| נשלח ב-13/2/2004 11:42 |
|
| |
אז מי הוא באמת "דניאל רותם" מבשבע?
יודע את מקומי /אבי סגל, 'בשבע'
יודעי הקרוא שביניכם הבחינו, מן הסתם, כי מדור זה לא מופיע הפעם תחת שמו של דניאל רותם. מר רותם הודיע על סיום עבודתו בעיתון בשבע, אחרי שגילה לתדהמתו כי הוא בסך הכול דמות פיקטיבית... הבדיחה בגרוש הזאת היא תוצאה של שעתיים שלמות שבהן לא מצאתי דרך לנסח את עצמי. אז נראה לי שפשוט אכתוב את זה ודי: אין בעיתון זה אדם בשם דניאל רותם. החתום מעלה הוא שכתב עד היום את המדור 'על דעת עצמי' תחת שם בדוי. המממ... מגיע לכולם איזה הסבר, לא?
לאותם אנשים שזכו לא לדעת מי אני: בשנים האחרונות, בין טיולי בוקר עם יורש העצר למסעות מפרכים ברחבי הסופרמרקט, אני מבלה את זמני בכתיבה לשבועון מקור-ראשון. למרבה הצער, היקף עבודתי שם אינו מספיק לפרנסת ביתי, ולפיכך אני צריך גם מקור-שני למחייתי. לפני כשנה וחצי הציע לי עמנואל שילה להצטרף לעיתון חדש בשם 'בשבע'. מכיוון שלא קיבלו אותי לעבודה בשום מקום אחר, אפילו לא ב'כוכב נולד' בתפקיד אסף אשתר, נעניתי בחיוב להצעה.
כמה הבהרות: מעולם לא הייתי שותף לסכסוך שנוצר בין מקור-ראשון לערוץ 7, או לכל סכסוך אחר בעולם למעט המזרח התיכון. בכלל, אני מאמין כי החיים קצרים מכדי לריב. יתרה מזאת – מעולם לא הייתי שותף לדעה כי אסור להוציא לאור את עיתון בשבע משום שהוא פוגע כלכלית במקור-ראשון. התחרות המוגבלת בין העיתונים על ארנקי המפרסמים אינה מצדיקה לדעתי את הקפאתו של עיתון-נישה חשוב כמו בשבע, והתקופה שחלפה מאז הולדתו של העיתון רק חיזקה עמדה זאת. לכן, גם לא ראיתי שום סיבה – אתית או אחרת – לוותר בעצמי על כתיבת עמוד שלם בבשבע.
אז מדוע בשם בדוי? משום שהנחתי כי מערכת היחסים בין העיתונים לא תאפשר לי לכתוב בשניהם באופן גלוי. ומבין שלוש האופציות שהיו לי – התפטרות רועמת ממקור-ראשון, ויתור על עבודה טובה בעיתון בשבע, או המצאתו של העיתונאי החדש דניאל רותם, האופציה האחרונה נראתה לי כטובה ביותר.
הכתיבה תחת פסבדונים היא לא המצאה שלי. עיתונאים בכירים בארץ ובעולם כתבו תחת שם בדוי, חלקם מסיבות דומות לזו שלי. אין בכך הנאה גדולה, בטח לא תהילה, ובאופן כללי רצוי שכותבים יזדהו בשמם האמיתי. רק שהעולם אינו מושלם, ולעתים בחירה בשם בדוי היא כורח הנסיבות, או הרע במיעוטו. אבל כעת, בזמן שהיחסים בין שתי מערכות העיתונים הולכים ומפשירים, אני חש כי זהו העיתוי הנכון לצאת מהצללים.
בהזדמנות זאת, אני מבקש להתנצל בפניכם על אמצעי ההסחה שבהם נאלצתי להשתמש לצורך הסתרת זהותי, ביניהם הסיפורים על בני יחידי – שהם אמנם נכונים ברובם, אבל סובלים מדיליי מחפיר של מספר חודשים (היורש כבר סגר שמונה חודשים להיווסדו). בנוסף, זוגתי מבקשת להבהיר כי אשתו של דניאל רותם היא אמיתית, וכל הסיפורים שפורסמו כאן הם באמת על גברת רותם ובשום אופן לא עליה. ברור?
('בשבע')
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2004 20:05 |
|
| |
הטור היחידי שאני קורא בעיתון 'בשבע'. כשהעיתון מגיע לידי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2004 21:49 |
|
| |
דוד, אתה??? עליך בחיים לא הייתי מאמינה. סגל הוא אמנם קליל ונחמד, אבל יש שם עוד כמה דברים טובים.
חסידים מספרים, שיש שם טור של אריה הנדלר שנקרא... רגע... אה, חסידים מספרים.
מי שרוצה לרוות טל תורה, קורא את רביבים של הרב אליעזר מלמד.
שמעתי כאלה שצורחים שמדור הצרכנות שם מכיל פרטים מעניינים.
ויש גם את שולחן עורך של עמנואל שילה, הוי ארצי של חגי סגל, מדור תרבות ופנאי וכתבות - למשל זו שפורסמה על פורומנו ובמקום ללעוג, כפי שהייתי צופה שיקרה בעיתונים אחרים, דווקא פרגנה לפורום.
לא יודעת, לדעתי בכל עיתון יש הרבה מה לקרוא, גם ב"בשבע". לגבי זה שהעיתון לא תמיד מגיע אליך - זו בעיית הפצה שבטח רוב החינמונים לוקים בה (ואולי גם עיתונים שאינם בחינם?), אבל מובן שזה לא צריך לקרות, ולדעתי תתלונן אצלם, שיתקנו את זה.
מה שמעניין כאן זה הגילוי של אבי סגל, שעד כה לא יכל לחשוף את שמו כדי שלא יפוטר מ"מקור ראשון". טוב שמצב העניינים השתנה, ושעכשיו יהיה שלום שיאפשר לעיתונאים להתפרנס.
תוקן על ידי - הכנרית7 - 14/02/2004 22:21:51
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2004 22:53 |
|
| |
החשיפה של אבי סגל כה סמוכה להחלפת עורך מקור ראשון, שאי אפשר שלא להבין שכתיבה בשמו האמיתי התאפשרה לאבי סגל רק הודות לפיטורי העורך והחלפתו בעורך ראשי חדש - אמנון לורד.
לורד, עיתונאי מנוסה, כנראה לא יהיה עוין כלפי עיתונים אחרים וזה עשוי להועיל לכולם.
תוקן על ידי - zurz - 14/02/2004 22:53:58
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 01:53 |
|
| |
הכנרית,
ככה זה כשאין זמן.
אני קורא עיתונים רק בשעה שאני אוכל. ויש ערימה גדולה שממתינה...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 02:13 |
|
| |
I BELIVE YOU
ובעניין ערימת העיתונים, מישהו צריך להמציא כבר איזה רהיט או כלי לאחסון הערימות הללו.
מצד אחד, אי אפשר לזרוק עיתונים, עוד לא הספקנו לקרוא כל מה שרצינו, מצד שני, הבלגן שזה עושה... 
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 02:32 |
|
| |
אני נוהג לחתוך את הכתבות והטורים שאני רוצה לקרוא.
למרות זאת, עדיין יש חבילות.
ואז תמיד מגיע הדו-שיח הבא עם המנקה (לא חשוב מאיזו עדה):
* ת'זה אפשר לזרוק?
- לאאא.
* זה עושה בלגן, עיתונים אלה.
- תזרקי את המיטה החוצה, אם את רוצה. לא את העיתונים...
והיא, מיואשת, פונה לדרכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 02:56 |
|
| |
רק עיתונאי אמיתי יזרוק את מיטתו ולא את העיתונים... בחירוף נפש, אה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 02:59 |
|
| |
אי אפשר בלי ניירות, אף אחד לא יכול.
אצל עיתונאים זה כנראה יותר חמוּר.
מעניין שהמילה "ניירת" היא על המשקל הלשוני "אדמת" - זה משקל שמציין מחלות.
ואכן כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 03:05 |
|
| |
אכן מחלה.
אבל הכי כיף, זה להתפרנס מהמחלה שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 08:44 |
|
| |
הטור היחיד, דוד?
תודה.
(יש איזה עיתון, משהו לקהילה? חוץ מזמני הדלקת הנרות, שאני קורא, כל השאר מרפד לי את המקרר)
===========================
"...לכל התחלה יש סוף...". (The Matrix Revolutions)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 11:04 |
|
| |
כל עוד אתה משלם שלושה שקלים לעיתון, מצידו או מצידי (ושאר קוראי "בקהילה") זה לא משנה, תרפד בו את כל ביתך
בברכה,
עמיר.
תוקן על ידי - Cohen_Amir - 15/02/2004 11:05:59
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2004 17:18 |
|
| |
אני יכול להגיד שהמדור של אבי סגל (דניאל רותם) בעיתון בשבע יותר טוב מהבדיחות שלו במקור ראשון, לטעמי.
סגל, רותם, מה זה משנה. וקצת פחות טלוויזיה וכדורגל בבקשה, לא לכולם יש טלוויזיה וכדורגל אני חושב זה בשבת, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2004 19:51 |
|
| |
דוד10, כדאי שתחזור אחורה לתקן את הודעתך.
מז'ה ההשתלחות הזאת:
"חוץ מהטור הזה אני לא קורא כלום"
מה אין שם כתבות מחוץ לזה???
"קולות" יותר מעניין???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2004 22:27 |
|
| |
יודע, נתקע לך עצם בגרון?..