| נשלח ב-12/2/2004 22:36 |
|
| |
למה אין מדור מדע בעיתונים החרדיים?
שאלתי שאלה זו בפורום האב וההנהלה יעצה להעביר זאת לכאן אשמח לשמוע את דעתכם והצעתכם.
ברוח ליל שישי אני מדפדף לי בשבועונים החרדיים , פתאום מתעוררת לי שאלה.
למה אין מדורי מדע בעיתונים שלנו?
אני בטוח שזה נושא שיכול לעניין את הרבים ואף להעשיר את ידיעותיהם ,לא חייבים להתחיל בתיאורייות פיסיקליות מסובכות במיוחד .
הרי ישנם מלאן תופעות טבע שאנחנו נתקלים בהן יומיום ולא שמים לב בכלל.
לו היו עורכי העיתונים מתגייסים לנושא, בטוחני שתועלת הייתה צומחת לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2004 09:03 |
|
| |
לא מבין את השאלה
דוקא בהמודיע וביתד יש כל הזמן כתבות יפות בנושאים של מדע טבע חלל וכאלה. בד"כ משכתבים אותם לכיוון "פלאי בריאה"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 00:23 |
|
| |
במקור ראשון יש את בלה גת, כתבת ותיקה שם. לטעמי יש לה חומרים מעניינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 00:29 |
|
| |
חוץ מזה, הנושא שאתה מעלה הוא חשוב.
לדעתי צריכים להיות מדורים כאלה או לפחות כתבות, כל עיתון לפי יכולתו הכלכלית. זה חשוב שיהיו דברים כאלה דווקא כדי להראות שהמדע לא סותר את האמונה. נוער (וגם מבוגרים) שיקראו מדע ברוח יהודית יוכלו להתחזק באמונתם בבורא עולם ומנהיגו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2004 01:20 |
|
| |
ב"יתד" יש את מדור מחקר. מתפרסם בכל יום ג'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2004 14:09 |
|
| |
בעיתונים חרדיים אין מדור מדע מאותה סיבה שאין מתכונים בשריים בעיתון של הצמחונים...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2004 16:08 |
|
| |
ומאותה הסיבה שאין בצהובונים ידיעות מקור ראשון מעריב וכו' לקט שבועי מפתגמי גדולי ישראל
שלא שם חלקנו כהם וגורלנו ככל המונם
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2004 16:37 |
|
| |
טוני וחבריה
איזה שטויות
המדע לא סותר את התורה ולכן אין סיבה שלא יהיו מאמרים וכתבות מדעיות בעתונים חרדים.
ואם כבר מדברים אז פעם שמעתי מחבר שדיבר עם הכתב הכלכלי של מעריב באיזה ענין, והוא סיפר לו שמנהל סוכנות החלל הישראלית סיפר לו שיש להם מנוי קבוע על יתד נאמן כי שמה כותבים על חלל יותר מכל עתון אחר
(מצטער שזה לא מכלי ראשון )
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2004 03:50 |
|
| |
יענקלה,
א. קשה לי להאמין משום מה שהם באמת עשו מנוי על יתד בגלל זה.
ב. אין מספיק כתבים חרדיים בעיתונים שיודעים מספיק כדי לכתוב כתבות מדעיות.
קחו למשל את הספר החדש של פלדהיים על מדע. אני מאד מאד מאד התאכזבתי ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2004 08:21 |
|
| |
מיסטר פופ
ברגע שיתברר לך שהמדע סותר את התורה, באיזה צד תהיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2004 00:46 |
|
| |
למה מדע סותר תורה? ההפך, המדע זה חלק מהתורה.
בגמרא יש הרבה אסטרונומיה (הרבה בלוח העברי), רפואה וכו'.
לא צריך להגיד סתם דברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2004 10:56 |
|
| |
עדיין שבויים בקונספציה הישנה, המטעית, והמקובלת דווקא אצל האפיקורסים- שמדע ואמונה לא עולים בקנה אחד... העיתונאים החרדיים, ברובם הגדול לא מודעים עד כמה הגישה הזו חסרת בסיס. דווקא המדע מתקדם יותר ויותר מידי יום ממש, לכיוון המסקנות היהודיות, ודווקא באמצעות המדע אפשר להבין סוגיות יהודיות תלמודיות, הלכתיות וקבליות-כהוגן בלי לפשוט את הרגל. למעט, החוג החבד"י, שתמיד הביא את המקבילות בין אמונה למדע, והבהיר אחת ולתמיד שאין ,ולא תיתכן סתירה בין השניים, והסביר זאת לעומקו, -הרי שאצל שאר החוגים, רובם ככולם, המילה"מדע" נתפסה כמילה גסה, אפיקורסית, והדבר לא בדיוק עולה בקנה אחד עם האינטיליגנציה, שהללו מתאמצים תמיד להפגין..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 08:25 |
|
| |
אם המושג מדע מתייחס למה שמקובל היום בחוגים האקדמיים בתחום זה, הרי שהמדע גדוש בדברי בלע והבל הנוגדים את התורה בתכלית.
כל ההתפתלויות ונסיונות השווא למצוא הסברים ופרשנויות נובעות מחוסר אמונה בסיסי בתורה ומאמונה צרופה ואדוקה בשגיונות המדע ובדיונותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2004 01:00 |
|
| |
בהמודיע יש מדור שבועי "מפה ומשם - מדע וטכנולוגיה" - בעריכתו של העורך הראשי יצחק מתתיהו טננבוים (בשם העט י.מ. ארזי)
דווקא זו גישה מאד אחראית שבנושא רגיש זה (מבחינת אמונה וכדו') מצוי בידיו של העורך הראשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2004 08:32 |
|
| |
גישה כ"כ אחראית עד שפעם היה שם מאמר שלם של מחקר במכון ויצמן והיה בו שורה של כפירה נוראה
שלחתי להם מכתב למערכת הם כמובן לא פרסמו. זה כ"כ עצבן אותי עד שהתקשרתי אליהם בטלפון אז הסבירו לי שזה מועתק מילה במילה בהודעה לעתונות שמכון ויצמן שולחים ומרוב שזה היה משעמם העורך אפילו לא יכל לעבור (או לא הבין מילה אחת ממה שהיה כתוב)
זה באמת היה חומר מדעי מאוד יבש. הם מכניסים כאלה דברים רק כדי למלא את העתון
|
|
|
|
|