג , והאמת היתה נעדרת. תורה שבע"פ לא היתה צריכה להיכתב, ומכיון שנכתבה בצורה היא כתובה, דהיינו: לפי השמיעה, כל אחד הבין כפי יכולתו מהכתוב מה שהוא הבין. וכדי להוציא סברא נכונה האדם צריך להיות בקי בכל הש"ס, ואי אפשר לו לאדם מן השורה שידע כל הש"ס על בוריו, לכן נתן תורה מסודרת לעמו כדי שהתלמוד יהיה קריא לכל אדם מישראל. התלמוד הוא קשה להבנה או כפי שהרמב"ם כותב בעצמו-

"ובזמן הזה תכפו הצרות היתרות ודחקה השעה את הכל, ואבדה חכמת חכמינו ובינת נבונינו נסתתרה - לפיכך אותם הפירושים וההלכות והתשובות שחיברו הגאונים וחכמים וראו שהם דברים מבוארים (וכל היודע ספר ומבין אותם), נתקשו בימינו ואין מבינים עינייניהם כראוי אלה מעט במספר, ואין מבינים אותם.ואין צריך לומר *ה ת ל מ ו ד* עצמו. הבבלי והירושלמי וספרא וספרי והתוספתא, שהם צריכים דעת רחבה ונפש רחבה ונפש חכמה וזמן"

"שיועיל גם לבינוניים וגם לחכמים, לבינוניים שאין כשרונם מספיק ואין שעתם מספקת להוציא כל גופי התורה, את ההלכות ממקורן - היה הספר הזה אוצר כולל לכל תורת רבותינו כלה מקצה עד קצה, עד שאדם קורא תורה שבכתב תחילה ואח"כ קורא בזה, הוא יודע ממנו תורה שבע"פ כלה ואינו צריך ספר אחר ביניהם, שיהא כל עניין ועניין מקבץ כל הדינים שנאמרו בו בכל מקום שהם, עד שלא יהיו הלכות אותו העניין מפוזרות ומפורדות - וזו היתה מגמתי בזה החבור, שאין כוח בעולם להיות זוכר כל התלמוד בבלי וירושלמי והברייתות שלושתן שהן עיקר הדין

והנה מה שהוא כותב לתלמידו, שמבקש ממנו המלצה את סדר הלימוד, כיצד ללמוד?

תתעסק בתלמוד תורה אמיתי- אל תלמד אלא הלכות הרב אלפסי (הל' אלפסי) והקבל אותם אל החבור (משנה תורה) וכשתמצא מחלוקת ביניהם, תדע שהעיון בתלמוד הוא הגורם לכך - ותגלה את המקומות שמהם נובעת המחלוקת, אך אם תכלה את הזמן בפירושים ובפירושי הסוגיות המסובכות שבגמרא ואותם הדברים אשר מיגיעתם פיטרנו את הבריות ע"י חבורנו - הרי זה אבוד זמן ומיעוט תועלת"

תוקן על ידי - איקה - 08/02/2004 10:55:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2004 10:52 לינק ישיר 

לענ"ד ראוי להעביר את הדיון הזה לאשכול
שפתח הטרוד "הרמב"ם כעמוד האמונה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2004 11:16 לינק ישיר 

אבל אנחנו גם תלמידיו של הראב"ד ושאר גדולי ישראל.
ובהתיחס לסגנון הצנוע שתי הודעות מעלי:
מוטי תשובה אחרונה וסופית בהחלט, רצינית ביותר, לא שיש לי ציפיות ובכל זאת
אני מציע שכל מי שמתימר לעסוק במעשה בראשית ובמעשה מרכבה יעבור קודם כל בחינה מקיפה ע"י גדולי הפורום שליט"א בהלכות ברכות, נזקי ממון וכו', מומלץ עם מגיד משנה ומשנה למלך.

תוקן על ידי - אריק123 - 08/02/2004 11:21:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2004 11:22 לינק ישיר 

אריק,

כבר דובר הרבה בדבר ה"סוד" שחכמים אינם שווים במעלתם.

שמונים תלמידים היו לו להלל הזקן,,,,

אף אחד לא מונע ממך לבחור באחד שמעלתו כיהושוע ולא כמשה רבנו

פני יהושוע כפני הלבנה, ופני משה כפני החמה,,,

ועוד דוגמאות למכביר.

תבחר באשר תבחר העיקר שתקיים מצוות כהלכתן.

תוקן על ידי - איקה - 08/02/2004 12:04:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2004 11:28 לינק ישיר 

איקה

באמת תודה לך על זיכוי הרבים שבציטוט דברי הרמב"ם.אך למרבה הצער כהרגלך מתוך מה שחשבת להביא ראיה לדברייך משם הסתירה.

אנא ממך התעמקי היטב היטב במה שהשיב לתלמידו כיצד לעיין ברי"ף.אם הורגלת בעיון התלמוד ודאי תביני שכוונתו שצריך לעיין בש"ס.(ויש על זה תשובה יותר מפורשת בשו"ת הרמב"ם שפשוט "נשמטה" ממך עיני בדפוס ליפסיא שוב.איך הוא ממריץ לעיין בתלמוד ושלא היתה כוונתו למנוע העיון בתלמוד.והוא מעיד על עצמו שלומדים הרוב בתלמוד ולעיתים רק בספרו.איי כמה חבל שהציטוטים שלך סלקטיביים)

כאמור איקה עלייך יאות משל הפילוסוף "אדם שידיעותיו רבות -ותבונתו מועטה" או כדברי חכמים "צנא מלא ספרא"-ראי רש"י שם.

אה נזכרתי...מדוע התעלמת מדברי הכסף משנה בהקדמתו ומדברי שו"ת הרא"ש שהזכרתי קודם? שמא נכנעת באחת לדברי הרב קאפח זצ"ל בהקדמתו?.לא יפה..

ושוב כרגיל נסיים באימרה הידועה "אין לך אלא חכם שבדור"-כתתי רגלייך אל פתחי חכמי ישראל ראי מה הם נוהגים וכיצד סדר לימודם ברמב"ם ועשי כמותם.אל תנסי לחדש להם את הידוע להם בדברי הרמב"ם.תאמיני לי שכל מה שאת יודעת ברמב"ם הם יודעים כפליים לתושיה.באורך וברוחב.אבל בעיקר(וכאן הדגש האמיתי) בע-ו-מ-ק דבריו.
קחי את זה כ "תוכחת מגולה באהבה מסותרת"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2004 12:13 לינק ישיר 

איך יוכלו/ר' נחמן מברסלב

אמר: אוי, איך יוכלו לעמוד אנשים מועטים נגד העולם כולו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 09:28 לינק ישיר 

הרמב"ם הדגיש שיש למלא קודם את הכרס בבשר ויין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 09:40 לינק ישיר 

אוי אוי אוי איקה מה יהיה?

פתאום רבי נחמן מברסלב הוכשר בענייך לצטט ממנו?
להזכירך ר נחמן הוא ממוביל שיטת ה "כסילים" כפי שכינית את חכמי אשכנז.רבי נחמן הוא הזוי ומעופף.מה לך ולו? הוא היה מאמין באלילות-(כפי דעתך)..בקמיעים ולחשים.איך מלאך ליבך לצטט דברים ממנו? פלא עלייך.

האם כשנלחצים לקיר הכל מקבל הכשר כדן "שעת הדחק שאני" וכך הוכשר רב נחמן להיות עוגן נחמה בעבורך?

להזכירך--רבי נחמן הוא אותו אחד שזלזל ברמב"ם כאחד הריקים לגבי מה שכתב בספר מורה הנבוכים.לצטט לך את לשונו של רבי נחמן ? זה יהיה כואב....קחי לך ספר שיחות הר"ן עייני בו היטב תראי מה הוא כותב על הרמב"ם.קריאה מהנה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 10:14 לינק ישיר 

אין עם מי לדבר / ר' נחמן מברסלב

ואמר: אתם אנשים קטנים במעלה מאוד מאוד, ואין לי עם מי לדבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 10:19 לינק ישיר 

אריק,

מה זה בשביל הרמב"ם אחד שמילא כרסו בבשר ויין?

התועיל להשכילנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 10:51 לינק ישיר 

כקליפת השום / ר' נחמן מברסלב

אמר: אני יכול עכשיו לומר: כל חכמי ישראל דומים עלי כקליפת השום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 10:57 לינק ישיר 

אין מה / ר' נחמן מברסלב

שמעתי ממנו כמה פעמים שאמר בזה הלשון: אין מה לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 11:29 לינק ישיר 

איקה-

עכשיו הרגת אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 12:42 לינק ישיר 

לאריק

אני מציע שתתן לאיקה ללמדנו מהו אותו בשר ויין המובא בדברי הרמב"ם.ובין היתר לפרוש את שיטתה ותוכחתה על כל "הכסילים" מחכמי ישראל.ואז נעביר סדרת חינוך לחכמי ישראל.עד שכולם ישמעו בקולה .אמן כן יהי רצון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרישות מתענוג בחז"ל- האמנם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.