| נשלח ב-23/2/2004 22:34 |
|
| |
חומר על הרב זילברמן זצ"ל
נתבקשתי ע"י ידיד,
מתלמידיו של הרב יצחק שלמה זלברמן זצ"ל
מהרובע היהודי.
לנצל את הבמה הזאת, כדי לאסוף חומר על הרב זצ"ל.
הקריאה מופנת לכל מי שיש בידו שיעורים, מימרות ,בכתב או בקלטות שמע או וידאו, כל שהם, אפי' של שמחות שהרב היה נוכח בהם.
גם תמונות יתקבלו בברכה.
כל הנ"ל מיועד למאגר מידע מתורתו של הרב זצ"ל
מי שיש בידו מהנ"ל, ומוכן לשתף את הציבור בהם,
יכול לפנות לטל' - 066-565600 רוב הזמן זה תא קולי, אפשר להשאיר הודעה.
ישנה אפשרות לתשלום.
אות י' בשם
תוקן על ידי עצכח ב- 08/03/2007 22:51:32
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2004 07:54 |
|
| |
לחשיבות העניין, לכבוד הרב וחביבותו, נעגן אשכול זה לזמן מה!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2004 13:08 |
|
| |
תודה!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2004 14:33 |
|
| |
הרב זילברמן יסד רשת חינוכית.
האם כבר יש מידע מסודר על התוצאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2004 18:22 |
|
| |
לי יש.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2004 23:17 |
|
| |
אגוטען
אשמח לשמוע כל דבר. ומן הסתם לא רק אני.
ובכלל, עד שאתה מבקש מתורתו, אולי תזכה אותנו במה שבידך.
למשל - במתודולוגיה. הרב זילברמן דגל בשיטת הגר"א בעצמאות הלימוד והפסק. כמו המהר"ל (ואחרים) סבר ש"דילוגו עלי אהבה" אפילו ישגה במסקנתו, כל עוד הוא מכוון לשם שמים. כך נהגו חלק מתלמידיו לפי מה ששמעתי.
למשל - בלימוד. היו שמים דגש יותר על רכישת הבקיאות, שהרי ללא בקיאות אין מקום לעיין.
למשל - בקבלה. אבל זה נושא נעלם מאד.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2004 23:24 |
|
| |
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=822930
הודעת בבא תור (פתיחת הלינק):
מסתברא כתב בחדרי חרדים אודות היחס של הרב זילברמן לחסידות:
הרב זילברמאן נודע על שם מוסד החינוך המיוחד. ועל זה יכתבו אחרים. אך ענין אחד שהי' משאת נפשו של הרב זילברמן הוא שנאתו לחסידות ולחסידים. ולא לחסידים של היום או לחסידי חב"ד אלא לבעש"ט, לרבי לוי יצחק מבארידטשוב ולכל הצדיקים.
הלה טען ללא הרף וכך חינך את שומעי לקחו, שהחסידות היא סטיה ונטע זר. ושמעתי מידיד שהתווכח אתו והלה אמר, אילו רלוי"צ מבארידטשוב ועוד צדיקים שמנו אותם הי' כיום הייתי זורק אבנים עליו ועל הבעש"ט (עפ"ל).
ואכן כך חינך ומתחנך דור שלם של שונאים תהומיים של החסידות המקורית.
עוד אמר: שהבעי' של המתנגדים היתה שהם לא עסקו בקבלה והזניחו חתחום זה למרות שהגר"א הי' גדול גם בתחום זה, ולכן תחום הפנימיות הוזנחה והופקרה לחסידים, ובגלל זה משכו ציבור גדול. הוא לקח על עצמו לתקן תחום זה והוא הוגה בכתבי הקבלה המקוריים של הגר"א.
גם בתחום קבלת הגר"א הי' טוען שתלמידי הגר"א כמו הנפש החיים סטו מן רוח הגר"א המקורית.
תוקן בידי מיימוני כדי להרחיב את הלינק לכאן.
תוקן על ידי - מיימוני - 25/02/2004 9:09:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2004 08:07 |
|
| |
הרב זילברמן לימד שיעורים ברמח"ל ובקול התור לגר"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2004 12:52 |
|
| |
רבים מחברי הטובים היו תלמידיו.
(ודרך אגב גם ראש עירית ביתר)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2004 15:29 |
|
| |
האם לליטאים היה מנין היום ללא החסידות?
איך מישהו מסוגל להגיד שר' חיים מוולוז'ין הוא סטיה? הוא לא מספיק קנאי לטעמו?
איך ניתן לקיים מנין עם מנהגים שלא שערום אבותינו ולטעון שזהו נוסח אשכנז המקורי? האם מדובר בגר"א יותר מגר"א.
אני יודע גם על כשלונות בשיטה המהוללת, נראה לי שהיא דוגמטית מדי. מי שחושב שאנו חיים היום בתקופת חז"ל שישלים גם עם נשירה של 90% בין כתה א לכתה ה.
תוקן על ידי - אריק123 - 25/02/2004 15:30:39
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 08:33 |
|
| |
לינקזעצער
אני חושש מאלו שיש להם תשובה לכל שאלה, שלא תמיד הם מבינים את עומק השאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 13:51 |
|
| |
אריק
לא זכיתי להיות תלמידו, אך שמעתי עליו ממי שהכירו אותו. והם אומרים שאצלו לא היה קיים חשש זה.
כמובן, לכל אחד מאיתנו "קיר" שאינו מסוגל לחצותו, אך כמדומה שלא היה חושש לקרוא ואף לכתוב אצלנו בפורום - אם היה רואה בכך תועלת להפצת תורה ויראה, כלומר לעבודת ה'.
אבל יבואו אגוטען ושאר תלמידיו ויחכימונו.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 14:35 |
|
| |
מיימוני,
תמהני עליך, הרי הנחת היסוד של הרב זילברמן היתה ההנחה של הגר"א שלית מילי דלא רמיזא באורייתא זהו כפשוטו ממש, ואלו אתה טענת יותר מפעם, למשל באשכול מעשי ה' ומעשי אדם, http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=122330 שדרך זו אינה מקובלת עליך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 14:53 |
|
| |
אריק,
אתמהה!
לפי הודעתך האחרונה התכוין הר"ז שלתורה תשובה לכל. מהודעתך הקודמת ניתן להבין שחששך אם כן הוא שאין התורה מבינה את עומק השאלה!
אך כללית, למה לחשוש? נדון ונברר אם המשיב לא הבין את עומק השאלה או השואל את עומק התשובה! 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 16:11 |
|
| |
למה להתלהם כל כך על הרב זילברמן, אריק? מה שאמר על הנפש החיים מובן לפי גישה שלו שהחסידות זה נטע זר. דבר עינינית. חוץ מזה שלדעתי לא שהאנשים השתנו מימי חז"ל אלא שיותר מסתבר שהישום של העקרונות בחז"ל ע"י המוסד הזה הוא לחוץ מדי או כיוון כזה.שמעתי על זילברמן שהיה ימני מאד , חבר עם הרב כהנא.קדם את התכלת אצלם.ושמעתי מחבר שדבר איתו שיגנוז את כל המחברות של החידושים מהישיבה כי הם לא על דרך האמת. היתי שמח לשמוע מה בדיוק הבקורת שלו על העיון הישיבתי כי מה שידעתי זה שהוא אוחז מבקיאות אבל לא שיש לו דרך בעיון גם. ושמעתי גם שמתעסקים עם כתבים של אחד מתלמידי הרמח"ל. לא זוכר את השם. תודה.
|
|
|
|
|