|
|
| נשלח ב-5/2/2004 06:53 |
|
| |
מצורף קובץ
פניו, בלא הכיפה והזקן, ניבטו במשך שמונה שנים רצופות מן המרקע בצמוד לתואר "כתבנו לענייני חברה ורווחה". בחצי השנה האחרונה לעבודתו ב´חברת החדשות´ של הערוץ השני החל לשדר כשכיפה לראשו. לפני כשנה וחצי החליט שהתפקיד אינו עולה בקנה אחד עם תפיסת-עולמו החדשה, וקיבל את ההחלטה הקשה לקטוע קריירה תקשורתית מבטיחה.
כיום אורי רווח הוא דוברו של השר לענייני דת. יהודי ירא-שמים ומהדר במצוות, נשוי באושר ואב לתינוקת קטנה. בשנה האחרונה נקשר לחסידות חב"ד ולפני כשבוע אף שב מ´כינוס השלוחים´ העולמי של חב"ד, שהתקיים בניו-יורק. "נסעתי לשם כאורח וחזרתי כשליח", הוא אומר בהתלהבות.
להביא את המצוקה לתודעה
אורי (31) חי וגדל רוב שנותיו בשכונה ד בבאר-שבע, שכונת מצוקה. בגיל ארבע-עשרה החל ללטוש עיניים אל עולם התקשורת. בעקשנות ובהתמדה התקדם אל המטרה שהציב לעצמו. תחילה היה כתב-נוער של אחד העיתונים הגדולים, לאחר מכן - שדר בגלי-צה"ל, ולאחר שחרורו – כתב חדשות בערוץ השני.
הוא הזדהה הזדהות עמוקה עם התחום שסיקר, חברה ורווחה. "כמי שבעצמו צמח בסביבה של עוני ומצוקה, חשתי זכות וחובה גם יחד, להביא אל התודעה הציבורית את מצוקות המסכנים. להציג בצילום-תקריב את המקרר הריק של המובטל, את הקשיש החולה שאינו מסוגל לרכוש תרופות", הוא אומר.
האורב ´נלכד´
עם זה חש כי אינו מעניק תשומת-לב נאותה לחייו-שלו. "החיים שלי נעו סביב ציר אחד - לרוץ אחרי הסנסציה הבאה ולחשוב על התגובות שתעורר הכתבה שתשודר. לפתע תפסתי שאין לי לא זמן ולא שקט כדי להקשיב לעצמי, לנפשי".
יום אחד נשלח לארוב לרב מסויים, שישיבתו הגיעה לחדשות בנסיבות לא-נעימות. לאחר המתנה של שעה-שעתיים עם המצלמה הופיע הרב. המצלמה נדלקה ואורי עט על הרב בשאלותיו. המפגש החטוף הזה הוליד עוד פגישות עם הרב, שלא על הרקע המקצועי. אורי שאל והרב השיב תשובות משכנעות. עולמו של הכתב הצעיר השתנה: "התחלתי להקדיש יותר זמן לעצמי; לתיקון המידות, ללימוד תורה ולקיום מצוות".
חוזר למערכה
בשנה האחרונה מתגורר אורי בירושלים וקשור עם שליח חב"ד בשכונת רמות בעיר, הרב ישראל ליפסקר. הבוקר שלו נפתח בשיעור עיוני בספר ה´תניא´, בבית-כנסת חב"ד בעיר העתיקה. לפני כמה שבועות שמע מהרב ליפסקר על כוונתו לטוס ל´כינוס השלוחים´ העולמי, הנערך מדי שנה בחצר הרבי מליובאוויטש, בהשתתפות אלפי שלוחי חב"ד בעולם. אורי החליט להצטרף כאורח - לבוא, לראות, להתרשם.
עד מהרה נשבה בקסמם של השלוחים. "אתה רואה מולך אלפי אנשים בעלי להט פנימי עצום, עם חיוך בעיניים ושמחה בלב. אנשים שמחוללים מהפכה יהודית על-פני כדור-הארץ, ובאים לכמה ימים כדי להיות יחדיו, להתפלל ליד ציון הרבי ולצבור כוחות להמשך שליחותם. זו עוצמה כובשת".
עם שובו מהכינוס חל מהפך בגישתו לתחום התקשורת: "פגשתי אנשים המתמודדים עם קשיים סביבתיים גדולים ביותר ובכל-זאת לא נוטשים את המערכה. כיום אני מבין שאסור היה לי לנטוש את כישוריי וניסיוני בתחום התקשורת". בימים האלה הוא מקיים קשר עם גורמי תקשורת ומקווה לחזור ולעסוק בתחום, הפעם כ´שליח" (שיחת השבוע(
(פגשתי השבוע מעצב ותיק בטלוויזה שתמיד היה
"מתקיף" אותי בעניני יהדות,
ולהפתעתי סיפר לי שאור "סחב" אותו להתוועדות
י שבט בבית הכנסת חב"ד ברובע היהודי בירושלים,
עד שלוש לפנות בוקר, והא יצא כל כך מרוצה,
הוא לא האמין שיכולים לשבת "רבנים גדולים"
(ציין את הר' דייטש) ולשמוע אותו,
זה אחד מהפעולות של ר' אורי כל הכבוד)
תוקן על ידי - yossiw - 05/02/2004 7:02:51

|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2004 11:31 |
|
| |
חבר'ה,
אתם מנסים לחקות את הציבור הכללי, יעני, להראות שאתם בענינים ולפלרטט על התקשורת הכללית וכאלה.
זה פורום חרדי, להזכירכם, ועל עמנואל הלפרין, למשל, אפשר לדבר בפורומים אחרים של "הייד פארק".
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2004 12:12 |
|
| |
אוי לעיניים שראו כל אלה.
אשכול שכולו פריצקע'ס...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2004 12:55 |
|
| |
למה שלא תעלו פה תמונות של אנשי תקשורת חרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2004 14:06 |
|
| |
חני_נייעס,
עקבתי אחר הניק שלך וראיתי שאת נוהגת להשבית שמחות.
הפורום הזה עוסק ב"עיתונות ותקשורת", לפי ההגדרה, ומותר לנו להכיר לא רק אנשי תקשורת חרדים, אלא גם אחרים. הרי גם אנשי תקשורת אחרים עוסקים בחרדים ובכלל בעולם הדתי, אז מה יש אם נכיר אותם?
תפסיקי להיות נגד כל מה שזז.
רקנייעס - קבל !
אחלה מאגר תמונות!
מה עם אבישי בן-חיים?
תוקן על ידי - יודע_יודע - 05/02/2004 14:10:14
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2004 15:16 |
|
| |