בית פורומים עצור כאן חושבים

עשיית פסלים "בשביל המזל" - דעת הרמב"ם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2004 14:58 לינק ישיר 

אראל,

בהלכה י – זה האוסף נחשים ועקרבים ולוחש על האדם "ומעלה על דעתו בסכלותו שאותם הדברים מועילים , והאומר כך וכך על האיש – אינו ניזוק ומהם אוחז בידו ,מפתח או אבן וכיוצא בדברים האלה הכל אסור – עבודה זרה.

בהלכה יא – מי שנשכו נחש או עקרב – מותר ללחוש על מקום הנשיכה, ואפילו בשבת – כדי לישב דעתו ולחזק לבו. אף על פי שאין הדבר מועיל כלום, והואיל ומסוכן הוא – התירו לו כדי שלא תטרף עליו דעתו. – פיקוח נפש.

הלכה יב - "המניח ספר תורה או תפילין על הקטן בשביל שישן – לא די להם שהם בכלל מנחשים וחוברים אלא שהם כופרים בתורה - השימוש בקמיע נכלל באיסור עבודת אלילים.

ולסכום בהלכה טז - כל המאמין בדברים אלו , ומחשב בלבו שהם אמת ודברי חוכמה – התורה אסרתם שהם דברי תוהו והבל שנמשכו אחריהם חסרי הדעת ונטשו כל דרכי האמת בגללם -

וראה בתגובתו של אשר לעיל, הוא הביא את הפסוק עליו נסמך הרמב"ם כשהוא מכליל האמונה בקמיעות = ספר תהילים על הקטן שיישן – כאיסור עבודת אלילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2004 19:41 לינק ישיר 

איקה: הרמב"ם מביא הרבה דוגמאות, ואז כותב "כל המאמין בדברים אלו וכיוצא בהן", אבל לא נותן הגדרה כללית מהם "דברים אלו": האם כל דבר שאינו מועיל נכלל ב"דברים אלו" שאסור להאמין בהם? למשל:
* אם אדם יוכיח שיש תועלת בחמסה - האם יהיה מותר להשתמש בה?
* ואם עדיין לא הוכח מדעית שמריחת קרם אבוקדו על הפנים מועילה לשיפור המראה - האם מעשה זה ייחשב לעבודה-זרה, עד שיוכח שהוא מועיל?
* ומה תגידי על המנהג ה"טיפשי" של הכנסת שערות לתוך הפה - האם הוא נכלל בהגדרה של עבודה זרה, שהגויים לימדו אותנו כדי שננהה אחריהם? (למי שלא הבין - התכוונתי לצחצוח שיניים)

אשר ונישטאיך הציעו קריטריונים להבחין בין תרופה לבין עבודה זרה, אולם כבר הסברתי מדוע לפי דעתי הם לא מספקים (בעמוד הקודם)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2004 22:22 לינק ישיר 

אראל

אתה עושה את עצמך *** בכוח?

ההסבר של מי שהולך לרופא, זה מפני שההוא למד רפואה, למד ממה נגרמת המחלה ואיך מטפלים בה. וזה שאני לא יודע זה לא בגלל שהוא יותר קרוב להקב"ה יותר ממני, אלא בגלל שהוא למד ואני לא, וזה שאני מסתמך עליו זה בגלל הבחינות שהוא עבר והרישיון שהוא קיבל.

לעומת זאת ה"בבא" או ה"אדמו"ר" כוחם הוא במאגיה, בכך שהם לא צריכים בכלל לדעת על המחלה, הם כביכול מטפלים במחלה ב"שורשה העליון" וכו' ועליהם התכוון הרמב"םן שאסור להאמין בהם מכיון שהתורה אסרה עלינו לפנות למגידי עתידות וקוסמים למיניהם, והרמב"ם מוסיף שלא תחשוב שהתורה אסרה אותם אבל בכ"ז הם מועילים, אלא שלדעתו הם גם לא מועילים כלום.

כמובן שעל הדבר האחרון ישנו ויכוח האם ישנם כוחות כאלו, וכדברי חז"ל "שמכחישים פמליה של מעלה" אבל זה נושא לויכוח אחר.

___
לפי החוקה:

תוקן על ידי - יענטע - 17/02/2004 20:22:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2004 20:09 לינק ישיר 

אשר: אני אתעלם מכינויי הגנאי ואמשיך לשאול, כי תורה היא וללמוד אני צריך.
זו לא חכמה לפסוק לגבי מקרים קיימים - צריך גם לדעת להתייחס נכון למקרים חדשים, ולשם כך צריך למצוא את קריטריון מדוייק להגדרת "עבודה זרה", ולשם כך צריך לנפות את הקריטריונים הבלתי-רלבנטיים.

כתבת: "ההסבר של מי שהולך לרופא, זה מפני שההוא למד רפואה, למד ממה נגרמת המחלה ואיך מטפלים בה. וזה שאני לא יודע זה לא בגלל שהוא יותר קרוב להקב"ה יותר ממני, אלא בגלל שהוא למד ואני לא, וזה שאני מסתמך עליו זה בגלל הבחינות שהוא עבר והרישיון שהוא קיבל. ".
ומי שלא הולך לרופא, אלא הולך לסבתא שלו, שלא עברה שום בחינות ואין לה שום רשיון, אבל היא יודעת מנסיון שקומפרסים חמים של תה מרפאים את העיניים - האם הוא עובד עבודה זרה?
ומי שהולך ל"הילר", שלמד "הילינג" במקדש הודי, ולמד גם מה הסיבה לכל מחלה (הפרת האיזון של האנרגיות בגוף, כמובן), עבר מבחנים וקיבל רשיון; והלקוחות באים אליו בגלל שהוא יודע יותר טוב איך "לרפא" בעזרת לחשים למיניהם - האם הוא לא עובד עבודה זרה?
ומי שהולך למקובל, שלמד קבלה בישיבה, ויחד עם זה גם למד עבר מבחנים וקיבל תעודת-הסמכה; והלקוחות באים אליו בגלל שהוא יודע יותר טוב קבלה, ויודע בדיוק מה הסיבה לכל מחלה (=שדים ומזיקים שנכנסים לגוף) - האם הוא לא עובד עבודה זרה?

בקיצור, הקריטריונים של לימוד, מבחנים, תעודות, ידיעת הסיבה למחלה וכו' נראים לי לא רלבנטיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/2/2004 00:00 לינק ישיר 

אתה מתעקש להשוות בין רפואה רוחנית לרפואה גשמית ואני מרגיש שאני מדבר אל הקיר.

אתה תופס את הניואנסים ומתעלם מהעקרונות.

אני חוזר ומסביר, רפואה מאגית נאסרה על ידי התורה בין אם כדעת הרמב"ם מפני שהוא הבל ואין בו מועיל, בין אם כפי שמופיע בחז"ל שנקראו כשפים מפני שמכחישים פמליה של מעלה. בכל מקרה התורה אסרה את זה.

אם הנסיון לפתור את הבעיה היא בדרך פיזית/גשמית זה מותר. אם הנסיון לפתור את הבעיה היא בדרך רוחנית התורה אסרה. מלבד ע"י הנבואה כמו שכתוב נביא מקרבך מאחיך כמוני וכו' אליו תשמעון.

או בדרך של תפילה לרופא כל בשר.

נ.ב. קבל את התנצלותי על הביטויים הלא יפים שכתבתי בתגובה הקודמת, זה באמת לא היה בסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2004 14:19 לינק ישיר 

ייתכן שיש לי בעיה בשפה, אולם אני לא מבין את ההבדל בין "חומרי/גשמי" לבין "רוחני/מאגי":
* אם "תרופה חומרית" היא תרופה שעשויה מחומר, אז גם קמיע עשוי מחומר, ולעומת-זאת הקרינה שמקרינים על חולי סרטן אינה חומרית.
* אם "ריפוי חומרי" הוא ריפוי שמשפיע על הגוף ולא על הרוח, אז גם רופא-אליל יכול לטעון שהוא "מקרין אנרגיה" על הגוף, ולעומת-זאת כל הטיפולים הפסיכיאטריים והפסיכולוגיים אינם חומריים.
* אם "ריפוי חומרי" הוא ריפוי שפועל בעזרת חוקי-הטבע המוכרים לנו, אז פניצילין בזמן הבית היה נחשב לעבודה-זרה, ומכיוון שאסור לנסות עבודה-זרה אפילו באופן זמני ("אל תפנו אל האלילים"), היה אסור לנו לעשות ניסויים בתרופות אלו, והרפואה היתה נשארת ברמה פרימיטיבית.

אני מקבל את ההתנצלות, גם אני מתנצל על כך שאני "נודניק", אולם לדעתי זה חשוב להגדיר באופן מדוייק את המושגים שמשתמשים בהם, כי רק הגדרות מדוייקות יכולות לאפשר לנו להתייחס כראוי למקרים חדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2004 01:43 לינק ישיר 

הרוגוצובר אמר פעם שהמצוה הראשונה בתורה היא "תהיה חכם" כלומר במקרה שלנו אני חושב שהבנת היטב את דברי ואני לא רואה טעם לתת לך להמשיך לנקנק את המילים שלי, אני חושב שמצידי הנקודה ברורה ואני מאחל לך הצלחה בכל אשר תפנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/4/2008 16:29 לינק ישיר 

מה לגבי הפסלים שנועדו ליופי לציבור הרחב כגון שיש וינקלר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 15:14 לינק ישיר 

צילום: גילי חסקין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עשיית פסלים "בשביל המזל" - דעת הרמב"ם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.